• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Fórum
Erőnek erejével (BLU-RAY) Erőnek erejével (BLU-RAY)


 
Rendezés: IDŐREND | FORDÍTOTT IDŐREND
15. Joe Cornelius Hallenbeck  [ ELŐZMÉNY ]
| 2014. június 14. - 12:58

Nem értek egyet a kritikáddal. A kritikusok nagy része teljesen középszerű akciófilmnek tartja (rottentomatoes és imdb pontszámok alapján), mivel az is. Mint a műfaj kedvelője, azt mondanám, hogy igen, ez egy korrekt akciófilm, de semmi több. Középszer, ami mozikban bukásra van ítélve manapság - én ezt teljesen megértem. Azon felül, hogy az egész sztori egy hatalmas ostobaság (volt egyáltalán forgatókönyvíró??), Schwarzi-t még mindig jó a képernyőn látni. És akárhogy is nézem, ez elsősorban nem is akciófilmnek készült anyag, hanem igazából egy Schwarzenegger promóció, amiben mindenki asszisztál a vén legendának. Az akciók minősége sem valami nagy cucc, szinte mindent láttunk már valahol máshol, amit ebben a filmben felvonultatnak. Bőven lehetett volna jobb. Ez így sajnos harmatgyenge. E helyett a Szupercellát jobban ajánlanám megtekintésre, ami bár tetszett nekem ugyancsak, mégsem valami hatalmas eresztés. Majd talán az EX3. Sajnos már csak ezek a vén rókák képesek akciót szállítani, az újabb generáció nem túl hiteles.

Film: 10/5

14. Frank Horrigan
| 2014. június 14. - 12:06

Tegnap ez is lement...

Végignézve a filmet, totál nem értem, miért bukott meg anyagi téren hazájában (a kritikusokkal értek egyet, akik többnyire jó filmnek titulálták). Tökéletesen illeszkedik Schwarzi életművébe. Van egy jó nagy adag western-beütése is, de amikor akcióra kerül sor, nem töketlenkednek, odabasznak erőnek erejével. Plusz pont, hogy majdnem mindent élesben vettek fel, CGI-t csak ott alkalmaztak, ahol elkerülhetetlen volt. Egy igazi oldschool akciófilm a javából, meglepő módon egy koreai rendezőtől.

A BD-kiadásra sem tudok rosszat mondani, a képe gyönyörű, bár a bitrátája némileg alulmarad az USA-verzióhoz képest, de ez egyáltalán nem látszik meg. Valószínűleg másik transzfert kaptunk, de ez is tökéletesen hozza azt, amit egy új filmtől elvárható. Szemcsék ugyan nincsenek, mivel digitálisan forgatták, de a részletesség és a felbontás tökéletesen filmszerű egészet alkot, az eredeti 2.35:1-es képarányban, 1080p24 AVC kivitelben.

Sajnos hangilag is kicsit belenyúltak a tengerentúli kiadásba, az ottani verzió 7.1-es keverést kapott, de a hazai lemezre került dts-HD MA 5.1 is abszolút referencia-kategória. A totális csendből képes átmenni hangorgiába egy pillanat alatt. A tűzharcok brutálisan szólnak mind a hat csatornán. A beszéd végig jól szól, a zene is megadja a kellő atmoszférát.

A szinkront még nem teszteltem, de hamarosan arra is sor kerül. Az eredetivel megegyező (dts-HD MA 5.1) formátumot kapott.

Extra is van bőven, legalább egy órányi terjedelemben. Kezdésnek 28 percben egy így készült, ezt követi a kukoricaföldes autósüldözés bemutatása, körbevezetnek minket a filmben látható fegyvermúzeumban, van pár forgatási képsor a két mellékszereplő szemszögéből (bár ez nem túl informatív), végezetül meg kimaradt és kibővített jelenetek (külön menüpont alatt). Mindez 1080p24 HD minőségben, magyar felirattal.

Film: 90%
Kép: 100%
Hang: 100%
Extrák: 80%

13. Robbee  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. június 8. - 8:56

Elnézést kérek. :)
Tudom, hogy ő is szinkronizálta már párszor Arnoldot, de Gáti nekem összefort Stallone-val. :)
De köszönöm szépen, hogy megnyugtattál, hogy itt is kivételesen jól sikerült a szinkron.

Amúgy igen, láttam az összes filmet amit felsoroltál. ;)

12. mojito  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. június 7. - 15:06

Sejtettem, ha olvasod, hogy "nem a megszokott Reviczki Gábor szinkronizálta", nem fogod szó nélkül hagyni. :D

11. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. június 7. - 13:45

Nem a megszokott Reviczky Gábor?

Elnézést, de láttad már te bármelyik Terminátor-filmet? A Vörös Szonját? A Kommandót? A Ragadozót? A Vörös zsarut? Az Ovizsarut? A Két tűz közöttet? A Juniort? A hatodik napont? Na és Az igazság nevébent? Az a helyzet, hogy Gáti Oszkár többször szinkronizálta Arnoldot, mint Reviczky Gábor. Nem akarom elvitatni senki érdemeit, mert Reviczky is kiváló szinkronhangja Schwarzeneggernek, de azért Gátit sem nevezném éppen szokatlannak. :-)

Egyébként nekem kifejezetten tetszik, hogy pl. az Ikrekben Tordy Géza hangján hallhatom, mivel ahhoz a szerephez kiválóan passzol ez a hang.

A kérdésedre válaszolva: nekem nagyon bejött a film szinkronja. Eddig négyszer láttam vele. Valamikor majd megnézem eredeti nyelven is, de számomra a legtöbb film magyarul a legszórakoztatóbb.

10. téglagyári megálló  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. június 7. - 0:19

Szerintem nem oszt nem szoroz.

9. Robbee
| 2013. június 6. - 21:50

Magyarul vagy angolul érdemesebb megnézni?
Azt hallottam, hogy Gáti Oszkár a magyarhangja és nem a megszokott Reviczki Gábor szinkronizálta.
Vagy inkább maradjak az eredeti hangnál ott úgy is jobb a hangzás is. :)

8. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 29. - 20:45

A plakát replikákat már meg is oldottam:

KÜLSŐ LINK

7. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 29. - 17:23

Á, köszi, de nem hiszem, hogy komolyan érdekelne. Magyar vonatkozás nincs rajta, a német szövegek meg valószínűleg irritálnának. De azért még alszom rá egyet-kettőt. :-)

Akit érdekel, itt van a kiadványról egy nagy felbontású kép:

KÜLSŐ LINK

6. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 28. - 22:30

Hozok, ha kell, szerintem jövő héten majd megint megyek.

Ha kell, privátban megbeszéljük. :)

5. Gyulus  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 28. - 22:18

Szép. Nem hoztál nekem egyet? ;-) Kár, hogy a magyar vonatkozás kizárt. Bár az nekem már minek?

Egyébként épp most megy a stáblista. Harmadszor láttam a filmet: mozi és DVD után most BD-n is.

A film végén azt mondja Arnold: "Ez az otthonom." Csak én érzek áthallást a filmek világába visszatérő ex-kormányzó gondolataival?

4. Weide  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 28. - 21:04

Beszarás.

3. R2-D2  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 28. - 20:48

30 euro volt.

2. Dömi - http://www.dvdzoom.hu/domidvdbd/index.php  [ ELŐZMÉNY ]
| 2013. május 28. - 20:21

és mibe fáj egy ilyen?

1. R2-D2
| 2013. május 28. - 20:11

Képzeld Gyulus, ilyen volt ma a kezemben:

The last stand - Hero pack

BD steelbook + lentikuláris mágneses előlap + képeslapok + jelvény

LAPOZÁS: 15-1 |