• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > A Szent Grál története (Könyvek)
A Szent Grál története nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Író:
Bár A Szent Grál története nyitja meg a Vulgáta-ciklust, valójában akkor született, amikor a Lancelot és A Szent Grál felkutatása már az artúri mondakör szilárd része volt. Mai értelemben vett előzményregény, amely a Grál történetét összekapcsolja annak első felbukkanásával Jézus Krisztus kereszthalálakor, és egészen addig követi azt, amíg Alain a Halász Király el nem helyezi azt Corbenic kastélyában, amelynek lakói akkortól fogva várják a kiválasztott Grál lovag eljövetelét. A történet számos pontja kifejezetten azzal a szándékkal íródott, hogy előre vetítse vagy megmagyarázza a Grállal kapcsolatos későbbi eseményeket és kalandokat, de sokat merít az apokrif evangéliumokból és más legendákból is, a keresztre feszítés történetétől Veronika kendőjéig. A regényből számos olyan információt tudunk meg a Grálról, melyet másutt hiába keresnénk. A Lancelot-Grál, avagy a Vulgáta-ciklus néven ismert regényfolyam Artúr király és a Kerekasztal történetének legteljesebb összefoglalása. Az artúri világ történetét a keresztre feszítéstől, azaz a Grál eredetétől egészen a Kerekasztal elpusztításáig és Lancelot haláláig követi végig. A ciklus öt regényből áll, melyek közül a leghosszabb a Lancelot, mely a Kerekasztal lovagjainak történetét mondja el, melyet A Szent Grál felkutatása és Artúr király halála követ - ez a három könyv 1210 körül íródott. A ciklus első két könyve (A Szent Grál története és Merlin regénye) később született, nagyjából 1230 körül. Jeney Zoltán fordításában
Kiadó:
KÖNYVPONT KFT.
Oldalszám:
304 oldal
Gyártási év:
2015

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: