• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
böngésző

Xpress.hu > Könyv > Kendőzetlen feljegyzések Kolozsvárról (Könyvek)
Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Karola
Kendőzetlen feljegyzések Kolozsvárról nem ismert
A termék jelenleg nem rendelhető
 
Ha szeretnéd, hogy értesítést küldjünk, amint rendelhető lesz a termék, kérjük regisztrálj, vagy jelentkezz be, és a termék adatlapján feliratkozatsz az értesítő-szolgáltatásra!
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
Kecsetfalvi és cseszelicei Szilvássy Karola báróné (1876-1948) Kolozsvár emblematikus arisztokrata személyisége, az első világháború sebészeti különítményének ápolónője, aktív közéleti tevékenységet folytató hölgy volt, a Kolozsvári Nőszövetség elnöke, a marosvásárhelyi Kemény Zsigmond Irodalmi Társaság tagja, az Erdélyi Színpártoló Társaság alelnöknője, az Erdélyi Helikon védasszonya. Egy arisztokrata hölgy, aki nélkül fű nem nőtt Kolozsváron tartják egyesek. És gróf Bánffy Miklós múzsája. Ki volt e titokzatos nő, aki megbabonázta az úri szalonok, írótalálkozók, színházba járók közönségét? Tényleg ő szervezte a Marosvécsi Találkozókat? A kötet a báróné naplóinak szövegeit tartalmazza, kiadásukra most kerül sor először. Bornemissza Elemérné szinte mindenről és mindenkiről készített jegyzeteket, naplóbejegyzéseket, a fronton teljesített ápolói szolgálattól a szépségápolási praktikákig. A kiadvány rendkívül érdekes bepillantás Erdély fővárosának arisztokratikus hétköznapjaiba, különleges és egyedi lenyomat egy heroikus korszak arisztokrata világáról.
Kiadó:
Helikon Kiadó
Oldalszám:
240 oldal
Gyártási év:
2015

Könyvek
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: