• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
akciófilmek12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Indiana Jones kalandjai (4 DVD) (DVD)
Indiana Jones kalandjai (4 DVD) The Adventures of Indiana Jones
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2003. november 5. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

FIGYELEM! A kiadvány eredeti angol nyelvű csomagolással került forgalomba! Az oldalunkon látható magyar nyelvű képek csupán illusztrációként szolgálnak!

   A klasszikus Indiana Jones trilógia a formátum indulása óta egyike a DVD-rajongók legáhítottabb filmsorozatainak. Most végre eljön a nap, amikor mindenki beszerezheti Indy legnagyobb kalandjait eddig soha nem látott minőségben!

   Nem véletlenül kellett ennyit várnunk a megjelenésre, hiszen az alkotók gyakorltilag filmkockáról filmkockára javították fel és restaurálták mindhárom film képét (a felújítási munkálatokat ugyanaz a csapat végezte, amelyik többek közt már a klasszikus Hófehérké-vel is csodákat művelt), és az eredeti hangot is a mai igényeknek megfelelő minőségűre keverték fel!

   A filmek forgatásakor technikailag még megoldhatatlan, vagy nehezen megoldható javításokat is elvégezték a DVD-kiadásokon, de a megszállott rajongóknak nem kell most felkapniuk a fejüket, ugyanis szó sincs új digitális szereplőkről, vagy új vágásról, "mindössze" a nyilvánvalóan nem odaillő elemeket (drótok, mikrofonok, nem szándékos tükröződések) távolították el a digitális boszorkánykonyhákban.

   Szintén komoly energiát fektettek az alkotók az extra tartalom összeállításába. A három film mellett egy negyedik lemezen közel négy órányi extra vár azokra, akik szeretnék töviről-hegyire megismerni a mindig akcióra kész archeológus világát és a forgatás titkait!

INDIANA JONES és a VÉGZET TEMPLOMA (Indiana Jones sorozat 23. rész - 1984)

   1935. Shanghai. A kalandor archeológus, Indiana Jones egy éjszakai bárban szeretné lezárni legújabb üzletét, de a dolgok szó szerint rosszul sülnek el, elmérgesedik a helyzet és Indy-nek menekülnie kell.

   A felfordulásban kénytelen megmenteni egy csinos énekesnő életét is, aki ettől kezdve mintegy koloncként kíséri végig következő útján. Megmenekülésükhöz egy vagány 12 éves srác is hozzájárul, aki Indy-t egy indiai kis faluba csalja.

   A falusiak kétségbeesetten mesélik el az archeológusnak, hogy mióta elloptak tőlük egy szent követ, gonosz szellemek járnak vissza a falujukba, hogy magukkal ragadják a falusiak gyermekeit.

   Indy megigéri, hogy visszaszerzi a követ. nem sejti, hogy a nyomok egy kultikus szektához vezetnek...

INDIANA JONES és az ELVESZETT FRIGYLÁDA FOSZTOGATÓI (Indiana Jones sorozat 24. rész - 1981)

   1936. Indiana Jones, a régészet tudományának doktora különleges és titkos megbízást kap az amerikai kormánytól: meg kell találnia a Frigyládát, a legendás bibliai tárgyat, amelyről történészek úgy gondolják, hogy a Tízparancsolat eredeti kőtábláit rejti!

   Indy nyomon van, de hamar rá kell jönnie, hogy az egyébként sem könnyű feladat kockázatosabb, mint gondolta. Váratlan konkurenciája is akad a kutatásban a nácik személyében, akik Adolf Hitler lázálmait kergetve keresik a Frigyládát.

   A németek úgy gondolják, hogy a szent ereklye feltételezett csodás erejét fegyverként használhatják majd ellenségeikkel szemben...

 

INDIANA JONES és az UTOLSÓ KERESZTESLOVAG (Indiana Jones sorozat 25. rész - 1989)

   1938. Indiana Jones ezúttal részben személyes okokból hagyja ott a tanári szobáját és csatolja fel ostorát. Hírt kap arról, hogy édesapját - akinek árnyékából számos kaland, eredmény és tudományos elismerés után sem volt még képes kilépni - elrabolták!

   Kiderül, hogy idősebb Jones professzor a nácik fogságában van. A németek tudják, hogy Jones titkos naplója számos olyan fontos feljegyzést tartalmaz, amely segíthet nekik közelebb kerülni néhány hőn áhított műkincs lelőhelyéhez.

   Ezúttal sem akármilyen ereklye után folyik a hajsza: a nácik a Szent Grált akarják megszerezni mindenáron, a kelyhet, amely a legenda szerint az örök élet kulcsa!

   Indy kénytelen behatolni az oroszlán barlangjába - a nácik főhadiszállására, hogy kiszabadítsa apját. A két Jones ettől kezdve egyszerre lesz üldözött és üldöző: életveszélyes kalandok tucatjain vereszik át magukat, hogy a németek előtt kaparintsák meg a kelyhet, miközben sarkukban lohol az egész Harmadik Birodalom. A kalandok során fény derül arra is, honnan kapta ifjabb Jones az Indy nevet!

EXTRA LEMEZ

   A negyedik lemez első dokumentumfilmje egy kétórás werkfilm, amely a trilógia készítéséről szól. A történetek történelmi, legendáriumi gyökereitől kezdve a harmadik film forgatásának utolsó napjáig szinte mindent felölel ez az átfogó és tartalmas film, amelyben George Lucas archívumából előásott korábban soha nem látott felvételek illusztrálnak vadonatúj interjúkat az alkotókkal és szereplőkkel.

Négy további tematikus, egyenként kb. 10 perces werkfilm egészíti ki ezt a fantasztikus, szinte minden részletre kiterjedő dokumentumfilmet.

Az első kisfilm az Indiana Jones kaszkadőrmutatványai címet viseli, és valóban arról is szó, amit a cím sugall: bemutatja, hogyan készült néhány merész kaszkadőrjelenet a három filmben, és meghallgathatunk egy interjút az egyik legismertebb kaszkadőrrel, Vic Armstronggal.

Az Indiana Jones hangja című kisfilmben természetesen a trilógiában használt hangeffektusok technikájáról tudunk meg néhány érdekességet.

Az Indiana Jones zenéje – milyen meglepő – a filmek zenéjéről szól, pontosabban a filmzenék szerzője, John Williams beszél a munkájáról.

A The Light and Magic of Indiana Jones című dokumentumfilm a címétől eltérően nem fényezni szeretné Indiana Jones-t, hanem Lucas saját trükkcégének nevére utalva (Industrial Light and Magic) a sorozatban alkalmazott speciális effektusokkal foglalkozik érintőlegesen.

Az extra lemezen ezen kívül találunk egy szekérnyi korabeli előzetest és egy weblinket, ami állítólag jól jön, ha mi akarunk elsőként értesülni az egyébként magyar származású Frank Darabont által jelenleg íródó negyedik Indiana film részleteiről.

Stúdió:
Játékidő:
359 perc
Gyártási év:
1989
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
- német - Surround (DD)
- cseh - Surround (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
2.35:1 (16:9)

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
díszdobozok