• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
akciófilmek12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > A diktátor - Chaplin sorozat (2 DVD) (DVD)
A diktátor - Chaplin sorozat (2 DVD) The Great Dictator
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2003. október 22. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák

   Jöhet özönvíz vagy világégés, Charlie Chaplin mindig dolgozik, s az eredmény sem marad el: A diktátor 2000-ben bekerült az Amerikai Filmintézet legjobb 100 amerikai vígjátéka közé.

   Az USA még nem lépett be a II. világháborúba, mikor vígjátékának humorágyújával Chaplin már megcélozta a Führert. A komédiában Chaplin maga játssza a Hitler-szerű Adenoid Hynkelt, és az őrült nácira megszólalásig hasonlító zsidó borbélyt is.

   Chaplin helyzetkomikumok és vaskos bohózatok halmazával ironikusan támadja a fasizmust. Páratlan humor és mozi igaz szeretete sugárzik Chaplin egyik leghíresebb, legprovokatívabb alkotásából, A diktátorból.

Stúdió:
Játékidő:
126 perc
Gyártási év:
1940
Hangok:
- angol - 5.1 (DD)
- angol - mono (DD)
- német - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, dán, finn, francia, görög, héber, horvát, izlandi, lengyel, német, norvég, olasz, orosz, portugál, spanyol, svéd, török
Képformátum:
4:3
2. LEMEZ:
Dokumentumfilm - A csavargó és a diktátor - A Turner Classic Movies egyórás dokumentumfilmje a világ egyik legjobban szeretett és a világ leggyűlöltebb emberének életútját állítja párhuzamba, egészen addig amíg életük keresztezi egymást A diktátor c. film kapcsán. (kb. 54 p.)
 
Werkfilm (így készült) - Így készült színesben - Chaplin fia, Sydney készítette ezeket a páratlan és ritka felvételeket 1939-1940-ben A diktátor forgatásán. A filmtörténeti dokumentumot csak néhány éve találták meg a svájci Chaplin villában. (kb. 25 p.)
 
Kisfilm - Charlie, a borbély - Egy korábbi Chaplin rövidfilmből kimaradt jelenet, ahol a csavargó A diktátorban visszatérő borbély-figurát kelti életre. (kb. 7 p.)
 
Kisfilm - Részlet a Monsieur Verdoux című - Chaplin A diktátor után készített filmjéből - amelyben rövid utalást tesz Hitlerre és a háborúra. (kb. 2 p.)
 
Képgaléria - Filmplakátok (18 db.)
 
Előzetes - Rövid részletek a felújított változatban megjelenő Chaplin-sororzat többi filmjéből (kb. 22 p.)

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
hozd magad formába