• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Deadpool 20<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > A megtört hallgatás (2 DVD) (DVD)
A megtört hallgatás (2 DVD) Broken Silence
A termék elfogyott
 
 
 
 
  • Ebben a csomagban kapható
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

Steven Spielberg a Schindler listája forgatására készülve döbbent rá arra, hogy milyen kevés autentikus riport, interjú található a világ archívumaiban holocaust-túlélőktől. Tudta azt is, hogy késlekedésre nincs idő: napról napra kevesebben élnek köztünk olyanok, akik személyesen tapasztalták meg a XX. század legszégyenteljesebb eseményeit, a haláltáborok borzalmait. Spielberg létrehozta a SHOAH Alapítványt, amelynek elsődleges célja felkutatni és meginterjúvolni a holocaust túlélőket, létrehozva egy hatalmas videó-archívumot az utókor számára.

Az immár tíz éves alapítvány munkatársai mostanra több mint félszázezer túlélő-vallomást archiváltak és tettek hozzáférhetővé tanárok, diákok, történészek és érdeklődők számára.

Néhány éve Spielberg és az alapítvány felkért öt neves rendezőt, hogy az elkészült interjúkat felhasználva, illetve új interjúkkal kiegészítve saját személyes élményeik, illetve országuk szempontja alapján készítsenek el egy-egy közel egyórás filmet a holocaustról, illetve a túlélőkről.

Az Argentínában és Uruguay-ban, a Cseh Köztársaságban, Lengyelországban és Oroszországban élő túlélőkről olyan rendezők forgatták a filmeket, mint Luis Puenzo, Vojtech Jasny, Andrzej Wajda, Pavel Chukhraj, a magyarországi rész rendezésére pedig Szász Jánost kérte fel Spielberg.

Az öt dokumentumfilmet a világ több tévétársasága is műsorra tűzte, a Schindler listája DVD-megjelenése apropóján pedig most először DVD-n is hozzáférhető lesz ez a közel öt órás összeállítás.

Stúdió:
Játékidő:
272 perc
Gyártási év:
2003
Hangok:
- angol - mono (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, francia, héber, lengyel, német, olasz, orosz, spanyol
Képformátum:
1.78:1 (16:9)

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
Deadpool 2
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: