• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
mesék12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > A Sebhelyesarcú - extra változat (2 DVD) (DVD)
A Sebhelyesarcú - extra változat (2 DVD) Scarface
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2006. december 15. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Al Pacino feledhetetlen alakítást nyújt ezen a különleges kiadású DVD-n, mint Tony Montana, az egyik legkönyörtelenebb gengszter, akiről valaha film készült.

A rendező a sikergyáros Brian De Palma, a producer pedig az a Martin Bregman, aki mozivászonra vitte mindkét Keresztapa-legendát.

A sebhelyesarcú egy pitiáner kubai menekült bűnöző erőszakos karrierjét követi nyomon, aki felgéppuskázza magát a miami kokainbirodalom csúcsára. Az Oscar-díjas Olvier Stone átütő forgatókönyvével, Giorgio Moroder lendületes kísérőzenéjével, és a miami latinok életmódjának nagyszerű ábrázolásával A sebhelyesarcú a legnagyobb hollywoodi alvilági drámák sorába tartozik, feltárja az amerikai drogvilág aljas hatalmát.

Stúdió:
Játékidő:
164 perc
Gyártási év:
1983
Hangok:
- angol - 5.1 (DD)
- angol - DTS
Feliratok:
magyar, angol, arab, cseh, görög, török
Képformátum:
2.35:1 (16:9)
2. LEMEZ:
Kimaradt jelenetek - (kb. 22 p.)
 
Előzetes -
 
Kisfilm - A sehelyesarcú újjászületése (kb. 10 p.)
 
Kisfilm - Eljátszani A sebhelyesarcút (kb. 16 p.)
 
Kisfilm - A sebhelyesarcú megalkotása (kb. 30 p.)
 
Kisfilm - A sebhelyesarcú: a tv változat (kb. 3 p.)
 
Kisfilm - A Def Jams bemutatja: Egy hip-hop klasszikus eredete (kb. 21 p.)
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2007. jan. 16. - 21:03
Úgy látom(olvasom), nem vagyok egyedül, aki csak most fedezte fel ezt a filmet.. Pedig mekkora egy mozi ez!

Kiváló gengszterfilm Al Pacino zseniális játékával, Oliver Stone zseniális forgatókönyvébol De Palma zseniális rendezésében. Mondjuk ezek a nevek akár külön-külön is a film megnézésére/megvásárlására ösztönöznének, de így együtt maga a tökély.
Pacino nagyon nagyot alakít Tony Montana szerepében. Elképesztoen nagyképu és ellenszenves figurát játszik, akinek a bukása az elso perctol kódolva van a filmben. Talán még kívánni is lehetne a halálát, mégis sikerül olyan szimpátiát éreztetni velünk, hogy valóban elhisszük, hogy ez az ember nem képes megölni egy ártatlan not a gyerekével. A filmben egyébként azt hiszem csak olyanokat ölnek meg, akik maguk is gengszterek, kvázi megérdemlik a halált..
Valóban durva(legalábbis szövegben), néha brutális mozi ez, ami azonban hihetoen mutat be egy olyan világot, amit- megmondom oszintén- nem igazán lenne kedvem kipróbálni.
A film 164 perce egyébként gyorsan elrepül, még az akciómentesebb jelenetek sem unalmasak. Érdekes... Én még rövid gengszterfilmet nem is láttam.. :-))

A kiadvány szerintem korrekt. A kép szép (érdekes összehasonlítani az extrák között található kimaradt jelenetek vagy a TV változat képével), a hangra sem lehet panasz. Sosem lesz tesztlemez, a DTS is inkább csak marketing, de összességében élvezheto. A szinkron nekem nem szokott hiányozni, egyébként is szerintem a dél-amerikai akcentust, meg a sok fuckozást úgysem lehetett volna úgy visszaadni. Ez eredetiben a jó.
Külön dícséret az extráknak. Kár, hogy magyar felirat nincs rajtuk (német, angol van), mert tényleg jók. Különösen tetszett a TV változatra butítás, meg a film hatása az amerikai bevándorlókra/négerekre. Ez nekem eszembe nem jutott volna, de így utólag logikus, hogy nekik a Scarface alapmu, amiben a semmibol jött bevándorlóból kiskirály lesz..

Számomra "csak" egy nagyszeru gengszterfilm. Kosárba!
4 látogatóból 4 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
100%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (2)
61-80%
 (0)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
díszdobozok