• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
akciófilmek12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Pi (DVD)
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2005. november 3. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák
Káosz-elmélet: a kis dolgok történése nagy változásokat okozhat a világban. Vegyük csak példának a pillangó-effektust, amely szerint, ha egy pillangó valahol Kínában megrezzenti szárnyait, a légáramlat, amit a mozgása gerjeszt, egyszer megváltoztathatja az időjárást akár New Yorkban is. Az időutazás az egyik legizgalmasabb gondolat mai világunkban, hiszen általa meg tudnánk változtatni az emberiség történelmének menetét. Ezek a bonyolult és egyben mély teóriák, melyekre a Pi című film is épül, kihívást jelentenek az egész világnak.
Darren Aronofsky Pi című alkotásával azonnal legendává vált a független filmesek világában. A film eredeti, okos, felkavaró, és nem hagyja nyugodni a lelket. David Lynch Radírfej című filmje óta nem rázta meg úgy a valóságba vetett hitünket semmi, mint ez a film.
A matematikus zseni Max Cohen egy új felfedezés küszöbén és az őrület határán áll. Körülöttünk minden rendszerekből áll össze, és Max az egyik legnagyobbat akarja megfejteni: a tőzsde rendszerezett káoszát. Egy hatalmas számítógép, az Euclid segítségével megpróbál rendszert találni a másodpercenként gazdát cserélő részvények forgalmában. Miután Max a számítógépbe táplálja a héber ábécét, az Euclid kiad egy kétszáztizenhat számjegyű összeget. Ez a számsor a Tóra szerint Isten neve lehet. Maxot eközben folyamatosan üldözi egy cég, amely bármit megtenne, hogy megszerezze a kapott eredményt. Ez az elviselhetetlen helyzet és állandó migrénjei, élet és halál közé sodorják a matematikust.
Darren Aronofsky a végtelen lehetőségek terrénumába kalauzol bennünket. A Rekviem egy álomért rendezőjének egyedi stílusa mindenki számára igazi csemege.
A film mindössze 60,000 dollárból készült. 1998-ban Darren Aronofsky elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat a Sundance filmfesztiválon.
Stúdió:
Játékidő:
84 perc
Gyártási év:
1998
Hangok:
- magyar - Surround (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol
Képformátum:
4:3 (P/S)
 
Audiókommentár -
 
Előzetes -
 
Filmográfiák -
 
Kimaradt jelenetek -
 
Videóklip -
Átlagos értékelés:
R2-D2
értékelése:
2006. már. 13. - 18:16
Rég láttam ennyire érdekes, nehezen értelmezheto filmet. Bennem is hiba lehet, de nem igazán tudtam (elsore) befogadni.
Pedig a sztori -az alapötlet- jó. Adva van egy orült matematikus, aki a tozsde összefüggéseit kutatva különféle szervezetekkel kerül kapcsolatba, akik saját céljaikra próbálják kihasználni tudását. Akár még izgalmas is lehetne az egész, viszont az orült-vagy zseni?- matematikusunk titokzatos fejfájós betegségének következményeiként fellépo látomások oly mértékben szétszabdalják az egyébként is bizonytalan és zavaros történetet, hogy a végére egy nagyon emészthetetlen masszát kapunk, amiben fogalmunk sincs, éppen hol járunk, vagy mi történik. Pont mint egy orült agyában a dolgok. Ha ez volt a cél, tökéletesen sikrült. Csak közben számomra elveszett a mozi lényege, miszerint a filmet elsosorban a története által élvezni szeretem, másodsorban a kép és a hang hozzáteszi azt, ami igazán filmélménnyé varázsol egy filmet. Nem tudom. Itt igazán semmi sem muködik jól. A kép fekete-fehér, homályos, szemcsés (biztos direkt), az eredeti hang meg ugyebár sztereo (bár hangosabb mint a magyar). Csak a magyar 5.1 ami pozitívum a lemez körítésében. No meg a sok extra. Csak azokat már nem volt kedvem megnézni...
Szóval egy érdekes és zavaros, ugyanakkor a maga módján a maga közönségének értékes darab. Vásárlás elott megnézendo!
2 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
60%

1 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (0)
41-60%
 (1)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
hozd magad formába