• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
mesék12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Asterix és Obelix (DVD)
Asterix és Obelix Astérix et Obélix contre César
A termék már nem kapható
 
 
 
 

MEGJELENÉS: 2000. november 14. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

   Asterix és Obelix, a francia képregényhős-páros kalandjai messze földön híresek. Goscinny és Uderzo képregényeiből csak Európában eddig több mint 280 millió példány talált gazdára - ez a siker elsősorban a történetek humorának és a figurák eredetiségének köszönhető.

   Asterix kalandjai a Krisztus előtti évtizedekben játszódnak, a római hódítások idején, amikor szinte már egész Európát leigázták a legionáriusok. Egyetlen kicsiny gall falucska azonban bevehetetlennek bizonyul. A falu lakóit ugyanis egy druida varázsfőzete juttatja emberfeletti erőhöz. Csak a szabadidejében obeliszkek cipelésével foglalatoskodó Obelixnek nincs szüksége az italra ahhoz, hogy kisujjával lepöcköljön a terepről egy légiós századot, ő ugyanis gyerekkorában beleesett a főzetbe és azóta tart nála az ital varázslatos hatása...

   Bár a sorozatból már jónéhány egész estés rajzfilmadaptáció született, élő-szereplős változatra most először számták rá magukat a filmkészítők, ami nem is csoda, hiszen a képregény legfontosabb, kihagyhatatlan pillanatai a legmodernebb technikák nélkül megfilmesíthetetlenek (gondoljunk az alacsonyan szálló rómaiakra, vagy az Obelix gyomrában percek alatt eltűnő vadkanokra)! A francia-német-olasz kooprodukcióban készült feldolgozás minden idők egyik legdrágább európai filmje lett, amely nagyszerűen adja vissza a képregény hangulatát.

   A filmben természetesen ismét kiéleződik a gall-római ellentét. A rómaiak rájönnek, hogy miben rejlik a kis falucska lakóinak ereje, és Cézár parancsára elrabolják a falu varázslóját, a druidát. Azt hiszik, szép szóval, vagy erőszakkal sikerül majd kicsikarniuk a varázsital receptjét. De Asterix és Obelix már útra kelt, hogy szétcsapjon a rómaiak között és kiszabadítsák szeretett druidájukat.

Stúdió:
Játékidő:
109 perc
Gyártási év:
1999
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
Képformátum:
4:3 (P/S)

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

Indíts fórumot a termékről!

Ingyenes szállítás
díszdobozok