• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
mesék12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > Amistad (DVD)
Amistad Amistad
A termék elfogyott
 
 
 
 
  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek

   1839 nyarán, egy viharos éjszakán Kuba partjainál 53 afrikai, akik az Amistad nevű spanyol rabszolgahajó rakterében összezsúfolva raboskodtak, láncaikat törték, Cinque vezetésével felfegyverezték magukat, és átvették az uralmat a hajó felett. Egyetlen céljuk az volt, hogy visszajussanak Afrikába. Mivel azonban nem értettek a hajó irányításához, kénytelenek voltak a két életben hagyott spanyol tengerészre hagyatkozni, akik rútul becsapták őket.

   Miután két hónapig hánykolódott a keleti part közelében, az Amistadot egy amerikai őrhajó fogta el Connecticut partjainál, és az afrikaiak bíróság elé kerültek a legénység meggyilkolásának vádjával. Az afrikaiak védelmére szegődik két abolicionista (a rabszolgaság eltörlésének híve), Theodore Joadson és Lewis Tappan, valamint egy fiatal ingatlanügyi jogtanácsos, Roger Baldwin.

   Ám amint az ügy a megosztott nemzet szimbólumává nőtte ki magát, egyúttal két nagy amerikai összecsapásának porondjává is vált. A rabszolgaságot pártoló elnök, Martin Van Buren újraválasztása érdekében hajlandó feláldozni az afrikaiakat, hogy kedvében járjon a délieknek és Izabella spanyol királynőnek.

   Ám a dolgát megnehezíti a volt elnök, John Quincy Adams, aki már visszavonult, de most nekifog, hogy megvédje az afrikaiak ügyét az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága előtt.

   Ez az eset alapjaiban rázza meg a jogi rendszert, de mivel ez az afrikai foglyok ügye, itt nem a politikai nézetek vagy az ideológiák ütköznek. A harc itt az emberiség legalapvetőbb jogáért folyik...a szabadságért.

Stúdió:
Játékidő:
152 perc
Gyártási év:
1997
Hangok:
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar, angol, cseh, görög, lengyel, török
Képformátum:
1.85:1 (16:9)

DVD
Vásárlói értékelés
Megosztás

Kapcsolódó hivatkozások

A termék fóruma

Ingyenes szállítás
hozd magad formába