• {name} ({TCS})


Nem regisztrált felhasználó  - [belépés]
Sorozatok, BD-k12<br>
böngésző

Xpress.hu > DVD > A halálraítélt (DVD)
A halálraítélt The Condemned
A termék már nem kapható
 
 
 
 


MEGJELENÉS: 2008. augusztus 19. | INFO A termék sajnos már nem beszerezhető.  • Alkotók
  • Leírás
  • Részletek
  • Extrák
  • Kritikák

Jack Conrad (Steve Austin) halálbüntetésének végrehajtására vár egy korrupt közép-amerikai börtönben. Egy nap felkeresi egy menő televíziós producer, aki ajánlatot tesz: visszanyerheti szabadságát, ha részt vesz egy illegális valóságshow-ban. A feladat: egy lakatlan szigeten megküzdeni a világ különböző szegleteiből érkező kilenc másik halálraítélttel. Nincs lehetőség menekülésre, és milliók nézik a cenzúrázatlan erőszakot. Csak egy maradhat életben, a legkeményebb harcos. Ki lesz az?

A pankrátor-szupersztár világbajnok „Stone Cold” Steve Austin olyan ellenfelekkel küzd meg, mint Vinnie Jones (A Ravasz, az Agy, és két füstölgő puskacső, Gépállat SC), és Rick Hoffmann (Véres munka, Mobil).

Stúdió:
Játékidő:
119 perc
Gyártási év:
2007
Hangok:
- magyar - 5.1 (DD)
- angol - 5.1 (DD)
Feliratok:
magyar
Képformátum:
1.85:1 (16:9)
 
Előzetes -
 
Kisfilm - Capital Carnage után újra
 
Kisfilm - Stone Cold a film világában
 
Kisfilm - A forgatókönyv
 
Werkfilm (így készült) -
Átlagos értékelés:
berzerker8713
értékelése:
2013. jan. 15. - 22:38
Akció dús, remek forgatókönyv és mondanivaló
Az indíttatás, miszerint nekem írnom kell erről a filmről, két irányból érkezett. Először is örömmel konstatáltam, hogy kapni a filmet, így van értelme véleményt alkotni róla, a másik pedig egy ehhez hasonló film apropója.

Szerintem teljesen véletlenül találtam rá A Halálraítélt-re. Valamilyen okból kifolyólag elkezdtem olyan filmeket nézni, ahol pankrátorok vállalnak filmszerepeket és hát "Stone Cold" Steve Austin-t dobta a gép.
A változatosság teljes igénye nélkül, egy kicsit kikacsingatott a WrestleMania-n kívülre is, így szerepet vállalta egy nagyon jó forgatókönyvvel rendelkező filmben. Egyébként ez a második mozija (Csontdaráló volt az első, a sorozatszerepeket pedig nem veszem ide).

Szóval röviden a filmről. Van egy faszi, aki producerként tevékenykedik, neve: Ian Breckel (Robert Mammone). Elhatározta, hogy összeszed meghatározott számú halálraítéltet a világ néhány hardcore börtönéből. Őket összezárják egy szigeten, a bokájukra rögzítenek egy bombát és kapnak 30 órát arra, hogy mindenkit megöljenek, amolyan "csak egy maradhat" alapon. A küzdelmet megfelelő összeg befizetése mellett, az interneten követni lehet. Az egyik célja a műsornak, hogy a Super Bowl 40 milliós nézettségi rekordját megdöntsék. Ja és ha nyersz, akkor megszabadulsz a lábadon lévő petárdától, illetve felmentenek minden bűnöd alól, ergo szabad vagy.
Ez mind szép és jó, de ami igazán üt, az az, hogy komoly filozófiai, erkölcsi és társadalmi kérdéseket feszeget, ügyesen beágyazva a történetbe.
Mert hát gondoljunk bele! Van egy sziget tele olyan arcokkal, akik ki vannak rekesztve a társadalomból -nyilván saját hibájukból jutottak ide- és senkinek sem hiányoznak. Sőt! Börtönéletük rengeteg pénzt emészt fel és csak nyűg az államnak. Emellett kinek hiányozna egy sorozatgyilkos? Aztán ott van a ló túrós oldala: azzal hogy te vagy én leülünk a gép elé, fizetünk és nézzük, ahogy ölik egymást, mi mennyivel vagyunk jobbak? Semennyivel! Hisz a mai rothadó társadalmunkban, amelyet az elme és a lélek betegsége tett ilyenné egy ilyen még olaj a tűzre. Emellett generációk nőnek fel úgy, hogy rossz példát követnek, befolyásolva ezzel mentális és erkölcsi épségüket. Hogy miért? Mert szerintem, ha ez a valóságban is megtörténne 10-ből 6 biztos vagánykodó tini lenne.
Alap koncepciójában egyébként hasonlít a Halálfutam című mozira.

Amellett persze, hogy van értelmes mondanivalója ez alapvetően azért egy akciófilm volna, ami elég erőszakos. Persze nem a szélsőséges határokat feszegetve, de véres és agyalás van benne bőven. A nagy része a küzdelmeknek ököllel zajlik vagy bármivel, ami egy szigeten természetes formában megtalálható. Aztán majd persze lesz pár fegyver is, de nem az dominál.

Kapunk mi néhány ismertebb színészt is a pénzünkért. A főszereplő a már említett Steve Austin, aki Jack Conrad, volt katona szerepében jelenik meg nekünk. A Füstölgő Ászok-ban nyújtott alakításához kísértetiesen hasonlító alakítást hoz Vinnie Jones. Perverz, brutális, kíméletlen, olyan, mint amit a megjelenése sugall. A többi, részben mellékszereplőt, részben főszereplőt nem igazán ismertem, de jót hoztak ők is. Rick Hoffman-ra külön kitérnék, mert ő a számítógépguru posztot jól játszotta.

Egy standard kiadványhoz lesz szerencsénk. A kép és hang korrekt (de nem kiemelkedő). A levezetést és az emésztést néhány könnyed kisfilm segíti elő, amik nem szólnak nagyot, de legalább értelmet ad az "extra" menüpontnak.

Elég erősen ajánlom a megtekintést. Egy olyan akciófilmmel dolgozhatunk, aminek a történet mellett, értelmes mondanivalója is van. Nagy kedvenc.

TÖRTÉNET: 9
LÁTVÁNY: 6
HANG, KÉP: 6
KIADVÁNY: 5
0 látogatóból 0 értett egyet ezzel a hozzászólással

A termék vásárlói ezeket is szerették:
DVD
BLU-RAY
KÖNYV
DVD
Vásárlói értékelés
ÁTLAG
70%

2 értékelés
Részletezés: 
81-100%
 (0)
61-80%
 (2)
41-60%
 (0)
21-40%
 (0)
0-20%
 (0)

Megosztás

Ingyenes szállítás
Mesés nyári szünet
 

Az oldalon feltüntetett termékképek csupán illusztrációs célt szolgálnak. A valódi termékek megjelenése esetenként eltérhet a képen látottaktól!
Tel.: 06/1-41-31-555 | © Xpress.hu 1999-2014. Minden jog fenntartva.
T: T: