Keresés

Jurassic Park 1-4. (25. évfordulós, limitált zenélő díszdoboz) (BLU-RAY)

2018. június 11., hétfő 13:23
Ízlések és rokonok:)

Vagyis ettől még lehetséges olyan filmeket csinálni, ahol a látvány- és hangorgia mellett azért érzelmeket és gondolatokat is ki tud váltani egy produkció. Persze ha valakinek erre nincs igénye, akkor nézhet teljesen gondolkodásmentes filmeket, ha akar.

A lényeg, hogy ebben az esetben is az a legjobb, ha van választási lehetőség. De nehogy már az legyen az etalon, hogy egy blockbusternek feltétlenül tök agyatlannak kell lennie, mert különben már nem is lehet szórakoztató...

Amúgy szerintem egyáltalán nem baj, ha a filmekből tanulni is lehet, csak:
1. Ne káros dolgokat vagy hülyeségeket, vagyis azért ne veszítse el a néző teljesen a kapcsolatot a realitással.
2. Ne legyen túlzottan szájbarágós a mondanivaló.

Ami pedig a Bukott birodalmat illeti, szerintem egyáltalán nem lett szörnyű, a JW-nél inkább jobb, mint rosszabb. (Mondom ezt annak ellenére, hogy eléggé tipikus blockbusternek tartom.) Nálam a JW kb. 65%, a FK 7%, az eredeti JP pedig 80%. A két JP folytatás ugyanakkor nem hagyott valami mély nyomot bennem, így még csak nem is nagyon emlékszem rájuk...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. június 11., hétfő 12:58
CGI-orgia inkább a legelsőben volt. Nem véletlenül kapott érte Oscart.
most posts by TM
0
2018. június 11., hétfő 12:09
Tisztelem a véleményed, de azért megyek moziba, hogy jól szórakozzak. Látvány- és hang orgiát várok. Ha a történet nem túl bonyolult, vagy eredeti, az nem baj. Ha gondolkodni akarok, akkor otthon, a kis fotelomban elmélyülök egy könyvben.
0
2018. június 10., vasárnap 23:34
Számomra a második örök kedvenc. A King Kongos húzás nem jött át nekem soha és nem zavart. A 4. film nem olyan rossz, ami tetszik hogy grandiózus és végre egy látványos és működő Jurassic Parkot láttunk. Amiből annak ellenére hogy szépen fel van építve, de csak darabokat látunk.
0
2018. június 9., szombat 14:17
Ízlések és rokonok... :)

Tulajdonképpen - ha eltekintünk az alaptörténet lehetetlenségétől - mindegyik részben voltak átgondolatlan, logikátlan dolgok, de a második résszel a "King Kong sztorit" leszámítva összességében nagyobb probléma nem volt.

A harmadik pedig legalább - Sam Neil-nek köszönhetően - vitte tovább az "eredeti vonalat". (Bár tény, hogy az első részhez képest gyenge eresztés lett az is.)

A negyedik viszont a "CGI orgián" (amivel engem nem tud "megvenni" egyetlen film sem) túl egy teljesen logikátlan, koncepciótlan alkotás, minden egyes momentumával és képkockájával.

Szomorú, de a filmek világában odajutottunk, hogy a legtöbb esetben a CGI önmagában elég a kasszasikerhez...
0
2018. június 8., péntek 11:36
A 06.18.an fog megjelenni!
0
2018. június 5., kedd 13:44
Igen, így van - minden tekintetben. :)
most posts by TM
0
2018. június 5., kedd 13:39
"Hiányozni fognak az étkezések."
(Chandler mondja a Jóbarátokban, amikor megnézi, mennyibe került Monica új csizmája)
0
2018. június 5., kedd 10:45
A szezon legjobb kiadványa, igazi gyűjtőknek való csemege! :)
most posts by TM
0
2018. június 4., hétfő 13:18
Én ezt elég egyszerűen oldom meg. A számomra összetartozóakat (amennyiben jelent meg belőlük gyűjtemény) szoktam megvenni egyben. Lásd Gyűrűk ura, Hobbit, Keresztapa, Éhezők viadala, HP, stb. Ezek az egyszerűbbek, mert az ilyen filmeknél általában már az első film moziba kerülésekor köztudott, hogy x rész készül belőle, így VÁRHATÓAN nem készül több film később. A Hobbitnál (vagy pl. anno a GYU DVD-nél) mondjuk pont a bővítettet vettem meg egyesével, de ha nem lennének meg, megvenném a 3-3 vagy akár a 6 filmes BD gyűjteményt is (a Gyűrűk uránál ill. a 6 filmes gyűjteménynél természetesen feltétel lenne a japán szinkron helyett a magyar, addig egy fillért nem látnak tőlem), ha nem lenne meg a Hobbit. Vagy most pl. a HP-Legendás állatoknál sem probléma, mert biztos, hogy mire véget ér az utóbbi, lesz egy teljes gyűjtemény belőle, de számomra tökéletes a külön HP külön Legendás állatok is.
A másik kategória az, amikor nem tudod, mikor jön újabb rész vagy hogy mikor lesz vége, lásd Alien, SW, JP, Karib-tenger kalózai, stb. Ezeknél ha van rá mód, úgy veszem meg, hogy a számomra legkedvesebb részek legyenek gyűjteményben, pl. Karib-tengernél az első 3 rész, SW-nél a 4-6, 1-3 vagy 1-6 (7-9 köszi, nem kell, majd esetleg 15-2000 Ft-ért), JP-nál az első 3 (JW számomra a sorozat megcsúfolása).
0
2018. június 3., vasárnap 22:20
Sokáig én se értettem, miért jó ugyanabból a filmből több féle kiadást birtokolni, de most már értem: jó ránézni, a design-t is jó vizslatni :)

Olyat én is gyűjtöttem! :) Sajnos az album mára elkeveredett, pedig általában fél évente feltúrom a padlást, de valószínűleg megsemmisült már, nem is találni belőle eladót :( Matricás albumokat, már a rendes matricákat, kigyűjtöttem mind a 4 film esetében, és persze min. 2 példányban vannak meg, de mindegyikből egy-egy teljes van. Illetve, Az elveszett világ albuma nem teljes, hat darab matrica hiányzik, és csak nem olyan rég lettek meg az albumok és mellé vettem csomó matricát, mivel hazánkban, és egész Európában, valamiért alig volt kapható vagy meg sem jelent ez az album.
0
2018. június 3., vasárnap 11:05
Azért szép gyűjtemény. Én a korábbi kiadásoktól mindig megvállok hely végett, meg ha megvan szebb, jobb kiadásban minek a korábbi?
Matricát én utoljára Az elveszett vilgá kapcsán gyűjtöttem. A helyi kisboltban volt rágóhoz, meg egy kis album is, amibe gyűjteni lehetett. Fillére sdolog volt, de úgy szerettem, főleg mire meglett mind a 30.
0
2018. június 3., vasárnap 1:10
Áhh, a töredéke sincs meg, ami valaha megjelent, mondjuk a magyar megjelenési listáról nem sok minden hiányzik :)

A különleges, gyűjtőknek szánt VHS kiadásról régen tudtam, külföldről. Arról fogalmam sem volt, hogy idehaza is megjelent, így alaposan meglepődtem, mikor úgy másfél-két éve egy hirdetési oldalon szembe találkoztam az első két résszel ilyen kiadásban. Sajnos mire reagáltam, elkelt, de azóta, mint látszik, Az elveszett világot meg tudtam venni :) 2000-ben jelentek meg ezek a kazetták, akkor amikor először jelent meg a két film dvd-n, és kedvezni akartak a VHS gyűjtőknek is. Tartalmilag, képarányt tekintve nem tér el a korábbi változatoktól, csak menő lett a borító :)

Lesz matricás album Piemaker itthon, semmi kétség :) A blogomon is írtam már az olasz megjelenésről, azóta pedig a németeknél, spanyoloknál is kapható. Ha jók az információm, talán már a jövő héten megjelenhet :) Viszont óva intenélek akkor téged is, hogy nem érdemes a film megtekintése előtt nagyon vizsgálni, mert állítólag erősen spoileres.

0
2018. június 3., vasárnap 0:02
Remélem matricás album lesz majd a film kapcsán az újságosoknál.
0
2018. június 2., szombat 12:28
VHS, DVD díszdoboz... nekem megvoltak. :) Az elveszett világ kétféle kiadásban is megvan VHS-en? Ahány kiadása volt a filmnek mind megvan?
0
2018. június 2., szombat 1:33
Mély levegő, és hajrá! :)

Én is vagyok így egy-két filmmel. A lelki békém érdekében ilyenkor inkább megveszem, amiről tudom, hogy később fájlalnám a hiányát.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2018. június 2., szombat 1:08
Gondot ugyan nem jelent, hogy megnézzem valamilyen formátumon a filmet, de azért ez a kiadás nagyon piszkálja a csőrömet :D Remélem idén lesz rá módom, lehetőségem, hogy megvegyem :)

0
2018. május 28., hétfő 22:15
Valami emlék mindig kötődik valamelyik részhez, és én vagyok annyira fanboy, hogy nem igazán tudom rangsorolni a filmeket, én a harmadik részt is nagyon szeretem, de az összes többit is. Persze, a Jurassic Park azért az mindig a No.1 volt/van/lesz, míg élek. És köszönet illeti a Bontont, amiért legalább kapunk újra kiadásokat a 25. évfordulóra :)
0
2018. május 28., hétfő 15:55
Szerintem is, nálam az a leggyengébb rész.
0
2018. május 28., hétfő 3:42
Eszemben sincs agitálni, örülök, ha minél kevesebben mozdulnak rá, így nekem biztosabban jut belőle.
most posts by TM
0
2018. május 27., vasárnap 14:47
Szerintem a másodiknál is jobb.
0
2018. május 27., vasárnap 12:05
Mint ahogy a nők között is vannak igazi nők, és vannak nőszerű lények, igaz?:)

(Na vajon ezt most liberális vagy illiberális módon kell interpretálni? Lehet törni a buksikat.)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2018. május 27., vasárnap 11:18
Sőt, sokkal jobb! A 3. nagyon gyenge volt. Rövid műsoridő, gyenge storit, se Spielberg, Se Williams, egyedül Sam Neill vitte a filmet.

A gyűjtésről pedig Blu-Ray Fannal értek egyet. Szeretek egy filmet, de én igyekszem a legjobb és legszebb kiadást beszerezni belőle. Nem2x, 5x ígyis-úgyis. Ha anno lett voaan BD-lejátszóm mikor volt a trilógia akkor az kerül a polcra. A 4. úgyis más stílus, ahogy az Aliennél az új filmek. Ott nekem ezért se kell a túlárazott steelbookos gyűjtemény.
0
2018. május 27., vasárnap 2:10
Szerintem a negyedik nem gyengébb a harmadiknál.
most posts by TM
0
2018. május 27., vasárnap 1:24
Én egyelőre inkább azért hezitálok, mert számomra ez nagyjából tökéletes (csak azért "nagyjából", mert 3D lemezeket nem tartalmaz) gyűjtemény akkor volna, ha csak az első 3 részt tartalmazná.

A negyedik rész annyira rossz film, hogy azt elmondani sem lehet. (Amit pedig az ötödik bemutatójából láttam, az alapján azt már leforgatni is kár volt...)
0