Keresés

Ki mit néz most?

2017. október 17., kedd 12:10
Az idei év egyik legkellemesebb meglepetése, Mike Flanagan megint remekelt. Nem tartozik a kedvenc King-könyveim közé, de szerintem ez egy közel tökéletes filmadaptáció, főleg annak tükrében, hogy az alapanyag nem igazán hálás mozgókép szempontjából.
0
2017. október 14., szombat 16:49

https://www.youtube.com/watch?v=DeTu8xSGpEM
0
2017. október 4., szerda 23:26
Watchmen:Az őrzők
0
2017. október 4., szerda 2:08
.
Bilincsben / Gerald s Game

Miközben a filmes közvéleményt lefoglalta az AZ, fű alatt készült egy másik Stephen King feldolgozás is az azonos című regényből. A sztori szerint egy középkorú pár kis szexuális szerepjátékkal és kikötözéssel próbálja felpörgetni a szinte teljesen megfeneklett házasságukat, amikor kiruccannak az elzárt kis nyaralójukba. A próbálkozás azonban vitába torkollik, aminek feszültségében a férj, Gerald végzetes szívrohamot kap, a feleség, Jess pedig ott marad magában, többszáz méterre a legközelebbi szomszédtól, csuklóin az ágyhoz rögzített bilincsekkel, amik alig hagynak neki mozgást... és reménye sem nagyon van arra, hogy bárki rátaláljon, mielőtt szomjan hal.

Úgy tíz éve olvastam a könyvet, azt tudtam róla, hogy kvázi egy thrilleres beütésű monodráma, ezért leginkább arra voltam kíváncsi, attól féltem, hogy hogyan is fogják a filmet megtölteni tartalommal, bármennyire is látszott például a 127 órából, hogy működőképes a koncepció. A kihívás ugyanis nem csak a szűk térben és a minimális interakcióban volt, hanem hogy a cselekmény nagy része Jess fejében játszódik le, megelevenedő bűntudataként, kétségeiként, komplexusaiként, félelmeiként, emlékekként és titkokként... pontosabban élete legnagyobb titkaként, ami sok évtizedes távolságból is ehhez a helyzethez vezette Jesst. De alapvetően sikerült megvalósítani, amit a filmtől vártam, éppúgy a párbeszédeket, mint a környezet jelentette fenyegetést. Feszültségben ugyan kicsit elmaradt a könyvtől, de ez szinte minden King-feldolgozással így van... ami viszont mozgóképen is besz*rás, az a Holdfényember...

7,5/10
.
0
2017. október 1., vasárnap 19:50
Hátha valakit érdekel. Paramount csatornán így készült a Szárnyas fejvadász 2049 megy épp most.
0
2017. augusztus 29., kedd 12:13
ilyen-olyan szőkék emlékére :)

https://www.youtube.com/watch?v=TVyLXSNVT_I
0
2017. augusztus 16., szerda 10:30
Mint mondtam, ez egy Cruise-film, amiben a főhős találkozik a gonosszal, de a gonosz nem a főszereplő, csupán címszereplő. Ha ezt elfogadjuk, akkor jó/jobb a film, ha nem, akkor hiányérzet van.
Előbbiek után úgy lehetne folytatni ezt a megkezdett szériát, hogy Tom találkozik Drakulával, aztán Frankensteinnel stb. és persze mindig ő jön ki győztesen a randikból. :)
most posts by TM
0
2017. augusztus 15., kedd 17:00
Én nagyon mérges lettem a filmre. Benne volt a potenciál egy erős gonoszra. Sajnos sokszor mellőzték és hozzá szinte motiválatlan volt.
0
2017. augusztus 15., kedd 9:34
Nekem is bejött. Na nem mint Dark Universal, azokat nem bírom, de egy laza Tom Cruise filmnek tökéletes szórakozás.
most posts by TM
0
2017. augusztus 15., kedd 1:45
Nekem csak a vége nem tetszett, egyébként nem volt rossz.
0
2017. augusztus 15., kedd 0:10
Múmia (2017)

Ennél még Az ismeretlen Drakula is jobb Sötét univerzum indító film lett volna.
Unalmas, bárgyú és kicsit káoszos is. Pedig volt  benne potenciál , de szinte semmi nem működött.

Gyenge 50%
0
2017. július 16., vasárnap 22:10
Bokeh: Mi tesz emberré?
A kölcsönhatás fontosságáról még egy olyan személyiségzavaros, magának való lénynek sem kell túl sokat magyarázni, mint amilyen én vagyok. Sosem értettem azt a kifejezést, hogy ezt most magamért teszem...ilyesmi nem létezik.
Az életed összes fontosabb pillanatában valaki ott van melletted, vagy vetélytársként ellened. Hajtod magad, hogy bizonyíts.
Ha elveszítesz mindenkit, akkor a világ legpozitívabb, életet habzsoló emberében is felmerül a gyors befejezés gondolata.Természetes reakció.
Nem kell, hogy kapcsolatban legyél valakivel, felesleges a romantikát belekeverni ebbe.Egyszerűen csak a tudat, hogy lesz valaki a következő kereszteződésben az életedben.
A film ezt próbálta a maga egyszerű eszköztárával bemutatni.
(A Hétköznapi pár volt hasonló élmény, de az nem akart rámijeszteni ennyire, inkább csak elgondolkodtatott.)
0
2017. július 11., kedd 1:08
Colossal

Miután Gloria élete a bulik, a társasági élet és az alkoholizmus hatására annyira szétcsúszott, amit már a barátja, Tim sem, képes tolerálni, és szakít a lánnyal, annak nem lesz más választása, mint hogy hazatérjen a szülei régóta üresen álló házába, hogy ott próbálja rendbe rakni az életét. Ebben nagy segítségére lesz Oscar, akivel még általánosban voltak barátok, és most is szívesen segít, ha kell, bútorokkal, ha kell, munkával. Így miközben a világot és a közösségi médiát a Szöult rettegésben tartó óriásszörny pusztítása tartja izgalomban, Gloria sokkal földhözragadtabb dolgokkal van elfoglalva, mígnem két ijesztő felfedezést is tesz. Az egyik hogy valami bizarr módon kapcsolatban áll Szöulon napi rendszerességgel végigtrappoló, majd hirtelen eltűnő szörnnyel... a másik pedig az, hogy Oscar korántsem az a fickó, akinek ismerte vagy gondolta...

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az Időbűnökért egekbe magasztalt, majd az O_pen Windowsért földbe döngölt Nacho Vigalondo az M. Night Shyamalan által kijelölt pályán szeretne lecsúszni. Amennyire beteg ötlet volt a kisvárosi komikus drámát és a kaiju-filmeket összepárosítani, annyira vicces jelenetek akadtak az előzetesben, és jó dolgok is kijöhetnek egy ilyen stíluskeverékből... meg pöcegödörbe való szemét is. A Colossal valahol a kettő között van, mert az eleje az enyhe unalom ellenére is magában hordozta az ígéretet egy jó filmre, de egy ponton, a nagy leleplezés után fejre állt az egész. Hogy az egészből valami idétlen tanmese legyen a bántalmazó kapcsolatokról, Oscarból elmebeteg bunkót csinált az író/rendező úr, amivel nagyjából a szörnyes-robotos vonal kukázva is lett, és mivel annak különlegességére volt építve a film, így ezzel a könnyed mozdulattal össze is dőlt minden, ami az első egy órában felépült.

4/10
0
2017. június 29., csütörtök 21:56
Miénk a világ.
0
2017. június 29., csütörtök 21:47
Nem felejtettek el klipet készíteni:

https://www.youtube.com/watch?v=m6TXPNybrmk
0
2017. június 24., szombat 9:33
Az xXx: Újra akcióban számomra inkább agykiégető, mint agykikapcsoló volt. A gagyi netovábbja.
0
2017. június 24., szombat 2:15
A mai házimozi:

Kerítések (Fences) - 100%

Denzel ismét megcsinálta, a rengeteg lazázós, igazságosztós film közé besűrített egy 4 Oscarra jelölt (abból egyet, a legjobb női mellékszereplőt meg is nyerte) mesterművet. Az alakítások brutálisak, ráadásul a színpadi mű szereplőivel forgatta le a filmet, így mindenki a maximumot nyújtja. Érthetetlen, miért maradt ki nálunk moziból, ami sajnos annak a tudatában szomorú, hogy ez is Paramount-film, tehát a házimozis körből kimarad. Szinkront a mai napig nem kapott, majd az HBO csináltat neki.

Holnapután (The Day After Tomorrow) - 80%

Hosszú évek után elővettem Roland Emmerich zúzdáját, most sem okozott csalódást. Bár néhány trükkön HD-ben már kicsit kilóg a lóláb, de ugyanazt az élvezetet képes hozni, mint anno moziban 2004-ben. Ebben sem látott fantáziát eddig a hazai forgalmazója BD-n.

xXx: Újra akcióban (xXx: Return Of Xander Cage) - 80%

Vin Diesel másodjára is hozza a formáját. Tipikusan agykikapcsolós film ez, csúcsra járatott képi és hangeffektekkel, a hihetőséget erősen meghaladó mutatványokkal, egyszerű, de néhol meglepő fordulatokkal a történetben. Moziból nálam sajnos kimaradt, pedig ott érvényesül igazán a látvány. Megint Paramount-film, újfent hiányzó a házimozis felhozatalból.

Jó kis nap volt, régen ment le három film egymás után.
0
2017. június 21., szerda 2:20
Harlock: Space Pirate / Kyaputen Hârokku

Az emberiség galaktikus kirajzása után, a honvágy következtében a Földért meginduló háborúk olyan súlyos áldozatokat követeltek minden oldalon, hogy a szemben álló felek létrehozták a Gaia Szövetséget, ami a Földet törvényen kívül helyezte, mindenki számára megtiltva, hogy elfoglalja az emberiség szülőbolygóját. De nem mindenki fogadta el ezt a döntést. A halhatatlan hírében álló Harlock kapitány és renegát legénysége a szabadság nevében majdnem száz éve keresi a módját, hogyan térhetnének vissza a Földre, és úgy tűnik, ez mostanra egy -mondhatni ördögi- terv keretében meg is valósulhat... de egy Gaia-ügynök sikerrel férkőzik be a kalózok közé, akinek egyetlen célja Harlock megölése, akár a saját élete árán is.

Igazán látványos kis űreposz-animét hoztak össze a japánok, de azért a történetmesélési stílusa annyira nem jött be. Nem mintha nem lenne fordulatos, egy-két kellemesebb meglepetéssel, de ahogy lassan vezet be az események háttereként szolgáló évszázados múltba, és mindezt keveri a személyes történetekkel... lehet, hogy én voltam gyenge, de nem mindig értettem, mit is akar a "költő". Amit meg értettem, az sajnos jórészt sablonos volt, főleg ami a karaktereket és a kinézetüket illeti, amit a feleknek a Földhöz, az élethez való érdekes hozzáállása egyensúlyozott ki valamennyire. Az űrcsaták viszont jók, csak azok is egy kicsit kiüresednek egy idő után, ahogy Harlock többszázas birodalmi flottákat amortizál le anélkül, hogy akár csak megbillenne az ülésben, mert neki olyan tutkó sebezhetetlen űrhajója van, hogy inkább fémdémon, mint jármű.

6/10
0
2017. május 27., szombat 0:41
Sajnos minimális az esélye. Érdemesebb megrendelni külföldről.
0
2017. május 26., péntek 23:49
kb. 2:02-től... a végéig

https://www.youtube.com/watch?v=6ylSoAxpcKk
0
2017. április 12., szerda 20:08
Ez még ennyi hónap távlatában is megunhatatlan. Olivia Wilde iszonyatosan ráérzett erre a számra.

https://www.youtube.com/watch?v=Q0oIoR9mLwc
0
2017. április 10., hétfő 22:30
A Vadembereket májusban bemutatják moziban, facén írta már a VOX.

Viszont így akkor Bob sem lesz BD-n érzésem szerint.
0
2017. április 10., hétfő 22:16
Amennyiben moziban is bemutatják, szerintem kiadják. Ha nem, akkor tuti külföldről kell megrendelni.
0
2017. április 10., hétfő 22:10
Van egy olyan érzésem, hogy a Vademberek hajszájából se lesz itthon BD.
0
2017. április 10., hétfő 22:06
:(
0