Keresés

DVDlist - Xpress

2005. október 11., kedd 17:09
V-ZS!

Már leírtam korábban a véleményemet a pontos hangsáv-specifikációkkal kapcsolatban, és egyelőre nem is áll szándékomban ilyen jellegű módosításokat eszközölni a programban, mivel szerintem nincs különösebb gyakorlati jelentősége. A saját filmjeid specifikációit úgyis ismered, ha meg valakinek nem elég az az információ, hogy a film szinkronos, akkor még mindig ott az egy kattintásra elérhető részletes Xpress adatlap.

Azért teljesen nem vetem el az ötletet. Jegyzem az igényt, és elgondolkodom rajta. Ha lesz elég időm, a v3.0-ba ezt is beépítem (teljes verzióugrással jár majd a dolog, mert változik az adatstruktúra és a program felülete is).

A kérdések és információk ablakokon megjelenő angol szövegekkel kapcsolatban viszont teljesen igazad van. Szimplán lusta voltam utánajárni, miként magyaríthatnám ezeket a beépített eszközöket, de ígérem, utánanézek.

Próbáltad esetleg importálni a saját listádat? Érdekelne, mennyire boldogultok vele...
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. október 11., kedd 16:57
Miközben használom itt a programot, berögzítem az új filmeket és tesztelem a legyártott HTML struktúrát, már meg is született a következő fejlesztés ötlete. Praktikus lenne, ha a részletes listák menüjénél nemcsak kezdőbetű szerinti, ill. teljes listát lehetne lekérni, hanem külön listázhatók lennének az új filmek is. Így ha valaki hozzám hasonlóan több 100 (!) olyan DVD-vel rendelkezik, amelyeket még sosem látott, ezeket is rögtön összegyűjtve tudná átnézni, és esetleg így segíteni magát a választásban: mit nézzen meg a még nem látott darabok közül?

Emellett praktikus módosításokon is töröm a fejem. Pl. kereséskor a checkbox-ok kapcsolható állapotai: mindegy-ne legyen-legyen. Ehelyett talán ésszerűbb lenne a mindegy-legyen-ne legyen sorrend, mivel sokkal gyakoribb az, hogy valamelyik paraméter meglétét igényeljük, mint az, hogy a nem létét.
Pl. a "legyen a film szinkronos" igény sokkal gyakoribb keresési szempont, mint a "ne legyen szinkronos"...

Amint lesz egy kis időm, az újításokat beépítem a DVDlist v2.3-ba.
0
2005. október 11., kedd 16:48
Szia Gyulus!

Én sajnos kb. egy hete akadtam rá erre a fórumozó oldalra, holott kb. 2 éve rendelgetek az Xpress-től. Az Én gyüjteményem is elég trjedelmes, eddig Excell-ben tároltam a listát, szűrés funkciókkal kiegészítve. Ennek nagy hibája az volt, hogy nem tudtam abc sorrendbe rendezni (ez lehet hogy az Én hibám).
Végre találni olyan embert aki, szintén hasonló cipőben jár (már ami a listakészítést illeti), és meg van áldva programozói ismeretekkel.
Egyenlőre, még sok mindent nem tudok a programról írni:
- A filmeknél szerintem nem x-t kellene rakni, hogy szinkronos-e, hanem egy olyan mezőt amiből kiderül milyen hangsáv van rajta. Ez szerintem elég lenne kettő is, egy eredeti nyelv + ha van szinkron rajta. Tudom, erre van az Xpress adatlap, de adott esetekben ez nem működik.
- Mielött kilépünk a programból, és nincs mentve, felteszi a kérdést: Yes/ No. Ezt nem lehetne magyarul? (Ez egy kicsit szőrszálhasogatás, de ha magyar akkor legyen magyar)

Most hirtelen ennyi.

Itt egy példa az Én listámból:

15. | Halálos iramban  | magyar 5.1  | magyar felirat    |  Paul Walker
      |                          | angol 5.1     |                         |  Win Diesel

Sajnos a táblázat imitáció nem sikerült valami jól, de remélem érthető.
Így le lehet szűrni a listát címre, hangra, szereplőre.

További jó munkát.
Üdv:
Zsolti
0
2005. október 11., kedd 14:58
Elkészült a DVDlist v2.2, benne egy-két apró javítás, nomeg közkívánatra az off-line HTML export lehetősége. A program a szokott helyről letölthető:
http://mydvdlist.fw.hu

Ennek használatához egy tipp:
Töltsd ki az egyes címekhez az Xpress filmkódot, majd exportálj egy on-line listát! Ezután a teljes listát kérd le, és az oldalt mentsd el valahová a merevlemezre! Miután ez megtörtént, a borítóképeket be lehet másolni a html\offline\cover könyvtárba, és ettől kezdve az offline listánál is megjelennek majd a borítóképek akkor is, ha nem vagy internet-kapcsolatban.

Továbbra is várom az észrevételeket, tapasztalatokat, véleményeket!
0
2005. október 11., kedd 10:32
Dömdödöm!

Igazad van, meg nem is.

A program elsősorban offline használatra készült. Karbantarthatod vele a listádat, keresgélhetsz benne, exportálhatod TXT vagy DB formátumban, és ezek egyikéhez sem szükséges internet.
Készíthetsz HTML exportot is, és ekkor egy kissé összetetteb struktúrában, látványosabban, részletesebb adattartalommal, borítóképekkel illusztrálva láthatod viszont a saját listádat, ráadásul állandóan aktuális adattartalmakhoz, fórumokhoz, a filmjeidhez kapcsolódó kritikákhoz férhetsz hozzá az Xpress.hu oldalain keresztül.
DE ezzel nem kötelező élned! Sőt, a programot letöltened sem kötelező...
Ha mégis használod, akkor viszont megteheted pl. azt, hogy nem töltöd ki az Xpress filmkód mezőket, és ekkor egy teljesen offline listát kapsz. Már csak az index.htm-be kell belenyúlnod, hogy a fő ablakba ne az Xpress.hu oldalát akarja behozni, és készen is vagy. Minden filmnél a DVDlist saját borítóképe fog megjelenni, de a listád működőképes.
Ha szeretnéd az eredeti borítóképeket látni, az sem nagy ördöngösség... Töltsd le a teljes részletes listát egyszer, mentsd el az egész oldalt valahová, majd a lementett kis borítóképeket lökd be egy könyvtárba, és az exportált lista HTML fájljaiban cseréld le a képek hivatkozásait.

Egyébként jó ötletet adtál, lehet, hogy mindjárt nekiugrok, és beleteszek egy offline HTML export lehetőséget is... Ez lesz a v2.2 újítása. :-)
0
2005. október 10., hétfő 23:35
Nem akartam kötözködni, de egy interneten terjesztett, internetes boltban ajánlott ingyenes szoftver (melyet a fejlesztő elsősorban a saját örömére (használatátára) fejlesztett), nem olyan nagy meglepetés, hogy internet használat szükséges. Egyébként, ha már letöltötted a szoftvert, akkor fut off-line-ban, nem? (a html export is megnyílik explorerben, persze akkor ne fogod látni az xpress online tartalmat).
0
2005. október 10., hétfő 23:30
És miért gondolod, hogy ehhez kell internet???
Legfeljebb majd nem látszódnak a borítók, és nem lesz közvetlen ugrópont ide.
0
2005. október 10., hétfő 22:54
De azt hittem ez a lista mindenkinek szól és nem csak azoknak akik itt vagy a neten vásárolnak.
0
2005. október 10., hétfő 22:29
Azok gondolom nem vásárolnak gyakran internetes áruházban :)
0
2005. október 10., hétfő 22:07
És mi van azokkal akiknek nincs internetük?
0
2005. október 10., hétfő 21:48
Gamma!

Örülök neki, ha tetszik.

Egy tipp:
Ha valaki már rögzített be címeket a programba, de van neki mondjuk Excel-ben is egy izmos listája, lehetősége van a két lista egyesítésére is. Ehhez nem kell mást tenni, mint a megfelelő formátumba alakítani az Excel listát, a DVDlist-ben kezelt listát DB formátumban exportálni, ezt megnyitni az Excel-ben, a két listát egymás után illeszteni, majd így exportálni. A létrejött egyesített lista importálása után máris a teljes adatbázis rendelkezésünkre áll.

Várom a további tapasztalatokat, észrevételeket!

Ha hibát találtok (remélem, nem lesz - igyekeztem figyelmesen tesztelni), azt is feltétlenül jelezzétek, hogy mielőbb javíthassam.
0
2005. október 10., hétfő 18:28
Fantasztikus, az én elvárásaimat maximálisan teljesítette, sőt, még túl is szárnyalta. Gratulálok!
0
2005. október 10., hétfő 17:13
Üdv mindenkinek!

Mától letölthető a DVDlist v2.1 a http://mydvdlist.fw.hu oldalról. A letöltés oldalán további programinformációk olvashatók, de természetesen itt is örömmel állok rendelkezésetekre, amennyiben szükség lesz rá.

Ha kipróbáltátok, örülnék neki, ha leírnátok a véleményeteket, tapasztalataitokat. Ezeket előre is megköszönöm.

A programot pedig mindenki használja egészséggel!
0
2005. október 7., péntek 20:32
Király vagy, Gyulus :)
0
2005. október 7., péntek 14:43
Jó hírem van.

Kicsit elmélyedtem a fejlesztésben, és pár jelentéktelen apróság mellett újabb képességgel ruháztam fel a programot. Benő kérésének helyt adva immár támogatja a program a külső adatbázis importálását is. Ennek elég kötött feltételei vannak ugyan, de gyakorlatilag bármilyen adatbázisból könnyedén kreálhatunk olyan formátumú fájlt, amit a DVDlist v2.1 el tud fogadni. Ennek a részleteiről majd még később írok, a lényeg, hogy nem kell több száz címes listákat manuálisan berögzíteni.

A v2.1 tehát már háromféle adatbázist tud elfogadni. Alapvetően a saját 2.0-ás verziójú adatbázisában dolgozik, de ha van, képes importálni az 1.0-ás adatbázist, vagy ennek hiányában akár a tetszőleges külső adatbázisból konvertálható import állományt.

Az újdonságok fényében a program még tesztelés alatt áll, de amint kiforrottnak ítélem, elérhetővé teszem.
0
2005. október 7., péntek 10:36
Kösz az infót, így már műxik.
Ha kész lesz a lista én is közzéteszem.

THX Gyulus!
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. október 7., péntek 10:27
Benő!

"Idővel nem fejlesztesz hozzá egy excel importot?"

Tudod, mit? Átgondolom a lehetőségét, és meglehet, hogy már a v2.1-be bekerül. :-)
0
2005. október 7., péntek 10:25
Nyugi-nyugi!

Látom, van némi érdeklődés... készíthetnék egy részletes használati útmutatót, de szerintem felesleges.

Azért egy kis segítség a program kezelésének alapjaival kapcsolatban:

A programnak két üzemmódja van, ezeket a jobb alsó sarokban lehet kiválasztani:

1.) Keresés

A meglévő listában lehet keresni egy vagy több feltétel alapján. Csak ki kell tölteni a szűkítendő mezőket, majd rákattintani a Keres gombra. Az űrlap az Üres gombbal törölhető. Ha üres űrlappal szűkítünk, értelemszerűen a teljes lista látható lesz. A leszűrt rekordok között az alul lévő balra és jobbra mutató nyilakkal lehet lépkedni.

2.) Karbantartás

A mezők tetszőlegesen kitölthetők, meglévő rekord tartalma is átírható. A kitöltött űrlap akár új rekordként, akár a meglévő felülírásával rögzíthető. Ehhez Felvesz vagy a Módosít gombra kell kattintani. Ezzel máris bekerültek az adatok a listába.
A Töröl gombbal meglévő rekordot törölhetünk, az Üres gombbal üríthetjük az űrlapot.
Minden módosítás végrehajtása előtt megerősítést kér a program, és minden változtatás csak a memóriában történik meg! A merevlemezen csak akkor rögzülnek az adatok, ha a Ment gombra kattintunk. Ha módosítás után ki akarunk lépni a programból, az rá fog kérdezni a mentésre.

A Forrás mező egy egyénileg feltölthető lista. Ennek a kezeléséhez szintén adott két gomb: a Felvesz és a Töröl. Ezekkel új elem vehető fel a Forrás listába, ill. meglévő elem törölhető onnan.

Remélem, segítettem. :-)

Hamarosan elérhetővé teszem a v2.1-et - amint fent lesz, jelezni fogom.
0
2005. október 7., péntek 1:41
Karbantartás módban az alsó 8 gomb közül a 2. a Felvesz gombja, nem a forrás lenyíló ablak alatti Felvesz gomb. Persze nem értek hozzá :) csak ezt én is elszúrtam elsőre.
0
2005. október 7., péntek 0:56
Rámentem kismilliószor a ment gombra és nem csinál semmit...
Kezdem unni!!!!!!!!!
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. október 7., péntek 0:52
Hogy a rákba kell kezelni ezt a progit?
Bármit is csinálok soha nem menti el a beírt filmeket...
0
2005. október 7., péntek 0:36
Üdv, gratulálok. Várom az 2.1-es verziót.
Idővel nem fejlesztesz hozzá egy excel importot? Már meglévő, ~1500 rekordból álló táblámat nem nagyon rögzíteném újra...
0
2005. október 6., csütörtök 17:50
Kicsit felturbósítottam a program HTML export-képességét. Meglehet, hogy ebben a formájában már Dömdödömnek is bejönne. ;-)
A v2.1 immár részletes listákat is generál. Egyelőre még tesztelem az új verziót, de az újdonságról egy kis ízelítő megtekinthető itt:

http://mydvdlist.fw.hu

Hamarosan újra jelentkezem.
0
2005. október 4., kedd 8:06
Köszi, meglesz :D És mégegyszer gratulálok!
0
2005. október 3., hétfő 16:59
Nocsak! Te vagy az első, aki ezt ilyenformán visszajelezte. Őszintén örülök neki, ha tetszik. Akkor hát nem volt értelmetlen elérhetővé tennem a programot. :-)

Igazából volt még pár ötletem, de mivel sok gyakorlati hasznukat és értelmüket nem láttam, így végül nem kerültek bele a programba. Egyelőre úgy látom, hogy éppen azt tudja, amire szántam. Se többet, se kevesebbet.

Használd egészséggel!
0