Keresés

DVDlist - Xpress

2005. október 3., hétfő 16:35
Én igen. Minden elismerésem, nagyon tetszik a program. A közel múltban rengeteg új dvd került a gyűjteménybe, és már nem volt kedvem ABC rendbe tenni őket, így pont kapóra jött ez a frappáns progi, annál is inkább, mivel az Excelt nem szeretem :D
0
2005. október 3., hétfő 15:22
Használja esetleg valaki?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. szeptember 24., szombat 19:53
Mint már írtam, elsősorban a saját igényeimet igyekeztem kielégíteni, ill. mivel szorgalmasan látogatom az Xpress oldalát, ezért úgy gondoltam, az új verzióban jó ötlet lenne összehozni a listát az Xpress tartalmas oldalaival. És ha már elkészült, az Xpress pedig áldását adta a dologra, úgy láttam, semmiből sem tart másokkal is megosztani... Ha bejön, használjátok egészséggel, ha meg nem, le lehet törölni. Annak külön örülök, ha neked is tetszik.
0
2005. szeptember 23., péntek 21:47
Csak pár napja van meg a 2.0-ás. Nekem tetszik, bár még nem sokat foglalkoztam vele, mert nem volt időm. De ahogy elnézem, ötletes és praktikus proginak tűnik. Köszönjük, hogy létrehoztad! :)
0
2005. szeptember 23., péntek 20:57
g101!

Valóban? Melyik? Már az 1.0-ás is? Ez csak azért lepne meg kissé, mert (bár nem állítom, hogy nem adtam ki a kezemből, de) csak 1-2 ismerősömnek adtam át. PErsze elég, ha egy ember kiteszi valahová... Ha így volt, és használtad is, akkor érdemes lehet frissítened. Csak le kell cserélni a v2.0-ára, és megy minden, mint a karikacsapás.
Ha meg eleve a 2.0-át szedted le, akkor az azért olyan túl régóta nem lehet meg, mivel 15-én készült el.

Azért a véleményed is leírhatnád, ha nem túl megerőltető!
0
2005. szeptember 23., péntek 20:53
Haboo!

Örülök neki, ha tetszik. Használd egészséggel! Ha lesznek használat közben is észrevételeid, írd le bátran, én kíváncsi vagyok minden véleményre.
0
2005. szeptember 23., péntek 16:14
Nekem ez a program már megvolt! :))
0
2005. szeptember 23., péntek 15:57
Gyulus: én megköszönöm neked ezt a programot már ki is próbáltam :))
Bár nehézkesen indult de azért bele lehet jönni :)
Köszönöm
0
2005. szeptember 23., péntek 15:31
Ez a Ledger Joseph nagyon tetszik. :D
0
2005. szeptember 23., péntek 14:39
Láttam én már ilyen listákat, de nekem az ilyesmi nem jött be. Egyrészt számomra elég infó az, hogy van-e szinkron vagy nincs, az már másodlagos, hogy az monó vagy DTS-ES. Az ilyen technikai részletek úgyis kiderülnek, ha kezedbe veszed a kiadványt, ráadásul a lista alapján előhívható az Xpress idevágó oldala, ahol minden adat szerepel.
A letárolt adatoknak csak a kereshetőség szempontjából van jelentősége. Én pl. filmcím, játékidő, rendező vagy főszereplők, esetleg műfaj alapján keresnék, de olyan igényem nincs, hogy csak DD5.1-es filmet néznék meg, lássuk mely lemezek felelnek meg ennek a kitételnek!?
Arra viszont van lehetőségem, hogy megkeressem az összes olyan szinkronos filmet, amiben pl. Schwarzenegger szerepel, és még belefér az időmbe, tehát nem hosszabb mondjuk 90 percnél... Szerintem ezek fontosabbak, mint egy mindent egyben táblázat.

De akceptálom a véleményed, és megerősítelek: a te esetedben valóban nem az én programomra van szükség.
0
2005. szeptember 23., péntek 14:30
Hát ez a beillesztés nem sikerült ugy ahogy szerettem volna.  Bocsi.  :(
0
2005. szeptember 23., péntek 14:28
Gyulus!

Oké.

Én olyannak képzeltem,hogy saját szerkesztésü listát csináltál mondjuk egy exel táblázatban amiben benne van:

1.sorszám   2.filmcim  3.műfaj  4.játékidő  5.eredeti hang (5.1,2.0,mono,stb)  6.magyar hang  7.főszereplők

szóval én valami ilyesmit képzeltem és ha mondjuk a sorszámra kattint az ember akkor a film boritója jeleni meg,ha a filmcimre kattintunk akkor mondjuk az xpress filmadatlapja.

Szóval én valami ilyesmit képzeltem el.

Most én belinkelem az én listám egy kis részét hogy hogynéz ki az én listám.

Filmcím  Műfaj  Játékídő  Eredeti  Magyar  Felirat  Szereplők
1   ”O”  thriller  91.perc  5.1  —  +  Josh Hartnett,Julia Stiles
2   10 dolog amit utálok benned  vígjáték  94.perc  5.1  —  +  Julia Stiles,Ledger Joseph
3   12 majom  sci - fi  124.perc  5.1  —  +  Bruce Willis,Brad Pitt

0
2005. szeptember 23., péntek 14:14
Dömdödöm!

Milyennek képzelted? Vagy mit vártál, ami miatt csalódtál? Igazán érdekel, mert az egy szál mondatodból nem igazán értem, mire célzol...
A listában szereplő filmcímek bármelyikére rábökve máris megjelenik a film Xpress-es oldala. Cifrázhattam volna, hogy a listánál máris látható legyen mondjuk a borítókép, de ezt több okból nem tettem meg:
- ha valaki nincs állandóan on-line kapcsolatban, és csak merevlemezről kukkant bele a listába, akkor hülyén néz ki, ha nem töltődnek be a képek
- több száz kis kép letöltése esetleg túlzottan időigényes lehet
- a filmcímre kattintva látható a borító, a részletes specifikációk, de elérhetők a kritikák és a fórum is - vagyis minden, amit csak az Xpress kínál, ezek duplikálása teljesen felesleges szerintem

De ismétlem: érdekel, te hogyan képzelted?
0
2005. szeptember 23., péntek 14:01
Hát egy kicsit csalódtam. (bocsi)

Én azt hittem saját katalógust csináltál és esetleg onnan lehet rémenni az Xpressre.

Nem ilyennek képzeltem.
0
2005. szeptember 23., péntek 13:55
Ém is már régóta keresek megfelelö progit de sajna én se találtam.

Most "megyek" és megnézem a tied és utána "jelentkezem" ismételten.
0
2005. szeptember 23., péntek 13:34
Üdv minden érdeklődőnek!

Bő egy hetes csönd után úgy döntöttem, külön topicot indítok az alábbi témának, hátha szélesebb rétegekhez eljut így a közölni kívánt mondanivaló, és talán többen hasznát veszik az általam kifejlesztett szoftvernek.

Kb. hat éve már annak, hogy életem első DVD-jét megvásároltam, pedig akkor még se PC-s, se asztali DVD-olvasóval/lejátszóval nem rendelkeztem. Azóta persze nagyot fordult a világ, az akkori egy szem DVD-ből lassan kettő lett, majd egy tucat, aztán eljutottam a százas darabszámig, most pedig igen közel állok már a 600-hoz is.
Ekkora gyűjteményt már tárolni sem egyszerű feladat, hátmég észben tartani! Éppen ezért már évekkel ezelőtt felvetődött az igény, hogy kellene valami jó kis célszoftver, amivel könnyen és hatékonyan katalogizálhatom a filmjeimet. Miután körülnéztem a létező lehetőségek után kutatva, rá kellett jönnöm, hogy az igényeimhez leginkább passzoló szoftver (tudomásom szerint) nincs. Én ugyanis nem akartam borítókat betölteni, hangsávok specifikációit feltölteni... csakis a legfontosabb adatokat kívántam rögzíteni:
- a film magyar címét
- a film eredeti címét
- a film hosszát percben
- jelölni, hogy a film tartalmaz-e magyar szinkront, feliratot
- műfaji besorolást könnyen meghatározni
- rendező és legfeljebb öt főszereplő nevét eltárolni
Ezeken túl legfeljebb egy rugalmasan kezelhető csoport-kategória lehetőségét tartottam volna hasznosnak, így forrás címszóval ezt is felvettem az igény-listára (ezzel meghatározható, hogy DVD-ről, TV-felvételről, kameráról átírt anyagról stb. van-e szó).

Az igényeim ilyetén rendezése után aztán nekiugrottam, és megírtam a saját szoftveremet, amelyet DVDlist névre kereszteltem. Közel két éve használom már, és csak mostanában nyúltam hozzá ismét, hogy az addigi tapasztalataim alapján még jobbá, még használhatóbbá, praktikusabbá tehessem. A ráncfelvarrásnak köszönhetően újabb lehetőséggel is bővül a program tárháza, az Xpress.hu hozzájárulásával a kezelt listát némileg összekötöttem ennek az oldalnak az adatbázisával, s ennek révén HTML alapú lista exportálására is lehetőség nyílik, melyből egyetlen kattintással elérhető minden, a gyűjteményünkben lévő film Xpress-es adatlapja.

A program teljesen ingyenes, és letölthető a http://mydvdlist.fw.hu oldalról, ahol egyben a saját listám is megtekinthető. A letöltési lehetőséget a lista alján keressétek! Használja mindenki egészséggel!

A programmal kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket ide, vagy az oldalon szereplő e-mail címre várom.

Az írásba öntött véleményeket, tapasztalatokat előre is köszönöm!
0