Keresés

DVDlist - Xpress

2013. október 17., csütörtök 11:55
Én is szívesen segítek a tesztelésében.
0
2013. október 17., csütörtök 11:42
Én már belefutottam egy apró hibába. Ki is javítottam, de mivel csak a sablon exportot érinti, egyelőre még nem adom ki a Beta 2-t.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2013. október 16., szerda 20:58
Az imént átküldtem a Beta 1-et. Ha észrevételeid lennének, esetleg hibába botlanál, azt akár ide, akár e-mail-ben jelezheted.
0
2013. október 16., szerda 19:05
Az én listám már az új verzióval készült:
http://dvdlist.fenti.hu
0
2013. október 16., szerda 17:10
1. Az egyéni mezővel bármilyen URL definiálható.
2. A program Windows alá készült.
0
2013. október 16., szerda 17:03
Kettő kérdésem lenne vele kapcsolatban.
1. Van akkor benne olyan lehetőség, amin más elérési útvonalat is meg lehet adni, azaz akár külföldi URL címet is?
2. Ez működik Mac-en is?
0
2013. október 16., szerda 16:54
Úgy látszik, elkészült az első béta verzió.

Senki más nincs, aki kipróbálná?
0
2013. október 15., kedd 15:05
Amint olyan állapotban lesz a program, megkereslek vele. Addig is várom mások jelentkezését is.

A kérdésedre válaszolva: éppen most programoztam le egy opcionálisan használható kiegészítő mezőt. Ez egy szöveges mező, bármi lehet benne, akár egy URL is. Ha valakinek szüksége van rá, csak engedélyezni kell a programban, és teljes értékű mezőként lehet használni: karban lehet tartani, lehet benne keresni stb. Ha kikapcsoljuk, attól az adattartalma természetesen nem vész el, csak nem látható.

Ezzel a mezővel remélhetőleg megoldható lesz az általad hiányolt funkció is: a szkriptben URL-ként kezelve leprogramozható lesz, hogy ha meg van adva ebben a mezőben valami, azt tegye be hivatkozásként.
0
2013. október 14., hétfő 23:00
Én tesztelném! Egy gyors kérdés hozzá: mi van azokkal a filmekkel, amik nincsenek fenn Xpress-en? Azok esetében csak a a listában látható? Vagy esetleg egy olyan megoldás, hogy más webhelyet is megadhatok target-nek?
0
2013. október 14., hétfő 22:36
Üdv mindenkinek!

Napok óta dolgozom a program új verzióján. Még van vele dolgom, de egyelőre úgy néz ki, az alábbi újítások benne lesznek:

- SD/HD, 2D/3D formátumok megkülönböztetése
- HD hangformátumok kezelése
- saját borítókép társításának lehetősége
- sablonba exportálás

A legnagyobb volumenű fejlesztés az utolsó pontban lévő funkció megvalósításához kötődik. Egy teljes script formátumot kellett hozzá kidolgoznom, és persze leprogramozni hozzá a parancsértelmező kódot. Úgy tűnik, nem törik bele a bicskám, a saját listámat már ezzel készítettem el.

A program honlapja is megváltozik, az új címe itt lesz:
http://dvdlist.fenti.hu

Ezen a címen azonban egyelőre csak a saját filmlistám látható, de ide fogom feltenni a letölthető programot is.

Ha lenne valaki, aki szívesen tesztelgetné, örülnék neki, ha jelezné, mert akkor elérhetővé tennék egy béta változatot.
0
2011. július 1., péntek 14:03
Aha, asszem, kapizsgálom. Nekiállok, amint lesz időm.
KÖSZI!
0
2011. július 1., péntek 8:10
Pontosan úgy. A lényege, hogy a borítóképeket a helyi gépről teszi ki, nem az Xpress-től, de a linkeket beállítja.
0
2011. június 30., csütörtök 22:31
Hú köszi, segítettél bizony!
Valami hasonló irány nekem is eszembe jutott, de ennyire még nem vagyok guru. Ha lesz időm legközelebb, kipróbálom.
A félig offline listát úgy csinálom, hogy az online mezőt a szürke inaktív állásba teszem?
0
2011. június 30., csütörtök 18:50
Sajnálom az esetet, de ez sajnos így működik.

Nem lenne nagy kaland saját borító hozzá kapcsolását is lehetővé tenni, de perpillanat még nem tudja a program. Az a helyzet, hogy a BD-kre mindenképpen fel szeretném készíteni a progit, és becsszó, hogy akkor ezt is beépítem majd. De hogy erre mikor kerülhet sor, azt még nem tudom. Éppen költözés előtt állok, de ha rendeződnek a dolgaim, szánok időt erre is.

Addig is egy tipp:
A kiválasztott egyedi borítókép kiterjesztés nélküli nevét írd be az Xpress filmkód mezőbe (pl. s001.jpg esetén s001 kerüljön oda - ez a későbbiekben is jól jön majd, erre épülne ugyanis az eredeti borító felviteli lehetősége). A HTML exportnál kérj fél-offline listát, a képet pedig tedd a cover könyvtárba. Így lesznek saját borítóképeid és linkek is, viszont az összes saját borítós DVD-nél a linkek hibásak lesznek, hiszen a listába a fenti példánál maradva a
http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=s001 cím kerül be, ilyen pedig nincs az Xpress adatbázisában. Teljesen offline listánál ennek persze nem lesz jelentősége, ott nincsenek linkek, csak a borítóképek.

A hibás linkeket ezután szövegcserével tudod eltávolítani, pl. úgy, ha az [a href="http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=s001"] szöveg helyébe az [a nohref "s001"] szöveget teszed. Ez esetben az idézőjeles s001 kódot figyelmen kívül hagyja a böngésző, a link pedig nem mutat majd sehová.

Az automatikus csere adatai ekkor:
mit: a href="http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=s
(ezek csak a saját borítósok lehetnek, az Xpress-esek mindig számmal kezdődnek)
mire: a nohref "s

Természetesen a "[]" karakterek helyébe a relációs jeleket kell képzelni.

Remélem, segítettem egy picit. :-)
0
2011. június 30., csütörtök 1:40
Szia Gyulus!

Jó ideje nem volt itt senki... remélem te még vagy.
Még mindig használom a progidat, de felmerült egy dolog, mégpedig az egyéni borítókkal kapcsolatban.
Kicsit beletanultam a html-be mostanság (no nem túl mélyen), és rájöttem, hogy ha tudom mit keresek, a kódban át tudom írni az xpressen nem szereplő DVDk borítóját. Viszont (persze miután végeztem az egésszel) később hozzáadtam/módosítottam egy DVDt a programban, az egész visszaállt a nocover.jpg-re. Kihullott a hajam.
0
2010. február 5., péntek 16:25
Olyasmire gondolok a műfajoknál, hogy pl. a Chicagonál azt írja a lista, hogy "zenés kiadvány", ami nálam a elsősorban a koncertet jelenti. A "musical" ezen belül van, de azt már csak a programban látom. De sok ilyen van, ami nem passzol az adott filmhez. Pl a Volt egyszer egy vadnyugatnál "akció" van, pedig nem az (inkább a westernt írnám ki, ugyanez a háborús filmeknél). Ezek csak a legtipikusabb példák, sok filmnél nem találtam jót, uh inkább nem használom ezt az opciót.
Szóval csak azt mondom, hogy talán egyszerűbb lenne ezt is egy kitölthető mezővel a juzerra bízni, mint ezer és egy lehetőséget felkínálni. Vagy - erre csak most gondoltam - egyszerűen lehagyni a lehúzható műfaj-menüt, és csak a pipálós kategóriákat meghagyni.

Tényleg lehetne akkor műfajok szerint is válogatni, de ezt a szűrés-dolgot abszolút rád bízom, te vagy a szaki, nekem fogalmam sincs, mennyi munka meg "cécó" :D

Nem volt értelmetlen, tökjó program! :)
0
2010. február 1., hétfő 19:48
Én a saját programomra esküszök. Bár annó én magam is kipróbáltam az Ant Movie Catalog-ot, de annyi adatot tárol, hogy azt én már feleslegesnek véltem. Végül éppen ezért készítettem el a DVDlist progit.
0
2010. február 1., hétfő 19:45
A műfaj felvitelénél mit hiányolsz? Át kell gondolnom ezt a lehetőséget, mert jelenleg csak kódokat tárol a program az adatbázisban...

A HTML felületen a színészek szerinti szűrés nem lehetetlen, csak éppen azt eredményezné, hogy minden névhez tartozna egy újabb lista. És akkor persze már lehetne műfajok szerinti gyűjtés is stb.

Mondjuk az ilyen jellegű keresésekhez jobb magát a programot használni, ott bármilyen összetett keresés megvalósítható, sőt, az egyes keresések is kombinálhatók.

Mindenesetre örülök neki, ha használjátok a programot, akkor már nem volt értelmetlen lekódolni. :-)

Bár, természetesen én magam is használom, és igen nagy hasznát veszem.
0
2010. február 1., hétfő 1:54
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy használja-e valaki közületek az Ant Movie Catalog nevű programot? Az utóbbi időben semmilyen adatot nem enged letölteni az Xpressről. Más is tapasztalt hasonló hibát? Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
0
2010. február 1., hétfő 1:17
Én is használom a programodat (mint már beszéltük is), abszolút házi használatra, nincs feltöltve sehova, de így könnyű számon tartani őket, illetve sokszor ezzel a progival választjuk ki este, hogy mit nézzünk. És az adatlapon a hozzászólásokat is ezzel szoktam követni. Szóval várom az új verziót. Különösen az egyéni borító felviteli lehetősége érdekel még mindig. Egyenlőre nem BD/HD-zek.

Két pici korrekciót javasolnék, ha nem nagy munka:
- a műfaj felvitelénél lehetne egy lehetőség, ahol beírhatnám, amit szeretnék.
- illetve praktikus lenne, ha a html felületen a készítők nevére kattintva megjelennének a gyűjteményben meglévő többi filmjei a keresett személynek. (Hasonlóan, mint itt az Xpressen)

Amúgy hajrá! Szeretek ilyesmivel tökölni :)
0
2010. január 31., vasárnap 20:04
Örülök neki, ha valaki használja. Sajnos semmilyen visszajelzésem nincs róla, hányan és milyen megelégedettséggel használják. Most lett volna rá egy hetem, hogy fejlesszem a programot, de magam miatt nem álltam neki, ezután meg nem tudom, mikor lesz időm nekiülni, de ha odajutok, sorra veszem a felsorolt funkciókat.
0
2010. január 31., vasárnap 20:01
Bocs, de azóta leszedtem őket... tudod, korlátozott a tárhely. Viszont továbbra is igaz, amit előtte írtam: nagyon egyszerűen leszedhető az összes borító.
0
2010. január 27., szerda 19:12
Szia!

Engem érdekel, nagyon szeretem a programot, bármilyen frissítésnek örülnék.:) A felsorolt változtatások nagyon jól jönnének pl. nálam is bekerült már pár BD a gyűjteménybe.

0
2010. január 27., szerda 17:00
nekem ezek nem jönnek be
0
2010. január 27., szerda 16:50
Lehet, hogy senkit sem érdekel?
0