Keresés

DVDlist - Xpress

2010. január 23., szombat 13:22
Elgondolkodtam egy esetleges verziófrissítésen...

A következő ötletek merültek fel - eddig:

DVD/BD beállítás a címekhez
HD hangok beállítási lehetősége BD-khez
egyéni borító felviteli lehetősége
HTML exporthoz plug-in készítési lehetőség
hibajavítás: odafagyó státuszüzenetek javítása

Egyelőre ennyi. Az alapvető újdonság nyilván a Blu-ray célzott kezelése, meg a HTML plug-in-ok lehetősége.

Kérdés, lenne-e egyáltalán olyan elvetemült itt valaki, hogy nekiüljön egy egyedi arculatú HTML-struktúrát tervezni a filmek listájához, ráadásul ezt közkinccsé is tenné? Ehhez egyrészt jó lenne kigondolni, milyen lehetőségeket kellene támogatnia a programnak (mezők beillesztése, fájlstruktúrák, ciklusok kezelése stb.).

A másik: a Blu-ray által támogatott HD hangok típusainak hol tudok utánanézni? Csak azért kérdem, nehogy kimaradjon valami...

Ötletek, vélemények?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2009. május 31., vasárnap 13:05
Használja valaki a programot?
0
2008. július 18., péntek 15:55
Rászántam az időt, íme a borítók, Xpress filmkódok szerint:
1-500-ig
501-1000-ig
1001-2000-ig
2001-3000-ig
3001-4000-ig
4001-5000-ig
5001-6000-ig
6001-7000-ig
7001-8000-ig
8001-9000-ig
9001-10000-ig

Természetesen képet csak annyit találsz, amennyihez élő kód van az Xpress adatbázisában. Ez egészen pontosan 8079 képet jelent.
0
2008. július 18., péntek 15:03
Először is ajánlom, hogy frissíts az 5-ös verzióra, sokat fejlődött a program a 4-es óta, és ehhez van egy elég tartalmas útmutató is.

A borítóképek letöltése pedig nem olyan nagy macera. Excelben könnyedén össze lehet dobni egy erre a célra szolgáló adatbázist.
0
2008. július 15., kedd 19:53
Épp ezt akartam kérdezni én is... Egy ideje már próbálkozom vele.

Ha jól értem, akkor minden egyes darabhoz le kéne töltenem a borítóképet ebbe a könyvtárba, nem csak ahhoz a 20darab külföldön vett filmhez, igaz? Ez egy 200as gyűjtemény esetében, nem kis meló...
Jó ideje használom a 4.0-át, ügyes kis programnak tartom és végképp nem akarok telhetetlen lenni, de esetleg várható egy új verzió, ami a fent említett külfödiborító-mizériát kényelmesebbé teszi?
0
2008. július 7., hétfő 11:59
Ne haragudj, hogy csak most reagálok a felvetésedre.

A programhoz készült egy meglehetősen részletes útmutató, ami letölthető innen.

Mindamellett azt kell mondanom, hogy a program jelenlegi állapotában dedikáltan nem képes saját borítóképeket lekezelni. Vagy üres az Xpress filmkód mező, és ez esetben a nocover.jpg kép jelenik meg a borítókép helyén, vagy ki van töltve, és akkor az Xpress oldaláról mutatja a borítóképet.

Egy trükkel azonban mégiscsak megoldható a problémád.

Vedd fel a programban a filmeket, a borítóképeket pedig mentsd a html/offline/cover könyvtárba. A külföldi kiadványok borítóképeit is tedd ide. Célszerű ezeket valahogy megkülönböztetni, pl. egy betűjelzést tenni eléjük. Ezáltal utólag könnyen kereshetők lesznek ezek a címek is.

Az exportnál ha offline exportot kérsz, akkor minden borítót helyben keres, a cover könyvtárban, így ezeknél a filmeknél is megjelenik az egyedi, saját borítókép. Ennek a megoldásnak a hátránya, hogy így nem lesznek linkek az Xpress oldalára, ill. minden borítóképet le kell mentened az Xpress oldaláról.

Ha azt akarod, hogy a linkek is megmaradjanak, akkor macerásabb a dolog, mert minden olyan kiadványnál, amelyik nincs benne az Xpress adatbázisában, el kell távolítani a hivatkozásokat.
0
2008. június 19., csütörtök 2:49
Hi!

Létezik valamilyen Users Manual ehhez a progihoz?
Konkrétan az érdekelne hogy hogy lehet borítókat hozzáadni egy filmhez, amelyik nincs benne az Xpress adatbázisában. Term. a html listába szeretnék borítókat hozzárendelni a filmekhez amelyeket külföldön vettem.
Köszi a választ előre is.
És amúgy a program egyszerűen tökéletes!
0
2008. február 10., vasárnap 9:09
Ez bizony így van. Mert bár eléggé képben vagyok a saját gyűjteményemmel kapcsolatban, de azért előfordult már, hogy a neten kellett utánanéznem, megvan-e már egy adott film...És persze megtalálni se mindig egyszerű egy-egy darabot. Na, ebben tényleg nagy segítség ez a program. Csak kiválasztom a címet, a program megmondja, pontosan hol találom: melyik szoba, melyik polc, melyik fakk, hányadik pozíció. Csak odalépek, és kiveszem. Semmi keresgélés. :-)Most átpakolni se lett volna egyszerű nélküle. Közel ezer címet fejben elrendezni...?
0
2008. február 9., szombat 19:30
Szép gyűjtemény! :)

Gratulálok hozzájuk :) Ehhez már tényleg szükséges egy logisztikai központ :)
0
2008. február 9., szombat 19:07
Én csak használom, ha új filmeket szerzek be. Éppen most rendezgettem át a teljes gyűjteményt, ugyanis kifogytam a helyből, és csatarendbe állítottam két új polcot. A rendezgetés során jöttek elő az alábbi programhibák, és sajnos még egybe belefutottam, amelyet az első javításkor sikerült "beleépítenem" a programba. Most ezt is kijavítottam, így az oldalamról már az 5.03 tölthető le. Leteszteltem, ez már megbízhatónak tűnik a rendezési műveleteknél.Emellett készítettem új fényképeket is, az oldalamon is ezek vannak most már fent. Ha kíváncsi vagy rá, nézd meg: http://mydvdlist.fw.hu
0
2008. február 9., szombat 9:39

Szia Gyulus!

Én még a 4-es verziószámú progival nyomom, de egyszerűen nincs hozzá se türelmem, se időm, hogy feltegyem rá a filmeimet...
Ettől függetlenül jó a program és viszonylag könnyű kezelni :)
Még mindig nem szabadalmaztattad? :)
0
2008. február 9., szombat 8:57
A hibajavítás után máris itt egy kis kódoptimalizáció, szintén a rendezésnél: DVDlist 5.02bLetölthető ez is.
0
2008. február 8., péntek 23:39
Üdv!Bár életnek semmi jele már ebben a topicban, azért én csak felteszem ide ezt az infót.Először is a DVDlist programnak letölthető a legújabb verziója. Semmi újdonságot nem tartalmaz, csak egy hibát javítottam benne, éppen ezért a verziószáma is csak 5.02-re nőtt. A hiba a rendezési műveleteknél eredményezhet egy végtelen ciklust, ezért érdemes az 5.01-et frissíteni.Emellett persze a listámat is frissítettem, és feltöltöttm a legfrissebb import állományt a hozzá tartozó borítóképekkel.http://mydvdlist.fw.huJó töltögetést!És azért ha valakinek hozzáfűznivalója van, ne tartsa magában! Köszi.
0
2007. július 29., vasárnap 13:13
Hátha valakit érdekel: most frissítettem be az oldalt, letölthető a legfrissebb import állomány és a hozzá tartozó borítóképek.
http://mydvdlist.fw.hu
0
2007. április 26., csütörtök 18:27
Hello!

Nekem nagyon tetszik a program, könnyen kezelhető, áttekinthető, praktikus, hasznos. Nem is tudnék semmi negatívumot mondani, profi munka. Nagy-nagy köszönet érte!
0
2007. április 26., csütörtök 17:20
Vincent Vega és Lord Picard!

Látom "a te dvd gyüjteményed" topicban, hogy beélesítettétek a programot. Örülnék neki, ha leírnátok itt a tapasztalataitokat...
0
2007. április 18., szerda 16:32
Köszi az észrevételeket.

Terveztem egyébként csilli-villi felületet is, de aztán elvetettem... :-)
0
2007. április 18., szerda 14:59
Hello Gyulus!

Én ma reggel töltöttem le a programot. Nekem nagyon megtetszett elsőre. Hamar meg lehet vele ismerkedni, nem bonyolult. A kinézete is rendben van, személy szerint nekem nem hiányzik valami csilli-villi felület.

Javaslatként egyetlen apróságot említenék meg: ha esetleg még fejleszted, létre lehetne hozni egy "gyártási év" mezőt. De ez nem annyira fontos...
0
2007. április 18., szerda 12:13
Ki hogy áll a teszteléssel? Minden pöpecül működik, vagy találtatok benne hibát?

Fejlesztési ötleteim a jövőbeni új verzióhoz:

fejlettebb külső import, melyben valamilyen módon kiválasztott címeket lehet beemelni egy külső adatbázisból
kívánságlista - ennek lényege, hogy az adatbázisban megjelölhető, hogy egy film a gyűjtemény része, vagy csak a kívánságlistán szerepel, tehát még nincs meg - HTML exportnál ez külön kategória lenne, a címlistában másutt nem is szerepelne, és remek lehetőség arra, hogy pl. rokonainkkal tudassuk, minek örülnénk karácsonyra :-)

Vélemények?
0
2007. április 12., csütörtök 14:43
Nem is úgy értettem a hatezret.

Az Xpress.hu adatbázisa jelenleg kb. ennyivel nagyobb, mint a sajátom, márpedig ez nekem éppen ennyi plusz melót jelentene - igaz, csak egyszer. Utána már kevesebb új címet kellene felvinnem, de még úgy is többet, mintha csak a saját filmjeimet veszem fel. Most már világos? ;-)
0
2007. április 12., csütörtök 14:34
Azért egy hónapban nem 6 ezer film jelenik meg újonnan, hanem max 20-30... de igaz. Még nem teszteltem én sem, mert nincs rá időm. De ami késik, nem múlik.
0
2007. április 12., csütörtök 14:25
Hű, de nagy a csönd... Senki nem tesztelte még a programot?
0
2007. április 5., csütörtök 9:25
A korábbi verziók közül egy sem volt meg? Az új programok mindegyike képes a korábbi összes verzió adatbázisát importálni...

Meg aztán javaslom a saját adatbázisom letöltését, csak akad némi átfedés. Ha üres adatbázissal indulsz, célszerű azt importálni, kiszórni belőle azt, ami neked nincs meg, így a végén csak azokat kell berögzíteni, ami meg nekem nincs meg.

Persze a legtutibb az lenne, ha az Xpress-en lévő filmek mindegyike benne lenne egy kifejezetten erre a célra szolgáló adatbázisban, amiből aztán cím szerint lehetne válogatni, és csak a szükségeseket beimportálni.

Csakhogy ez végeláthatatlanul nagy meló, legfőképpen azért, mert a teljes adatbázist létre kellene hoznom, és folyamatosan frissíteni. Tény, hogy a ti dolgotok könnyebb lenne, cserébe viszont én meg rögzíthetnék be négy-öt új cím helyett hatezret...
0
2007. április 4., szerda 18:12
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. április 4., szerda 16:44
A program, amint elindítod a HTML exportot, a saját könyvtárában létrehozza a szükséges könyvtár- és állománystruktúrát. A letöltött borítóknak csak OFF-line, vagy fél OFF-line lista esetén van jelentőségük (lásd a felhasználói útmutatót). Ekkor ezeket a html\offline\cover\ könyvtárba kell bemásolni (lehet, hogy jobb, ha legközelebb így rakom fel az oldalra, tehát a két külső könyvtárat is létrehozom a .zip-ben).

Ha az oldal a html\online\ könyvtárban jön létre, akkor nincs szükség a borítóképekre, mert azokat az internetről tölti le az oldal.

Jó tesztelést, továbbra is várom a véleményeket.
0