Keresés

DVDlist - Xpress

2007. március 29., csütörtök 12:05
Frederic!

Na, azért kíváncsi lennék rá, ha mondjuk itt árulnám 2-3eFt-ért, vajon hányan vennék meg...?

Még nem késtem el vele, hogy beletegyek egy regisztrációs modult. :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. március 29., csütörtök 10:59
Szia Gyulus,

nem akarod veletlenul mac verzioban is kiadni? Mert nagyon jo :)
0
2007. március 29., csütörtök 10:35
Gyulus. Nagyon jó a programod, a helyedben lelicencelném és külföldön értékesíteném. Nagyon jó adatbázisprogram ez, amazonon vennék mint a cukrot!
0
2007. március 29., csütörtök 10:20
Sikeresen elkészült az új felhasználói útmutató is. Kicsit bővebb lett, mint az előző változat, köszönhetően az új funkcióknak, meg persze annak, hogy közkívánatra viszonylag részletesen bemutatom benne, hogyan épül fel az exportált (és importálható) adatbázis.

Az új, 52 oldalas leírás a programmal együtt lesz elérhető, ha minden jól megy, még most a hétvégén.
0
2007. március 28., szerda 14:12
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. március 28., szerda 14:07
praedo!

Először is köszi a elismerést, örülök, ha tetszik a program. Ennek fényében biztos vagyok benne, hogy az 5.0-ás verzió még jobban el fogja nyerni a tetszésedet. :-)

A külső import, mint hozzáadási lehetőség engem is foglalkoztatott, és mivel nem is olyan bonyolult megoldani, megadtad a fejlesztéshez az utolsó löketet. Már majdnem elküldtem ezt a hozzászólást, de aztán inkább nekiugrottam leprogramozni a dolgot.

A lényeg: most már az 5.0-ás verzió ezt is támogatja. Ehhez ugyanaz az import.txt szükséges, mint korábban (majd így fogom feltenni az oldalamra a saját adatbázisomat). Ilyenfajta importáláskor persze minden rekord újra hozzáadódik a listához, ezért előtte célszerű Excel-ben kiszelektálni, és csak azokat a címeket hagyni benne, amelyekre éppen szükség van, és amelyek nem szerepelnek már az adatbázisban.
0
2007. március 27., kedd 17:58
"Vagy még jobbat tudok... lehet, hogy az oldalamat úgy fogom módosítani, hogy nemcsak a program, de a mindenkori aktuális adatbázis is letölthető legyen, így akinek nulláról kell kezdenie mindent, az jó eséllyel megspórolhat egy kis adatrögzítést... ;-)"

Ez mé  nem jutott eszedbe előbb. :-)
Na mindegy a nem rég volt 4 napos hosszú hétvége előtt letöltöttem a progit és nagyon jó!!!
Ja és ez idő alatt sikerült bepötyognöm a 293 db. filmemet!
Nagyon jó ötlet ez az adatbázis dolog.

Kérdés:
Ha lesz ilyen adatázis és felülírom vele a sajátomat akkor az olyan filmek amik tételezzük fel nekem megvan neked pedig nincs (előfordulhat) eltűnnek a listámból vagy kiegészül vele?

0
2007. március 27., kedd 17:21
Olyat nem lehet, hogy Drag&Drop módszerrel valahonnan áthúzni filmcímeket információkkal együtt? Tudom ez brutális és hülye kérdés... de mégis... :)
0
2007. március 27., kedd 14:07
Frederic!

Az első verziót több, mint 3 éve készítettem - én azóta ezzel a programmal tartom nyilván a gyűjteményemet. Az talán egy nagyobb lélegzetvételű adatbevitelt igényelt, de azóta csak időnként frissítgetem, amikor az újdonságokat a helyükre pakolászom. Egyszerre 10-20 címet felvinni meg nem olyan nagy kaland, de tény, több száz címet nem lehet öt perc alatt berögzíteni.

Viszont a program képes külső adatokat is importálni, tehát ha pl. Excel-ben van egy nyilvántartásod, vagy bármilyen olyan programban, amiből Excel által olvasható formátumba tudod exportálni az adatokat, akkor már pikk-pakk át lehet ültetni mindent a DVDlist alá.

Persze ha jelentős átfedés van kettőnk gyűjteményében, szívesen el is küldöm neked a saját adatbázisomat - rendezés nélkül, és annyival is kevesebb lesz a dolgod.

Vagy még jobbat tudok... lehet, hogy az oldalamat úgy fogom módosítani, hogy nemcsak a program, de a mindenkori aktuális adatbázis is letölthető legyen, így akinek nulláról kell kezdenie mindent, az jó eséllyel megspórolhat egy kis adatrögzítést... ;-)
0
2007. március 27., kedd 13:57
gerbence!

Ha arra célzol, hogy a letöltött .zip fájl hibás, akkor az nem lesz igazi hiba. Más is járt már így, fuss neki még egyszer, jónak kell lennie.

Az 5.0-ás verzió adatbázisában csak néhány apró változás lesz, tehát az adatfeltöltést simán meg lehet tenni már a 4.0-ás verzióval is. Egyedül a sorozat opció, a növelt játékidő limit, meg a bővített rendezési lehetőségek kerülnek az adatbázisba, a konverzió pedig - mint minden korábbi változatnál teljesen automatikus lesz most is.

Látom, azért csak van itt is némi élet. :-)
0
2007. március 27., kedd 11:46
Szia!
Engem is érdekel(ne), letöltöttem a fent lévő verziót (4.0), de hibás a file.
Gondolom, ha kész lesz az újabb verzió, orvosolod a dolgot. Majd légy szíves értesíts minket, ha elérhető lesz!
Üdv!
0
2007. március 27., kedd 11:14
Gyulus!
Most olvastam, hogy miben mesterkedsz. Köszi szépen a segítőkészségedet.
Üdv.
0
2007. március 27., kedd 10:57
Gyulus olyan, mint Doki a Vissza a jövőbe trilógiában :) Őrült tudós, de jónak tűnik a cucc, egy régebbi verziót töltöttem le, de tényleg nincs ideje az embernek bepötyögni a dolgokat...
0
2007. március 27., kedd 10:55
Köszi a hozzászólást, már tényleg azt hittem, hogy senkit nem érdekel.

Megyek is, dolgozom tovább a felhasználói útmutatón. Jócskán lesz mit frissíteni azon is.
0
2007. március 26., hétfő 15:53
Ne vegye el a kedvedet, hogy nincs reagálás. Szerintem tök jó az egész, meg hogy ingyen letölthető, meg hogy van aki időt ( gondolom nem keveset ) szán erre. Igaz, én nem használom, mert akkora a gyűjteményem, hogy nem egy-két óra lenne bepötyögni. :-) Ha lesz egy teljes hétvége, amit erre szánok, akkor biztosan használni fogom. A többiek nevében is köszönjük Gyulus.
0
2007. március 26., hétfő 15:47
Hűha... Mindenkit hidegen hagynak a tervezett újdonságok?

Ha minden igaz, befejeztem a fejlesztéseket. Még hátra van a tesztelés, meg az esetleges megbúvó apró hibák javítása, és persze az útmutatót is aktualizálnom kell, de ha minden igaz, hétvégére letölthető lesz a DVDlist 5.0

A korábban felsoroltakon túl a leprogramozott újítások:

Lehetséges a "nem meghatározott" műfajra történő keresés.
Karbantartás során ürített adatbázisnál is felajánlja a mentést kilépéskor.
Bővített rendezési lehetőség: nemcsak helyeket, hanem kategóriákat is lehet definiálni, és ezek mindegyikéhez lehetséges általunk meghatározott sorrendben hozzárendelni címeket. A kategóriák és a helyek listái természetesen fedhetik egymást, rendezni ezek között is lehet (tehát nemcsak a lista lehet a forrás).
Rendezéskor lehetőség van meghatározott helyre történő beszúrásra is.
Lehetséges a kategóriára és helyre történő keresés is.
Az ABC-rendbe eddig be nem sorolt címek külön pont alatt jelennek meg.

Kb. ennyi.

Esetleges vélemények?
0
2007. március 20., kedd 14:01
Üdv!

Az új és hasznosnak vélt ötleteket csokorba gyűjtöttem, hozzácsaptam pár általam kigondolt újítást és gőzerővel nekiálltam a DVDlist 5.0 fejlesztésének.

Ami eddig kész van:

A játékidő felső limitje 9999 perc lett.
Van sorozat opció.
Lehetséges az "Új film" státuszok csoportos törlése.
Egy-egy név mezőbe 50 karakterig vesszővel tagolva tetszőleges számú nevet lehet rögzíteni, melyeket a program külön kezel.
Tovább fejlesztett keresési mód: új (ez volt eddig is), szűkítő, kizárólagos, additív és szubsztraktív.
A keresés eredménye menthető.
A keresés eredménye ki-bekapcsolható (büntetlenül át lehet térni a teljes listára).
Új keresés indításakor sem vész el az előző keresés eredménye, akkor sem, ha karbantartásról kapcsolunk vissza kereső módba.
A program automatikusan menti az utolsó megjelenített rekord indexét, újbóli indításkor lehetőség szerint azt jeleníti meg.
Beépített adatbázis karbantartó funkció (a szótárak, helyek aktualizálására).
Tetszőlegesen ki-bekapcsolható címlista ablak, mely a fő ablakkal együtt használható, az aktuális lista magyar címeit tartalmazza, duplaklikkel közvetlen elérést biztosít.
Név és e-mail cím rögzítési lehetőség a testre szabott HTML exporthoz.

A többi meg legyen meglepetés. ;-)
0
2007. március 14., szerda 15:21

Csak egy ötlet volt.

0
2007. március 14., szerda 14:06
Az esetek többségében nem sok értelmét látnám ennek.

Ez a "katalógus" egyébként is sokkal inkább csak egy lista, hogy az ember tudja, mi van meg otthon, meg mi nincs, és ha megvan, hol keresse. Rengeteg kiadványnak egyetlen hazai változata létezik, az a pár darab, meg ami több kiadást is megélt, netán meg is van több változatban, nem hiszem, hogy olyan sok vizet zavarna.

Másrészt meg ki a fenének van kedve a filmjeihez leírogatni a részleteket? Akkor már sokkal inkább elnézek erre az oldalra, és leírom a véleményemet a kritikáknál, azt legalább nem csak én olvas(hat)om el.

A programnál az elsődleges szempont az volt, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban be lehessen rögzíteni egy-egy DVD legfontosabb paramétereit. Azt hiszem, ezt sikerült is elérnem vele, nekem egyáltalán nem okoz gondot, hogy amikor összejön 5-6 új kiadvány, elindítom a programot, és gyorsan bemásolom az adatokat az Xpress adatlapjáról, vagy ha itt nem szerepel, a borítóról.

A többi szolgáltatás csak ajándék.
0
2007. március 13., kedd 16:08
Talán olyan filmkatalógus jobb lenne, (ha értenék hozzá megcsinálnám, de nem értek)/jah amúgy ez is klassz/

ahol Te csinálnád/találnád ki a film adatlapját. Te magad szerkesztenéd meg.

Lennének a filmcímek. Kiválasztod a filmet. Katt.

Az adatlapon lenne rajta: a filmcím, szereplők, gyártási év, rendező(k) Címváltozatok. Ami kiadványtól független.

és ezekre rákattintva lenne infó a dvd kiadványról. (ami ténylegesen megvan Neked). pl.. Kiadó, megjelenés, hangok, feliratok, régiókód, menürendszer, kiszerelés stb) Persze ezek közül a legtöbb nem fontos, de szerintem evvel is jobb lesz.

pl.:

Kommandó-nál (láttom mindkettő megvan)

Megjelenések:
VHS (1)
DVD (2) (KATT) ---> DVD Intercom (Fox) KATT tovább ennek a kiadványnak
                                                            az oldalára. pl.: megjegyzés lehetne,
                                                            mit vágtak ki a filmből stb.
                               DVD Intercom (Fox) KATT tovább ennek a kiadv...
                                                             szinkr. vált.

Több oldalt böngészve szedtem össze melyik filmes oldalról milyen apróság tetszettek: ImDB/Xpress/DVDempire...

(kicsit zavarosan írtam le, de remélem ki lehet bogozni. Kár hogy én nem tudom megcsinálni :-(( )
0
2007. március 13., kedd 15:44
Egyszerűen kategóriákra bontom.

A filmek egy részét színészek szerint csoportosítom, más részét meg téma szerint: vannak kacagtató vígjátékok, romantikus filmek, mesefilmek, kosztümös filmek, háborús filmek, képregényfilmek stb.

Ha egy film több kategóriába is belefér, akkor mrélegelem, hogy számomra melyik szempont az elsődleges. Az Ikrek például inkább Schwarzenegger-film, mint vígjáték, ezért oda teszem a Terminátorok mellé. Jim Carrey filmjei viszont a vígjátékok között kapnak helyet még akkor is, ha akad közöttük egy-két drámaibb alkotás is.
0
2007. március 13., kedd 15:15
És a polcon milyen szisztéma alapján követik egymást a filmek. A tetőn vannak a díszdobik, de a többi?

Én elején megvételi sorrend. Utánna kiadók szerint. Aztán filmkategória szerint... Te miszerint rakod őket sorrendbe?

0
2007. március 13., kedd 12:29
1000 thx, majd körbenézek. Mindenesetre nagyok "klafán" néz ki. :-)
0
2007. március 13., kedd 12:20
Nem vagyok képben, de úgy tudom, valami pesti játékboltban (vagy kifejezetten filmes relikvia bolt) vette meg.

A "fémváz" egyébként full műanyag, minden izülete az emberi testhez hasonlóan mozgatható. A jobb kézfeje cserélhető, az egyikkel puskát tud fogni, a másiknak olyasmi a tartása, mint a T2-beli kézfejnek. Természetesen a fegyvere is tartozék volt. A halántéka tartalmaz egy kapcsolót: ha megnyomom, vörösen világítanak a szemei. Elszórakoztam vele egy ideig, mire sikerült olyan pózba állítani, ami jól is mutat, meg viszonylag stabil is. Mindenesetre még sosem borult fel, ill. nem esett le.
0
2007. március 13., kedd 12:04
Vajon beszerezhető vhol? Nem kérdeznéd meg? :-) Köszi előre is.
0