Keresés

DVDlist - Xpress

2007. március 13., kedd 11:45
Kinek mi jön be... Én speciel nem szívesen robbantanám szét a Schwarzenegger, Stallone, Bruce Willis vagy Tom Hanks filmeket, csak azért, mert nem egy stúdiónál készültek.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. március 13., kedd 11:43
Az öcsémtől kaptam ajándékba. Az előtte lévő fémtok viszont valóban az R1 UE része volt.
0
2007. március 13., kedd 10:29
Grat a kolleksönhöz,de sztem sokkal egyszerübb ha kiadó szerint rakod öket sorba (Universal polc,Warner polc stb.)!
0
2007. március 13., kedd 9:42
Gyulus, grat. a kollekciódhoz, nagyon pazar! :-)
Az endoskeleton az ultimate editionhöz járt, vagy külön vetted vhol?
Thx!
0
2007. március 13., kedd 8:51
Időközben, bár mérsékelten és visszafogottan, de tovább bővült a gyűjteményem, immár 830 darabot számlál. Hála a kiemelt helyen elhelyezett díszdobozoknak egyelőre még akad nekik helyem, de hamarosan nagy gondban leszek az újabb darabok elhelyezésével.

Használja egyébként valaki az új verziót? Vannak esetleg észrevételek a működésével, használhatóságával kapcsolatban? Örömmel venném, ha leírnátok őket.
0
2006. szeptember 18., hétfő 12:45
A hétvégén végre nekem is sikerült időt kerítenem rá, és a gyakorlatban is kipróbálhattam a gyűjtemény-rendezést. Ez nálam a következőképpen nézett ki:

Három helységben tárolok DVD-ket, a kapacitások: kb. 250, 400, 150, a gyűjtemény mérete is erősen közelít már a 800 felé, tehát sok szabad helyem nem marad...

Első körben alap témákra bontottam, ill. csoportokba rendeztem a kiadványokat: színészek, témák, műfajok szerint. Második körben ezeket a relatíve kis csoportokat társítottam úgy össze, hogy a lehető legoptimálisabban használják ki a rendelkezésre álló helyek kapacitásait. A rendezési listákat kinyomtattam, és nekiálltam pakolászni.

A kiadványok egy része már eleve jó helyen volt, de persze sokat át kellett variálni. Elször eltávolítottam a nem oda való DVD-ket, majd megkerestem a hiányzó darabokat. Ezeket csak durván felpakoltam a polcokra. Közben az esetleg duplán megvásárolt (szinkronos, extrább újrák stb.) kiadványok kevésbé nívós változatait kiemeltem egy külön kategóriába - ne foglaljon a polcon nyolc DVD-nyi helyet pl. a Halálos fegyver sorozat... ezek külön helyet kaptak.

Miután (nem kevés idő elteltével) minden nagyjából a helyére került, jöhettek a finomítások. Rendezgetés közben is előkerült egy-egy cím, amelyekről kiderült, hogy a tervezéskor nem a legjobb helyre tettem őket, ezeket áthelyeztem, próbáltam átgondolt, logikus sorrendet kialakítani az egyes kategóriákon belül: pl. színészek filmjei időrendben, két színész közös filmje a kategóriák határaira téve stb. Ez is eltartott egy darabig, de a végeredménnyel már elégedett voltam.

Utolsó fázisként a nyers tervezetet hozzá szinkronizáltam a valós elrendezéshez: a listában is sorba rendeztem a filmeket, de ez a polcok alapján már könnyen ment. A kész és naprakész adatbázis pedig igen jól használható.

Próbaképpen rákerestem egy-két címre, és az adatbázisban jelölt helye (x polc y pozíció) pillanatok alatt meg is találtam az adott DVD-ket a maguk fizikai valójában. Most már csak arra kell ügyelni, hogy mindig szépen frissítsem a listát - a filmeket eddig is rendre fölvittem, most már az elrendezéssel is törődnöm kell. Ezt valószínűleg az eddigi gyakorlatnak megfelelően úgy fogom megtenni, hogy az újdonságokat egy helyre gyűjtöm, és csak 10-20 darab után állok neki a végleges helyükre pakolászni őket.

Persze a gyakorlatban nem túlzottan valószínű, hogy ha eszembe jut megnézni egy filmet, csak ezért bekapcsoljam a laptop-ot, elindítsam a programot és megnézzem, hol van az adott film, de a rendezett körülmények között vélhetően szoftveres keresés nélkül is sokkal gyorsabban meg fogom találni a filmeket, mivel tudom, melyik kategóriában keressem, és hogy az adott kategóriát hol helyeztem el. Ha éppen üzemben van a gép, akkor már más lehet a helyzet, a program segítségével ugyanis valóban semeddig sem tart megtalálni a keresett DVD-ket, míg anélkül sokszor nálam is fellép a "hol a tej a hűtőben?" effektus...
0
2006. szeptember 7., csütörtök 12:52
Mennie kell annak.
0
2006. szeptember 6., szerda 15:20
Okés, akkor nekilátok mégegyszer!
0
2006. szeptember 6., szerda 13:53
Hiába, nem titok, hogy csípem a kormányzó filmjeit.

Nem is tudom, amiatt szorítsak-e, hogy nyerjen a következő választásokon, vagy inkább ne válasszák újra...?

Szóval akkor érthetőre sikeredett. Akkor már volt értelme dolgozni vele.
0
2006. szeptember 6., szerda 13:47
Most próbáltam ki a munkahelyi gépemről: letöltés után gond nélkül kicsomagolható mindkét zip fájl. Szerintem szimplán hibásan töltötted le.
0
2006. szeptember 6., szerda 13:14
Abszolút profin fogalmaztad meg! Érhető is, ebben sokat segítenek a beillesztett képek. No és persze az, hogy mindenhol a jó öreg Schwarzi a példa, csak emeli az összképet! :)
0
2006. szeptember 6., szerda 12:38
Írhatnátok valamit a progihoz készített Felhasználói útmutatóról. Azért ráment egy kevéske időm, örülnék neki, ha visszajeleznétek, hogy mennyire használható...
0
2006. szeptember 6., szerda 11:50
heló!

Letöltöttem a 4.0 verziót, de mikor ki szeretném csomagolni, kiírja, hogy hiba a csomagolt fájlban.
0
2006. szeptember 4., hétfő 17:34
Várom az észrevételeket!

A cím még egyszer: http://mydvdlist.fw.hu
0
2006. szeptember 4., hétfő 17:25
The Hungarian!

Örülök neki, ha hasznát veszed. Már kezdtem azt hinni, potyára strapáltam itt magam... :-)

Köszi az elismerést.
0
2006. szeptember 4., hétfő 17:06
Na, volt időm, megkerestem, leszedtem, tesztelem- Jónak tűnik!:) Bővebben később.
0
2006. szeptember 4., hétfő 15:20
Leírnád még egyszer a helyet, ahonnan le lehet tölteni? Nincs időm most végigkeresni a bejegyzéseket. meg amúgyis, így jobban felkelted a figyelmet vele.
Kipróbálnám! Köszi!
0
2006. szeptember 4., hétfő 13:19
Én már igen! Folyamatosan raktározom benne a DVD-im....eltart egy darabig. Jó program! (észrevétel: ha még lesz köv. fejlesztés, akkor sorozatkategória is lehetne a műfajnál....és a játékideje van, amely sorozat-évadnak meghaladja a 999 percet is). De amúgy tényleg jó a cucc! Grat!
0
2006. szeptember 4., hétfő 9:42
Senki nem töltötte még le az új progit?
0
2006. szeptember 1., péntek 23:24
Nem az a lényeg. :-)

Talán valamivel kényelmesebb és elegánsabb is ezzel a programmal kezelni a gyűjteményt, mint egy Excel-táblában: könnyen karbantarthatod, film-specifikus mezői vannak, különböző keresési és rendezési lehetőségeket kínál.

A HTML formátumú export csak egy lehetőség a sok közül. Töltsd le az útmutatót, és okosabb leszel! ;-)

Másrészt meg elsősorban a saját igényeimnek megfelelően készült el a program első változata. Aztán úgy gondoltam, másokkal is megosztom a 2.0-át, majd jöttek a javaslatok, meg a saját ötletek, és ha már valaki használja a progit, miért ne frissíthetné a jobb képességű változatra?

Az is igaz, hogy vannak katalógus-programok az interneten, de rengeteg számomra felesleges funkciót láttam némelyikben, ugyanakkor bizonyos igényeimet meg nem elégítették ki. Ezt a programot én fejlesztem, ha hiba van benne, legalább ki tudom javítani, ill. ha új igényeim születnek, bele tudom építeni.

Hát ennyi.
0
2006. szeptember 1., péntek 22:54
Kérdés:

Nem ismerem a  progidat,de itt az a lényeg hogy csinálsz egy film listát és ha rákatintasz a film cimére akkor az Xpressre linkel. De ezt excelből is meg lehet csinálni. Mi a különleges benne? Ne vedd kötöszködésnek tényleg érdekel a dolog.
0
2006. szeptember 1., péntek 22:46
Ha letöltötte már valaki, ne rejtse véka alá a véleményét!
0
2006. szeptember 1., péntek 19:42
Üdv!

A DVDlist 4.0 és a hozzá tartozó részletes felhasználói útmutató letölthető a http://mydvdlist.fw.hu oldalról.

Várom az észrevételeket, tapasztalatokat!

Használjátok egészséggel!
0
2006. augusztus 28., hétfő 15:20
Feltétlenül jelezni fogom, ha letölthető az új verzió.

Addig is ajánlom figyelmedbe a 3.0-ás változatot, ha leírás nélkül elboldogulsz vele, már abban is rögzítheted a filmjeidet - az új program képes importálni az adatbázist. Ha mégis inkább megvárod a 4.0-át, akkor meg egy jól áttekinthető, meglehetősen részletes kézikönyvet is letölthetsz majd hozzá.
0
2006. augusztus 28., hétfő 15:00
Arra azért figyelek, hogy kinek adok kölcsön!! A dévédés szekrény nem videotéka ám! Megbízhatatlan emberkéknek és olyanoknak, akiket egy évben 4-5ször látok, nem adok!
0