Keresés

DVDlist - Xpress

2006. augusztus 28., hétfő 14:52
Nem szabad kölcsönadni. Saját filmre sem mindenki tud vigyázni, nemhogy máséra.
0
2006. augusztus 28., hétfő 14:30
Csak most fedeztem fel ezt a topicot, de ha fent van az új, szólj, mert akkor várok még és inkább azt töltöm le.
Én egyébként leginkább ott vesztem el a fonalat a gyűjteményem rendszerében, hogy kinek mit adtam kölcsön.
0
2006. augusztus 28., hétfő 12:28
Üdv!

Úgy néz ki, kiforrott a DVDlist 4.0.

A héten még igyekszem használni, hogy az esetleges hibák, kevésbé praktikus megoldások kibukjanak. Ha nem változik már semmi, akkor a hétvégén fel fogom tenni az oldalra, és letölthető lesz az útmutatóval együtt.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2006. augusztus 17., csütörtök 14:56
Csak egy kis fejlemény:

Ha különösebben nem változik már a helyzet, akkor egy 31 oldalas felhasználói útmutatót fogok mellékelni a programhoz PDF formátumban.

Közben a program is kiegészült még egy funkcióval. Ha már létre tudunk hozni fizikai helyekhez kapcsolódó rendezési listákat, akkor hasznos lenne, ha ezeket tudnánk is exportálni. Nos, ez a lehetőség került bele a programba, így a rendezési funkció könnyedén használható "tervezőasztalként" is. Ez annyit tesz, hogy a programmal megtervezhetjük, melyik kiadványt hová szeretnénk tenni, és ha minden a helyére került, kinyomtatjuk a listákat, majd odaballagunk a filmekhez, és már lehet is pakolni... :-)
0
2006. augusztus 16., szerda 16:18
V-ZS!

Most nagyon beleástam magam a felhasználói útmutatóba. Ha végeztem vele, meg a program tesztelésével, visszatérhetünk az egyedi igényeidre is.

Addig is küldj az elképzeléseiddel és igényeiddel kapcsolatban egy e-mail-t!
0
2006. augusztus 16., szerda 13:40
Üdv Gyulus!

Én még használom a programot, és továbbra is gratulálok hozzá.

Nem rossz ötlet a helymeghatározás, támogatom - sajnos csak "verbálisan".

Ha már "összefutottunk", egyedi megrendelésre is készítesz programokat,
természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében.

Zsolti
0
2006. augusztus 16., szerda 13:10
Üdv!

Régen szóltunk már hozzá ehhez a témához. Most azonban híreim vannak, már ha van itt még valaki, aki használja a programot. Tényleg: van?

No, a lényeg, hogy újabb fejlesztésre szántam rá magam, melyből megintcsak gyakorlati előnyei származnak a DVDlist proginak.

100 DVD-t még könnyedén fejben tart az ember, de 600-nál már gondok adódhatnak. Velem legalábbis (főleg, amióta átpakoltam a gyűjteményemet!) nem egyszer előfordult már, hogy sokáig keresgéltem egy-egy darabot, mire megtaláltam.

Ebből lett elegem, amikor az új funkciót megálmodtam: lehessen fizikai elrendezést tervezni a programmal. Ennek lényege, hogy a szűrt vagy teljes listát, illetve ezek elemeit egyedileg definiálható kontérnerekbe pakolásszuk át, ahol a kiadványok sorrendje is egyedileg meghatározható. A filmek keresésekor pedig látható is a fizikai hely megnevezése, ill. a film ezen belüli sorszáma. Tehát pl. adott címre rákeresve rögtön látjuk, hogy a nagyszobai alsó polc 15. helyén találjuk meg.

Mivel az adatbázist ki kellett egészítenem az új mezővel, ezért újabb verzióváltás történt, tehát már a 4.0-nál járunk.

Kisebb újításként leprogramoztam egy újabb keresési funkciót is, hogy azokra a címekre is rá tudjunk keresni, amelyekhez nem tartozik Xpress filmkód.

A program természetesen bármely korábbi adatbázist képes importálni, így az átállás a letöltés után azonnal megtörténhet.

Egyelőre azonban még ne keressétek az új verziót, mert (bár úgy néz ki, hogy befejeztem, de) egyelőre tesztelés alatt áll, és elhatároztam, hogy most már tényleg elkészítek egy használati útmutatót is. Amint ezek meglesznek, elérhetővé teszem a programot.

Addig is várom a visszajelzéseket itt, a fórumban.
0
2006. március 27., hétfő 18:10
Nem olvastam vissza, bocs. Koszin az infot. Tudtam arrol, hogy volt egy ilyen coca-cola cucc, de azt nem, hogy ketto. Ezert lepodtem meg.
0
2006. március 27., hétfő 17:31
A 100. hozzászólásból kiderül...
0
2006. március 27., hétfő 17:10
Gyulus

http://www.freeweb.hu/mydvdlist/foto/jobarat.jpg

Itt mi ez a ket jobaratok kiadvany, sima amaray tokban?
0
2006. március 27., hétfő 15:50
szia milyen progirol van szó vlami nyilvántartó esetleg?
0
2006. március 27., hétfő 12:23
Már tárgytalan,sorry.
0
2006. március 27., hétfő 11:44
Ennyire megtetszett?
0
2006. február 22., szerda 12:50
Megvenném a teljes gyüjteményt. 2 millió? Jó így?
0
2006. január 26., csütörtök 22:56
Igen-igen, 1266, csak piszok lassan tartom karban...
0
2006. január 26., csütörtök 9:47
Mindenki csöndben gyűjtögeti a filmeket?

Én speciel mostanában eléggé visszafogtam magam, az idén talán ha 3-4 olcsóbb kiadványt megvettem. Pedig vannak jó kiadványok dögivel, amelyeket jó lenne már beszerezni...

A listám azért bővült némelyest, ma még arra is vettem a fáradságot, hogy az interneten is befrissítsem: íme.
0
2005. december 1., csütörtök 9:12
Volt a Coca-Colának ilyen akciója: 2 üveg kólához DVD-t adtak ajándékba. Eleinte marha drága volt, és mivel úgyis vettük a sorozatot, nem is érdekelt, de később gyakorlatilag ingyen adták a kóla mellé. Ekkor vettünk mindkét fajtából: a Light-hoz a fehér borítós, a simához a piros borítós DVD járt. Jóbarátok epizódokból vannak rajtuk válogatások, és leginkább a sorozat promóciós anyagaként érdemes számbavenni őket.

Sosem néztem meg ezt a két lemezt.
0
2005. november 30., szerda 14:56
Szép.

De mi az a két DVD a Jóbarátok sorozat mellett. Tartalékot is vettél? :)
0
2005. november 30., szerda 14:37
Khm. :)
0
2005. november 30., szerda 14:31
Ott van oldalt. 652
0
2005. november 30., szerda 14:29
WOW! Szép nagyon! Gratula! Hány darab?
0
2005. november 30., szerda 12:57
Tegnap este sikerült lefotóznom a gyűjteményemet. A fotók az alábbi képre kattintva megtekinthetők:

0
2005. november 29., kedd 19:34
Megnéztem, gratula. 303 "új film"-ed van - idővel csinálhatnál új film jelöléstörlő funkciót. Persze Excel-be kiexportálva és visszaírva ez is könnyen kezelhető.
0
2005. november 29., kedd 14:33
Az idén vélhetően nem fog tovább bővülni a listám. Jelenleg 652 cím szerepel a katalógusomban. A 4 legfrissebb címmel az imént kopogtatott a futár.

http://mydvdlist.fw.hu
0
2005. november 22., kedd 18:25
Fizikai elrendezés - ha elkészül a második erre a célra kialakított polcom, akkor haza tudom vinni az új filmjeimet, kb. 100 fekszik az irodám sarkában. Remélem még idén lesz, ezt kapom karácsonyra :) Ha nem lennék lusta, a DVD gyűjtemény topicba már tettem volna fel képeket, de még idén megteszem.
Szerintem a filmjeim felét, ha láttam valamikor, és alig egynegyedét, ha DVD-ről. /Némi családi indíttatás után lettem majdnem filmes (apám író volt, édesanyám szinkronos) - volt is utómunka-stúdióm, innen az elkötelezettség, ráadásul szinte mindenevő vagyok filmek esetében./ Ezres gyűjteményt persze nem könnyű összehozni, a saját magamra költhető pénzeszközeim (amelyek 3 gyerek mellett azért korlátozottak) jelentős részét filmekre költöm.
Apropó gyerekek: gyűjteményem legdrágább 10%-a pedig mese DVD, ezek közül nagyon sokat veszek friss megjelenésként (míg más műfajok esetén, hála a zilált piacnak, sokszor megvárom a leértékelést).
Ha a feltöltésben minőségi ugráshoz érek, küldök ismét linket...
0