Gratulálok a listádhoz, használd egészséggel a programot. Én is frissítgetem az adatbázist, de a neten csak nagyobb léptékben aktualizálgatok. Egyébként most inkább arra készülök, hogy időt tudjak szakítani rá otthon, hogy fizikailag is elrendezgessem valahogy a lemezeimet.
Már akartam kérdezni: hogy a fenében jött össze neked 1080 db gyári kiadású film? Az én kollekciómhoz képest ez plusz közel 70%, és én sem ma kezdtem gyűjtögetni, ill. azt is tudom, hogy nem olcsó mulatság. Ja, és az már csak hab a tortán, hogy a saját meglévő filmjeimből sem láttam legalább 200-at... hogy van neked időd és pénzed ennyi filmre? És hogyan tárolod őket? Nekem ez a bő 600 is gondot okoz... nem is tudom, mi lesz később!?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. november 22., kedd 12:50
332
Bár az Xpress adatlapomon is szerpel: mbenedek.fw.hu
0
2005. november 22., kedd 12:49
332
Jól elszórakoztatom magam... Gyulus, feltettem az 0.2-es verziómat. Ebben 107db új film, valamint a W, X, Y, Z betűk teljesen feltöltve. A 0, A, L és V betűknél már az Xpress hivatkozások megvannak, de még nem írtam át a szereplőket, hangokat műfajokat. Elég lassan haladok (kb. 1080 gyári film + 420 TV-ből rögzített (utóbbiaknál is rögzítem az adatokat lassan, sőt az Xpress kódot is, ha megjelent már)), de ez természetes. A html-ben néhány dolgot változtattam, volt amit kényszerűségből, lásd lejjebb.
0
2005. november 6., vasárnap 0:24
332
Elkészültem a saját listám 0.1-es verziójával, feltettem az mbenedek.fw.hu címre. Egyelőre csak az új filmeket + kb. 25 címben tűntettem fel a részletes adatokat, igazság szerint piszok lassan megy. A freeweb (fw) szabályai miatt (max 2MB-os html) kézzel ki kellett vennem a teljes listából a font hivatkozásokat. Kigyűjtöttem az Xpress teljes színész és rendező név-adatbázisát, letölthető az oldalról. Az exportálás során nem látszik, de a gyűjteményem nem ennyire szép: 426 film TV-ből asztali rögzítővel felvett film. (Ezen kívül még 50 tévéből rögzített filmem van, de ezek nem szinkronos dvd-k mellé készült szinkronos változatok) Nem legális filmem továbbra sincs.
0
2005. november 5., szombat 14:45
332
Nem tudom, hogy nem vettem észre ezt az "A" "AZ" megoldást nálad, sorry. Ha felviszed a "...és légyen igazság" című filmet, azt a progid a lista végére teszi, és betű alapján elő sem tudom hívni, csak a teljes listán (nekem ezért az "A" és "AZ" mellett a "..." karaktersorozatot is leveszi a cím elejéről - az Xpress-nél pedig ABC rendben a számok előtt található, és szintén nem elérhető betűrend szerint). Egyelőre megoldás, ha nincs kedved/időd megoldani, hogy ... karakter nélkül vettem fel a címet.
Más: én nem találtam rá utalást (de lehet, figyelmetlen voltam), de most, hogy nekiültem még én is kitalálhatam, hogy le kell törölni a .d3d állományt, akkor importál külső fájlból.
Lassan készül a listám.
0
2005. november 4., péntek 15:25
332
Igen, ez a megoldás, kössz a bugfix-et :) kézzel másoltam át más helytől, és egy hivatkozást nmem javítottam ki
0
2005. november 4., péntek 10:29
109
Bocs a további offért, de remélem, nem tart soká .
Benő! Köszi a segítséget. Van még két dolog, amit nem értek: 1. Mi a képlet végén az F1604? 2. Sajnos nálam, ha nem névelővel kezdődik a dolog, az általad beírt függvény eredménye 0 lesz.
Hoppácska! [(c) Palik] Már meg is van! oda nem F1604 kívánkozik, hanem A2, és már működik is!
Mégegyszer köszi! Yellow
0
2005. november 3., csütörtök 14:24
332
Ja, nálam van még benne egy t() függvény, amely arra szolgál, ha a nem szöveg, hanem szám vagy dátum szerepel az A1 cellában, akkor figyelmen kívül hagyja az egészet. Ez nekem technikai okokból kell, elhagyható. Ha így marad, akkor a "36" című film címét szövegként, nem számként kell tárolni 36 formában. Ha elhagyod a T() függvényt, akkor mindegy, hogy szám vagy szöveg (esetleg logikai érték) van az A1-es cellában, de ha véletlenül dátumot próbálsz meg konvertálni, úgy az eredmény a dátum értéknek megfelelő szám lesz, de karaktersorozatra átalakítva. És elnézést a technikai szövegért és az OFF-ért
0
2005. november 3., csütörtök 14:07
332
Pl. Ha az A1 cella tartalma: " A Holló 2. - Az angyalok városa " A2 képlete: =TNÉV(TRIM(TISZTÍT(T(A1)))) Eredménye: "A Holló 2. - Az Angyalok Városa" (A TISZTÍT függvény eltávolítja a nem nyomtatható karaktereket, a TRIM pedig a mondat (szó) eleji és végi szóközöket távolítja el) A3 képlete: =HA(BAL(A2;2)="A ";KÖZÉP(A2;3;99);HA(BAL(A2;3)="Az ";KÖZÉP(A2;4;99);F1604)) Eredménye: "Holló 2. - Az Angyalok Városa" (a 99 arra vonatkozik, hogy csak 99 karakter hosszú mondatokkal, címekkel működik a képlet, de az átírható - azaz HA a BAL oldali első két karakter "A ", vagy az első három karakter "AZ "akkor azokat leveszi a képlet)
0
2005. november 3., csütörtök 11:19
8851
Benő!
A program kezdetektől fogva figyelmen kívül hagyja a névelőket a rendezéskor.
Adatcsere: A programot kapcsold "Karbantartás" módba, az export gombot pedig állítsd át "DB export"-ra. Ha ezután exportálsz, akkor létrejön egy export.txt nevű állomány, amit az Excel-lel meg fogsz tudni nyitni. Ehhez az Excel "Megnyitás" párbeszéd panelénél a fájltípust állítsd át "Minden fájl"-ra vagy "Szövegfájlok"-ra. Az export.txt kiválasztása után a kiajánlott lehetőségeket elfogadva, tabulátorral tagolt fájlként kell megnyitni az állományt, és máris ott lesz előtted a teljes adatbázis. Az első sorban a fejléc címek láthatók. Ez az import.txt-ben is benne maradhat, a program figyelmen kívül fogja hagyni.
Az egyes mezőket a korábbi verziónak megfelelően kell most is kitölteni. Az újdonság a hangsávok specifikációi, ezeket a három karakteres nyelvkóddal, és a hangsáv típusának kódjával kell ellátni.
Sajnos az útmutatóra mostanában kevés időm van, de ha készen lesz, majd fölteszem az oldalra.
0
2005. november 3., csütörtök 10:50
109
Benő, Lehet, hogy az én tudatlanságomat tükrözi a kérdésem, de hogy oldható meg Excelben, hogy a cím eleji a , az , illetve a the névelőket a betűrendbe szedéskor figyelmen kívül hagyja? Előre is köszi, Yellow
0
2005. november 3., csütörtök 9:26
332
Gyulus, segíts, nem megy az Excel (MS Excel 2002 SP3) import!
0
2005. október 30., vasárnap 23:27
332
Apró ötlet, inkább kérdés: nem merült fel benned, hogy a címekben első (a) vagy (az) szavakat a listázásnál ne vegye a szoftver figyelembe? A saját excelem ilyen... Így "A bukás" " pl. a "B" betű végén jelenik meg, nem az "A" betű elején.
(a címeleji kivétel szótáram a (...) karakterre is vonatkozik, így a "...és légyen igazság" is az "E" betűnél jelenik meg)
0
2005. október 30., vasárnap 22:49
332
Szia Gyulus, Próbáltam a hármas verzió adatbázisát beolvasni Excel-be (hogy hozzáfűzhessem saját táblázatomat), de nem sikerült :( Biztos én voltam a béna, de van ötleted, mit csináljak?
0
2005. október 28., péntek 13:13
463
Szia Gyulus!
Ami az én listámat illeti, megpróbálom a 4 napos hétvégén felvinni. Mivel nekem teljesen előlről kell kezdeni, nem 2 perc a dolog.
Üdv: ZSolti
0
2005. október 28., péntek 10:21
8851
Készülnek a listák? :-)
0
2005. október 26., szerda 14:27
8851
V-ZS!
Azokkal a fejlesztésekkel, amelyeknek esetenként én magam is hasznát veszem, örömmel foglalkoztam. A pontos hangsáv-specifikációknak ugyan nem sok gyakorlati hasznát látom, de tény, hogy gyorsan felmérhetem, hány filmen van legalább DD5.1-es magyar szinkron, vagy DTS eredeti hang... A gyorsított névbeírás pedig egy érdekesnek tűnő programozási feladat volt, s mint ilyet, megintcsak örömmel álltam neki megoldani. Remélem, mindenkinek hasznára válnak az új funkciók. További fejlesztéseket (az esetleges hibajavításoktól eltekintve) nem tervezek, használjátok egészséggel a 3.0-ás változatot! Ez a program jelenlegi formájában messze többet tud, mint amire eredetileg szántam.
A sörre meg majd visszatérünk... ;-)
0
2005. október 26., szerda 14:22
8851
zacc!
Örülök neki, ha megoldódott a problémád.
0
2005. október 26., szerda 14:03
463
Akkor marad a külön mentegetése a képeknek. Előtte már própálkoztam vele, úgy működött, de gondoltam hátha van egyszerűbb megoldás is. A neveknél meg valóban az a megoldás kell, hogy külön-külön kell felvinni.
Fogadd gratulációmat a programmal kapcsolatban, és szeretném megköszönni hogy szabadidődből feláldozva, mások igényeinek is alávetve magad elkészítetted. Az külön öröm hogy mindezt ingyen, és bérmentve. Ha egyszer találkozunk a vendégem vagy egy sörre. :)
Üdv: Zsolti
0
2005. október 26., szerda 13:59
2341
Király! Köszi, szuper a program!
0
2005. október 26., szerda 13:36
8851
Ez teljesen normális. A program minden mezőt egy tételként kezel, de amint önálló névként rögzíted őket, a probléma megoldódik. Ha egy név szerepel csoportban és csoporton kívül, önálló névként is, akkor minden előfordulását meg fogja találni a program. Nem látom sok értelmét bonyolítani a funkciót, mivel a gyors névbeírás a mezőtartalomra vonatkozik, tehát esetedben több név beírásához nem tudnád használni, csak így, ha több nevet is rögzít a névlistában.
0
2005. október 26., szerda 13:32
8851
Az offline HTML lista lényege, hogy nem kell hozzá internet. Ezért az offline listánál nem az internetről tölti le a borítóképeket, hanem a "html\offline\cover" alkönyvtárban keresi őket. Célszerű azt tenni, hogy legenerálsz egy online listát, megnyitod a teljes listát, és a komplett oldalt elmented valahová. Ennek révén egy csapásra letöltötted az összes borítóképet, amelyeket ezután bemásolhatsz a fent megjelölt könyvtárba, és offline listánál is lesz borítóképed, így ennek megtekintéséhez nem kell internet kapcsolat. De gondoltam a kis sávszélességgel netezőkre is, így ha az ON-line jelölőnégyzetet a harmadik, szürke állásra kapcsolod, akkor olyan OFF-line listát kapsz, amelyben a linkek azért működnek, tehát eljuthatsz az Xpress oldalaira, csak a borítóképeket hozza a helyi könyvtárból. ON-line listánál mindent az internetről tölt.
Amint lesz elég időm, elkészítem majd a részletes programismertetőt, és remélhetőleg minden hasonló kérdésre tartalmazza majd a választ.
0
2005. október 26., szerda 12:26
463
Még valami!
Miután több nevet írtam egy sorba, a következő filmnél ha van egy megegyező szereplő, az összes nevet felajánlja. Ezeket nem lehet valamilyen jellel vessző, pontosvessző, stb. külön kezeltetni?
0
2005. október 26., szerda 12:22
463
Szia Gyulus!
Nekem tetszik a program, ugyan teljeskörű tesztelése még várat magára.
Amikor offline nézem a listát, akkor nem rak hozzá borítóképet. Ez miért lehet? Az Xpress kódot megadtam, online jól működik.
0
2005. október 26., szerda 12:22
8851
Miért kellene újra betáplálni? Amit eddig berögzítettél, semmit nem kell újra felvinned.
Csak ki kell cserélni a dvdlist.exe fájlt az új verzióra, elfogadni a 2.0-ás adatbázis importját, és minden korábbi adatot be fog emelni az új adatbázisba. A konverziónál ha a korábbi adatbázisban volt magyar felirat, akkor itt is lesz, ha volt szinkron, akkor itt nem definiált magyar hangra áll be, míg ha nem volt szinkron, akkor "nincs" állapotra. Az eredeti hang és felirat, valamint a további hang és feliratra vonatkozó információk úgy állnak be, mintha ezek nem lennének. Nyilván ezek feltöltésére utólag van mód, de csak ezeket kell felvinni.
Az ilyen jellegű igények leprogramozása, mint a hangsáv-specifikációk, bizony ezzel járnak. Mindig, ha olyan adattartalommal bővül az adatbázis, ami a korábbiban nem szerepelt, akkor azokat egyszer muszáj berögzíteni, magától nem fogja kitalálni a program... Azért az alapértelmezéseket úgy igyekeztem beállítani, hogy gyorsan kiegészíthető legyen a lista. Magyar hangsávnál Surround, eredetinél angol nyelv és DD5.1 az alapértelmezés. Tapasztalatból tudom, hogy az esetek többségében ez jó is így.
Egyébként ha nem definiált marad a hangsáv, akkor az exportnál szimplán nem jelenik meg a specifikáció, csak a nyelv, tehát nem kötelező kihasználni az új lehetőségeket.