Keresés

DVDlist - Xpress

2005. október 26., szerda 11:59
Lehet betáplálni újra azt a pár száz DVD-t...? Király...
Nincs valami megoldás?
0
2005. október 26., szerda 11:29
Most töltöttem fel a DVDlist 3.0-át. A program letölthető a http://mydvdlist.fw.hu oldalról.

Várom a visszajelzéseket!

További fejlesztéseket egyelőre nem tervezek, de azért ha hibára bukkantok, feltétlenül szóljatok!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. október 26., szerda 11:15
...ja, és tovább komplikálja a dolgot, hogy az Xpress adatbázisában sincs benne minden film!
0
2005. október 26., szerda 11:13
zacc!

Ehhez semmi mást nem kell tenned, mint az üres adatbázisba berögzíteni az Xpress kódokat a magyar címhez és a kódhoz. Ezután generálsz egy HTML exportot, és máris elérhetsz minden adatot - az interneten keresztül. ;-)

Bocs, de a progi lényege, hogy nem feltétlenül kell hozzá internet, így ilyen jellegű fejlesztést biztosan nem fogok eszközölni. Az már egy teljesen más program lenne, és azt is megvallom, nem is lenne túlzottan egyszerű leprogramozni. De ha neked van hozzá kedved és készséged, ugorj neki! ;-)
0
2005. október 26., szerda 2:29
Jó gondolat. De én tartom magam ahhoz, hogy nem lehetne-e az egészen egyszerűsíteni egy kicsit? Ha már a borítók megoldhatóak, nem lehetne leprogramozni, hogy mindössze elég a film Xpress-szes adatlapszámát beírni, és a progi az alapján beírja a címet, rendezőt, szereplőket stb.?
0
2005. október 25., kedd 17:39
V-ZS!

Ezen már korábban is gondolkodtam, de a mostani felvetésed hatására támadt egy remek ötletem, amit már le is programoztam a 3.0-hoz, így már ez is biztosan benne lesz.

A lényeg a következő:

A program az adatbázis betöltésekor létrehoz egy névszótárat, amelyben minden név szerepel: rendezők és főszereplők egyaránt (lévén, hogy ezek között is lehet átfedés). Ezután a mezők kitöltésekor folyamatosan keres a program a névlistában, és a begépelt névtöredék alapján kiajánlja az ABC szerinti első találatot. Ha ez nem felel meg, a Page Up és Down billentyűkkel válogathatunk a találatok között. Az Enter leütésére a kiajánlott név bekerül az aktuális mezőbe, de az egészet figyelmen kívül is hagyhatjuk, és gépelhetünk tetszőlegesen bármit.
Ha új neveket veszünk fel, azok mindig bekerülnek a névjegyzékbe. A létrehozott és bővített névlistát a program egy fájlban elmenti, így a további program indítások alkalmával már nem kell a lista rendezésével töltenie az időt, ugyanakkor ha a fájlt letöröljük, kérdés nélkül létrehozza a listát. Mivel a listából a program sosem töröl neveket, a névlista állomány úgy aktualizáható, ha egyszerűen letöröljük.

Az új funkció révén sokkal könnyebben rögzíthetők a már egyszer felvitt nevek, és kiszűrhetjük az esetleges név-elírásokat is.

Vélemények?
0
2005. október 25., kedd 10:04
Szia Gyulus!

Megnéztem, nekem tetszik; de mint tudjuk a puding próbája az evés.

A következő verzióhoz:
Esetleg a főszereplők nevét érdemes lenne egy adatbázisban tárolni,
ahonnan utána ki lehet választani, vagy beíráskor felajánlaná.

Üdv:
Zsolti
0
2005. október 24., hétfő 14:17
A saját listámat már befrissítettem a 3.0-ás verzióval. Az így legenerált HTML alapú lista máris megtekinthető a http://mydvdlist.fw.hu oldalon.
A programban még egy kisebb (de annál körülményesebb) adatpontosítást kell eszközölnöm, aztán készen lesz.

Addig is várom a véleményeket az új adattartalmú HTML exporttal kapcsolatban!
(különösen: hang- és felirat specifikációk, új filmek listája)
0
2005. október 21., péntek 17:11
Szia Gyulus,
Minden elismerésem az eddigi munkádért! Provokáltál :) - megkérdezted, van-e ötletünk, volt.  (A több (pl 3), szabadon definiálható mező kiválthatna szerintem sok egyedi igényt, azért javasoltam - ha több mező van, pontosítani lehet a lekérdezéseket...).
Köszönet azért, hogy elérhetővé tetted a fejlesztéseket, ha legközelebb kedved van hozzányúlni, akkor esetleg gondold meg a további szabad mezők ötletét.
Üdv: Benő
0
2005. október 21., péntek 14:12
Benő!

A forrás mező most is teljesen szabadon definiálható.

Igazából a jelenlegi fejlesztések egy részét sem a saját igényeim miatt csináltam meg. Nem sok értelmét látom ugyanis, hogy pontosan specifikálható legyen a hangsáv típusa, de legyen. A fejlesztés elkészült, most éppen tesztelem - élesben. Már több mint 500 címen rágtam át magam, hogy kiegészítsem az adatbázist, és közben belefutottam egy-két apróbb hibába, amelyeket ki is javítottam. Viszont az adatbázis ilyen szintű feltöltése után végképp semmi kedvem nincs újra hozzányúlni, hogy kiegészítsem újabb és újabb mezőkkel. Én pl. sosem adok kölcsön filmeket, a polcon meg azért csak megtalálom. Az árát már úgysem tudnám feltötleni, de ennek nincs is semmi jelentősége. Végülis mit számít, hogy valamit megvettél pl. 7eFt-ért, most meg megvehetnéd 1200-ért... Az meg, hogy hol vettem, még annyira sem érdekel. Használtan talán ha két-három darabot vettem, azokat meg nem nehéz fejben tartani. :-)
A lényeg, hogy minden speciális igényt nem lehet kielégíteni, és nem is áll szándékomban. Befejezem a 3.0-át, és jóideig biztosan nem fogok hozzányúlni, mert kicsit belefáradtam a dologba, és szívesebben tölteném már az időmet mással, pl. filmek nézésével. Jó sok elmaradásom van már... :-)

Továbbra is felhívnám azonban a figyelmet arra, hogy a forrás mező nagyon rugalmasan használható. Simán létrehozhatsz forrásokat - akármennyit az igényeidnek megfelelően. Pl.:
DVD - hálószoba 5-ös polc - Lacinál
DVD - nappali 1-es polc
DVD - nappali 2-es polc - Ferinél
DVD - nappali 4-es polc - Lacinál
stb.

Már ha ilyesmire van igényed.

Tartalom...? Na, erre meg ott van az Xpress, ezért építettem bele a programba a HTML exportot. Persze, jó lenne, ha a tallózással egy gombnyomásra akár a film is megtekinthető lenne, de azért valahol meg kell szabni a határokat.
0
2005. október 20., csütörtök 11:19
Szia,
Javaslatom: tegyél lehetővé három-öt, felhasználó által szabadon definiálható mezőt, ami úgy működhetne, mint a "forrás" mező jelenleg.
Ezzel szerintem sokak egyéni kérését, gyűgjét meg tudnád oldani. A saját excel táblámban pl. szerepel a film aktuális helye (otthon, kinek-adtam-kölcsönadtam, még-a-szállítónál, megrendelés-alatt), beszerzés típusa (xpress, használt, más-bolt...), beszerzési ár, beszerzéskori alapár.
Esetleg lehetne még egy-két teljesen szabad szöveges mező: rövid tartalom leírása illetve megjegyzés számára - ez utóbbi szerkesztése közben esetleg lehessen html kódokat is használni, amelyek a megjelenítők illetve listázók ahogy lehet értelmezzenek
Benő
0
2005. október 20., csütörtök 10:37
Szia!

Igen, most már érthető. Köszönöm szépen kimerítő válaszodat, mellyel időt szakítottál rám. Remélem a programozással jól haladsz, és nemsokára ki lehet próbálni.

Üdv:
Zsolti
0
2005. október 20., csütörtök 10:15
V-ZS!

A névkeresésről:
A keresés mezőtartalom alapján történik. Ha pl. keresed az összes Terence Hill filmet, elég, ha valamelyik mezőbe bepötyögöd: "rence hi" és a névrészlet alapján, függetlenül attól, hogy ténylegesen melyik név-mezőbe rögzítetted Terence Hill nevét, meg fogja találni az összes filmet, amiben szerepel.
Ha a Bud Spencer-filmeket szeretnéd megtalálni, ugyanez a helyzet, csak ekkor értelemszerűen az ő nevére keresel pl. így: "bud spen".
Namost ha az egyik közös filmjüknél a két nevet egy mezőbe rögzíted, pl. így: "Bud Spencer, Terence Hill", akkor ha bármelyik névrészletre keresel, továbbra is meg fogja találni az adott filmet. Ha két mezőben megadod mindkét nevet keresési feltételként, akkor is meg fogja találni, hiszen kereséskor minden mező tartalmát keresi minden berögzített mezőben, vagyis a két keresési feltétel ki fog elégülni - ez esetben ennél az egy berögzített mezőnél is. Érthető? :-)
0
2005. október 19., szerda 15:02
Szia Gyulus!

Ez a hangválasztósdi, ez nagyon jó (magam is javasoltam volna).
Ezt a névkeresősdit nem nagyon értem.
Marad az öt főszereplőnek fenntartott hely, de egy mezőbe több szereplő nevét is be lehet írni. Az mit jelent, hogy kresésnél legfeljebb csak öt névre tudok szűkíteni?

Egyébként nézted a Movie Collector programot?

ÜdV:
Zsolti
0
2005. október 19., szerda 14:13
V-ZS!

Ha több nevet veszel fel egy mezőben, a program az adatbázisában egy névként kezeli, viszont kereséskor bármelyikre rá lehet keresni, de értelemszerűen legfeljebb csak öt névre tudsz ekkor már szűkíteni.
A hang- és nyelvspecifikációk rögzítése már megtörtént, ezek keresése lehet teljesen egyező vagy akár minimum-jellegű is, ez utóbbi esetben egy adott hangtípust, vagy annál jobbakat keres a program. Itt a kódolási algoritmust és a csatornák számát vettem alapul. Nyilván a több csatorna jobb, emellett azonban az algoritmusok is számítanak, ezek rangsora: MP2, AC3, DTS, PCM. Az első három egyre kifinomultabb tömörítési algoritmust takar, míg az utóbbi tömörítetlen.
Ha tehát pl. DD 2.0 Surround hangra keresünk (minimum), akkor ki fogja dobni pl. a DD 5.1-es, a DTS és a PCM 2.0 Surround hangokat is. Ha a jobb hangok találatát nem endedélyezzük, akkor viszont csak az egyezőket hozza.
A hangtípusoknál egyébként lehetőség van nem definiált formátum megadására is, valamint a keresést segítik a hangtípusok (kódolási algoritmusok) szerinti keresési lehetőségek is. Egyszóval szép összetett feladat volt leprogramozni.

Mára úgy néz ki, a v3.0 javával elkészültem. Egyelőre tesztelem a programot, és amint kiforrottnak látom, elérhetővé teszem.
0
2005. október 18., kedd 11:34
Sziasztok!

A program maga szerintem is jó, csak az ingyenes verziónak van egy 50-es vagy 100-as korlátja. A korlátlan verzió meg 40 USD.
De ötleteket lehetne belőle meríteni.
Nem tudom Gyulus nézte-e a képeket amiket felrakatak a honlapjára.
Ami a neveket illeti, arra a későbbiekben lehet kerestetni? Ha egy mezőbe több nevet írok, azt külön kezeli a program?
Ami a hangspecifikációkat illeti, szerintem teljesen korrekt.

Üdv:
Zsolti
0
2005. október 17., hétfő 18:38
Sziasztok! Most leltem rá erre a topikra. Már régóta létezik egy ilyen program, amit Gyulus keres (és mostanában készitget is). Lehet ismeritek is: A Movie Collector nevű progiról van szó, mindent tud amit kívánalmak terén leírtatok sőt sokkal többet is. Innen letölthető, kipróbálható.
0
2005. október 17., hétfő 17:36
Az én javaslatom, amivel jelentősen le lehetne egyszerűsíteni a progi kezelését, hogy egyszerűen megadod a film Xpress-es kódját, a progi meg automatikusan "lenyomozza" a borítót, a címet, az első öt szereplőt, a rendezőt, és, hogy milyen hangsávok vannak a DVD-n.
0
2005. október 17., hétfő 17:13
Egyelőre úgy döntöttem, minden létező variációt felveszek a választható hangformátumok közé. Az adatrögzítést majd az alapértelmezések fogják megkönnyíteni. Az egyes hangtípusok közül az alcsoportok megjelölésén keresztül lehet választani.
Az eddig felvett formátumok:

PCM csoport:
Linear PCM 1.0 Mono
Linear PCM 2.0 Dual Mono
Linear PCM 2.0 Stereo
Linear PCM 2.0 Surround
Linear PCM 3.0 Surround
Linear PCM 4.0 Surround
Linear PCM 5.0 Surround
Linear PCM 6.0 Surround
Linear PCM 7.0 Surround
Linear PCM 8.0 Surround

MP2 csoport:
MPEG audio 1.0 Mono
MPEG audio 1.1 Mono
MPEG audio 2.0 Dual Mono
MPEG audio 2.0 Stereo
MPEG audio 2.0 Surround
MPEG audio 2.1 Surround
MPEG audio 3.0 Surround
MPEG audio 3.1 Surround
MPEG audio 4.0 Surround
MPEG audio 4.1 Surround
MPEG audio 5.0 Surround
MPEG audio 5.1 Surround
MPEG audio 7.0 Surround
MPEG audio 7.1 Surround

AC3 csoport:
Dolby Digital 1.0 Mono
Dolby Digital 1.1 Mono
Dolby Digital 2.0 Dual Mono
Dolby Digital 2.0 Stereo
Dolby Digital 2.0 Surround
Dolby Digital 2.1 Surround
Dolby Digital 3.0 Surround
Dolby Digital 3.1 Surround
Dolby Digital 4.0 Surround
Dolby Digital 4.1 Surround
Dolby Digital 5.0 Surround
Dolby Digital 5.1 Surround
Dolby Digital 5.1 Surround EX

DTS csoport:
Digital Theater Systems 1.0
Digital Theater Systems 1.1
Digital Theater Systems 2.0
Digital Theater Systems 2.0 Surround
Digital Theater Systems 2.1 Surround
Digital Theater Systems 3.0 Surround
Digital Theater Systems 3.1 Surround
Digital Theater Systems 4.0 Surround
Digital Theater Systems 4.1 Surround
Digital Theater Systems 5.0 Surround
Digital Theater Systems 5.1 Surround
Digital Theater Systems ES 6.1 Surround

Várom az esetleges észrevételeket!
0
2005. október 17., hétfő 15:14
A főszereplők nevei minden esetben a filmcímekhez kerül rögzítésre. Az adatbázis jelenlegi felépítésével dinamikusabb listát mindenképpen csak úgy lehetne készíteni, ha valamiféle korlátot felállítok.
Az öt név limitje úgy alakult ki, hogy megvizsgáltam a témát, és az esetek nagy százalékában elegendőnek bizonyult az öt név. A nevek egyébként 50-50 karakteresek lehetnek, ami viszont megintcsak az esetek többségében akár 2-3 nevet is elbír. Mivel a keresés az egyes mezők tartalma alapján történik, nem okoz semmiféle problémát, ha pl. vesszővel tagova több nevet is felveszel egymás mellé. Ez esetben akár 15 nevet is rögzíthetsz a főszereplőkhöz, ennél több meg már nemigen kell...

Egyébként gőzerővel folyik a v3.0 fejlesztése. Már teljesen magyarított minden ablak, lehetőség van a nyelvek és hangspecifikációk rögzítésére is. Ennek megfelelően igazítottam az import-export állományok felépítésén is.

Most ott akadtam el, hogy nem bírtam dűlőre jutni afelett, hogy milyen formátumú hangsávokat kellene támogatni...?
Amiket eddig felvettem a listára:
PCM és MP2 mono/stereo
DD mono, stereo, surround, 5.0, 5.1, 5.1-EX
DTS és DTS-ES

Várnám a további javaslatokat! Milyen további hangsáv-specifikációkkal találkoztatok DVD-ken?

Előre is köszönöm mindenkinek az együttműködést!
0
2005. október 12., szerda 15:59
Ez az adatbázis növekedés mit jelent?
A főszereplők számát nem lehetne választhatóvá tenni: 1-2-3-4-...-X?
Így sok filmhez 1-2-3 szereplő kerülne, viszont ahol szükséges lehetne több is.
Vagy a film adatbázisához hozzáadni (esetleg valami listából, vagy manuálisan beírni), azt nem tudom utólag így lehetne-e kerestetni színészekre.
0
2005. október 12., szerda 15:14
A főszereplők számát muszáj valahogy limitálnom, és az 5 név általában elég. Tény, hogy van amikor nem, ilyen mondjuk a Jóbarátok sorozat is, ahol ugye hatan vannak... De ezen egyelőre nem szándékozom módosítani. Azért elgondolkodom valami jó megoldáson, de nem ígérek semmit. A főszereplők számának növelésével ugyanis jelentősen megnőne maga az adatbázis is.
0
2005. október 12., szerda 9:42
Szia!

Egy esetleges újabb ötlet:
- A főszereplők számára fenntartott 5 mező, nem minden esetben elég.
Ezt lehet bővíteni, vagy választhatóvá tenni hogy hány főszereplőt akarok beírni?
pl.: Magyarvándor (csak úgy lenne az igazi ha legalább mind a hét vezért be lehetne írni).

Üdv:
Zsolti
0
2005. október 11., kedd 17:55
V-ZS!

Nyitott kapukat döngetsz. A v2.3 úgy néz ki, sosem fog már elkészülni... Rögtön a v3.0-nak esek neki. Ez viszont kicsit időigényesebb dolog lesz, de azért remélem, hamar sikerül majd tető alá hoznom. Már elkezdtem tervezni a dolgot. ;-)
0
2005. október 11., kedd 17:24
Gyulus!

A hangsáv specifikációkat tekintve, nem biztos hogy mindenki fejből tudja az adatokat (gondolom te sem tudod fejből az összes filmedét - mono, sztereo, surround, 5.1, DTS, DTS-ES). Az Xpress adatlap nem minden esetben elérhető, pl. nekem otthon csak "betárcsázós" netem van, és nem biztos hogy akarok várni amíg megjelenik az adatlapja (jó-jó tudom főzzek addig egy kávét, cseréljem ADSL-re, stb.). pl.: keresek egy jó 5.1-es filmet, hagy örüljön a szomszéd! :)))
Félre ne érts, pusztán más szemszögből próbálom megvilágítani a dolgokat. Nagyon örülök, hogy valaki veszi a fáradtságot és csinál ilyen programot. Az meg már mindenképpen dícséretes, hogy másokat is enged adott esetben beleszólni. :)

Üdv:
Zsolti
0