Sosem derül ki, mit csinált volna Jabba Leia hercegnővel, ha Verhoeven rendezi a Jedit...
0
2011. július 5., kedd 15:42
7151
Tökéletesen egyetértek Veled. Engem nagyon meglepett, amikor valamilyen magyar filmes blogban épp a STARSHIP TROOPERS kapcsán ZS kategóriás alkotóként emlegették Verhoevent. Azt hiszem, azért nálunk is elkelne egy-két ilyen ZS kategóriás rendező!
Trívia: Talán nem mindenki tudja, hogy eredetileg Verhoeven rendezte volna A JEDI VISSZATÉR-t. Nem is akárki, hanem maga Spielberg ajánlotta a hollandust George Lucas figyelmébe, noha Steven barátunk egyszerűen kisétált a vetítőből Verhoeven akkori utolsó filmje, a SPETTERS egyik „meredek” jelenete közben. Lucas viszont valószínűleg attól tartott, hogy sci-fi meséje Verhoeven keze alatt korhatáros szex- és erőszakorgiává változik, ezért Richard Marquandot választotta. Nem biztos, hogy jól tette. Számomra például A JEDI... a trilógia leggyengébb láncszeme, éppen azért, mert szinte már infantilisnek tűnik azokkal az édi kis szőrös tévémacikkal.
0
2011. július 5., kedd 15:31
52685
Úgy tudom, mindössze pár kockáról van szó, ami a 154 perces játékidő és a látványorgia tekintetében igencsak elenyésző. Még az is lehet, hogy poénból került bele, kíváncsiak voltak, mikor szúrja ki valaki. :)
"Azonban a magyar filmforgalmazás súlyos hiányosságának tartom, hogy Verhoeven holland korszaka nálunk szinte teljesen ismeretlen"
Maximálisan így gondolom én is. Verhoeven korunk egyik legjobb rendezője a szememben. Ennek több oka van, de ha csak néhányat kellene kiemelnem azt mondanám ő olyan rendező, aki még mindig izgalmas ötletekkel áll elő, amiket aztán nagyon magas színvonalon forgat le. Filmjei éppúgy csúcsai a közönség-filmeknek, mint a komoly szerzői-filmeknek és az a zseniális, hogy legtöbb filmje egyszerre érdemli meg mindkét kategória megbecsülését.
0
2011. július 5., kedd 14:11
52685
Akkor lehet, hogy keverem a Blues Brothers-szel, végülis hasonló filmek. :) Azt viszont kipuskáztam, hogy a valahol tegnap említett Harry és Sally neked is bejön.
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 14:04
17243
Pontosan. :)
0
2011. július 5., kedd 13:33
3721
Mi az a COD? Neten csak a Call of Duty-t találtam.
0
2011. július 5., kedd 13:26
17243
Sőt! A főiskolai filmes jegyzékemet előbányászva ott csak 10/7-et érdemelt a film. Kérdezz meg néhány évtized múlva! :)
0
2011. július 5., kedd 13:25
7151
Hát igen, stílszerűen szólva Paul Verhoeven mindig is tudta, mitől döglik a légy, akarom mondani, a csótány. Ezt a filmjét is nagyon kedvelem, akárcsak az összes többit (igen, még a Las Vegas-i ciciparádét is!). Azonban a magyar filmforgalmazás súlyos hiányosságának tartom, hogy Verhoeven holland korszaka nálunk szinte teljesen ismeretlen, még a DVD-n megjelent FEKETE KÖNYV is kihagyta a mozikat, pedig szó volt arról, hogy nálunk is a mozikban startol először.
Pedig Verhoeven holland filmjei sem akármilyenek, bizonyos motívumok egyenesen a hollywoodi korszakot előlegezik meg. Keetje a FORRÓ VEREJTÉK-ből például Nomi (SHOWGIRLS) előfutárának tekinthető, Christine Halsslag A NEGYEDIK FÉRFI-ból pedig egyenesen Catherine Tramellt (ELEMI ÖSZTÖN) előlegezi meg.
0
2011. július 5., kedd 13:20
1267
Én nem láttam a Starship Trooperst... De olvastam Heinlein könyvét (aminek fedlapját a plakát díszíti).
0
2011. július 5., kedd 12:43
52685
Nocsak? Tán meszesedő elmém rosszul tudja, hogy ez korábban egy tízpertizes volt nálad? :)
most posts by TM
0
2011. július 5., kedd 11:41
17243
A sci-fiknél maradva: Starship Troopers. Egy film, amely a COD-ok világában mit sem veszített aktualitásából.
0
2011. július 4., hétfő 19:06
6925
És a régi előzetesek?Az 50 -es évekre gondolok,mikor 5 percben egy narrátor közreműködésével "elmesélték" a filmet.:) Igaz,így nem nézett az ember zsákbamacskát. Később már inkább.Emlékszem az első Indy filmre.Az előzetest ismerve sokan teljesen más filmet vártak.
0
2011. július 3., vasárnap 21:36
52685
A Star Wars első(?) előzetese sem mondható hatásvadásznak... :) Régen még nem a trailerekkel akarták eladni a filmeket, legalábbis nem olyan direkt módon, mint manapság.
most posts by TM
0
2011. július 1., péntek 17:48
6925
Most,mikor az élőlényekről írtál,még zavaróbb a nagyotmondó magyar cím.Ha meggdolom,a film előzetese mlyen minimalista volt. Mi meg adtunk egy poénlelövő címet.
0
2011. június 30., csütörtök 22:16
52685
A nyocadik utas, akinek kilenc élete van. :)
most posts by TM
0
2011. június 30., csütörtök 19:12
6925
Már Brett a macska keresgélése miatt (is) hal meg.Néha arra gondolok nem a macska-e a nyolcadik utas.:)
0
2011. június 29., szerda 20:58
52685
Szerintem nincs azzal semmi baj, ha a főhős emberi oldalát jobban kidomborítják. Ettől vagyunk különbek a gépektől, vagy a bolyokban, kaptárakban, fészkekben élő primitív lényektől. Ha már humánum (és nem szentimentalizmus), az első részben Ripley megmenti a macskát is, pedig racionálisan az sem indokolt.
most posts by TM
0
2011. június 29., szerda 18:56
6925
Vagyis már az Alienben is ott van,ha a rendezői változatot nézed.Arra a jelenetre gondolok,mikor Replay megtalálja Dallast.
0
2011. június 28., kedd 19:40
6925
Ez az.Bejön a szentimentalizmus,ami az első részből hiányzott.
0
2011. június 28., kedd 19:26
52685
Ripley civil volt, így a motivációit nem lehet a logikusság és a katonai, harcásuzati logisztika alapelvein átszűrve vizsgálni. Látta, hogy eltűnik a kislány, a film elején tudta meg, hogy a saját gyereke agastyánként kimúlt, így érthető a gyerekhez való kötődése. A többiekről nem is sejthette, hogy élnek-e még, ez volt az a konkrét eset, amikor testközelből tűnt el mellőle valaki, és gondolom, hogy a vérnyomok hiánya is azt a reményt táplálta, hogy életben maradhatott a csöppség. A királynőre meg csupán másodlagosan támadott rá, elsősorban a tojásokat meglátva kezdődött nála a pusztítási hajlam, az azokat potyogtató szörnynyanya csak rossz időben volt rossz helyen. :)
most posts by TM
0
2011. június 28., kedd 19:18
6925
De csak őérte.A többiekért nem kár? Jókora logikátlanság,hasonlóan ahhoz,ha a bolygót úgyis felrobbantják,mi a csodának kell rátámadni a királynőre?
0
2011. június 28., kedd 0:58
7271
Óriási cikkek, gratula hozzájuk! :-)
0
2011. június 27., hétfő 23:54
6264
"Newt már majdnem a film felénél bukkan fel, 3-4 nagyobb jelenetben látható, és olyan, mint egy önálló kisdiák: csak egyszer kell érte menni. :) "