Emlékeim szerint (tíz évnél is régebben láttam az Alienst) Newt már majdnem a film felénél bukkan fel, 3-4 nagyobb jelenetben látható, és olyan, mint egy önálló kisdiák: csak egyszer kell érte menni. :)
most posts by TM
0
2011. június 27., hétfő 22:08
8977
Dehogynem, a legtökösebb akció sci-fi, amit valaha láttam! Bármikor szívesen újranézem, bár az is lehet, azért is ez a kedvenc epizódom, mert ezt láttam először (13 évesen moziban), és emiatt a film miatt "fertőzött" meg az Alien-láz!
Vehetjük ezt Fincher Cameron kritikájaként és Terminátor paródiájaként is :) Hiszen, amit Cameron "felépített" a második résszel, azt Fincher a harmadik film elején teljesen lerombolta :) Nagyszerűen tette, így legalább nem hajlott kislányos giccsparádéba és akcióorgiába a történet. A második részben a legnagyobb probléma szerintem az idegesítő kislány karaktere és az egy idő után unalomba fulladó gagyi akció - a puskáknak eléggé béna hangeffektje van. Dehát Cameron már csak ilyen... Nem azt mondom, hogy Cameron filmje rossz... csak nem jó.
0
2011. június 27., hétfő 20:50
52685
Vagy ha nem is a T2-ben láttunk legelőször ilyet (ezért most nem túrnám fel a szakirodalmat) a két film bemutatója között eltelt kb. egy év elég rövid ahhoz, hogy a két szuperprodukciót ne tudjuk egymás mellé tenni.
most posts by TM
0
2011. június 27., hétfő 20:46
52685
SPOILER!
Talán már más is felfigyelt rá, talán nem, de nekem az Alien 3 vége mindig is erős T2-finálé utánérzést adott. Ugyebár mindkét film végén az abszolút főhős alámerül a kohóba, hogy Dugovicsként magával vigye a megsemmisítésbe a gonoszt illetve a gonoszságot elősegítő tárgyat. Arnoldnál ez talán még jobban is működik, elvégre egy rideg géptől láthatjuk az egyik legnemesebb emberi gesztust. Való igaz, Ripley sem nagyon tehet mást, de nála tulajdonképpen már a vizsgálat során kiderülő tények után prognosztizálható a szomorú végzet, csupán annak formáját nem tudhatjuk. Figurájának tette kétségkívül látványos, de "cameroni" - mégha nem is az elődfilmből csupán az azt rendező zseni másik projektjéből származik az ötlet.
most posts by TM
0
2011. június 27., hétfő 18:59
6925
Fincher filmje a második legjobb.Az Aliens ma már nem igazán tetszik,az utolsó rész soha sem tetszett.
0
2011. június 27., hétfő 16:28
6264
tökéletesen egyetértek az Alien 3-at illetően.A Restored Workprint hozzá is adott,meg el is vett.
Finchernek kéne "újranyírbálnia" egy végleges Final Cut verzióra valahol a kettő közötti arany középúton.
0
2011. június 27., hétfő 15:27
4078
Nekem a speciális verzióból ez a jelenet hiányzott a legjobban :) Nekem jobban tetszik így. Valahogy hatásosabb, hiába bombasztikusabb :)
0
2011. június 27., hétfő 14:38
6264
a 4. részből a speciális változat nekem egyáltalán nem tetszik.inkább a mozis.
0
2011. június 27., hétfő 12:27
3721
S P O I L E R !
0
2011. június 27., hétfő 12:27
3721
Igen, a bombasztikus jó kifejezés, de szerintem ezúttal ez nem baj, hiszen nem illogikus, nem hazudtolja meg a filmet, illeszkedik annak a világába. Lehet, hogy túlzó, ugyanakkor nagyon intenzív és epikusan drámai, hiszen eddigre már nem csak Ripley-t, hanem a születő idegent (ill magát a fajt) is gyászoljuk, amikor látjuk elpusztulni az "újszülöttet". Valami torz és kifacsart módon (és egyébként magához Ripley-hez hasonlóan) kötődünk hozzá, ezért látni születése pillanatában elpusztulni egyészt persze a megnyugtató heppiend, másrészt szinte ürességet hagy maga után, ettől a kettősségtől nagyon erőteljes, megindító a jelenet. Ugye ekkor még ez a befejező rész, tehát búcsúzunk az idegentől, és szerintem ez tökéletes búcsú. A másik pedig hogy emlékeim szerint a vizuális kivitelezés gyengébb, trükkszerűbb a speciális változatban. De persze azt még csak egyszer látta, lehet, hogy másodszorra már nekem is változni fog a véleményem, azt hiszem, ma meg is nézem.
0
2011. június 27., hétfő 7:24
7151
SPOILER!
Amikor először láttam a harmadik részt, nagyon hatásosnak tartottam a befejezést. Aztán a speciális változat megtekintése után be kellett látnom, hogy az eredeti vég kicsit bombasztikus, hogy az alien pont akkor kezd megszületni, amikor Ripley öngyilkos lesz. Ma már a speciális befejezést tartom jobbnak, mert szerintem jobban passzol a mű egész hangulatához.
0
2011. június 27., hétfő 1:06
9368
Nálam jelenlegi érzések alapján: nyolcadik 10/9 bolygó 10/5 végső 10/10 feltámad 10/7
0
2011. június 27., hétfő 0:54
3721
Ha már így, akkor nálam: Alien: 1O Aliens: 1O Alien3: 9 Resurrection: 7,5
Az Alien3 a Frankenstein-jellege miatt nem tízpontos; ha a mozis és a rendezői verziókból újravágnák harmadszor, akkor lehetne tökéletes. A rendezőinek a cselekményvezetése világosabb, viszont a kicserélt jeleneteket (a kutya, Ripley halála) visszacserélném az eredeti vágásban levőkre.
0
2011. június 27., hétfő 0:27
7076
10, 9, 9, 5
0
2011. június 27., hétfő 0:13
13392
Rövid leszek.
nyolcadik - 10/10 bolygó 10/10 végső 10/9 feltámad 10/10
0
2011. június 26., vasárnap 22:43
4078
Én a negyediket azután szerettem meg, hogy rákaptam a Jeunet, Marc Caró filmekre :) Mellesleg minden résznek az volt a különlegessége, hogy egy mesterrendező készítette a saját stílusvilágának megfelelően. Ilyen kevés sorozat mondhat el magáról, hogy négy részt négy különböző, de zseniális rendező készített, akik nem sokban maradnak el egymástól, ha a jelentőségüket nézem. Persze Cameron nyilván az akció királya, míg Jeunet inkább művész(i). De amit tudnak azt nagyon magas fokon művelik, amikor formában vannak.
0
2011. június 26., vasárnap 22:33
7151
Nem értek egyet Veled. Magam is azt gondolom ugyan, hogy a filmek sorrendje kicsit minőségi sorrend is, mindazonáltal nem érzem, hogy a harmadik és a negyedik rész annyira messze esne az előző kettőtől. Jómagam legalábbis szívesen néztem-nézem mind a négyet. Tetszett Fincher filmjének totális pesszimizmusa, hogy (SPOILER!!!) meg mert szabadulni Hickstől és főleg Newttól, sőt a legvégén még Ripley-től is (SPOILER VÉGE!!!), és tetszett az, hogy Jeunet fekete humort vitt a sztoriba. Persze mindkét résznek megvannak a maguk hibái, de ami azt illeti, az első két rész esetében is volna min kötözködni.
0
2011. június 26., vasárnap 20:50
9368
Szerintem a 2. film a leggyengébb rész. Az általad említett két film teljesen jó, kedvencem a harmadik :)
0
2011. június 26., vasárnap 19:16
52685
Megint a régi gitt, Fincher és Jeunet filmjének leminősítése... No mindegy, örülök, hogy nincsenek feléjük skrupulusaim, mind a négy részt szeretem.
most posts by TM
0
2011. június 26., vasárnap 18:51
6925
Ez nem túl valószínű.Ma már egy Alien sem készülne el így,hiszen majd a film fele lemegy,hogy szinte semmi nem történik. Ez a jó benne,de manapság a mozikban megfordulóknak nagyon nem jönne be.
0
2011. június 26., vasárnap 15:46
17243
Alien és Aliens. Remélhetőleg Ridley Scott jövőre megint csinál egy olyan Alien-epizódot, amiről érdemes ennyit cikkezni, a többiről ugyanis nem igazán látom értelmét. :)
0
2011. június 25., szombat 12:11
7151
Szia Brown!
Fénykoromban (tizen-, huszonéveimben) olykor naponta kétszer mentem moziba. Akkor elképzelhetetlen lett volna számomra, hogy eljön az az idő, amikor még havonta egyszer sem megyek, és igazából nem is hiányzik. Sok minden megváltozott azóta, például a mozizási szokások, a filmkínálat és persze jómagam is. Mindazonáltal köszönöm a tippeket, az ajánlott filmeket alkalmasint meg fogom tekinteni, amint DVD-n az utamba akadnak.
0
2011. június 25., szombat 3:48
3428
Barátom, ajánlom Neked a Hanna című filmet a moziban(fsz:Saorsie Ronan), melyben, bár gyermek a főszereplő(ráadásul lány), egy csipetnyi sziruposság sincs, ugyanakkor feszültséget tud rendesen generálni.:) Jó szórakozást hozzá! :)
P.S.:A Winter s bone-A hallgatás törvénye című filmet szintén ajánlom megtekintésre! :)