Keresés

Filmes eszmefuttatások

2011. június 24., péntek 21:41
Nekem leginkább a filmtől függ a tetszési index. :)) A hangulat ezt csupán annyiban befolyásolja, hogy amikor nincs túl jó kedvem, akkor többnyire nem depressziós, „tökön szúrom magam” filmet teszek a lejátszóba, ha egyáltalán nézni akarok olyankor valamit. De az is gyakran megesik, hogy kedélyjavítónak temérdek zenés DVD-m valamelyikét veszem elő.

A társaság számomra „csupán” olyan, mint a magyar szinkron: ha jó, akkor feldobja a filmet. (Ebben az esetben a HA/VER-t egyedül valószínűleg soha nem néztem volna meg, társasággal viszont kifejezetten tetszett.) Éppen ezért kristályosodott ki már jó ideje, hogy mi az, amit inkább egyedül nézek (művészfilmek), és mi az, amit társasággal (újabb keletű tömegfilmek). És persze rengeteg olyan film is van, amelyet se egyedül, se társasággal nem vagyok hajlandó megnézni.
0
2011. június 24., péntek 21:33
Köszi a tippet, ha lehetőség adódik rá, megtekintem az említett paródiát, akkor is, ha kevésbé sikerült. Ha van jelenleg divatos trend, amit ki nem állhatok, akkor az a vámpírfilmek műfaja, illetve az, amit mostanság ezen a címen művelnek.
0
2011. június 24., péntek 20:37
Na basszus, ha ezt tudom, a HA/VER-nál áthívom a szomszédot.. Igaz, mindig sörszaga van, de kommentálni biztos tudta volna. Nem is akárhogy.

A filmélmény mindig szubjektív, de nekem általában a hangulattól függ a tetszési index, mintsem társaságtól. Moziba is régóta egyedül járok már - kivétel, mikor a gyerekkel -, mert akkor tudok jobban elmerülni a film világában.
0
2011. június 24., péntek 19:42
"A fárasztóan rossz és idegesítő tini vámpírfilmekre – INNI ÉS ÉLNI HAGYNI meg hasonlók – is ráférne egy hasonló paródia."

Van ilyen, még ha nem is a "sikerült" kategória, a Vampires suck :).
0
2011. június 24., péntek 13:54
Vannak filmek, amelyeket inkább egyedül érdemes megnézni, és vannak olyan alkotások is, amelyeket társaságban lehet élvezni igazán. Jómagam az utóbbiak közé sorolom a HA/VER című opuszt. Ha egyedül néztem volna meg, valószínűleg ez a bejegyzés most nem született volna meg. (Ugye, milyen kár, hogy nem egyedül néztem?) Azonban a cimborámmal láttam, akivel valóságos sportot űzünk abból, hogy élesben csináljuk az audiokommentárt az adott filmhez. A HA/VER sem volt kivétel, sőt a műélvezet elmaradhatatlan kellékei – az első osztályú pizza és a jéghideg cola (Coca, nem Pepsi) – sem hiányoztak.

A film ugyanolyan szórakoztató blődség volt, mint az előző alkalommal látott ZOMBIELAND. Tetszett, hogy szemmel láthatóan nem vette komolyan magát, de egyébként sem lehetett volna komolyan venni. Én úgy vettem, mint a napjainkban oly divatos képregény- és szuperhősfilmek megérdemelt és sikerült paródiáját. (A fárasztóan rossz és idegesítő tini vámpírfilmekre – INNI ÉS ÉLNI HAGYNI meg hasonlók – is ráférne egy hasonló paródia.) Tetszettek a beszólások („Kösz, nyomi!”), kifejezetten élveztem, hogy most egy „vizuális rágógumi”-t látok, amelyen nem kell gondolkodni.

Ha a sznob filmbarát énemet veszem elő, akkor számomra egyértelműen a kislány figurája volt a problematikus. Ugyanis alapból nem szeretem a gyerekszereplős filmeket, mert olyankor állandóan a szirup felé megy el a mű, és erre a HA/VER is mutatott némi hajlandóságot. Pedig egy akciómozinak az effajta giccses szentimentalizmus nem tesz jót, de ha akarom, ezt is a paródia eszközei közé sorolhatom. Még problémásabbnak tartom, amikor a gyerekszereplőnek nemcsak hogy fegyvert adnak a kezébe, de kifejezetten erőszakos jeleneteket is felvesznek vele. (Hol vannak már az 1970-es évek, amikor már előre azon aggodalmaskodtak az amerikai szülői munkaközösségek, hogy a gyerek Jodie Foster egészséges lelki fejlődésére milyen hatással lesz a TAXISOFŐR forgatása?!) Szerencsémre azonban a filmnézés közben a sznob filmbarát énemet szabadságoltam.
0
2010. július 13., kedd 11:42
Változatlanul amatőr vonalon mozgó, de lelkes és szerethető orgánum, mely ezúttal szinte kiváló cikkekben bővelkedik (Démonok, Ghost in the Shell, Menekülés New Yorkból, Doktor Parnassus, "Hol keressem" novella - hogy csak néhányat említsek).
0
2010. július 13., kedd 2:55
Filmes írások 54 oldalon 15 írótól a FilmKaptár 9. számában.
A halál angyala 1-2.; Alice Csodaországban; Farkasember 1941 és 2010; Percy Jackson; Újhold; Viharsziget; és még sok minden más...

Letölthető innen: www.filmkaptar.atw.hu

Véleményeket várunk a fórumon: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=filmkaptar
0
2010. május 27., csütörtök 16:53
Ezt látta már valaki?

Egy zseni árnyékában
(The Whole Wide World)

0
2010. május 25., kedd 8:13
Még csak most ébredtem, de máris könny szökött a szemembe... :-)
0
2010. május 25., kedd 0:09
Filmes írások 52 oldalon 15 írótól a FilmKaptár 8. számában.
Avatar; A szállítmány; Alfred Hitchcock; Zombieland; és még sok minden más...

Ingyenesen letölthető a weblapról: www.filmkaptar.atw.hu
Véleményeket várjuk a fórumon: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=filmkaptar
0
2010. március 22., hétfő 22:59
Filmes írások 54 oldalon a FilmKaptár 7. számában.
Démonok éjszakája; Fűrész 6.; Tim Burton; True Lies; Vakító fehérség; 1 éves a magazin buli fotói; és még sok minden más...

Ingyenesen letölthető a weblapról: www.filmkaptar.atw.hu
Véleményeket várjuk a fórumon: http://sgforum.hu/forum.php3?azonosito=filmkaptar
0
2010. január 25., hétfő 18:02
Egy elveszett gyöngyszem nyomában - (500) Days of Summer
0
2010. január 25., hétfő 14:06
Megjelent a FilmKaptár Magazin 6. száma (Január 25.)!
Benne: A mentalista - 1. évad; A végső állomás; Best of 2009; Életerő; Post apokaliptikus filmek; és még sok minden más...

Az egész újság letölthető a weblapról: www.filmkaptar.atw.hu
0
2010. január 17., vasárnap 7:37
Dr. Justice, Rahan (Tarao fia) meg a többiek, hogyne. Volt Kockásom is egy rakat, máig bánom, hogy egyszer nővérem gyerekeinek ajándékoztam őket (az első 30 számot), akik abszolút nem vigyáztak rájuk, ahogy a Legoimra sem, amit viszont szüleim adtak nekik, mondván nekem már úgy sem kell. Aztán a drága nővérem később eladta, mert nem volt pénze, de ez már másik történet. Többször vettem Pifet is, fröccsöntött összerakható játékkal, az volt a gyerekújságok elitje. Nemerétől a Fülesben az ifjúsági sci-fi sorozatára emlékszem, és természetesen az összes Rejtő-képregény is megvolt, ezeket most pótolgatom a Képes Kiadó keménytáblás könyveivel. Csak a legújabb nincs meg, mert nyomdahibás. Szeretem a Fülest, de mégjobban a Füles évkönyvet, mert abban egyszerre volt benne akár három teljes történet is. :) "Pajtásos" azaz Pif-újságos rajzolt figurák közül Pif és Herkules, Krapulax, Szépalmási professzor, Pifou és Brutus, Placid és Muzo jut még eszembe.
Gyűjtöttem még IPM Alfát is Talpraesett Tom (Villám Will) és Asterix képregényekkel, melyeket Tímár György fordított, na és az egyik ilyenben láttam először képet/cikket egy bizonyos "Csillagháborúk" című filmről. :)
most posts by TM
0
2010. január 17., vasárnap 2:10
Jó éjt! :)
0
2010. január 17., vasárnap 2:09
Hehe, nekem is a csukamájolaj volt a kedvencem, meg a Paranyica sajt. :)

Viszont, ha már Füles, akkor képregény:Bob Mallard és Pierre Puchon kalandjai megvoltak? Esetleg a Mindennap merénylet Nemere Istvántól? Már úgy értem, a klasszikus Cs.Horváth-Korcsmáros duó által kivitelezett Rejtő-képregényeken kívül? :)

Jahh, és a Pajtás hátlapján dr. Justice? :)
0
2010. január 17., vasárnap 2:01
No, én szpatty, óracsörgésre kelek, matinéra megyek. Jó éjt! :)
most posts by TM
0
2010. január 17., vasárnap 1:59
Igen, emlékszem rájuk. A Nők Lapja járt, a Fülest pedig zsebpénzből vettem. Nekem meg az Elza kölykeiről ugrott be, hogy mindig csukamájolajat kajáltak, és hiába mondogattam otthon, hogy én is olyat akarok, soha nem kaptam. :)
most posts by TM
0
2010. január 17., vasárnap 1:55
Erről most az jutott eszembe, hogy gyerekoromban anyám járatta a Nők Lapjá-t, aminek cirka az utolsó elötti oldalán volt a Heti filmajánló.
Érdekes, a Füles-ben pedig a 2. lapon, Halász Gyula "Tanár Úr kérem!" című rovatával átellenben volt a Filmajánló rovat. :)
0
2010. január 17., vasárnap 1:52
A Lewis-vígjáték eredeti címe Disorderly Orderly. Pár hete leltem meg a neten letölthető formában. Még nem néztem meg, de kíváncsi vagyok, milyen lesz harmincegynéhány év után. :)
A te filmjeid nekem tévében voltak meg, bár a Mackenna lehet, hogy moziban mégis. Hú, de rég volt!
most posts by TM
0
2010. január 17., vasárnap 1:49
Biztos a bányában dolgoztak. :)
0
Akkkoriban a Népszava volt előfizetve nálunk, és az utolsó előtti lap hátulján volt a heti budapesti moziműsor. Mindig aláhúztam, hogy mit láttam már, és a végén a lap szélén összesítettem az arányt az összeshez képest. Általában az egyharmad és a fél között voltam. Na és így tanultam meg a pesti mozik neveit, melyek közül jónéhányat később élőben is megismertem. :)
most posts by TM
0
Nekem csak a Richard Harris-féle Gulliver ugrik be cirka 1978-ból, mint gyermekkori emlék.
A hegyi barlang titka nálam is bejött, viszont a Jerry Lewis komédia nyomán beugrott nekem egy angol kedvenc a Folytassa...-sorozat sztárjaival, ha jól rémlik, az volt a címe, hogy Vasszűz. Ezt azt hiszem felújításban adták cirka 1976-ban, rengeteget nevettem rajta.
Viszont az első moziélményeim közé 3 film tartozik:a Mackenna aranya 1973-ból, az Elza és kölykei, valamint az Orson Welles-féle, 1970-ben készült Kincses sziget.
0
2010. január 17., vasárnap 1:39
Ó, de klassz! Én ezeknek a filmeknek több, mint a felét láttam anno. :)
0
2010. január 16., szombat 23:25
„...és velem volt Ali baba”

És merre járt addig a negyven rabló?
0