Hálistennek nekem nem a fővárosban kell moziznom, így ritkább, hogy tömött teremben nézzek filmet. Speciel a csillagporos emlékem épp helyben volt, amikor a De Niro fantasy előtt a cigánylány arconköpött, amiért felállítottam a helyemről, ami neki jobban tetszett, mint a negyedik sor, ahová az ő jegye szólt, de hát istenem, biztos fájt neki a csuklója a határozott rántástól, amitől lebucskázott pár lépcsőt. De rendnek lenni kell, ebből nem szoktam engedni. A székrugdalót és a pofázót is még csírájában kell leszerelni határozottan, az udvarias kérés ritkán szokott segíteni, ez a tapasztalatom. De mondom, nagyon ritkán találkozom ilyennel, így számomra ugyanolyan élvezet a mozibajárás, mint régen, és a varázsának érzését is elő tudom hozni bennsőmből, ahogy régen is, így nekem nincs problémám. Ha nosztalgia, akkor persze nekem is van sok élmény, leginkább a Vörös Csillagot szerettem a hatalmas méretei miatt, amiben szinte elvesztem. Legutóbb az Avataron az IMAXben ültem úgy, hogy egy kissrác mellettem dumált a bátyjának, ami kicsit zavart úgy a film elején. Aztán eszembe jutott a Star Wars, amire bő 30 éve a bátyám cipelt el, s akkor bizonyára én is ugyanúgy löktem a sódert a nagy izgalmamban. A kölyök kezdés után pár perccel teljesen átadta magát az élménynek, nem volt vele onnantól semmi gond, én meg örültem magamban, hogy nem haraptam le a fejét egyből, így végülis mindketten jól tudtunk egymás mellett szórakozni, s nekem ennyi simán belefér. Nem ütgetem a mellem, hogy én-én-én, meg az én pénzem, meg az én szórakozásom stb. Szerintem némi kompromisszum néha alkalmazható, attól még nem sérül az élmény. Viszont a reménytelen eseteket csírájában kell elfojtani, különben nem érünk rá a film ritmusát felvenni. Kukoricát én is szoktam enni, amennyire tudom, annyira zajtalanul persze, hogy ne zavarjak senkit a környezetemben, sőt igyekszem nem lezabálni a padlót, mert magam után sem szeretnék úgy leülni, hogy ganédomb vesz körül, arról nem is beszélve, hogy rohadt drága a kukorica, nem pazarlunk! :)