Keresés

Filmes eszmefuttatások

2012. szeptember 10., hétfő 17:58
Hálás köszönetem!

U.i.:
Még szép mondjuk, hogy nem "találtam" Bobot a filmben: dagadt (a sok példa közül, teszem azt, a Szörnyek keringője-beli szerepéhez képest), a magyar szinkronja Markovics Tamás(!), valamint egy mellékszerephez képest is kevés a jelenléte a filmben szerintem.
0
2012. szeptember 10., hétfő 17:36
ő az egyik szakállas és kicsit pufók vadász
ebben a videóban, rögtön a 17. másodpercben feltűnik
0
2012. szeptember 10., hétfő 17:18
Már a film fórumában is feltettem, bár eredménytelenül, azért itt is felteszem, válaszoljon, aki tudja: szóval a Seagal Lángoló jég című filmjében melyik szerepet játssza Billy Bob Thornton??? Sokszor láttam ezt a mozit, de még most sem tudok rájönni...
Kösz, előre is -ha...
0
2012. augusztus 2., csütörtök 4:56
Vagány vagy, tetszik! :))
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 4:49
Egy befejezett szériánál tökmindegy, hogy jön-e Robin vagy se, így se úgy se szerepelnek már együtt.
most posts by TM
0
2012. augusztus 2., csütörtök 4:44
A feltett kérdésekre korábban már született válasz.
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 23:23

A Felemelkedés SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

Előrebocsátom, hogy maradok továbbra is Burton-hívő, Batman nekem örökre Michael Keaton marad, a Macskanő meg Michelle Pfeiffer, aki több/más volt mint besurranó tolvaj (jó, értem, ’cat burglar’, de akkor is), mégis:

… enyhén szólva csodálkozom, hogy az eddigi Nolan-Batmanek közül pont ez váltja ki a legtöbb vitát, és épp a harmadik rész kritikái a legkevésbé lelkesek. Szerintem nem túlzás azt mondani, hogy az első két film csak azért van, hogy ezt az epizódot felvezesse.

Egyfajta katarzisnak tekintem, hogy a film közepe felé, 43 évesen, félhangosan kiböktem egy látszólag jelentéktelen mellékszereplő ügyködése láttan „baszki, ez Robin!”, és tízévesként örültem, mikor aztán igazam lett.

Na most: van értelme Robinnak Batman nélkül? (Legfeljebb néhány füzet erejéig.) Előfordulhat, hogy Batman meghal? Túrót! Nem is értem, hogy lehet vitatkozni a végén, annyira egyértelmű (lásd. Jama írását is), hogy nem halt meg.

A nagy modernizálás közepette Nolan az általam ismert Batman-világ (Frank Miller nekem kimaradt) egyetlen momentumát tartotta meg: a hős mítikussá, szimbolikussá válását. Ebből nem következik az, hogy meg kell halnia, sőt...
0
2012. augusztus 1., szerda 22:56
SPOILER TDKR

Még hogy Nolan soha nem fogja a filmjeibe keverni Robint. :)
Nincs ez még lezárva, a folytatásban Wyne kitanítja a zöldfülű kezdőt és pontosan oda fogunk elérkezni, ahova a régi sorozat 3. részével. Amúgy nagyon gyengécskére sikeredett, a leggyengébb ( szinte nézhetetlen ) első rész után közvetlen ez jön. De a második rész is csak az akciójelenetei miatt kerüli a bukást, mert bár meghalt, de azért mégsem volt ez a Ledger gyerek olyan jó Joker....
Nolan meg inkább maradt volna a régi vonalnál, azok a filmjei legalább jók. De ezt be kell látnunk, hogy a képregényfilmekhez nem ért. Bár az ő denevérei nem is képregényfilmek. Szerintem nyomába nem ér Burton filmjeinek. Ott legalább volt hangulat.
0
2012. augusztus 1., szerda 20:52
Bevágnám szívesen a szöveget, de a rendszer valamiért nem engedi, szóval:

TDKR gigaspoiler a film befejezéséről
0
2012. augusztus 1., szerda 19:51
Oké. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 19:41
A zene tényleg jó, tényleg passzol, azt köszi:).

Holdennek meg akkor is azt kívánom az öntelt, bunkó, okoskodó, személyeskedő stílusa miatt (kicsit visszaadva abból, amit tőle "kaptam"), hogy az legyen az egyetlen öröme egy ideig, amit magának szerez:).

De ennek már semmi köze a Sötét lovag - Felemelkedéshez vagy a filmes eszmefuttatásokhoz
0
2012. augusztus 1., szerda 18:46
spoiler

Ahhoz hogy valaki valahová valakit odaképzeljen, nem kell, hogy tudatmódosító szert vegyen magához. Velem is előfordult már, hogy a gondolataimból felpillantva a halott szülőmet véltem szembejönni látni a járdán, pedig életemben nem szívtam még csak egy füves cigit se, illetve egybe beleszívtam, ami állítólag az volt, de a borzalmas samponízen kívül mást nem éreztem, szerintem átverték a cucc gazdáját. Szóval elég "csak" annyi, hogy valaki annyira kötődjön valakihez, mint amennyire Alfréd szerette Bruce-t, s máris nem lehetetlen, hogy adott pillanatban megcsalja a szeme.
Holden jól írta le Nolan nagyon is valószínű tettét, ezért éreztem idevalónak, az meg hogy van más vélemény, eddig se zavart, de ezt mintha már írtam volna.

A kávézós muzsika pedig ez, figyeld a szöveget

most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 18:22
SPOILER! a Sötét lovag - Felemelkedéshez

Szerintem felesleges ezen ennyit köpülni a vajat. Szerintem pont elég sokszor írtam már le, hogy nekem is szimpatikusabb az a befejezés, hogy Bruce Wayne meghalt, kész, passz, robotpilóta ide vagy oda. Egyszerűen csak annak a lehetőségét hagyd meg nekem, amivel kezdtem ezt a beszélgetést, hogy szerintem a kettősségnek, a kétféle értelmezésnek sokkal egyszerűbben teret lehetett volna úgy engedni, ha Nolan nem mutatja meg Bruce Wayne-t a végén. Mindezt ahelyett, hogy jelenleg az az egyetlen érv amellett, hogy látjuk Bruce Wayne-t, de mégis meghalt, hogy Alfréd (ne zárjuk ki akkor ezt a lehetőséget sem:)) a kávézóba érkezés előtt felszívott egy záróvonal hosszúságú és vastagságú kokaincsíkot, és behaluzza volt gazdáját.

Az, hogy szeretné ott látni, szeretné remélni, hogy valahogy mégiscsak túlélte Bruce, szeretne hinni benne, hogy Bruce valamelyik kütyüje segítségével túlélte, az oké, szeretni meg hinni az más, bár akkor is beüthetett a tömény, mert nemcsak látja Bruce Wayne-t, hanem rá is mosolyog a "hallucinációra", és még int is neki:).

Ja, és mindezt anélkül, hogy még több ilyen idézetet másolnál be ide. Nem feltételezem, hogy nem "barátilag" másoltad ezt be ide, de nekem mégiscsak az jött le belőle, hogy akik nem értenek egyet ezzel a Holdennel, azok sötétségben élnek, sekélyesek, nem elég kifinomultak és szenzítivek, és mindez meggátolják őket abban, hogy Nolan igazi nagyságát megértsék... amit persze ő, Holden, a maga zsenialitásával megtett, ezért aztán joga van leszólni másokat és személyeskedni. Szerintem lófaszt, de ez a magánvéleményem.

Illetve megteheted, persze, eszem ágában sincs téged korlátozni semmiben, csak akkor azon se lepődj meg, ha felbaszom rajta az agyam, mert kevés dolgot utálok annyira, mint amikor valaki arról próbál meggyőzni, hogy az én véleményem nem csak hogy nem valószínű (ami bőven előfordulhat), hanem nem is lehetséges, totálisan kizárt, hülyeség, és hogy engem minősít, hogy nem vagyok képes megérteni az általa megadott elemzést, legyen az egy film, a nagyvilág vagy éppen a személyiségem, és még egyéb negatív tulajdonságokkal is felruház, a saját nagyságát és bölcsességét kihangsúlyozandó. Ennek folyománya, hogy ha esetleg van saját véleményem, és amellett kiállok, akkor egy csökönyös marha vagyok, akit semmilyen észérv nem képes eltántorítani a hagymázas, képtelen baromságoktól, amit a fejébe vett.

Holden ugyanis ebben a formában nem véleményt mond erről a filmről, hanem ítéletet, és ezzel együtt azokról is, köztük rólam is, akik nem értenek egyet vele 100%-ban. Annak meg szerintem a filmek esetében semmi alapja...

Sajnálom, az idézetet olvasva elöntötte az agyam a vér. Örülnék, ha tudnád nem magadra venni azt, amit most leírtam, de túl sok ilyen Holden-féle ember van a környezetemben ahhoz, hogy szó nélkül eltűrjem, amikor azt hiszik és közvetítik, hogy ők szarták a Föld forgástengelyét. Te mondtad, hogy az elfojtás nem jó:)...

Szerintem rengeteg veszekedést meg lehetne spórolni, ha az emberek elfogadnák, hogy mindenkinek mindig mindenben igaza van... a saját szemszögéből mindenképpen. És hogy ezek a vélemények megférnek egymás mellett, nem kell mindenáron egy "arénába" terelni azokat, hogy élethalálharcot vívjanak. Még mindig azt mondom, hogy ez teszi színesebbé, érdekesebbé a világot... de ezzel a véleményemmel sem kell egyetértenie senkinek.
0
2012. augusztus 1., szerda 17:21
Hát, nem tudom... Talán, ha majd decemberben újranézem, máshogy fogom értelmezni.
0
2012. augusztus 1., szerda 17:13
Úgy van! :)

Itt egy jó megfogalmazás még mindehhez:

spoiler

Bruce Wayne és Batman egyértelmű halálának megkomponálása a firenzei jelenettel, Nolan eddig legkifinomultabb, leginkább cizellált fináléja. Köszönhető nagyrészt ez annak, hogy három filmen keresztül építhette ezt az emóciós katarzist, s nem csak egyszer százhúsz perce volt, hanem egy sorozat majd hét órás játékideje állt rendelkezésre. Nolan pedig kegyetlenül kihasznál, minden másodpercet. A csak a legnagyobbakra jellemző interaktív narratíva itt is jelen van, mint szinte valamennyi filmjénél, s olvasgatva a nézői véleményeket is a befejezésről nyugodtan lehet mondani, hogy célba is ér vele az író-rendező, tükröt állított, hasonlóan Joker-hez. Szinte mindenki félreérti a film végét, bedől a trükknek, ergo Nolan sajátságos alkotói experimentuma igazolást nyer, és a végső következtetés - melyet a közönség von le - eredményezi a sötétséget, mutatja meg az embert, aki persze, természetesen hinni akar - csak sekélyesen.
(by Holden)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 17:11
kávézós

most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 17:10
???
0
2012. augusztus 1., szerda 17:09
Azt gondolod, hogy azt láttam, amit látni akartam? És hogy szándékosan lett ilyen a vége, hogy mindenki azt láthassa amit szeretne?
0
2012. augusztus 1., szerda 17:03
Az ilyen állhatatos rajongók miatt nem volt szabad a feketét fehérben mutatni. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 17:01
Nekem aztán nem, tudod, tök mindegy, hogy ki fogadja el az igazamat. :)
De akkor mondj valamit az így már valóban roppant értelmetlen utolsó jelenethez is, ami alá ezek után a Másfél millió lépés Magyarországon főcímdalát is bevághatták volna.
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 16:54
mellett
0
2012. augusztus 1., szerda 16:53
SPOILER

A halucináció mellet legfeljebb az szól, hogy Alfred közvetlenül előtte becsapat egy kis töményet. :)
0
2012. augusztus 1., szerda 16:52
Nézesd meg a Shiftedet. :)
0
2012. augusztus 1., szerda 16:26
SPOILER! a Sötét lovag - Felemelkedéshez

Jó lenne látni a végét még egyszer, de csak ezért nem akarom megnézni az egészet, úgyhogy csak az emlékeimre hagyatkozhatok:

Batmant akkor látjuk utoljára a pilótafülkében ülve, amikor a hídnál jár, és integetnek neki a buszról a kölykök. Utána van még egy vágókép, ahogy a tengerpart mellett(!) elhúz a Batwing a ketyegő similabdával, de akkor már háttal, és nem látjuk, ül-e valaki a fülkében, utána meg már csak az van, ahogy a gombafelhő emelkedik ki a vízből, jó messze a partoktól.

Mi van, ha Batman két vágás között katapultált, de az nem a partos meg a gombafelhős, hanem a hidas meg a partos? Ezesetben majdnem olyan messze van a robbanástól, mint bármelyik másik gothami, tehát nyugodtan túlélheti. Azt, hogy a bomba mélyen bent, messze a partoktól robban azt látjuk, ezért teljesen mindegy, hogy milyen gyorsan ment a Batwing; pont olyan gyorsan ment, hogy odaérjen, ahol felrobbant.

Bocs, de még ezt is elképzelhetőbbnek tartom, mint a hallucináló Alfrédot:). Baj:)?
0
2012. augusztus 1., szerda 16:11
íb>SPOILER! a Sötét lovag - Felemelkedéshezí/by

Nekem tetszik a nem tökéletes filmben, hogy ilyen tökéletesen félreérthető a vége. :)
most posts by TM
0