SPOILER! a Sötét lovag - Felemelkedéshez
Szerintem felesleges ezen ennyit köpülni a vajat. Szerintem pont elég sokszor írtam már le, hogy nekem is szimpatikusabb az a befejezés, hogy Bruce Wayne meghalt, kész, passz, robotpilóta ide vagy oda. Egyszerűen csak annak a lehetőségét hagyd meg nekem, amivel kezdtem ezt a beszélgetést, hogy szerintem a kettősségnek, a kétféle értelmezésnek sokkal egyszerűbben teret lehetett volna úgy engedni, ha Nolan nem mutatja meg Bruce Wayne-t a végén. Mindezt ahelyett, hogy jelenleg az az egyetlen érv amellett, hogy látjuk Bruce Wayne-t, de mégis meghalt, hogy Alfréd (ne zárjuk ki akkor ezt a lehetőséget sem:)) a kávézóba érkezés előtt felszívott egy záróvonal hosszúságú és vastagságú kokaincsíkot, és behaluzza volt gazdáját.
Az, hogy szeretné ott látni, szeretné remélni, hogy valahogy mégiscsak túlélte Bruce, szeretne hinni benne, hogy Bruce valamelyik kütyüje segítségével túlélte, az oké, szeretni meg hinni az más, bár akkor is beüthetett a tömény, mert nemcsak látja Bruce Wayne-t, hanem rá is mosolyog a "hallucinációra", és még int is neki:).
Ja, és mindezt anélkül, hogy még több ilyen idézetet másolnál be ide. Nem feltételezem, hogy nem "barátilag" másoltad ezt be ide, de nekem mégiscsak az jött le belőle, hogy akik nem értenek egyet ezzel a Holdennel, azok sötétségben élnek, sekélyesek, nem elég kifinomultak és szenzítivek, és mindez meggátolják őket abban, hogy Nolan igazi nagyságát megértsék... amit persze ő, Holden, a maga zsenialitásával megtett, ezért aztán joga van leszólni másokat és személyeskedni. Szerintem lófaszt, de ez a magánvéleményem.
Illetve megteheted, persze, eszem ágában sincs téged korlátozni semmiben, csak akkor azon se lepődj meg, ha felbaszom rajta az agyam, mert kevés dolgot utálok annyira, mint amikor valaki arról próbál meggyőzni, hogy az én véleményem nem csak hogy nem valószínű (ami bőven előfordulhat), hanem nem is lehetséges, totálisan kizárt, hülyeség, és hogy engem minősít, hogy nem vagyok képes megérteni az általa megadott elemzést, legyen az egy film, a nagyvilág vagy éppen a személyiségem, és még egyéb negatív tulajdonságokkal is felruház, a saját nagyságát és bölcsességét kihangsúlyozandó. Ennek folyománya, hogy ha esetleg van saját véleményem, és amellett kiállok, akkor egy csökönyös marha vagyok, akit semmilyen észérv nem képes eltántorítani a hagymázas, képtelen baromságoktól, amit a fejébe vett.
Holden ugyanis ebben a formában nem véleményt mond erről a filmről, hanem ítéletet, és ezzel együtt azokról is, köztük rólam is, akik nem értenek egyet vele 100%-ban. Annak meg szerintem a filmek esetében semmi alapja...
Sajnálom, az idézetet olvasva elöntötte az agyam a vér. Örülnék, ha tudnád nem magadra venni azt, amit most leírtam, de túl sok ilyen Holden-féle ember van a környezetemben ahhoz, hogy szó nélkül eltűrjem, amikor azt hiszik és közvetítik, hogy ők szarták a Föld forgástengelyét. Te mondtad, hogy az elfojtás nem jó:)...
Szerintem rengeteg veszekedést meg lehetne spórolni, ha az emberek elfogadnák, hogy mindenkinek mindig mindenben igaza van... a saját szemszögéből mindenképpen. És hogy ezek a vélemények megférnek egymás mellett, nem kell mindenáron egy "arénába" terelni azokat, hogy élethalálharcot vívjanak. Még mindig azt mondom, hogy ez teszi színesebbé, érdekesebbé a világot... de ezzel a véleményemmel sem kell egyetértenie senkinek.