Keresés

Filmes eszmefuttatások

2009. szeptember 30., szerda 23:09
igen, csak annyit fűznék hozzá, hogy számomra a Cloverfield, Legenda vok, Watchmen, meg egy két ilyen scifis, ugráló szörnyes akármi nézhetetlen kategória (kivétel Transformers, X-men)...elnézést a rajongóiktól... nem tudom mért... de ez télleg megfogott, ez zsákolandó nálam, valami jó kiadásban :D
persze nem könnyű egyedit csinálni, de volt benne egy kis fűszer...(mint a ID4-ben, csak az amcsi nyálazástól mentesen, főleg mert a vége jól nyitva marad!)
- - SPOILER -- szerinted a főhős rák mit fog csinálni 3év múlva? tudod?... én várnék folytatást, valami durva attack-ost :P
0
2009. szeptember 30., szerda 23:00
A Sors szeszélye (és persze az enyém) úgy hozta, hogy a napokban két olyan olasz filmet is láttam, amelyek 1977-ben készültek. Mindkét mű az akkori jelenben játszódik, de más a téma, a műfaj és persze a rendezői stílus is. Damiano Damiani politikai krimijei, amelyek az olasz államapparátus és társadalom visszásságait leplezték le, az 1970-es években különösen szívesen látott darabok voltak a magyar mozikban: némelyiket talán érdemein felül is méltatták a kritikusok. A közelmúltban emlékeztem meg a GOODBYE ÉS ÁMEN-ről, a minap pedig a FÉLEK című opuszt láttam. Az előbbi a maga korában sem volt igazán több, mint egy ügyesen elkészített esti krimi, az utóbbi viszont elsősorban pesszimista szemlélete miatt ma is figyelemre méltó alkotás. Ludovico, az egykori rendőr (Gian Maria Volontè) biztonságosnak látszó állásba került: egy teljesen hétköznapi ügyekkel foglalkozó bíró sofőrje és testőre lett. Cancedda bíró (Erland Josephson) egyik ügye azonban túlságosan szövevényesnek bizonyul, amelynek szálai elit körökbe vezetnek. A bűnösök természetesen a gyilkosságtól sem riadnak vissza, hogy elkerüljék a leleplezést. Ludovicót az különbözteti meg például a korábbi Damiani-filmek Franco Nero játszotta hőseitől, hogy ő egyáltalán nem akar hős lenni, sem pedig az igazság bajnoka, egyszerűen csak élve szeretne kikerülni abból a veszélyes helyzetből, amelybe belekeveredett. És ennek érdekében ő is sok mindenre hajlandó... Damiani ebben a filmjében igazán elemében volt, a sztori mindvégig hihető és izgalmas, anélkül, hogy túlkomplikálttá válna. Az államapparátus disznóságairól ugyan semmi olyat nem tudunk meg, amelyet részben épp a rendező korábbi alkotásaiból ne tudnánk, ám ezért bőven kárpótol a színészi játék. Volontè és Josephson a tőlük megszokott magas színvonalat hozzák. Méltó partnerük a kitűnő svájci karakterszínész, a jövőre 80 éves Mario Adorf, akinek közel kétszáz filmje a legszélesebb műfaji skálát képviseli. Egy villanásnyi szerepben egy ismerős arc tűnik fel: Aldo Valletti, egyike a négy perverz úrnak Pasolini SALO-jából.

Sorsdöntő percek egy moziban (Gian Maria Volontè és Mario Adorf)

Paolo Pietrangeli édesapja a tragikus autóbalesetben elhunyt rendező, az ADUA ÉS TÁRSNŐI világhírű alkotója, Antonio Pietrangeli volt. A Magyarországon ismeretlennek mondható Paolo Olaszországban népszerű énekesnek számít, aki a rendezői szakmát olyan hírességek mellett tanulta, mint Mauro Bolognini, Luchino Visconti, Federico Fellini és Paul Morrissey, de neve olvasható Jancsó Miklós A PACIFISTA című alkotásának stáblistáján is. SZÁRNYAS DISZNÓK című filmje Marco Lombardo Radice és Lidia Ravera 1976-ban kiadott bestsellere alapján készült. A mű egyfajta látlelet az olasz ifjúságról, túl a forradalmi hatvanas éveken, amikor az Olaszországban (is) tomboló terrorhullám jelent új kihívásokat az emberek, különösen a mindig – és többnyire radikálisan – újat akaró fiatalok számára, akik számára a szabadság olykor a (szexuális) szabadossággal egyenlő. Pietrangeli filmjét inkább mondanám érdekesnek, mint jónak, talán nem teljesen véletlen, hogy a bemutató óta eltelt évtizedek alatt kissé feledésbe merült. (Magyarországon nem mutatták be.) Ami viszont egészen biztos, hogy nem a turisták Rómáját látjuk benne viszont.

0
2009. szeptember 30., szerda 20:50
Azzal szerintem elrontanák.Nekem nagyon bejött hogy a SPOILER főszereplő egy ilyen kis nyekenyóka figura,aki csak arra van odatéve hogy legyen kin elverni a port ha valami balul üt ki.Amúgy az alapkoncepciója a filmnek szerintem elég egyedire sikerült.Persze azért ebbe is bele lehet kötni,de mégis kicsit olyan volt mint a Cloverfield,sutácska,kicsit klisés,de mégis egyedi.Persze ma már nem könnyű egyedi dolgot összedobni,hisz mindent megcsináltak már.
0
2009. szeptember 30., szerda 16:21
Igazad van, barna digipak, a kurucinfo megbízható, pártatlan forrás cigány/rendőr témában. Na meg haverom, a helyszínelő...
0
2009. szeptember 30., szerda 11:14
Érdekes film volt... jól megcsinálták a lényeket és az akciók is kemények lettek... szétfröccsenő kommandiósok :D  azt is merném mondani, hogy az utóbbi 1-2 év egyik legjobb scifi-je... bár van egy két "klisé", de ötletes és profi munka. ajánlom megnézésre mindenkinek, jól szórakoztam :D  
folyt.köv talán???
0
2009. szeptember 30., szerda 0:52
Ebben a topikban nem válaszolok a téveszméidre, mondtam, hogy írj máshová.
most posts by TM
0
2009. szeptember 29., kedd 21:02
Hát ez elég dióhéj...  :)
De nem az Ő filmje,csak producerkedett.Nem Ő rendezte,a film nem rossz,de Jacksonhoz ne mérjük. :)
0
2009. szeptember 29., kedd 20:58
Ez viszont teljesen igaz.
0
2009. szeptember 29., kedd 20:57
Nem a mosdatlanra. :)
0
2009. szeptember 29., kedd 20:56
Élek én,csak az a baj kettőnkel/minden bántás nélkül mondom/hogy nem vagyunk osztálytársak.Míg vannak emberek akik a szék tetején állva védik a patkányokat,hisz oda nem másznak fel,addig miért higgyem el hogy ők nem rosszak,mikor rólam már a gatyát rágják a szék alján?A szúnyogok is csak élni akarnak,azért szívnak vért.Akkor miért kell írtani őket?Tovább megyek:a nagyobb szúnyogokra ez miért nem él?
Lehet benne valami hogy kicsit már megkeseredtem/pedig még nem vagyok matuzsálem,sőt valószínűleg Te idősebb vagy(nem is akarok tiszteletlennek tűnni)/
de ha már csak ez maradt nekem,ezt is adjam fel pár okostóni miatt?
0
2009. szeptember 29., kedd 19:55
nem. bealudtam :S  de majd folytatom... :)
0
2009. szeptember 29., kedd 19:51
:)
0
2009. szeptember 29., kedd 19:43
aztán mi történt, kijöttél a moziból?
0
2009. szeptember 29., kedd 19:21
peter jackson új sci-fi je... johannesburg felett űrhajó lebeg és befogadnak egy csomó menekült ürlényt... aztán term. gettósitják őket, és 20 év után el akarják zavarni a fenébe mind, mert "veszélyesek" ... kicsit doku-film szerűen felvett az eleje, aztán jön a "norm" képi világ. eddig néztem, de belepörgetve van benn rendesen akció + lőnek veszettül benne! ja és garnéláknak hívják a lényeket ;)
0
2009. szeptember 29., kedd 19:15
OFF:

Tapasztalatból mondhatom, hogy nem érdemes felvenni a kesztyűt. Az ilyen vitákban általában senki nem szokta meggyőzni a másikat, legfeljebb csak annyi tétje van a dolognak, hogy vajon ki vetkőzik ki hamarabb önmagából, és ki kap előbb agyvérzést a másiktól. :))

ON:

Sajnos nem ismerem az említett filmet.
0
2009. szeptember 29., kedd 19:15
húúú, te tényleg mindenben tudsz segíteni, ismét köszönöm :)
0
2009. szeptember 29., kedd 19:12
Hát ez nehéz kérdés, mert lehet, hogy egyik filmje sem tetszene. Sem a koraiakat, sem a kései munkákat nem ajánlanám, mert túl elvontak. Legpopulárisabb filmjei az ERKÖLCSTELEN MESÉK, A BŰN TÖRTÉNETE, a PERIFÉRIA és A ROMLÁS DÉMONAI, de azért ezek sem kimondott mainstream-filmek. Előzetes tájékozódásként mindegyikhez szerényen saját magamat ajánlhatom a Wikipédián.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Erk%C3%B6lcstelen_mes%C3%A9k

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_b%C5%B1n_t%C3%B6rt%C3%A9nete

http://hu.wikipedia.org/wiki/Perif%C3%A9ria_(film)

http://hu.wikipedia.org/wiki/A_roml%C3%A1s_d%C3%A9monai

A rendezőről:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Walerian_Borowczyk
0
2009. szeptember 29., kedd 19:05
bocs de minek hergel a kis gyök2? bár én vettem fel :)

elnézést!

OFF vége vagy mi...

na vissza:  District 9.... láttátok már? 20 percet néztem, érdekesnek találtam... vélemény valaki?
0
2009. szeptember 29., kedd 19:05
a nagy Borowzyck-fanokat kérdem (elnézést ha rosszul írtam le a nevet).
melyik filmmel érdemes kezdeni a rendezőtől?
0
2009. szeptember 29., kedd 19:04
:))
0
2009. szeptember 29., kedd 19:01
Kedves Fórumtársak!

Kérlek, hogy valamelyikőtök jelezze, ha ezek az off-témák már lefutottak, és visszatérhetnék végre a címben jelzett tematikához.

Köszönöm.
0
2009. szeptember 29., kedd 18:57
jé az oldalon helyszínelést is látunk videón...ez sincsen ám sok weblapon ;)
0
2009. szeptember 29., kedd 18:52
Szeva! na megjöttél? oszt ki vagy? rendőr akinek nem adták parancsba, hogy cigányokat még csak meg sem állíthatsz igazoltatni? :)  ha meg nem a szerencsétlen megkötött kezű yardok közé tartozol, mit ugrálsz itt? akire nem vonatkozik nem vette magára, érdekes :O

itt van pár cikk, az esetekről, meg a nevükről, olvass már utána... vagy nézd meg a police.hu-n (bár asszem nem megy az oldaluk épp...)
http://kuruc.info/r/35/47119/
http://kuruc.info/r/35/47380/
a bünügyi helyszínelésről (haverom is helyszínelő,ő is látta ezt, hopp, őt csak szimplán sünözöm)
http://kuruc.info/r/35/42838/
na ha kicsit utána olvastál elvileg 4 volt, számold át hátha én v. a rendőrség v. a kurucz téved...
0
2009. szeptember 29., kedd 17:35
Úgy látom, nagy bűnügyi szakértő vagy, klasszul átlátod, hogyan dolgoznak a "fa...kverő" rendőrök és hogyan folyik egy nyomozás, a bűnügyi statisztikában is nagy vagy, szóval kérlek írd meg, hány lincselés volt azóta és hány gyilkosság, és mennyit követtek el Sztojka nevűek?
0
2009. szeptember 29., kedd 13:33
nyilván direkt írtam így, utálom magamat olvasni :)
0