Keresés

Filmes eszmefuttatások

2012. augusztus 1., szerda 16:10
SPOILER! a Sötét lovag - Felemelkedéshez

Bár ez azt jelentené, hogy Bruce Wayne-nek elég furcsa perverziói vannak, de túlságosan nem mond ellent a személyisége többi elemének, és hiszed vagy sem, ez a lehetőség nekem is eszembe jutott... csak persze én még mindig nehezen emésztem a kiindulási feltételt, vagyis hogy amit Alfred lát, az "látomás". De ez már az én bajom, nem a tied:).
0
2012. augusztus 1., szerda 14:02
SPOILER

Ahogy a filmben egymást követik a jelenetek, a vágások, az alapján nehéz elképzelni más magyarázatot. Ha A bombás masina egy másodperc alatt gyorsul 1000km/óra sebességre (az azért nem rossz egy Wayne Vállalat terméktől), akkor egy óra alatt egymillió métert képes megtenni, ami másodpercenként 277 méter, 5 mp alatt 1388 méter. Ennyit tudott eltávolodni a robbanástól Batman, ha kioldotta a bombát és ő repült tovább, ha ő ugrott ki, és a robotpilóta vitte tovább a gépet. Utóbbi eset a rosszabb, mert akkor kiugrás után maradt a valagán és a lökethullám felborította, mint a hugyosbögrét, ha megszabadult a bombától és felnyomta a kakaót maximumra, akkor is hihetetlen lenne a menekülése, de még egy fokkal kisebb az esélytelenség. Persze a robotpilótás elő-magyarázat akkor is tök felesleges.
Ha az volt a koncepció, hogy a főhős nem hal meg, akkor viszont valóban marha szarul tálalták a legfőbb jelenetsort, mert így abszolút gáz. De én még mindig hajlok affelé, hogy Nolan bemurdelta volna a bőregeret, csak a stúdió ettől idegrángást kapott, mert ezáltal oda lett volna az utolsó esély egy esetleges negyedik Bale-Batman mozira, ha Nolan csinálja, ha nem. Így aztán lehet, hogy egy ilyen kompromisszumos megoldás született, ami abból fakadt, hogy (nem a nézők, hanem) a Warner illetékesei sokat látták az Eredetet. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 13:50

Erre egyszerű a válasz, Alfréd vagy azért gondolt a nőre, mert közel és messze ez az egy teremtés volt az utóbbi időben Bruce közelében, vagy pedig azért (és ez még hihetőbb) mert érezte Wayne-en, hogy nem közömbös számára a csaj, az a csaj, akinek volt mersze betörni hozzá, megütni őt, kihasználni őt, meglopni őt, majd feelszívódni onnan, röviden, aki tökösebb volt, mint ő. Alfréd elég régóta ismerte Bruce-t ahhoz, hogy lássa, ha valaki iránt az átlagnál nagyobb figyelmet fordít, és ez a neveletlen hercegnő ebbe a szűk kasztba tartozott, miért is ne képzelhette volna el, hogy ők majd egymáséi lesznek valamikor?
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 12:47
Nem lehet, hogy pusztán csak arról a variációról kéne elgondolkodnod, hogy a film vége el van cseszve, és a logikát meg az emberi magyarázatokat a stúdió -és egyébként a nézők sokasága által is- elvárt giccs és a pátosz egy jól irányzott mozdulattal küldte a kukába?
0
2012. augusztus 1., szerda 12:43

:)

Akkor esetleg arra is választ tudnál adni, hogy Bruce Wayne mellett miért a cicalányt látjuk a kávézóban? Alfred ugyanis róla meg a Batmannel való kapcsolatáról nem tud semmit, amikor lelépett, Selina Kyle maximum egy mozgékony tolvaj volt, így nem igazán van ötletem arra, hogy ő hogyan és miért szerepelhetne a "látomásában"...
0
2012. augusztus 1., szerda 10:54
Na meg amit akartam, azt már leírtam, aki akarja elfogadja, akinek meg úgy esik jobban az nem, de nem fogom magyarázni sokszor 15 hozzászóláson keresztül azt, ami amúgy is világos, hogy

SPOILER

5 másodperc alatt a robbanás elől még a gyalogkakukk sem tud elfutni, nemhogy egy olyan film főszereplője, amelyik film két (és fél?)  epizódon keresztül azzal akart kitűnni az elődei közül, hogy a természetfeletti dolgokat emberi magyarázatokkal leplezte le, erre fel most azt akarják a rajongók elhitetni magukkal, hogy a hús-vér, "akár teislehetnél"-típusú hősük rugalmasabb, mint a Hihetetlen család, és tűzállóbb, mint a Fantasztikus négyes. Ez így roppant komikus, úgyhogy mindenki jobban jár, ha elfogadja a korábban vázolt álláspontot, máskülönben sorra pattognak szét visszamenőleg a korábbi részek logikai pántjai, míg végül az egész triólgia mehet a kukába. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 10:40
Oké, akkor számold és írd! :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 10:34
Annak nem biztos, aki épp betéved a topicba, mert keres valamit, vagy szeretne olvasgatni, majd a sok, ebben a helyzetben sajnos céltalan SPOILERtől háromfelé áll a két szeme, s mire eljut odáig, hogy mely filmről szól a diskurzus, addig a szkenneléstől is meg nem is összeszed néhány kéretlen információt, úgyhogy mivel nem a film saját topicjában vagyunk, 15 hozzászólásonként érdemes ezt kiírni azok kedvéért, akik még nem látták a filmet.
0
2012. augusztus 1., szerda 10:29
Ez a tölcsérre kattintva egyértelmű.:)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 10:29
Pont attól kétesélyes, hogy megmutatták.
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 10:28
A 806-os hozzászólásig visszamenőleg A SÖTÉT LOVAG - FELEMELKEDÉS c. filmből történik SPOILERezés.
0
2012. augusztus 1., szerda 10:28
Ez érzelmi magyarázat, nem racionális. :)
most posts by TM
0
2012. augusztus 1., szerda 2:13
SPOILER!

Ha a kétesélyességet meg akarták volna őrizni, akkor egyszerűen ki kellett volna hagyni azt a jelenetet, amikor meg is mutatják a párocskát. Ha Alfred csak annyit tesz, hogy elmegy a kávézóba, ahogy szokott, felnéz... és ott SNITT!, az sokkal egyszerűbben jelentette volna a kettősséget, az olyan "nolanes" lett volna... így meg maradt egy túlmagyarázott nyáltenger:).
0
2012. augusztus 1., szerda 1:29
SPOILER

Nem értek egyet. (Meg egyébként is a happy endet szeretem).
Szerintem több kis(?) jel is utalt arra, hogy Wayne életben van, de a gyengébbek kedvéért ezzel a kávézós jelenettel még egyértelműbbé tették, (bennem legalábbis) minden kétséget eloszlattak.
Bruce békében fog megwayneülni a Macskanővel az oldalán, vagy amelyik testrészén szeretné..
0
2012. augusztus 1., szerda 1:05
Érdekes lista, nagyjából én is ezeket írtam (volna;) le, ill. volt egy pár dolog, ami felett átsiklottam, de tulajdonképpen mindegyik jogos észrevétel.
0
2012. augusztus 1., szerda 0:08
Nagyszerű gondolatok, kicsit megnyugtat, hogy nem csak én vagyok hülye, hogy hibákat véltem felfedezni. Tök reális a pro és kontra dolog, gratula!
0
2012. július 31., kedd 23:24
SPOILER

Márpedig simán belefér és sokkal jobb olvasat az, hogy Alfréd csak odafantáziálja a végén a pártfogoltját és szerelmét, merthogy erre nagyobb logikájú utalás volt, mint arra, hogy van robotpilóta, de a robbanás előtt pár pillanattal még a bomba mellett csücsül a főszereplő. Szerintem nem voltak annyira bátrak, hogy direktbe nyírják ki a hőst, talán a stúdió is beleszólt a végkifejletbe, így aztán ez a "ha akarom így nézem, ha akarom úgy nézem" lehetőség maradt benn a végső verzióban. Mindenesetre az elég nyakatekert, hogy a férfi és a nő azért nyomozza ki, hogy Alfréd mikor fog ott kávézni, hogy aztán csak messziről mutassák meg magukat, de ne szóljanak, még csak ne is intsenek. S persze a címlapsztárt senki nem is ismeri fel egy olyan világban, ahol a paparazzók mindent behálóznak, ahol még egy Big Brother-győztest is világszerte kísérnek, nemhogy egy ellentmondásos hős-bűnöst, aki hol mutatja magát, hol bújkál a világ elől, ezzel is kihívást teremtve a lesifotósok krémjének. Nem, Batman bentégett a gépben, feláldozta magát, a realista filmben ez a realista magyarázat, de nincs ezzel semmi baj, sőt, ettől normálisabb a sztori.
most posts by TM
0
2012. július 31., kedd 19:41
Befejezte röptét a denevér, avagy mi bajom van A sötét lovag felemelkedésével.
0
2012. május 5., szombat 0:54
No, ezt a filmjét nem is ismerem.
most posts by TM
0
2012. május 4., péntek 19:15
Szerintem,aki tehetséges,jól játszik és filmjeit is kedvezően fogadja a sajtó és a közönség,az érvényesül.
Még akkor is,ha udvarias.Vagy pont ezért!Régen is volt rá példa,alighanem ma is találni ilyet.

Viszont alighanem ez a nehezebb út...Viszont hosszú távon megéri.Aki nem mond rosszat másról,jó eséllyel róla sem fognak,sem életében,sem halála után.
0
2012. május 4., péntek 18:21
Valóban, Mae mellben igen erős volt. Csak hát nekem ugye mindig Faye-en jár az eszem, és a Faye kontra Raquel relációban a mellmeccset egyértelműen Raquel nyerné.

P. S.: Mellesleg igen kevesen tudják, hogy Faye nemcsak Joan Crawfordot, hanem Mae Westet is eljátszotta egy filmben (THE CALLING, 2002).
0
2012. május 4., péntek 18:13
Csak emlékeztem, hogy régen Mae is dicsérve volt ilyen téren (is).
most posts by TM
0
2012. május 4., péntek 17:37
Mellügyileg egyértelműen Raquelé az elsőbbség.
0
2012. május 4., péntek 14:29
Összeakasztották a melleiket. :)
most posts by TM
0
2012. május 4., péntek 14:15
Az ANYU A SZTÁR nem olyan jó, mint amilyen lehetett volna, de akiért mégis érdemes megnézni, az Faye Dunaway. Némi túlzással azt mondhatnánk, jobb Crawford volt, mint maga az igazi. :))

Mindazonáltal tény, hogy a forgatás részben Faye miatt nem volt kifejezetten idilli hangulatú, de szerintem nálánál sokkal kisebb tehetségek okoztak már jóval nagyobb forgatási problémákat. (A filmről egyébként pár éve részletesen írtam a Wikipédiára.)

Hollywood nem jótékonysági intézmény, ott nem az érvényesül tartósan, aki mindig mindenkit udvariasan maga elé enged és non-stop tömjénez. Ezt nyilván Bette Davis sem így csinálta, és mindezt szerintem ő is tudta. (Ne higgyük egyébként azt, hogy a beszólongatás csak a női sztárokra jellemző, gondoljunk csak Stallone és Schwarzenegger pengeváltásaira a 80-as években.)

A sztárok piszkálódásaiban nyilván sok a marketing, az önreklám, a túlzás a sztár vagy a média részéről. Dunaway a saját önéletrajzi könyvében ki is tér néhány, a személyével kapcsolatos negatív hírekre. Így például arra, hogy a média szerint nem akart együtt dolgozni Raquel Welchcsel, és feszültség volt közöttük A HÁROM TESTŐR forgatásán, holott valójában elég jól kijöttek, és egyébként is alig volt közös jelenetük. Welch évekkel később ezt közvetve meg is erősítette, mert egy interjúban Dunawayt nevezte meg kedvenc partnernőjének. Pedig jogosan utálhatta volna, mert kisebb sérülést szenvedett, amikor verekedési jelenetüket forgatták. (Mellesleg Raquelnek is meggyűlt a baja egy régi sztárral, akivel egyszer együtt dolgozott: Mae Westtel.)
0