Egy kis sztorizgatás következik Hollywood legendás színésznőinek háza tájékáról. Egy 1988-as tévéshow-ban Miss Davis a következőket mondta egyik volt partnernőjéről:
RIPORTER: Ki a legkellemetlenebb személyiség, akit Hollywoodban ismer?
BETTE: Azok közül, akikkel együtt dolgoztam?
RIPORTER: Ki az, akivel nem dolgozna együtt újra? Nem muszáj megindokolnia, hogy miért nem...
BETTE: Faye Dunaway. Bárki, aki ugyanebbe a székbe ülne, ugyanezt mondaná magának.
RIPORTER: Mi az Miss Dunawayben, amit ön nem tud....
BETTE (közbevág): Nos, ő egy teljesen lehetetlen személyiség. Nem hiszem, hogy elegendő lenne a műsoridő arra, hogy ezt részletesen megmagyarázzam. Egy alkalommal például egy teljes napot várakoztatta a partnereit, a stábot, a statisztákat. Amatőr módon viselkedett, nehéz természetű nő.
RIPORTER: Az a hír járja, hogy egy időben Ön is hasonló módon viselkedett.
BETTE: Nem, én soha nem adtam okot ilyen híresztelésre. Nem, nem, nem, soha. Sohasem viselkedtem amatőr módjára. Várakoztatni a partnereket, a stábot, a statisztákat? Nem. Soha, soha, soha.
RIPORTER: Ön egy igazi profi, ez kétségtelen.
BETTE: Így van, Miss Dunaway viszont egyáltalán nem az.
Faye Dunaway évekkel későbbi önéletrajzi könyvében tiszteletét fejezte ki Bette Davis művészi nagysága iránt. Szerinte kettőjük konfliktusának igazi oka az volt, hogy közös (tévé)filmjükben (AIMEE ELTŰNÉSE) Bette ragaszkodott ahhoz, hogy őt kezeljék a produkció egyetlen sztárjaként, ennek minden velejárójával együtt. Faye akkor már Oscar-díjas világsztár volt, és nem egyezett bele Davis kívánságába, jogosan hivatkozva arra, hogy a film egyértelműen az általa játszott Aimeéről szól, és nem az anyjáról, akit Bette alakított. Máshol kifejtett véleménye szerint Hollywood igen kegyetlen az idős színésznőkkel, mert nem ad nekik megfelelő szereplési lehetőséget, és az ilyesmi egy olyan kaliberű színésznő esetében, mint Davis, nemcsak a tehetség pazarlása, hanem keserűséghez, sértődöttséghez vezet. Bette egyébként egy másik divatos színésznőt is amatőrnek minősített, akivel szintén 1976-ban filmezett: Karen Blacket.
Amit azonban Miss Davis Faye-ről és Karenről mondott, szinte már hízelgésnek számít ahhoz képest, ahogyan legnagyobb riválisáról, Joan Crawfordról nyilatkozott. (Ki tudja, Dunawayjel szembeni ellenszenvében talán szerepet játszott az is, hogy bár Joan és Faye sohasem találkoztak, nyilvánosan adtak hangot egymás iránti nagyrabecsülésüknek.)
„Ha Miss Crawford véletlenül lángra kapna, még csak le se pisilném.”
„Miss Crawford az MGM minden hímnemű sztárjával lefeküdt már, Lassie kivételével.”
„Hogy miért játszom annyira jól a szajha szerepeket? Nos, azért, mert én magam nem vagyok az. Talán ez az, amiért Joan Crawford viszont folyton úrinőket játszik.”
„Joan Crawford és én sohasem voltunk közeli barátok. Nem szimpatizáltunk egymással. Tiszteltem őt, de nem éreztem jól magam a jelenlétében. Számomra ő testesíti meg a filmcsillag fogalmát. Mindig is úgy gondoltam, Crawford legnagyobb alakítása maga Crawford.”
Riválisa halálhírét így kommentálta: „Azt szokták mondani, hogy halottról vagy jót, vagy semmit. Joan Crawford meghalt. Jó.”
Kicsit később így beszélt róla (szerkesztett fordításban): „Nem mondanám, hogy én lennék Joan Crawford legnagyobb rajongója, de mindig is elismertem a tehetségét. Ha van valami, amit nem érdemelt meg, az a borzalmas könyv – a címét is elfelejtettem –, amelyet a lánya írt róla. Soha nem olvasnék el egy ilyen szemetet, és rettenetes, szörnyű dolog, hogy éppen a lánya írta. Micsoda gyűlölet! Ilyesmit tenni valakivel, aki megmentett az árvaházból, otthont adott neked, és még ki tudja, mit tett érted! Ha nem szerette őt, miért nem hagyta el, amint nagykorú lett? Nagyon sajnálom Joant, bár tudom, ha élne, a sajnálatra volna a legkevésbé szüksége, főleg nem tőlem. Megpróbálom elképzelni, mit éreznék, ha a saját szeretett lányom írna rólam egy ilyen könyvet. Nem, ez elképzelhetetlen. Tudom, hogy az én gyermekeim sohasem tennének olyasmit, mint Miss Crawford lánya.”
A Sors nagyon kegyetlen volt Bette Davishez, mert vér szerinti lánya, Barbara mégiscsak írt róla egy hasonló botránykönyvet, amelynek megjelenését ráadásul Bette még megérte. (Joan mostohalányának könyve csak Crawford halála után jelent meg. Egyébként Davisnek is voltak adoptált gyermekei.)