Sziasztok!
Idén is előkészítettem a szokásos év végi szavazós játékot. Még mielőtt karácsony körül indulna a játék, egyenlőre ebbe a topicba tenném fel az előzetes választék listát.
Ebben az évben jóval kevesebb film került a mozikba, viszont annál több került fel a különböző streaming szolgáltatásokra. Mivel ezek a platformok egyre elterjedtebbek, idén változtattam a választható filmek szabályain. Ezeket három kategóriába soroltam:
1.) Mozi: Magyar moziforgalmazásba került egész estés filmek, amik gyártási éve nem régebbi mint 2016, és korábban nem szerepelt még a választék listán. Ezen a listán idén sem szerepelnek a fesztiválokon egy-két moziban vetített filmek! 130 film.
2.) Stream: Netflix, HBO, TV-GO, Vimeo, Cinego. Ezek a Magyarországon leginkább elterjedt streaming szolgáltatások. Ezen a listán szerepelnek a 2016-os gyártási évnél nem régebbi filmek, amik a korábbi években nem szerepeltek még választék listán. 376 film.
3.) DVD: Csak DVD-n, vagy BD-n megjelnt filmek, 2016-nál nem régebbi gyártási évvel, amik nem szerepeltek még a választék listán. 11 film.
A mozis és streames adatok a mozipremierek.hu-ról származnak, úgy látom jelenleg innen lehet legkinkább naprakész adatokat begyűjteni. A DVD-s adatok most is xpress-ről származnak, mivel talán még mindig az xpress az a bolt, aminek a választékábab minden forgalomba került DVD felkerül.
A lista a lenti linkről letölthető. Át lehet nézni, jelezzétek ha van valami hiba, valami nincs rajta, vagy kétszer van rajta, vagy helyesírási hibát találtok. A szavazás majd az új topicban fog indulni valamikor karácsony után, addig lehet pontosítani a listát.
http://gofile.me/27MKC/3eXlBAqOt