Keresés

2019 - A LEGJOBB FILMEK

2020. január 3., péntek 17:33
Egyébként melóból írtam, de végeztem a témával. Ahogy egy bölcs ellenőr mondotta volt, ennyit már nem éri meg beszélni az egészről:)
most posts by TM
0
2020. január 3., péntek 16:40
Ne szólj bele, neked ez magas. :D
most posts by TM
0
2020. január 3., péntek 16:26
Nincs neked valami értelmesebb dolgod otthon? 😃😃
0
2020. január 3., péntek 3:56
Az HBO-t nem én hoztam szóba, de ha már előjött, akkor érdekes kategorizálásnak tartom, hogy az ott készült filmek csak "tévéfilmek", míg a hasonlóan moziban nem vetített Netflixes gyártású filmek "mozifilmek".
Tévedés, hogy az Amazon nem gyárt mozifilmeket

https://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Studios#List_of_original_films

a fenti listában megtekinthetőek a filmjeik, melyeknek csak egy részét mutatta be másik forgalmazó, főleg idén készült már számos önálló produkciójuk.

Apple TV ugyancsak létezik itthon, náluk is készülnek már filmek, a legfrissebb talán az A Christmas Carol, amiben Will Ferrell és Ryan Reynolds a főszereplő.

Szóval szerintem összetettebb ez a dolog annál, hogy szubjektíve kijelentésre kerüljön, hogy az egyik igen, a másik nem.
Főleg annak fényében, hogy a szavazók bizonyos része egyébként is letöltés alapján szerzi az "ismereteit", legyen ennek akármilyen oka is. Így aztán, hogy mi mozi, mi műsorszolgáltató, mi országos és mi limitált, inkább csak formalitás.
Na de ez nem az én játékom, csak felkérésre véleményeztem a választékot.
most posts by TM
0
2020. január 3., péntek 1:24
Próbáld megérteni, hogy a film MÉG nem került hazai moziforgalmazásba, ezért csak nagyon kevés nézőhöz tudott eljutni. A Miskolci Cinefesten volt két vetítés, valamit egy filmklub keretében egyszer játszották a Toldiban, és háromszor a Művészben. Ennyi. Mivel jelenleg MÉG csak nagyon kevés emberhez tudott eljutni, nem lenne fer olyan filmekkel versenyeztetni amiket országosan is bemutattak. A szavazás végeredménye így nem lenne elég objektív. Ezen kívül próbáld meg elképzelni hogy jövőre valamelyik forgalmazó mégis behozza, esetleg kijön DVD-n, főleg miután majd Oscar jelölést, vagy díjat kap. Eljut egy csomó emberhez, sokan megnézik, de jövőre meg majd nem veszem fel a listára, mert 2019-ben 6 vetítésen látta már 500 néző. Akkor meg az lenne a baj...

Pontosan emiatt nem vettem a választéklistára soha egyik fesztivál filmet sem. Akkor ennyi erővel minden hazai filmfesztivál teljes programját is felvehetném, de annak meg mi értelme lenne?

A Netflix azért jött be a képbe mint új platform, mert amint látod, az itthon is elérhető legális streaming szolgáltatásban, már nagyságrendekkel több eredeti film került bemutatásra, mint amennyi DVD-n, vagy BD-n megjelenik, amik többsége középszerű igen, de jócskán van köztük kimagasló alkotás is! Más itthon is elérhető streaming szolgáltató nem igazán gyárt eredeti filmet. HBO? Azok tévéfilmek, amiket egy streaming szolgáltatáson keresztül is meg lehet nézni. Amazon? Tudtommal elérhető itthonról, de a magyarítás teljesen hiányzik, de ami lényegesebb nem gyárt eredeti egész estés filmeket, csak sorozatokat. Ezért csak a Netflix jött be képbe.
0
2020. január 2., csütörtök 23:08
Mi történne akkor, ha a nálunk tavaly moziban bemutatott filmek mellett, bármely 2018-2019-es gyártású filmre is lehetne szavazni?
0
2020. január 2., csütörtök 21:14
Amúgy a Netflix minek játszik? Vagy akkor hol az Amazon, HBO, stb? Deadwood The Movie pl HBO-s, simán ott lehetne az is, ha a Magas fűben című csoda is felkerülhetett.
0
2020. január 2., csütörtök 19:16
Amerikában elég egy moziban hét napig vetíteni egy filmet és ezzel még Oscart is nyerhet, itt szigorúbbak a szabályok. :)
most posts by TM
0
2020. január 2., csütörtök 19:14
Toldiban és a Puskinban is volt.
most posts by TM
0
2020. január 2., csütörtök 19:09
Sebaj, hottentotta nóném netflikszekre így is lehet.
most posts by TM
0
2020. január 2., csütörtök 16:01
A hivatalos hazai bemutatók számítanak. A Zöld könyv premiere itthon 2019-ben volt. A világítótorony hivatalos (országos) moziforgalmazásra nem került Magyarországon, csak fesztiválvetítése volt, plusz Pesten (azt hiszem) a Művészmozi játszotta néhányszor.
0
2020. január 2., csütörtök 14:45
Nyugodtan szavazz rá, én is megtettem. Úgyis nem oszt, nem szoroz, nem fogja elorozni az első helyet valamelyik Disney műalkotástól.
0
2020. január 2., csütörtök 14:40
A tavalyelőtti bemutatójú, tavalyi Oscar első Zöld könyvre lehet szavazni idén. A tavaly bemutatott A világítótoronyra nem. Nem nagyon vágom.
0
2020. január 2., csütörtök 13:47
Nem szeretem én sem. Lehet, hogy idén kihagyom.
Viszont jó hír, hogy március 27-én Skywalker kora LP megjelenés! :)
most posts by TM
0
2020. január 2., csütörtök 11:40
1. Mi /Us
2. Fehér éjszakák / Midsommar
3. Joker
4. A világítótorony / The Lighthouse
5. Üveg / Glass
6. Pókember: Idegenben / Spiderman: Far From Home
7. Volt egyszer egy Hollywood / Once Upon a Time  in Hollywood
8. Bosszúállók: Végjáték / Avengers: Endgame
9. John Wick 3. Parabellum / John Wick Chapter 3. Parabellum
10. Shazam!
0
2020. január 2., csütörtök 8:02
:-D Kösz...

Nem szeretem amúgy a listákat.... Számtalanszor próbáltam saját listát felállítani, de amint kialakulna valami, már nem érzem igaznak...
0
2020. január 2., csütörtök 3:13
Legfeljebb nem veszel részt benne. Nem nagy ügy. :)
most posts by TM
0
2020. január 1., szerda 21:36
Az a baj, hogy 2019-es megjelenésű és megtekintett filmekből nem tudnék toplistát írni, mert szerintem nem láttam összesen 10 filmet idénről :-D
0
2020. január 1., szerda 20:32
Sziasztok,
az én listám:

1. Star Wars: Skywalker kora - /Star Wars: The Rise of Skywalker/ (2019)
2. Bosszúállók: Végjáték - /Avengers: Endgame/ (2019)
3. Joker - /Joker/ (2019)
4. Midway - /Midway/ (2019)
5. Ad Astra – Út a csillagokba - /Ad Astra/  (2019)
6. Rambo V – Utolsó vér - /Rambo: Last Blood/  (2019)
7. Creed II. - /Creed II/ (2018)
8. John Wick: 3. felvonás: Parabellum - /John Wick Chapter 3: Parabellum/ (2019)
9. Alita - A harc angyala - /Alita: Battle Angel/ (2019)
10. Pókember: Idegenben - /Spider-Man: Far From Home/ (2019)

Üdv.
0
2019. december 31., kedd 20:26
1.Joker
2.Fehér éjszakák
3.Élősködők
4.Álom doktor
5.Bosszúállók: Végjáték
6.A világítótorony
7.John Wick 3.
8.Mi
9.Volt egyszer egy...Hollywood
10.Pókember:Idegenben
0
2019. december 31., kedd 20:07
1. Star Wars - Skywalker kora
2. Házassági történet
3. Bosszúállók - Végjáték
4. Toy Story 4.
5. Volt egyszer egy... Hollywood
6. Alelnök
7. Joker
8. Akik maradtak
9. Pécsi szál
10. Az aszfalt királyai
0
2019. december 31., kedd 17:29
Én csupán a következetlenség miatt írtam. Egyébként a Netflixet nem venném be a szavazásba, max. azokat a filmjeit, melyeket ha csak limitáltan, de moziban is vetítettek.
most posts by TM
0
2019. december 31., kedd 16:40
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ekkora felhajtás után hogy fog szerepelni a listákon ez a film.
0
2019. december 31., kedd 11:31
http://muveszmozi.hu/filmek/vilagitotorony

Érdekes, a Művészmozi-hálózat szerint bemutatták.
most posts by TM
0
2019. december 31., kedd 3:16
Sziasztok, kedves Xpress-es fórumozók!

Indítjuk a szokásos év végi Top 10-es szavazós játékot. Ez már a 15. alkalom lesz idén! Jöhetnek a listák! Lássuk, szerintetek melyek voltak az év legjobb filmjei! Külön örülnék, ha néhány sorban meg is indokolnátok miért pont azokat a filmeket választottátok! A szabályok idén sem változnak, csak annyiban hogy a választéklista filmjei kettő helyett három kategóriából kerülnek ki.

A szabályokról:

Szabályokra szűkség van, mert különben káoszba fulladhat ez az egész, és ezek betartását majd én fogom felügyelni. A filmeket egy előre megadott listáról lehet válogatni. Ha valakinek a top 10-es listája valamiért kilóg a sorból, arra minden esetben először felhívom a figyelmet, hogy módosítsa az illető. Ha nem módosítja, akkor vagy kihúzom a listájáról az esetlegesen nem 2019-es filmeket, vagy ha túl sok filmet kell kihúznom a listáról, akkor nem veszem figyelembe. A szabályokat majd rendszeres időközönként újra bemásolom, hogy azok is képben legyenek akik esetleg nem olvassák el a topicnyitó hozzászólást.

A listáról:
- A megadott filmcímekből mindenkinek 10 filmet kell toplistába rendeznie. Az első helyezett kap 10 pontot, a második 9-et, és így tovább. A lista tartalmazhat tíznél több címet is, de csak az első 10 fog részt venni az összesítéseben. Lehet rajt tíznél kevesebb film is, de minimum 5-nek kell lennie! Az ennél rövidebb listák nem vesznek részt az összesítésben. Tehát minimum 5 filmet kell írni!
- A pontozás miatt fontos a sorrend is! Ha nem írtok sorszámokat, akkor abban a sorrendben fogom összesíteni, ahogy írtátok!
- A listák beküldésének határideje január 31. 17:00. Tehát van még idő bőven bepótolni az esetleges elmaradásokat. Van lehetőség a listák módosítására is, de akkor ezt külön jelezni kell a hozzászólásban!

A filmekről:
Idén 387 filmből lehet választani. Ez a lista a következő szempontok alapján állt össze:
- 2019-es évben magyar mozikban bemutatott egész estés filmek. Ezek közé nem tartoznak a klasszikus filmek újra megjelenései.
- 2019-es évben a Netflixen megjelent (főleg Netflix gyártású) filmek
- 2019-es évben csak DVD-n és/vagy Blu-Ray-en megjelent filmek, 2016-os vagy annál későbbi gyártási évvel.

- Vannak filmek, amik bár 2019-esnek számítanak, mégsem szerepelnek az említett 387 cím között. Ezek valamilyen okból nem jutottak el a hazai moziforgalmazásig, vagy DVD megjelenésig. Ilyenek lehetnek például a csak fesztiválokon bemutatott filmek, vagy olyanok amik még annyira frissek, hogy csak 2020-ban kerülnek bemutatásra. Ezek nem szerepelnek a listán, ahogy az IMAX dokumentumfilmek sem!

- A kiértékelés: Elsősorban a leadott pontokat összesítem, mint az előző években, de ilyenkor előfordulhat, hogy a népszerűbb blockbusterek előnyben részesülnek, hisz ezeket általában többen látták. Ezért lesz egy imdb-hez hasonló összesítés is, ami úgy fog kinézni hogy az 5-nél több szavazatot elért filmek pontszámait átlagolom.

A választék lista .xlsx formátumban letölthető az alábbi linkről. Ha valakinek gondja van a formátummal, vagy valamiért nem tudja letölteni, üzenjen nekem vagy dobjon egy mailt!
kovaacs.zsolt@gmail.com

http://gofile.me/27MKC/TiWpKpBIT
0