Keresés

2019 - A LEGJOBB FILMEK

2020. február 7., péntek 14:52
Engem sosem zavartak a gyengébb trükkök és más technikai megoldások, ha maga a sztori/színészi játék/rendezés/filmzene/stb. rendben van. Persze lehet, hogy ez koromból kifolyólag is van így, hiszen én a 70-es, 80-as években voltam gyerek, és a kor filmjein nőttem fel - már amelyik eljutott a hazai mozikba...

Számomra egy túltolt, értelmetlen CGI sokkal kirívóbb, mint a pár évtizedes filmekben a gyengébb trükkök. Talán azért is, mert pár kivételtől eltekintve a manapság divatos hollywoodi filmekben sem a történet, sem a rendezés, sem más aspektus nem olyan erős, hogy elvonja a figyelmemet az idegesítő technikai megoldásoktól.
0
2020. február 7., péntek 14:31
:-) Lehet, hogy rossz példát írtam, de - biztos kapok érte - most néztem végig a srácaimmal az összes SW filmet, szemet bántóak mai szemmel az alap trilógia technikai megvalósításai is. Én ezért (is) húztam egy határt, régebbi filmeket nem nagyon nézek. Biztosan lemaradok/lemaradtam jópár nagyszerű filmről, de kedvenc rendezőim, színészeim régebbi filmjeit igyekszem megnézni, de alapvetően az 1980-as évektől gyűjtök filmeket.
Természetesen abban igazat adok Neked, hogy a túltolt CGI is lehet bántó, lehet zavaró. Mondjuk alapvetően a képregény filmeket nem követem, A vadon szavát még nem láttam.
0
2020. február 7., péntek 13:40
Egyetértek. Borzasztóan néz ki az a kutya és nem is fog sokkal szebben kinézni. Ellenpontnak ott van a jó öreg Will Dafoe kutyás filmje a közelmúltból. Ott mérföldekkel jobba látvány.
0
2020. február 7., péntek 10:25
A trükköket finomítani szokták a végleges verzióra. Ettől persze még Will Smith sem lett szellem az Aladdinban, de tökéletesebb lett az illúzió. :)
most posts by TM
0
2020. február 7., péntek 10:18
De csak nem cserélik le azt a CGI-dögöt egy valódi kutyára a bemutatóig... ;)
0
2020. február 6., csütörtök 20:33
Az előzetes nem mérvadó.
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 20:27
Az valami rettenetesen béna.
0
2020. február 6., csütörtök 19:31
Nézzél fekete-fehér filmeket a 30-as, 40-es évekből, ott nem zavar, ha nem találják el a vér színét! :)

Amúgy nekem pont az új filmekkel van gondom a látványt illetően, mert a mértéktelenül használt CGI számomra sokszor elrontja az élményt. Az egy dolog, hogy a Marvel-filmekben súlytalanul repkednek és törik át a falakat a szereplők, de hogy az új A vadon szava feldolgozásban is azt a mérhetetlenül ótvar kinézetű CGI-kutyát kelljen néznem... Inkább meg sem nézem, mert már az előzetese is kizökkent.
0
2020. február 6., csütörtök 18:32
Eddig aggódtam, de most megnyugtattál. :D
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 17:09
Ritkán jutok el moziba ezért nagyon megválogatom sajnos mit nézek meg... Ezen sokat vacilláltam és ja mindent elolvastam, igazából Palpi tette be az ajtót... A többi dolog amit írtak róla nem nagyon érdekelt meg zavart, rugalmas tudok én is lenni :) Inkább a Tőrbe ejtve lett belőle, de nem érzem úgy, hogy rosszul jártam volna :D Na de majd úgyis megnézem, szóval emiatt ne aggódj :) Max itthon.. Akkor majd megbeszéljük, hogy most tényleg meghalt-e Palpi :D (gondolom, hogy megpróbálják megölni benne vagy ilyesmi...)
0
2020. február 6., csütörtök 16:51
Kiadnak közben régebbi filmeket is, amikről lehet beszélgetni, sőt, nem is kell kiadás, anélkül is elővehető régebbi film, amit itt a fórumon Remo végez misszióban. :)
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 16:49
Összevissza írtál, hogy hú, mindenképp megnézem, nem érdekel, ki mit mond, aztán meg elintézted azzal, hogy mindent elolvastál róla, amit mások írtak róla, ezért ilyen szarra nem ülsz be. Nem én vagyok következetlen a témában. :)
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 16:49
Én egyetlen filmjét sem láttam, legalábbis nem rémlik egy sem. Alapvetően én az 1980-as, 1990-es évektől követem a filmeket, régebbi filmeket nem nagyon nézek. A legrégebbi filmem /a rajzfilmeket nem számítva/ 1975-ből a Száll a kakukk fészkére, ahol számomra többek között idegesítő, hogy nem tudtak 1975-ben vér színű művért előállítani. Pedig imádtam a könyvet, szeretem Formant, de a régebbi filmekben előforduló technikai kivitelezés, illetve ezeknek a szánalmas kivitelezési megvalósításai engem zavarnak. Értem, hogy nem volt fejlett a technika, de nem láttak még vért a film készítői? Lehet, hogy mást kevésbé zavar, de nálam ezek fontos szempontok, ezért alapvetően a régebbi filmekkel kritikusabb vagyok, ez az én szegénységi bizonyítványom, de ez van.
Abban szintén egyetértek Veled, hogy számomra kevés igazán jó film volt az elmúlt években, nagyon sok volt a közepes film.
0
2020. február 6., csütörtök 16:43
Annyit olvastam, hogy SPOILER Palpatine visszatér. Mivel a hét, nyolc is egy szenny (saját jogán, főleg a hetedik amit premiernap néztem moziban epekedve) úgyhogy a kilenc ott rohad meg ahol van ezzel a telibeszart fordulattal :D Te meg ne vedd már zokon ha más szarozza azt ami neked tetszik... Be kell látni, hogy ez a hajó elment, már lett a SW és kész. Most már nem szent tehén, köszönhető a Disney "működésének"... Én pl az Halálos iramban sorozatot nézem, fasz tudja minek, egyre aberráltabb minden rész mégis kajálom és persze lefosom ha szidják, ez ezzel jár :)
0
2020. február 6., csütörtök 16:28
Pont a napokban gondoltam rá, hogy milyen rég láttam, ideje elővenni. Mostmár a szomorú apropó is újabb okot ad az ismétlésre.
0
2020. február 6., csütörtök 16:23
De azért ráz a hideg az SW-től, mert ahelyett, hogy megnézted volna, elolvastál róla két tucat felesleges szöveget, ami idő alatt pont megnézhetted volna a filmet is.
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 16:18
Képzeld nem... :)
0
2020. február 6., csütörtök 16:09
Ezt sem láttad?:
https://www.xpress.hu/xp/prod.asp?PID=2876&VID=R96369352322298338
0
2020. február 6., csütörtök 16:07
Már nincs, úgyhogy szerintem RIP a RIP-nek... :D
0
2020. február 6., csütörtök 16:04
Annak azért örülök, hogy nem írták ide nyolcan, hogy "RIP". Manapság csak erre van energia. Vagy már erre sincs?
0
2020. február 6., csütörtök 15:57
Én speciel azon gondolkodtam reggel miközben olvastam a haláláról, hogy miben játszott ez a pali a Spartacuson kívül. Filmjét ugyanis egyet se láttam, de biztos ott volt a szeren, nem mondom... Nyilván más korszak, de valahogy három filmjét nem tudnám felsorolni. Úgy általánosságban pedig a fórumaktivitáshoz annyit tudok hozzáfűzni, hogy a 10-15 évvel fiatalabb énemhez képest lett egy asszony két gyerekkel meg egy munkahely :) Meg a filmek is szarabbak sajnos, bárki bármit mond... Amikor egy SW rész megnézésétől a hideg ráz, akkor nincs miről beszélni... Bond, Top Gun, TENET, Dűne, kb ennyit várok idén... Az FF9 meg a Halál a Níluson van még de ez is 6 film egy évre... Kéthavonta egy... Ha játsszák őket a mozik, visszajöhetünk beszélgetni :D
0
2020. február 6., csütörtök 15:34
Hogy egy friss példát hozzak, éjfél után jött a hír, hogy Hollywood utolsó békebeli színészóriása, Kirk Douglas 104. életévében békében elszenderedett. Nem mondom, hogy ez szenzáció, de a munkássága okán azért csak megérdemelne némi figyelmet, rajtam kívül mégsem érezte senki, hogy említést érdemel. Még Végvári Tamás is vagy tízszer nagyobb megemlékezést kapott, midőn mindenki eljajgatta, hogy mostantól nincs aki Pacino hangja legyen...
Szerintem rezignáltabbak lettek az emberek, s ennek okaként részben a már emlegetett közösségi média-túltengést lehet újfent elővenni. Annyi fölös dózis jön létre naponta, hogy aki válogatás nélkül mindegyikbe belefut, annak a végén ideje sincs reagálni semmire, az információk nagy része pedig raktározódás nélkül távozik az agyból, vagyis csak kárba veszett a ráfordított idő - ami alatt akár a kevesebb több lehetne, s ahhoz még véleményt is farigcsálhatna. A túlzott és felesleges áradat elsodorja ennek lehetőségét és ami még veszélyesebb, elbutítja a befogadót, amikor ilyen kamupolitikai semmik vagy Berkik meg Norbik és hasonlók tömítik el az ingerszenzorokat.
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 15:15
Erről beszélek, hogy lehetőség most is van, csak el kell kezdeni a beszélgetést. :)
A KT nekem túl sznob oldal, legalábbis amikor utoljára sűrűbben olvasgattam, akkor nagyon nem az én világomnak tűnt az, ami ott folyt. A FB-os oldal meg olyan, amilyen, de legalább nem itt zajlik. :)

Ja, a Birds of Passage nincs elfelejtve, odakészítettem a tévé mellé, csak még nem került rá sor. Az Élősködőknek pedig nagyon elütött a vége attól, ami azelőtt történt, ha úgy tetszik, a fekete komédia hirtelen nagyon besötétedett és nekem ettől kicsit olyan felemás érzésem volt miután véget ért. De azért így is tetszett, csak kicsit fura volt.
most posts by TM
0
2020. február 6., csütörtök 15:15
Egyetértek Veled. Megmaradt bennem egy tizenéves hozzászólásod, lusta vagyok utánanézni, de a lényege az volt, hogy gyakorlatilag óránként nézed az xpress honlapját, követed a fórumot, gyakorlatilag folyamatosan követed az itt lévő dolgokat, írásokat. Anno én is így voltam a honlappal. Én tizenéve is, most is alapvetően only read fórumozó vagyok, néha-néha írok, akkor is főleg az általam egyébként várt szavazás időszakában. Az első hozzászólásom is évekkel ezelőtt sok évnyi fórum olvasás után jött el, amikor divat volt szidni a kereszténységet, a keresztény értékeket és alapvetően a keresztény egyházak szerepeit. Mondjuk sajnos divat most is, de legalább a fórumon azóta én nem olvastam hasonlókat. Akkor az nekem sok volt, valószínűleg hasonló hangvételnél megint billentyűt ragadnék, pedig sem vallásos, sem pedig bigott pápista nem vagyok, csak a Teremtőben hívő teremtmény. TM-nek abban pedig igaza van, hogy a fórum olyan, amilyenné tesszük, s ebben részben hibásak vagyunk mi fórumozók is, de az xpress is olyan tekintetben, hogy margón kívül helyezte gyakorlatilag a fórum elérhetőségét jópár éve.
0
2020. február 6., csütörtök 13:08
Látod, azért arra mégiscsak jó volt a panaszkodásom, hogy beszélgetünk valamiről. :)
0