Idejössz és sértegeted az embereket, anélkül, hogy bármilyen alapod lenne rá. Fércműnek titulálod azt, amit mások első helyre tettek, majd ajánlod, hogy gondolják át az ízlésüket. Valóban, ez azt mutatja, hogy nincsen semmi bajod más listájával? Ezeket a listákat mindenki a saját szórakoztatására készíti el, tetszik, nem tetszik, ez van.
Megjegyzem, hogy az én ízlésemmel nincsen gond, az én listáson a Joker IS szerepel. Egyébként a filmet kétszer is láttam moziban, és mind az UHD- mind a BD-steelbook itt figyel a polcomon. Mi több, annyira nem undorodom a filmtől, hogy próbáltam segíteni másoknak is a film beszerzésében.
A Skywalker kora kapcsán írt közösségi média-látleletemet látom, hogy abszolút nem sikerült dekódolnod, így a többieknek írom, hogy valamelyik nap egy friss példát láttam a FB-on: valami olyasmi volt, hogy Scorsese nem szereti a Marvel filmeket, bezzeg egy kólareklámban szerepel. Nos, ha ez valaki szerint nem megélhetési újságírás, akkor alapvető értékítéleti problémái vannak. S akik ez alá a szuper poszt alá farkcsóválva becsaholnak, azok valóban az idióta jelzőt érdemlik ki. Nem csak azért, mert egy hülyeséghez asszisztálnak, hanem azért is, mert naívan elhiszik, hogy a szerzőnek vagy annak gazdáinak kicsit is számít a fórumozók véleménye, pedig csak a kattintás, a rábökés a lényeg, hogy a reklámfelületeket minél kedvezőbben értékesíthessék, erről szól. S e szentségtelen cél érdekében deformálják a kiforratlan ifjúság ízlését, vonzzák be a más miatt is besavanyodott idősebb embereket, felszínre hozva a gyűlöletüket. A posztok egyre nagyobb része eleve egy sommás, gúnyolódó címmel indít, mivel oda kell vonzza a szemeket és hát legszebb öröm a káröröm alapon lehet együtt ekézni az éppen aktuális dolgot. Persze csak olyat, amit sokan ismernek, mint például a Star Wars. A Macskák kapcsán nehéz lett volna ennyit termelni, mivel az átlag filmnéző eleve nem néz musicalt, mi több az élőszereplős Aladdin kapcsán is méltánytalankodik, hogy miért énekelnek benne, nem tudván azt, hogy anno 1992-ben ez ugyanígy volt az animációs verzióban. De hát ne várjunk el alapos filmtörténeti felkészültséget egy alapfogyasztótól, aki csak jól érezni akarná magát, viszont az objektívebb, kevésbé hangulatkeltőbb cikkeket ők is megérdemelnék, hogy aztán VALÓBAN saját maguk dönthessék el, hogy mit tartanak jónak és mit nem, ne pedig készen kapják az ítéletet bármiről, ami alá aztán mérlegelés és - ami súlyosabb - gondolkodás és főleg saját szemmel való meggyőződés nélkül állnak be, hogy a szerzővel együtt rázzák az öklüket.
Szerintem ez káros, s ez régen nem volt ennyire elburjánzódva, így igenis kihat bármilyen termék forgalmára, bármilyen esemény utóéletére, mindenre.