Keresés

2019 - A LEGJOBB FILMEK

2020. február 2., vasárnap 21:24
Én is szeretném megköszönni Dylan-nek ismételten a lebonyolítást, kiírást! :) Jó sorvezető számomra, miket kell vagy legalábbis érdemes pótolnom, több évre visszamenőleg is.

Pár éve én is kihagytam egyetlen egy szavazást, mert be akartam pótolni még pár filmet és kifutottam az időből, úgyhogy ezért is írtam meg korán a listát, úgyis tudtam, hogy befolyásoló tényező már nem igen lesz a listámon, pedig vannak nagy hiányosságaim is. Köszönöm, köszönjük! :)
0
2020. február 2., vasárnap 21:18
Ez sajnos valóságos kórkép, magad vagy rá a bizonyíték.
most posts by TM
0
2020. február 2., vasárnap 21:08
"Az új trilógia egyedüli baja az a rengeteg idióta, akik a közösségi médiában elburjánzva mindenben szakértőként harsogják túl egymást akár mezei esztétaként, akár szánalmas megélhetési bloggerként..."

Akkor ez mi, ha nem személyeskedés???
Ne folytasd a magas lóról való dumát, mert rohadtul unalmas!
Nagyon messze állsz attól a kiforrodt személyiségtől, akinek képzeled magad.
Bosszantó, hogy megengedsz magadnak ilyet, mint ez is, aztán jön a következő böfögésed, amiben rendre akarod inteni a másikat!
Az arrogáns viselkedésednél, beképzeltségednél, csak a filmes ízlésed a röhejesebb.
0
2020. február 2., vasárnap 20:19
Nem mulatságos viszont arrogáns személyeskedésbe fordítani a véleménykülönbözőséget. Ez a stílus az, amiről korábban beszéltem, s ami nem ebbe a fórumba való, megvoltunk eddig is nélküle.
most posts by TM
0
2020. február 2., vasárnap 19:35
Mulatságos, de egyben arrogáns is, olyasvalakinek véleményt alkotni a Jokerről, aki szerint az idei legjobb! film, a Skywalker kora című férc"mű"!
Mondanám, hogy gondoljátok újra a filmes ízléseteket, na de ugye...
0
2020. február 2., vasárnap 11:40
Zsíros kenyér. :)
Köszönjük az idei munkádat is, Dylan, remekmű vagy!
0
2020. február 2., vasárnap 1:35
Nálam ezért csak 9. Gondolkodtam, hogy vajon a Házassági rörténetet tegyem a helyére, de annál - a szintén kiváló színészi munka mellett - még kevésbé éreztem a történet súlyát, ezért maradtam ennél.
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 20:04
Nálam is sokáig kérdéses volt, hogy befér -e a TOP10-be, de pontosan úgy van, ahogy mondod, Phoenix remek színészi alakítása húzta fel ezt a filmet. A sztori eléggé döcögős volt, és közel sem éreztem azt a katarzist, amiről itt páran áradoztak.
0
2020. február 1., szombat 20:02
Azt vettem észre, hogy akinek a listáján szerepelt a Joker, mind Phoenix zseniális játékát méltatta. Teljesen jogosan, valóban nehéz elképzelni, hogy bárki más jobban megoldotta volna a feladatot. Az a kérdés, hogy ettől már az egész film jó-e? Szerintem nem. (Lásd még: Gary Oldman A legsötétebb órában.)
0
2020. február 1., szombat 19:57
Én sem örülök neki, de sajnos várható volt, nézve a listákat. Szerintem sokkal jobb filmek is voltak nála, de hát a többség akarata az a többség akarata.
0
2020. február 1., szombat 19:53
Csak arra próbáltam utalni, hogy az emberek sokszor úgy működnek, hogy az utolsó pillanatra hagyják a dolgokat, miközben nem feltétlenül követik figyelemmel a határidőket sem. De félreértés ne essék, mindettől függetlenül én is értékesnek tartom a munkádat, mivel szerintem is érdekes látni, ki milyen filmeket (és esetleg miért) részesített előnyben másokhoz képest.

Ami engem illet, már nekem (is?) évről évre egyre kevesebb a kedvem ahhoz, hogy listát állítsak, mivel az igazán jó filmek száma is egyre kevesebbnek tűnik, viszont egyre több a csalódás. Az idén például nem is tudtam összeszedni tíz filmet azok közül, amiket láttam, miközben a kimaradtak között szinte biztosan lett volna olyan, ami befért volna. De mielőtt még egyszer leírnám az "is" szót, az én csonka listám kb. ez lett volna (túlságosan azért nem sírok, hogy végül nem számított bele az eredménybe):

Toy Story 4. - /Toy Story 4/ (2019)
Joker - /Joker/ (2019)
Volt egyszer egy... Hollywood - /Once Upon a Time... in Hollywood/ (2019)
Testvérlövészek - /The Sisters Brothers/ (2018)
Az aszfalt királyai - /Ford v Ferrari/ (2019)
Mi - /Us/ (2019)
Bosszúállók: Végjáték - /Avengers: Endgame/ (2019)
Pókember: Idegenben - /Spider-Man: Far From Home/ (2019)
Így neveld a sárkányodat 3. - /How to Train Your Dragon: The Hidden World/ (2019)
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2020. február 1., szombat 16:59
Nem felindulás ez, inkább szomorúság, és nem a "filmemről" van szó, azt pont kibírom, hogy másnak nem pont ugyanaz a véleménye. Az aggasztó, hogy mennyire elbutítottak, elbutultak lettek az emberek, s itt nem a helyesírás vagy a fogalmazásképtelenség a legnagyobb baj - bár az is - hanem a korábban leírtak. Nincs az egésznek kultúrája, hiányzik az inteligencia. Így aztán örömszámba megy, ha adódik egy ilyen beszélgetés, mint ez itt. :)
Réz műsorát szívesen megnézném. :)
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 16:53
Ezt a határidő problémát nem nagyon értem. Tényleg 15 éve mindig ugyanaz a határidő. Január 31. 17:00. Ez minden éven vastagon kiemelve szerepel a játék leírásában, de még emlékeztettem is rá a topicban. Úgy gondolom ehhez azért lehet alkalmazkodni. Ha valaki péntek este pont nem ér rá, akkor simán fel tudja rakni a listáját csütörtök este 22:30-kor is vagy, bármikor a több mint egy hónap alatt. Ezen kívül senki nem jelezte az elmúlt években, de még idén sem, hogy "nekem nem oké ez a határidő." Ezek után elég fura lett volna, ha a 31-én este 17 órakor nem eredményt hírdetek, ahogy azt gondolom mindenki várta, hanem csak úgy kitolom a határidőt plusz egy nappal, mert hátha van 1-2 ember aki még ezután akarja beküldeni a listáját. Ez nem rugalmasság lett volna, hanem következetlenség.

Nem azt mondom hogy nagy meló lenne ezt a kis játékot minden évben leszervezni, hisz már rutinból megy az egész. Mondjuk a választék összeállítása eléggé kulimunka. Talán pont emiatt pár éve fontolgattam hogy abbahagyjam. Téglagyári megálló győzött meg végül az ellenkezéjéről. Még mindig érdekes látni hogy egy csapat filmrajongó szerint melyek lennének az év legjobb filmjei. De időközben rájöttem hogy a résztvevők számán azt is folyamatosan lehet mérni az évek tükrében, hogy mekkora az élet itt a fórumon.

Szerintem egész jó kis végeredmény született idén. Minden évben annak drukkolok hogy a Top 10 ne csak a tömegeket moziba vonzó blockbusterekből álljon, hisz egy igazi filmrajongó nem csak ilyeneket néz, hanem tudatosan keresi a különlegesebb alkotásokat is.

Átlagpontos lista idén is készült. Eképpen fest a legalább öt szavazatott filmekre leadott toplista az átlagpontok alapján:

1.) Élősködők - /Gisaengchung/ (94 pont) (13 szavazat) 7,23
2.) Volt egyszer egy... Hollywood - /Once Upon a Time... in Hollywood/ (172 pont) (24 szavazat)  7,17
3.) Joker - /Joker/ (186 pont) (26 szavazat) 7,15
4.) Zöld könyv - Útmutató az élethez - /Green Book/ (150 pont) (21 szavazat) 7,14
5.) A két pápa - /The Two Popes/ (57 pont) (8 szavazat)  7,13
6.) Star Wars: Skywalker kora - /Star Wars: The Rise of Skywalker/ (92 pont) (13 szavazat) 7,08
7.) Bosszúállók: Végjáték - /Avengers: Endgame/ (106 pont) (16 szavazat) 6,63
8.) Az aszfalt királyai - /Ford v Ferrari/ (109 pont) (17 szavazat) 6,41
9.) Fehér éjszakák - /Midsommar/ (62 pont) (10 szavazat) 6,20
10.) Az ír - /The Irishman/ (114 pont) (19 szavazat) 6,00
11.) Zombieland - A második lövés - /Zombieland: Double Tap/ (41 pont) (7 szavazat) 5,86
12.) A kedvenc - /The Favourite/ (6 szavazat) 5,83
13.) Házassági történet - /Marriage Story/ (63 pont) (11 szavazat) 5,73
14.) Rocketman - /Rocketman/ (49 pont) (9 szavazat) 5,44
15.) Mi - /Us/ (43 pont) (8 szavazat) 5,38
16.) Alita - A harc angyala - /Alita: Battle Angel/ (75 pont) (14 szavazat) 5,36
17.) Kurszk - /Kursk/ (32 pont) (6 szavazat) 5,33
18.) Toy Story 4. - /Toy Story 4/ (37 pont) (7 szavazat) 5,29
19.) Pókember: Idegenben - /Spider-Man: Far From Home/ (62 pont) (12 szavazat) 5,17
20.) A 64-es betegnapló - /Journal 64/ (41 pont) (8 szavazat) 5,13
21.) Ad Astra – Út a csillagokba - /Ad Astra/ (45 pont) (9 szavazat) 5,00
22.) Álom doktor - /Doctor Sleep/ (34 pont) (7 szavazat) 4,86
23.) Rambo V – Utolsó vér - /Rambo: Last Blood/ (38 pont) (8 szavazat) 4,75
24.) Alelnök - /Vice/ (23 pont) (5 szavazat) 4,60
25.) Az: Második fejezet - /It: Chapter Two/ (23 pont) (5 szavazat) 4,60
26.) A csempész - /The Mule/ (59 pont) (13 szavazat) 4,54
27.) Downton Abbey - /Downton Abbey/ (21 pont) (5 szavazat) 4,20
28.) Shazam! - /Shazam!/ (18 pont) (5 szavazat) 3,60
29.) John Wick: 3. felvonás: Parabellum - /John Wick Chapter 3: Parabellum/ (15 pont) (5 szavazat) 3,00
0
2020. február 1., szombat 12:00
Mármint Arthurból nem lesz Bob Dylan?:)
0
2020. február 1., szombat 11:59
Ok, így már azért árnyaltabb a kép.:) Érthető a felindulás, bár magamból kiindulva engem személy szerint soha nem érdekelt és nem érintett meg ennyire ha akárkik, akárhol, akármilyen formában lehúzzák a kedvenc filmjeimet.

Jó, hogy felhoztad Réz Andrást. Néha nekem is eszembe jut: a 80-as évek elején-közepén volt egy filmelemző műsora /a címe most nem fog eszembe jutni/ és két dologra emlékszem, bár lehet, hogy mindkét epizód ugyanabban az adásban szerepelt: elmagyarázta annak a jelentőségét, hogy miért fontos az, hogy Lucas ilyen formában ábrázolta a két droid egymásra találását a buckalakók fémhulladék gyűjtő járművében.

A másik pedig, hogy milyen expresszionista vonásai vannak Fábri Zoltán Hannibál tanár úr-jának. Lehettem úgy tizenegy-két éves, de erre a mai napig emlékszem.:)
0
2020. február 1., szombat 11:26
Dylan ha egyszer A-t mond, akkor abból nem lesz B. :)
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 11:20
Azzal nincs is gond, nyilván előre lehetett tudni a határidőt, mint mindig. Csak arra gondoltam, hogy egy pici rugalmasság talán most belefért volna, amikor úgy jött ki a lépés, hogy a 31-e pont péntekre esett. Nem hiszem, hogy az eredmények összegzése és kihirdetése ne ért volna rá még egy napot, és stratégiailag szerintem szerencsésebb dolog még a hétvégéből is engedni egy kicsit, hogy az a néhány user, aki az utolsó pillanatokban szavaz, se maradjon ki a buliból.

A fentiekből kiindulva szerintem nem lenne hülyeség minden évben (ki tudja, mennyi van még hátra?) úgy megállapítani a határidőt, hogy mondjuk január utolsó vagy február első szombatjára essen. Ez azért nem olyan, mint a húsvét, ami évenként heteket képes vándorolni, viszont az Oscar-gálát sem teszik soha kedd vagy akár péntek estére, csak mert pont akkorra jön ki a dátum:)
0
2020. február 1., szombat 11:06
Amúgy - ha valakit érdekel egyáltalán - érdekesség,  hogy átlagpontos lista nem készült, ahogy már tavaly sem, pedig akkor másfélszer ennyien, 67-en szavaztunk,  - és háromszor annyian köszöntük meg a szervezést. Mondjuk ilyen kevés szavazatnál talán annyira sok értelme nincs is, a tavalyi termésnél inkább.
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 10:53
Ha már így alakult, azért leírhatnád, hogy mik voltak a favoritjaid, engem így is érdekel. :)
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 10:47
Nekem tegnap délután fél 4 és 4 között volt rá érkezésem egy zötykölődő vonaton.
Nos, írtam már jobb értékelést is, de legalább most is írtam, félretéve A világítótorony és a streamszolgáltatók műsora miatti véleménykülönbözőséget, mivelhogy ez mégiscsak játék. :)
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 10:43
Ami idén új elem volt, az az, hogy nem folytam bele a rikkancsoskodásba, vagyis nem hajtottam senkit, hogy nosza, adja már a szavazatát, hol van már a faking lista, stb. Kiváncsi voltam, hogy így "magától" mennyire működik a dolog. Nos, annyira, hogy kis híján negatív rekord lett. Ha nincs szájba rágva, ha nincs legalább kétszer-háromszor egy héten direktben előszedve a topik, akkor elsiklanak felette, majdmégmegnézekeztazt, aztán jön a jajgatás, hogy lemaradtunk. Most tzoli volt, aki ezt valamelyest észlelte, és próbálta korrigáltatni. Amúgy egyik évben velem is megesett, hogy kicsúsztam a limitből, szidtam is a piás gondnokot, mint a bokrot, míg beláttam, hogy én voltam a dikk.
Na, lényeg a lényeg, ha kell a szavazósdi, akkor egyénenként jobban tegye oda magát mindenki, vegye a fáradságot, és időben írjon le 10 filmcímet, hogy így minél szélesebb mintából álljon össze az összesített végeredmény.
S utána legalább egy "zsír" szót írjon oda, hogy a játékmester érezze azt, hogy nem csak úgy megszokásból strigulázza a címeket, önmaga szórakoztatására.
Ennek is megvan, - kéne, hogy meglegyen - a saját kultúrája, a minimált tegyük oda, ha már...
most posts by TM
0
2020. február 1., szombat 10:38
Este már nekem is beugrott :)
Az elmúlt 10 évben minden évben beszálltam, szóval igen, megszokhattam már volna :)
0
2020. február 1., szombat 10:36
Aki akarta, megoldta a beküldést. Én saját példámat tudom mondani. Meló után konkrétan éjszaka raktam össze a listát, hogy meglegyen határidőre. Fáradtan, de annál nagyobb lelkesedéssel. Szóval én csak köszönöm Dylan munkáját most is. :)
0
2020. február 1., szombat 10:35
A korábbi évekhez képest most könnyebben összeraktam a listám, nem kellett szenvednem azzal, hogy mivel töltsem fel 10-ig. Sőt még tegnap este egy utolsó rostán szórtam volna ki fájón szívvel párat. A végeredményt nézve becsempésztem volna még egy csempészt, s talán a két pápát is a top 10-be :)
0
2020. február 1., szombat 10:30
Minden évben ugyanaz a határidő, talán egyszer volt, hogy hónap utolsó napján du. 5 óra helyett du. 4 volt a befejezés ideje, mert a szavazatszámlálónak egyéb dolga akadt. Szóval 15 év alatt már hozzá lehetett szokni a zárás idejéhez, ami ráadásul idén is többször említve volt. Aki akart, tudott szavazni, aki meg csak sértődni akart, hát, annak is van itt hely. :)
most posts by TM
0