Mivel mindig is érdekelt a véleményed - lásd, nem táplálok irányodban prekoncepciót - így végigolvastalak, eképpen jutottam el a nekem szóló, látatlanban is "molesztáló" kérdésedig. :)
Nos, elég csak belépned bármilyen közösség, közösségi média, csoportosulás oldalára, web, blog, akármi és máris láthatod, hogy - jó esetben - félművelt, rosszabb esetben teljesen agyhalott emberek fújják a magukét, legyen szó akármiről, nem kell filmes vonatkozás, foci, politika, mindegy. Jellemzően képviselni kell egy bizonyos nézőpontot, amit a leghangosabb, legszélsőségesebb megmondóember állít fel, alakít ki, és egy bolond százat csinál alapon szépen köré állnak a kilógni nem akaró, nem merő, saját véleményt megformálni nem merő, nem akaró, nem tudó többiek. Aztán ha az imigyen megerősödött csordában valaki mégis mer máshogy bégetni, azt ízekre szedi az egyfelé húzásban felbátorodott slepp. Annyi példa van erre, hogy már átlépni, kikerülni sokkal nehezebb, mint belebotlani, belekeveredni. De azért magára valamit adó ember mégis megteszi, törekszik rá.
Konkrétan a Skywalker koráról annyi bejegyzés látott napvilágot, mint talán az eddigi részekről összesen. Minden oldal ebből a fejőstehénből szándékozta összehozni a működéséhez szükséges kattintásszámot, s ehhez bármit bevetett, kezdve az előzetes előzetesének az előzeteséről szóló beharangozótól a "hogyan siklatta ki az utolsó rész a teljes sagát" című veretes baromságig. De hát amikor az az ukáz, hogy legalább napi három Star Wars-böffentés kell az oldalra, akkor egy idő után odalesz az a kis kreativitás is, ami jó esetben az elején még megvolt. Aztán ahhoz sem kell nagy megfigyelőképesség, hogy valaki átlássa, hogy hogyan lopkodják ezek a "menő" filmes oldalak egymás cikkeit, minimális változtatás után másodközölve ugyanazt a semmit. A legtöbbjét simán ki lehet szórni a kukába, annyira felesleges, sőt káros. Amikor kommentszekcióban megjelennek a "szarvarsz" és egyéb poénosnak ható kifejezésekkel operáló megmondóemberek, akik két éve még a előző részt szidták és már alig várták, hogy végre új prédájuk legyen és már az első elő-előzetesből kiszűrték, hogy az új rész is merő trágya, mert hát mocsokdizni. Persze azzal az egy plüsbábbal operáló, háttérvetítéssel spóroló egypálcás home video Mandalorian überkirály és ott már nem gáz, hogy ugyanaz a gecidizni a góré, mert hát még a takitavajkiki is milyen baró volt benne (lásd, felpofozták a bábut). Na, szóval ez is egy újabb példa arra, hogy bizonyos dolgokat kötelező szeretni, másokat meg utálni, vagy kivet magából a banda. Ugyanakkor meg észlelhetően névváltozáson esett át a második rész, amit háromból két ember már csak Klónok háborújaként emleget fel, és nincs körülöttük senki, aki lenyomna nekik egy sallert, hogy ha már közszerepelnek, akkor legalább az alapokkal nem ártana képben lenni. Na de biztosan nekem vannak túlzott elvárásaim, mivel anno még Réz András - és Ligeti Nagy Tamás írásokon nevelkedtem, akik választékosan, felkészülten, élvezhető módon és ami talán a legfontosabb - tisztelettel járták, írták körbe a filmeket.