A határidőig már nincs lehetőségem pótolni esetleges elmaradottakat, úgyhogy:
1. Ad Astra: Út a csillagokba
2. Volt egyszer egy... Hollywood
3. Az aszfalt királyai
4. Így neveld a sárkányodat 3
5. Yesterday
6. Rocketman
7. Rambo V: Utolsó vér
8. A csempész
9. X-Men: Sötét Főnix
10. Jetikölyök
Amiket még láttam, de lemaradtak a listáról:
Dermesztő hajsza
Angry Birds 2: A film
Gemini Man
Kedvencek temetője
Kurszk
Men In Black: Sötét Zsaruk a Föld körül
Az első hely kiléte a megtekintés óta nem volt kétséges, számomra egy második Interstellar-t adott az Ad Astra tavaly ősszel. Tarantino aktuális alkotása sem hazudtolta meg magát, az egésznek van egy iszonyat jó hangulata, plusz Brad Pitt a két végletét mutatta meg színészi eszköztárának, a halál lazát és a teljesen komolyat. Bale és Damon közös filmjét elég későn sikerült elkapni, de amolyan sleeper hit-ként berobbant a harmadik pozícióba. Hablatyék záró kalandja is igen jól sikerült, ahogy a Yesterday is, amihez nagyon sok reményt nem fűztem, de a témája miatt jegyet váltottunk és nem bántuk meg. A Rocketman nálam nagyon kevéssel elmarad a tavalyi Bohemian Rhapsody-hoz képest, de Elton bácsi életét elég behatóan ábrázolja, remek dalválasztásokkal. Stallone is visszatért Rambo karakterével, bár meg kell hagyni, ez az eresztés jobban működne egy szimpla akciófilmként, a sorozatba egyáltalán nem passzol, John bácsi utazása a negyedik film végén végetért. De ezzel együtt a hetedik helyre elég volt. Eastwood is előrukkolt az aktuális alkotásával (ez nála minden év elején úgy tűnik, menetrendszerű), csak most a főszerepet is elvállalta, ami nagyon megdobja a végeredményt. Szuperhősök közül engem egyedül az X-Men széria érdekel valamelyest (na meg Venom, de az másik történet), a tavalyi film elmarad a nagy elődöktől, de a maga helyén kezelve abszolút jó kis kikapcsodás, a nagyon darkos hangulat ellenére is. A listát a második sleeper hit, a Jetikölyök zárja, előzetes alapján jónak tűnt, de az egész filmre is igaz a megállapítás.
A toplistáról lemaradtak is jók, csak nem annyira, hogy a 10 legjobb között legyenek. A Dermesztő hajsza főleg a házimozis hiányzása miatt maradt ki, a Kurszk iszonyat nyomasztó, A Men In Black az előző részekhez képest csalódás, a Gemini Man listás is lehetett volna, ha kevesebb filmből tudtam volna válogatni, a Kedvencek temetője sem volt semmi, az Angry Birds 2 is hozta nálam a szintet. Lehetséges, hogy alakított volna a listán az a pár eddig nem látott film, amiket kinéztem, de nem számottevően. Hát ennyi.