Keresés

Star Trek I. - Űrszekerek (UHD + BD) (UHD)

2022. november 2., szerda 19:33
Miután sikerült nagy nehezen karcmentes példányhoz jutnom, megtekintettem. A külföldi tesztek 4/5-ös képminősége kissé meglepő, de látva a kész produktumot, helytálló. Nagyon igyekeztek 2022-es szintre hozni az eredeti effekteket (ahol tudták), de szerintem kicsit a visszájára sült el a dolog. Van pár meglehetősen életlen jelenet (nem az anamorf lencsék esetleges torzítására gondolok), hanem pl. amikor a szonda elragadja Ilia hadnagyot, az a képsor bizony gyengén muzsikál. Bár az is lehet, hogy direkt ilyen.

Ennél jobban viszont nem fog kinézni ez a film UHD-n, a magyar felirat megléte örvendetes (a fordítás is elfogadható), úgyhogy nem bántam meg. Az eredeti hang is nagyon jól szól.
0
2022. szeptember 29., csütörtök 5:41
Frank Horrigan írta:
Aki átvette / belefutott valahol, annak kérdés: ez is zsugorfóliás, vagy sikerült esetleg rendes csomagolást kapnia?

Mindegyik olyan, mert Edit néni csomagolja, hogy spóroljanak 50FT/db-ot kiadványonként. Szánalmasak!
0
2022. szeptember 28., szerda 14:08
Aki átvette / belefutott valahol, annak kérdés: ez is zsugorfóliás, vagy sikerült esetleg rendes csomagolást kapnia?
0
2022. szeptember 16., péntek 16:03
Dömi írta:
Csak a szokásos...
Semmit nem tudnak időben megjelentetni. Még azt a havi 2-3 filmet se.

Ja, amit meg késve kiadnak, annak is össze van baszva a csomagolása, a Warner az utóbbi időben kritikán aluli külalakkal hozza ki a kiadványait, ahogy nézem, a Paramount is felzárkózott hozzájuk. Belefáradtam, hogy mindenből legalább kettőt kell venni, ha az ember egy normális, karcmentes verziót össze akar hozni. Ez a "parasztnak a balkánra így is jó lesz"-mentalitás nálam nem működik. Ha meg emiatt mondjuk külföldről kerül megvételre, az a hazai számokat rontja és megint lehagynak minket a következőkről.

Nem csoda, hogy lassan már semmit nem veszek. Egyedül a Sony az, akik még a választék mellé rendesen is csomagolnak.
1
2022. szeptember 16., péntek 10:48
Frank Horrigan írta:
Szeptember 30, a tologatás elkezdődőtt...

Csak a szokásos...
Semmit nem tudnak időben megjelentetni. Még azt a havi 2-3 filmet se.
0
2022. szeptember 15., csütörtök 22:59
Szeptember 30, a tologatás elkezdődőtt...
0
2022. szeptember 8., csütörtök 11:36
Tudható, hogy lesz-e UHD-ból fémdobozos?
Ez a tényleges rendezői változat, ha jól értem. Remélem, tényleg a 137 perces verzió lesz.
0
2022. szeptember 6., kedd 12:22
NocadLee írta:
Olyan furcsa, hogy egy filmrajongót érdekelnek az extrák?

Pl. engem is érdekelnek, és szeretem, ha rajta vannak egy kiadványon. Nélkülük az egész körítés nekem olyan fapadosnak és "nemkomplettnek" érződik...
Üdv a Tudatos Fogyasztói Társadalomban!
0
2022. szeptember 6., kedd 9:52
Olyan furcsa, hogy egy filmrajongót érdekelnek az extrák?
0
2022. szeptember 5., hétfő 19:29
[quote]

nem kell extras lemez! 🙂[/quote]

Egyetértek. Hányszor nézed meg az extrákat?
0
2022. szeptember 5., hétfő 17:53
NocadLee írta:
Én nagyon szívesen támogatnám a magyar kiadást egy vásárlással, de jól látom, hogy ebből a kiadásból hiányozni fog az extrás lemez?

nem kell extras lemez! 🙂
0
2022. szeptember 5., hétfő 17:07
argab írta:
Viszont EUs piacokon meg állítólag a sima kiadás 2 helyett 3 lemezes lesz és tartalmazza a 4K és BD változatot illetve az extra lemezt is. Hogy ezek után ide melyik kombináció érkezik jó kérdés.

Én a borzalmas BD kiadványok óta vártam, hogy végre épkézláb minőségben is megjelenjenek. De mivel szinte semmi esélyét nem látom, hogy a többi is érkezik, nemhogy a 6-os csomag, inkább megrendeltem külföldről. Arról nem is szólva, hogy emlékeim szerint elég csapnivaló felirat volt anno némelyik DVD kiadáson. Szóval ha azokat használják újra mint Top Gun esetén is történt, amúgy sem érne sokat.

Az extrákra nem került magyar felirat, így sok értelme nincs mellékelni őket, itt a filmnek magának kell egyáltalán örülni, hogy valami csoda folytán ráraktak minket.

Emlékeim szerint az ST DVD-knek nem volt rossz feliratuk, ellenben a Top Gun, az valami katasztrófa még a remaszterelt BD-n is e tekintetben, kb. a fél film nincs lefordítva, csak random kiragadott mondatok. A Vadászat a Vörös Októberre viszont teljesen új feliratott kapott BD-n, így szerintem nem kell aggódni.
0
2022. szeptember 4., vasárnap 0:01
NocadLee írta:
Én nagyon szívesen támogatnám a magyar kiadást egy vásárlással, de jól látom, hogy ebből a kiadásból hiányozni fog az extrás lemez?

Elég zavaros, hogy merre milyen csomagokban jelenik meg pontosan, de elvileg USA piacon ez a 3 változat lesz ha jól értem:
- Limited edition: három lemezes, benne 4K rendezői, 4K mozis és tévés bővített vágás, illetve BD extra lemez
- Sima kiadás: kétlemezes, 4K rendezői, illetve BD extra lemez
- I-VI csomag részeként: rendezői és mozis is 4K illetve BD is, valamint BD extra lemez

Viszont EUs piacokon meg állítólag a sima kiadás 2 helyett 3 lemezes lesz és tartalmazza a 4K és BD változatot illetve az extra lemezt is. Hogy ezek után ide melyik kombináció érkezik jó kérdés.

Én a borzalmas BD kiadványok óta vártam, hogy végre épkézláb minőségben is megjelenjenek. De mivel szinte semmi esélyét nem látom, hogy a többi is érkezik, nemhogy a 6-os csomag, inkább megrendeltem külföldről. Arról nem is szólva, hogy emlékeim szerint elég csapnivaló felirat volt anno némelyik DVD kiadáson. Szóval ha azokat használják újra mint Top Gun esetén is történt, amúgy sem érne sokat.
0
2022. szeptember 2., péntek 13:11
0
2022. augusztus 23., kedd 12:40
Mozigépész írta:
De ez most egy új kiadás nem?
A többi rész még nincs kiadva, szóval azért van esély még rá, hogy felkerüljünk az újabb kiadásokra.
Mondjuk Paramount, szóval én sem látok rá sok esélyt, de hátha.

RBG-n láttam anno tavaly a specifikációkat, ott a 4Ks lemezen nem volt magyar felirat. De az Angol mellett volt még francia,japán,spanyol, német hang is. Vagy az akkor nem tudom milyen kiadás lehetett.
Az I-IV-rész és voltak még remastered BD kiadások is, és azokon sem volt magyar vonatkozás.
Szóval én nem is számítottam erre, hogy lesz felirat hozzá.

Igen, ez új kiadás, mivel első körben az eredeti mozis verzió jelent meg (magyar vonatkozás nélkül).

Az 5-6. részen nem vagyunk rajta, láttam a specifikációkat.

A nagy piacok nyelvein kívül senkit nem raktak rá az eddig kiadottakra, ennél a filmnél viszont valamiért csináltak egy kelet-európai / távol-keleti masztert. Nem bánnám, ha a többi részhez is készülne, ha csak felirattal is. Gondolom ennek a kiadványnak a sikerétől függ. Elég sok olyan nyelv került rá fel, ahol eddig még BD se volt egyikből sem.
0
2022. augusztus 23., kedd 9:45
Frank Horrigan írta:
Ez az, ez azonnali vásárlás lesz. Kár, hogy a többi esélytelen, mivel azokra nem kerültünk fel. De már ez is a csoda kategóriába esik, hogy legalább az első mozifilmet megkaptuk, főleg hogy UHD-n is.

Szinkron miatt felesleges reklamálni, a rendezőihez nem készült. Mivel dialógus és hangeffekt-eltérések is vannak, a meglévő két magyarítás kipótlása nagyon pepecselős meló lenne.

Csak a másik két változat (eredeti mozis és 1983-as tévés vágás) hiánya, na meg az extrák mellőzése hagy némi keserű utóízt, de maga a film önmagában nagyon nagy plusz.

Egyedül vagyok a véleményemmel valószínű, de szerintem az egyik legjobban sikerült résznek tartom a klasszikus filmek közül, ráadásul a zenéje is kegyetlenül odaver.

De ez most egy új kiadás nem?
A többi rész még nincs kiadva, szóval azért van esély még rá, hogy felkerüljünk az újabb kiadásokra.
Mondjuk Paramount, szóval én sem látok rá sok esélyt, de hátha.

RBG-n láttam anno tavaly a specifikációkat, ott a 4Ks lemezen nem volt magyar felirat. De az Angol mellett volt még francia,japán,spanyol, német hang is. Vagy az akkor nem tudom milyen kiadás lehetett.
Az I-IV-rész és voltak még remastered BD kiadások is, és azokon sem volt magyar vonatkozás.
Szóval én nem is számítottam erre, hogy lesz felirat hozzá.
0
2022. augusztus 21., vasárnap 22:43
Ez az, ez azonnali vásárlás lesz. Kár, hogy a többi esélytelen, mivel azokra nem kerültünk fel. De már ez is a csoda kategóriába esik, hogy legalább az első mozifilmet megkaptuk, főleg hogy UHD-n is.

Szinkron miatt felesleges reklamálni, a rendezőihez nem készült. Mivel dialógus és hangeffekt-eltérések is vannak, a meglévő két magyarítás kipótlása nagyon pepecselős meló lenne.

Csak a másik két változat (eredeti mozis és 1983-as tévés vágás) hiánya, na meg az extrák mellőzése hagy némi keserű utóízt, de maga a film önmagában nagyon nagy plusz.

Egyedül vagyok a véleményemmel valószínű, de szerintem az egyik legjobban sikerült résznek tartom a klasszikus filmek közül, ráadásul a zenéje is kegyetlenül odaver.
0