Keresés

KARÁCSONYI FILMEK

2005. november 11., péntek 12:59
5.1

Ennyi film jut eszembe első blikkre, ha karácsonyi filmekre gondolok.

1)
Hull a pelyhes
Nálam ez az abszolút kedvenc. Emlékszem, mekkora meglepetés volt ez számomra, amikor alig néhány hónappal a Végképp eltörölni bemutatója után ez is mozikba került. Egyszerűen imádom, minden poén a helyén van, a karácsonyi hangulat pedig garantált, s emellett Arnold ismét megmutatja, hogy nemcsak akciófilmekben állja meg a helyét.
Annál inkább fáj, hogy nincs szinkron az itthon megjelent DVD-n, s még szörnyűbb, hogy a feliratozása is kritikán aluli... Persze ettől még megvettem, de ha kiadnák szinkronnal, az elsők között venném meg újra.

2)
Reszkessetek betörők
Ez megintcsak az a film, amit nagyon kedvelek, és a karácsonyi hangulat itt is garantált. Mivel ezt a filmet a Hull a pelyhessel szemben képtelen voltam szinkron nélkül elfogadni, még nem vettem meg DVD-n, de szerencsére már nem sokáig fog hiányozni a gyűjteményemből, mivel 29-én újra megjelenik - szinkronnal.

3)
Reszkessetek betörők 2. - Elveszve New Yorkban
Lásd 2.

4)
Télapu
A korábbi három cím szerintem köröket ver erre a filmre, de azért még ennek is ott a helye a karácsonyi kollekcióban. Még nem vettem meg, de a mostani akciós áron már beszerzem.

5)
Télapu 2. - Veszélyben a karácsony
Ezt meg még nem is láttam, de az első rész alapján megelőlegezem neki a bizalmat, és ezt is beszerzem.

.1)
Reszkessetek betörők 3.
Nagyon elmarad az első két résztől, a szereplőgárda is teljesen más, gyakorlatilag a címen és az alapszitun kívül semmi közös nincs a filmekben. Ennek ellenére annyira rossz emlékeim nincsenek róla, és meglehet, hogy az első kettő mellé ezt is megveszem majd.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. november 11., péntek 7:34
Karácsonyi Lidércnyomás szerintem nem nagyon volt TV-ben, max az HBO-n valamikor 10 évvel ezelőtt, de akkor nagyon tetszett, azóta is imádom. :) Ha meg nem lesz a TV-ben, akkor marad a DVD! Bár igazán bevállalhatná az egyik csatorna. :]
0
2005. november 10., csütörtök 23:20
A Reszkessetek betörőket mindenképpen szinte már KÖTELEZŐ leadni. Nem is teljes a karácsony eme remek film nélkül. Ami még a szívemhez nőtt az a Télapu című film. Nagyon szeretem, jó lenne, ha decemberben újra látnám a képernyőn. Valamint a Karácsonyi lidércnyomás ami még egy fantasztikusan jó animációs film. Nélküle sem teljes a TV Karácsonykor. :)

Nekem ezek nagyon tetszenek, így reménykedem benne, hogy leadják őket idén (is).
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. november 10., csütörtök 23:16
igaz nem "12-es" karácsonyi film, de a drágán add az életed 2 része mindenképpen az ünnep része lesz. márcsak azért is, mert az első dvd-im között épp karácsonykor kaptam anno.
0
2005. november 10., csütörtök 19:47
Huncutka! Egyszerűen imádom! :)
0
2005. november 10., csütörtök 19:38
Semmi hókuszpókusz nincs, beütöd a keresőbe, hogy "christmas", meg kiválasztod a címkeresést "title search", aztán kiköp vagy 800 címet, tévéjátékostól, dokumentumfilmestől együtt.
most posts by TM
0
2005. november 10., csütörtök 19:32
ja a J.Ó.B.A.R.Á.T.O.K karácsonyi részei :)
Ha már amerikai szokások!
0
2005. november 10., csütörtök 19:09
Azon belül?
0
2005. november 10., csütörtök 19:09
Még egy kérdés. Szó volt a franci feldolgozású Karácsonyi Énekről és az 1999-es amerikai feldolgozásról is. Mit lehet tudni az 1984-es változatról, amit jelen esetben itt az xpressen is lehet kapni?
0
2005. november 10., csütörtök 19:07
www.imdb.com
most posts by TM
0
2005. november 10., csütörtök 19:04
Te figyu téglagyári megálló elárúlnád melyik ez az archívum?
0
2005. november 10., csütörtök 18:42
RESZKESSETEK BETÖRŐK, KARÁCSONYI VAKÁCIÓ

Ez a 2 film kötelező Karácsonyra
0
2005. november 10., csütörtök 18:35
Megvan a következő Ráday-könyv címlapterve! :-)
most posts by TM
0
2005. november 10., csütörtök 18:17
Oké, értem, december 6-án kint lesz a cúgos cipőm az ablakban! :)
0
2005. november 10., csütörtök 17:49
Az 1947-es kiadást ismeri valaki?

0
2005. november 10., csütörtök 17:47
Oké, köszi! Cserébe kapsz majd csomagot, na persze nem tőlem, és (megint) na persze, nem fogod látni, mert a szép új függöny, minden titkot elrejt majd... :-)
most posts by TM
0
2005. november 10., csütörtök 17:44
Majd a legközelebbi óriástalálkozón levetítem.:)
0
2005. november 10., csütörtök 17:41
Igen, tudok erről! Nincs Hallmark-om. :-(((
0
2005. november 10., csütörtök 17:37
Megnéztem egy nagyobb archívumot és valóban úgy van, ahogy mondod, legalább 90%-ban amerikaiak az ott fellelhető karácsonyi filmek, ez az ő profiljuk, úgy látszik...
A Rosszkutyusz által említett KARÁCSONYI ÉNEK egy 1999-es feldolgozása lesz november 15-én a Hallmark csatornán, ez talán nem annyira szép, mint az említett francia változat, viszont Dylan-nek biztosan unikum, hiszen Ebenezer Scrooge szerepében Patrick Stewart (fő)szerepel!
most posts by TM
0
2005. november 10., csütörtök 17:20
Érdekes hogy amikor karácsonyi filmekről beszélünk, szinte csak amerikai alkotásokat sorolunk. (Én sem tudnák most így hirtelen magyar karácsonyi filmet említeni.) Szóval már nem hogy betéve tudjuk az amcsi karácsonyi szokásokat, ahol a télapó hozza a karácsonyfát - illetve csak az ajándékokat, és 25.-én reggel lehet csak az ajándékokat kinyitni, amit a kandalló feletti karácsonyi zokniba tömködött. Mielőtt megitta a gyerekek által kikészített pohár tejet stb...
Ez ugye nálunk egészen máshogy megy, mégis teljesen el tud varázsolni, és karácsonyi hangulattal megtölteni egy ilyen film is!
0
2005. november 10., csütörtök 16:57
A Dickens-mű szerintem is a legszebbek közül való! Erre a francia feldolgozásra nem emlékezem, de nagyon kíváncsi vagyok rá!
Karácsonykor sok más hasonló témájú film és zene mellett kihagyhatatlan program nálunk a CSODA NEW YORKBAN (Miracle on 34th street) című film, melyben a kis Mara Wilson (Mrs. Doubtfire; Matilda, a kiskorú boszorkány) és rideg szülei megtapasztalják, hogy milyen érzés, amikor egy idős öregember felvillantja elöttük a Télapó létét. A jóságos fehérszakállút Sir Richard Attenborough alakítja, akinek a végén még bíróság elé is kell állni, mert kitart a Mikulás valódiságában. Roppant aranyos kis történet, csak ajánlani tudom!
Attenboroughról még annyit, hogy 1979-ben már egyszer felhagyott a színészettel, és 93-ban a Jurassic Parkban tért vissza a vászonra a habókos milliomos Hammond megformálásával, ezután még a Csoda New Yorkban, a Branagh-féle Hamlet, Az elveszett világ: Jurassic park 2, illetve az Elizabeth című filmekben játszott, azóta sajnos ritkán hallani felőle. Rendezőként is zseniális, elég ha A híd túl messze van, a Gandhi, a Tánckar, a Chaplinről készített nagyszerű életrajz, vagy az Árnyékország remekműveket említem.
Utolsó hozzá kapcsolható hír újévkor volt hallható - lánya, és unokája a cunami áldozatává lettek, az életben kevesebb a csoda, mint a filmekben...

most posts by TM
0
2005. november 10., csütörtök 15:57
Szerintem még Bill murray "scrooged" (szellemes karácsony)-ja is jó kis szórakozás bár már nem lehet kapni !(nekem nyáron lett meg:) )
Az összes Vakáció film is ide tartozik szerintem bár a karácsonyi rész... értitek.
Ebből lehetne valami díszdobi nálunk!
Az élet csodaszép is nagyon jó film kicsit scrooged-es:)
szörnyecskéket néztem sokáig vhs-en főleg az elsőt! Mostanában nem nagyon nézek vhs-t.De a többi is jó amiket írtatok!
0
2005. november 10., csütörtök 14:21
Az élet csodaszépet még nem láttam, remélem tényleg leadja a Duna Tv.

Karácsonyi filmnél, nálam az abszolút kedvenc a Resszkessetek betörők! Zseniális, kedves film, bármikor nézem, 5 perc alatt karácsonyi hangulatom lesz! Minden karácsonykor megnézem, és ugyanúgy nem tudom megunni, mint mondjuk a Vissza a jövőbe filmeket. John Williams zenéje, talán a legjobb amit valaha komponált! A film zenéje így a kedvenc karácsonyi lemezem lett, karácsonyfa díszítés közben mindig hallgatom! :-)

Ezen kívül amit írtatok még szeretem a Télaput, és az Aludj csak én álmodom-at is!
0
2005. november 10., csütörtök 14:11
Mondjuk az előző 1-2 évben nem futottam össze vele TVben, de lehet, hogy csak nem vettem észre
0
2005. november 10., csütörtök 14:08
Az élet csodaszép az egyik legkedvesebb film számomra! Én is csak ajánlani tudom!
A Duna TV-n karácsonykor általában leadják ifj. Frank Capra ~20perces bevezetőjével!
0