Na, megnéztem a Straight Story-t. Nem volt rossz, de igazából azért annyira nem nyűgözött le. Persze Richard Farnsworth-öt mindig is szerettem már az Anne sorozat óta. Ami igazán tetszett a filmből, az az utolsó 5 perc volt, mikor odaért a végállomáshoz az öreg, és aztán ahogy az öccse meghatódott. Persze, ahhoz kellettek az előzmények is, hogy ez igazán hatásos legyen. Mindent összevetve egész jó film volt, de valahogy mégsem annyira, amennyire vártam. De érdemes volt megnézni, egyszer mindenképp. :-)
0
2006. június 14., szerda 15:37
4078
Egy óra alatt kellett volna felvetetni vele az összes jelenetet aztán küldeni a francba:DD
0
2006. június 14., szerda 14:58
3945
ki is nézem abból az elmebetegből, hogy ennyit kért. :D
0
2006. június 14., szerda 14:32
4078
Lehet Lynch még több pénzt kapott volna a filmre ha Jodorowsky előtte nemkölt el pár tíz milliót Dino kasszájából az ő verziójára. Az nem lett volna semmi iylen emberek közreműködésével mint Mick Jagger, Orson Welles, Salvador Dalí, Pink Floyd stb.
Dalí óradíja állítolag 100 000 dollár körül volt.
0
2006. június 14., szerda 14:18
3945
a dűne sokak szerint megfilmesíthetetlen anyag, kicsit olyan, mint a gyűrűk ura. ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy lynch rosszabb rendező, mint jackson (nálam kubrick és spielberg mellett a legnagyobb), de sajnos dino de laurentiis nagyon belepofázott a dolgokba. de ha nincs a dűne, nincs a kék bársony, úgyhogy örülök, hogy elkészült. nekem nincs különösebb bajom a dűnével, de nyilvánvalóan látszik rajta, hogy semmi lynches nincs benne.
juliet: a straight story-t tényleg nézd meg. az elefántember mellett az egyik legszebb dráma. visszafogott és lassú film, annyira, hogy már szinte sokkol. néhány jelenet viszont le se tagadhatná, hogy ki rendezte :) (lásd fűnyíró a lejtőn).
0
2006. június 14., szerda 13:08
4078
"Azt azért semmiképp sem mondanám, hogy nézhetetlen, hiszen még az atomvillanás is nézhető! :-)"
Ez jó volt:) Amugy igazad van.
0
2006. június 14., szerda 12:20
52684
Érdekes, én már több Dűne-rajongóval is beszéltem, és nekik viszont jobban tetszik a Hallmarkos változat. Ez is ízlések és pofonok kategória. Azt azért semmiképp sem mondanám, hogy nézhetetlen, hiszen még az atomvillanás is nézhető! :-)
most posts by TM
0
2006. június 14., szerda 11:24
4078
A Hallmarkos Dűne nézhetetlen. A folytatása a Dűne gyermekeit meg az első 10 perc után abbahagytam.
0
2006. június 14., szerda 11:19
96
Pedig a Lynch féle Dűne nekem is nagy kedvencem. A stílusa, a hangulata és a zenéje fantasztikus. Állítólag maga az író, Frank Herbert is közreműködött a készítésében, és neki is tetszett a végeredmény. A Hallmark féle gagyi Dűne gyakorlatilag nézhetetlen volt számomra, hiába próbálta hűebben követni a regényt. Mellesleg a Veszett a világ kapható még valahol? Sajnos nem vettem meg a megjelenéskor, aztán pár hónappal később már mindenhol elfogyott, és azóta sem látom sehol.
0
2006. június 14., szerda 11:19
5042
Na azt semmiképpen se hagyd ki! Egész más és mégis annyira Lynch... Biztos vagyok benne hogy neked tetszeni fog! :-)
0
2006. június 14., szerda 1:17
8905
Nekem a Twin Peaks és a Veszett a világ tetszik a legjobban. Általában azonban nem nagyon jönnek be Lynch filmjei, de ezek nagyon tetszettek. És állítólag a Straight Story is jó, meg kéne nézni.
0
2006. június 13., kedd 20:06
5042
Én a Kék bársonyt, és a Lost Highway-t szerettem a legjobban. A Dűne tényleg nem a legjobb, de nekem jobban tetszett mint a Veszett a világ!
0
2006. június 13., kedd 14:01
4078
Én láttam az összes Lynch filmet és a nagyja meg is van. Miért baj az ha egy rendező csinál egy nagyon jó és kalandos filmet? Én emiatt a film miatt szerettem meg Lynchet. az első amit tőle láttam.
0
2006. június 13., kedd 13:08
3945
nem akarok megsérteni senkit, de akinek komolyan tetszik a dűne, az nem ismeri elég jól lynch filmjeit, mert gyakorlatilag semmi oyat nem lehet benne felfedezni, ami jellemző rá. a radírfej, az elefántember, a kék bársony, a twin peaks, a lost highway, a mulholland drive, de még a straight story is igazi lynch-filmek.
0
2006. június 13., kedd 12:05
52684
Nekem a Dűne tömény unalom volt - Lynch, ami nincs. A háromrészes Hallmark-verzió sokkal jobban tetszett. A Veszett a világ nálam mindenképpen előbbre van, mégha nem is lehet bekategorizálni semmiféle mérföldkövek közé.
most posts by TM
0
2006. június 12., hétfő 21:47
4078
A Dűne alapfilm! 10/10 Sci-fi mérföldkő számomra. A szárnynas fejvadászon, Brazilon és a Dűnén kívűl nincsenek még ilyen művészi és elvarázsoló látványvilágú sci-fik.
0
2006. június 12., hétfő 20:33
5042
Megnéztem! Az jobban tetszett! :-)
0
2006. június 12., hétfő 1:21
3945
ez az ártatlannak látszó film vontatott? ha mindenáron csalódni akarsz lynchben nézd meg a dűnét! :)
0
2006. június 12., hétfő 0:57
52684
Írhattad volna úgy is: Dylan ma: 70 %
most posts by TM
0
2006. június 12., hétfő 0:39
5042
Hát elég furcsán érzem magam... Mostanában kezdem David Lynch-et a kedvenc rendezőmnek tartani... Igaz még nem láttam minden filmjét... Ma például sikerült kipipálnom a Wild At Heart-ot... És hát sajnos azt kell mondjam, hogy ez az első Lynch film amiben csalódnom kellett. És azért érzem furcsán magam, mert nem igazán értem miért nem tetszett...
Pedig minden megvolt benne amit szeretk Lynch-ben! Furcsa fickók furcsa szituációkba keverednek... Szürreálisnak ható jelenetek, (a három kövér meztelen nő csúcs volt! :-) Honnan is ismerős ez? :-) szép fényképezés, kitűnő Nic Cage, és a mellékszereplők is jól teljesítenek! Nagyszerű betétdalokat is hallhatunk most is, és a végefőcím is nagyon jó lett! Mégis unatkoztam a filmen, és 5 percenként az órámat néztem, és vontatottnak találtam! Annak ellenére, hogy a sokkal lassabb Lost Highway-t pl.: imádom! Egyszerűen nem fogott meg a történet, és a hangulat sem ragadott meg úgy magával mint más Lynch filmben... És nem értem miért... Pedig minden megvolt benne... | -> 70%
0
2006. január 11., szerda 18:15
3933
JUBEI:
Azért, mert Universal már nincs Magyarországon, a filmeknek pedig jelenleg nincs forgalmazójuk.
0
2005. december 27., kedd 21:20
16089
Basszus!
Nic Cage a kedvenc színészem és ez a film mégsincs meg. :( Szóval valamit tenni kellene ez ügyben...
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2005. december 27., kedd 21:04
2682
Hú, karira megkaptam ezt a filmet, nem tudom hol találták muterék, valószínűleg nem Tuskóban, mert nincs rajta nyomorodás. Szóval TM kritikája nagyon jó. Nekem is tetszett a film, de "kritikát" nem szándékozom róla írni, ilyet jót , mint amit TM írt úgy sem tudnék. A film zenéje szenzációs.
0
2005. december 27., kedd 20:29
52684
Tényleg! Igazad van! Hiába, az én fejem sem káptalan, különben róla nevezték volna el Füredet! :-) Köszönöm! :-)
most posts by TM
0
2005. december 27., kedd 20:02
8905
Szia TM! Csak annyit akarok még hozzáfűzni a kritikádhoz (ami nagyon tetszett!!!), hogy nekem Harry Dean Stanton örökké Párizs, Texas marad. Nem mondom, hogy nem alakított maradandót másban is, én nagyon bírom a hapsit, de szerintem az az a film, amely nagyon jellegzetes, és amit teljesen össze lehet vele kapcsolni. Egyébként nagyon tetszett a kritika!!! :-)