Keresés

Schwarzenegger-filmek DVD-n

2014. augusztus 12., kedd 0:34

hidd el nekem, az angol csajok 90%-át te nem akarod becserkészni ;)

azoknak akik ilyenkor csitítgatni akarnak, hogy ne általánosítsak, ott is vannak szép lányok, azt szoktam mondani, hogy nem töltöttek elég időt Angliában (akkor rájöttek volna hogy a tízből három csinos lány arány azért alakul ilyen "jól", mert a külföldiek felfelé húzzák a rátát) :D
0
2014. augusztus 11., hétfő 23:46
Á csak írtam vlmit mert szeretem az autókat, de még a jogsit se tudom megszerezni szánalmas. Úgy tudok menni mint a filmben(oktató megijedt, többször is) csak ha lankad a figyelmem szabálytalankodok.
0
2014. augusztus 11., hétfő 23:31
"Benzinvérű", mi? :)
0
2014. augusztus 11., hétfő 22:44
Áá a női szuperhősöknek beöltöző csajok...
Elnézést, hogy így mindeből csak a nőneműeket szűröm le. De Comic Con-ra a csajoktól függetlenül is jó lenne kijutni.
0
2014. augusztus 11., hétfő 22:41
Ja jobb is lett volna kimenni Angliába mikor volt kolléga hívott Én hülye meg inkább a jogsit kezdtem el, amiből a mai vizsgát bebuktam, fasza :/
Sok szép látnivaló meg a részeg/félrészeg angol csajok akiket bevadászhattam volna. Édes Istenem, de hülye is vagyok.
0
2014. augusztus 11., hétfő 22:04
...vagy a Comic Conra. :)
0
2014. augusztus 11., hétfő 21:55

annyiból már Angliába is kijöhet két-három napra! szállással, utazással, repülőjeggyel, mindennel együtt meg van és élőben nézheti meg :)
0
2014. augusztus 11., hétfő 21:53
Hogy is mondja a kapitány ,,Okozzunk nekik egy kis meglepetést!" :)
Én is mikor írtam a fa építő játékot néztem az árakat. Igen, nem meglepő az egy havi fizuba kerülő szett sem.
0
2014. augusztus 11., hétfő 21:48
Még egy kis off. San Diego-ba is nagyon jó lenne elmenni egy hajó miatt. :)

http://www.sdmaritime.org/hms-surprise/
0
2014. augusztus 11., hétfő 19:01
Persze, alap. Bár spanyolul -sem- tudok, de pl. a faun hangja, meg ahogy affektál, az valami zseniális. Egyike azon filmeknek, amiket eddig csak eredeti hanggal láttam, és nem is tervezem máshogy megnézni. A Tigris és Sárkánynál pl. egyszer kíváncsiságból átváltottam az angol szinkronra, hogy milyen, de aztán gyorsan vissza is állítottam mandarinra, egyszerűen úgy szoktam meg, úgy a király.
0
2014. augusztus 11., hétfő 18:25
:))
Bármelyik szebb, mint a holland, az tuti! :) A holland az elfajzott német, márpedig az echte német is sértő a füleimnek - bocs, Arnold! :)
A Faun labirintusa megvolt spanyolul? Eredeti nyelven az egy gyönyörűség a fülnek!
most posts by TM
0
2014. augusztus 11., hétfő 18:05
Nekem még a svéd illetve dán nyelv tetszik baromira. Mondjuk nem tudom megfogalmazni, hogy miért, de olyan egyszerű és letisztult nyelveknek hatnak. Mintha részeg erdei manók diskurálnának.
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:57
Megérteni különösebben egyiket sem akarom, de számomra az angol angol szebb, főleg ahogyan a kiváló angol színművészek beszélik.
most posts by TM
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:56
A szakszavakat nem igénylő filmeket mostanában már felirat nélkül szoktam abszolválni, és a 90%-át meg is értem a dolgoknak, a maradékot meg ki lehet logikázni a szövegkörnyezetből. Aztán belefutottam a Cockneys vs. Zombies című angol horror-vígjátékba, ahol viszont kb. a 10. perc után kapcsoltam be az angol feliratot, mert anélkül a dolgok háromnegyedét sem értettem (persze így is tele volt szlenggel), úgyhogy angol-angol filmeknél én inkább biztosra megyek. :D
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:53
Az biztos, hatalmas élmény testközelből megcsodálni egy ilyen jó állapotban fennmaradt monstrumot. Amúgy maga a múzeum is nagy élmény, vannak makettek, amik a hajó felszínre hozásának a stádiumait mutatják be, vannak kimentett eszközök róla, sőt, még a legénység néhány tagjáról is információ, hogy valószínűleg mibe halhattak bele (széttörte a gerenda a koponyájukat, stb.) a viszonylag épen maradt holttestek alapján, sőt, egy 10 perces kis dokumentumfilmet is meg lehet skubizni, ahol elmondják a hajó elsüllyedésének történetét, meg hogy mekkora meló volt a felszínre hozni. Meg ami baromira tetszett, van egy komputerprogram, ahol te is megtervezhetsz egy hajót (ágyúkat elhelyezheted, tőkesúlyt hova rakod, vitorlákat, stb.), aztán a vízre küldheted, és kikalkulálja a gép, hogy az általad létrehozott hajó elsüllyedt-e volna, vagy sem. Az enyém tovább bírta amúgy hasonló körülmények között, mint a Vasa, pedig aztán nem vagyok toppon a hajómérnöki dolgokban. :D :D
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:52
Az "Isten hozott az isten háta mögött" című francia "feel-good" avagy "qui réchauffe le cœur"  film pont erről szól, hogy északi- és dél-franciaiak mennyire nem értik meg egymás francia nyelvét. :)
most posts by TM
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:48

szebbnek semmi képpen sem mondanám, de az tény, hogy sokkal könnyebb megérteni mint az angol angolt, ahol a kiejtés olyan szinten megnehezíti néha az érthetőségét a szövegnek, hogy hihetetlen. emellett az angoloknál sokkal többen mormognak, hadarnak és harapják le a szavak végét (sokszor az elejét is), mint az amcsiknál.
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:45
De ha Arnold, akkor nem! ;)
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:40
Szerintem az American English sokkal szebb (tudom-tudom), mint a British. Persze itt nem a bronxi mothafucka whazzup nigga-félére gondolok. Számomra könnyebben is érhető, sok esetben.
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:38
Természetesen nem a szélsőségről beszélek, hanem a szépen, tisztán beszélt nyelvről, amit a nyálgombócos jenkik nem tudnak. :)
most posts by TM
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:37
Külföldiek szerint a halolaj az egyik legszebb magyar szó.
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:32

az Angliában beszélt angol is nagyon ocsmány olyan szájából aki Anglia bizonyos területeiről származik, hidd el! van olyan hogy az angol nem érti meg az angolt... :)
vagy ha nem Angliából származik és nem akarja megtanulni a nyelvet, plusz még a kiejtés sem érdekli :D (már pedig ilyen van bőven...)

0
2014. augusztus 11., hétfő 17:18
Az angol is ocsmány, ha amerikaiak beszélik. :)
most posts by TM
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:15
Elég érdekes a francia nyelv. Van amikor varázslatosan szép, van amikor meg égnek áll tőle az ember haja, annyira csúnya. Én legalábbis így látom. :)
0
2014. augusztus 11., hétfő 17:14
Sokszor nézegettem már őket. Olyan hajó kellene amihez kötődöm valamilyen formában. Egyszer találtam is egy Surprise kittet fából. Olyan ára volt, hogy az a kevés hajam is égnek állt. Idén a Fekete Gyöngyöt akarom beszerezni, utána lehet keresek egy makettet is. :)

on ;)
0