Én éppen ma néztem meg a "Kommando" című klasszikust. Ha minden igaz, ráadásul az eredeti szinkronnal adták.
Egy jó ideje nem láttam, így jó volt újra megnézni, de...
Rájöttem, hogy a film vége az valami gyalázatosan gyatra ZS kategóriára sikeredett. :D
Furcsa, mert amúgy Schwarzi akciófilmjei közül ez a kedvenceim közé tartozik, és a leszámolásig a film szerintem kifejezetten izgalmas, de esküszöm, most már vártam, hogy gyorsan vége legyen a "harcolós" részeknek. :)
Azok a direkt a film kedvéért felhúzott papírmasé barakkok, a mellettük felállított katona bábuk a robbanásokkor... a nyílt térre a legjobb célpontként kirohanó béna zsoldosok, akik még véletlenül sem találják el a főhőst.
Aki viszont a legtöbb jelenetben csak egy kézzel fogva csak "lóbálja" a géppuskát (lehet látni szemből, hogy össze-vissza lövöldöz, a valóságban semmit nem találna el), de minden lövése talál...
Még nagy távolságra a sörétes puskával is, amelytől két katona métereket repül hátra...
Bennett, aki miután nekihátrál a nagyfeszültségű áramszekrénynek és az másodpercekig rázza őt, hirtelen kiszabadul, és olyan mosollyal az arcán, és olyan újult erővel kezdi öklözni a főhőst, mintha ő egy robot lenne, akit az áram csak "felturbózott"...
Egyszerűen nekem már ez nem áll össze egy "komoly" filmben. :) Pedig ez elvileg nem "Zs", még csak nem is "B" movie. Sőt, ha a korszakot nézzük, akkor simán "Blockbuster"...
Az "Utolsó akcióhős" nem véletlenül figurázta ki ezeket.