Keresés

Schwarzenegger-filmek DVD-n

2007. március 1., csütörtök 13:38
Egy kis érdekesség a T4-ről itt.

Külön felhívnám a figyelmet a cikk záró mondatára: "A negyedik rész olyan lesz, mint a Batman: Kezdődik!."

Nekem már meg is lódult a fantáziám...

A jövőben járunk, javában dúl a gépek elleni háború. A film jelentős részében nem látunk mást, mint harcokat a gépek és az emberiség között. Láthatjuk mindazt, amit Kyle Reese elmesélt az első részben: az embereket szisztematikusan semmisítik meg, ám John Connor az élükre áll, és megfordulni látszanak a dolgok. A T2-ben csak rövid utalás volt a győzelemre, most részletesen láthatjuk ezt is, és a Skynet központi hadiszállását is: itt készülnek a különböző harci szerkezetek.

Már észlelték az első időáthelyezést, ezért előkészítik Kyle Reese-t az utazásra, és visszaküldik Sarah Connor védelmére. A sikeres időutazás után a technikusok megerősítik John információit: nem egy, hanem három gépet küldött vissza a Skynet az időben.

Később John Connor megtalálja a hűtőkamrában "lógó" terminátorokat, minden sorban tíz teljesen egyforma külsővel bír. Az egyik sorban hiányozni látszik egy (valójában kettő!): ez a 101-es modell, az Arnold-féle terminátor. Egyet már visszaküldött a Skynet 1984-be, hogy megölje Sarah Connort. John Connor számára is ismerős ez az arc, leakasztanak hát egyet, programozzák, és visszaküldik 1995-be, hogy megvédje a gyermek John Connort a T-1000-estől. Connor azonban nincs jelen ennél az időáthelyezésnél, így megtéveszti egy másik, előre programozott 101-es, és sikeresen megöli őt. (Erre utal Arnold a T3-ban!) Később ezt programozzák újra, és küldik vissza a harmadik rész idejébe.

És ezzel rövidre is zárult a történet: mindent megtudtunk, de leginkább mindent láttunk, amit már eddig is sejthettünk a történetről.

Az előnye a fenti cselekménynek, hogy mindenki megkapja, amit akar: a film java a jövőbeni háború, a vége pedig elvarrja a szálakat. Arnoldra ugyanakkor a történet szerint sincs szükség, csak a film végén, de mégsem csak egy "cameo" - egyszerűen ennyit kíván a történet.

Nekem bejönne... :-)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2007. február 28., szerda 16:23
Egy kis saját szubjektív vélemény A Terminátor a csúcsra tör (See Arnold Run) c. filmről:

Nem ilyen párhuzamos történetmesélésre számítottam, de ha belegondolunk, teljesen jól van ez így. A film végülis három idősíkban pereg.

A legrégebbiben, Arnold gyerekkorában csak foszlányos emlékképeket látunk fekete-fehérben - ezek nagyon régen történtek már, és mi magunk sem emlékszünk részletesebben a saját gyerekkorunkra.

A második síkon Arnold ifjúkorát, pontosabban testépítő karrierjének csúcsát láthatjuk. A film képvilága itt meleg színekben úszik, és itt sem részletes életrajzot láthatunk, sokkal inkább fontos momentumokat, amelyek azért tisztességes terjedelmű jelenetekben kerülnek felidézésre. Leginkább az 1974-es Mr. Olympia versenyre való felkészülés, és a Pumping Iron előkészítése körül forognak az események.

Legrészletesebben, és a legfrissebb, legrealisztikusabb színvilággal a jelen eseményeit követhetjük nyomon. Itt viszont szinte mindent megtudhatunk Arnold kampányáról, annak hátteréről, és persze sokminden kiderül Arnold személyiségéről is: elsősorban az, hogy fikarcnyit sem változott. Nem szállt el a sikertől, ugyanolyan közvetlen és humoros, mint ifjúkorában.

A három idősíkon bemutatott Arnold-személyiség egy egységet alkot, tökéletesen kiegészítik egymást, és nincsenek ellentmondások.

Be kell látni, hogy 84 percbe ennél több nemigen férhetett volna bele.

Arnold életútját pontosan ismerhetjük már Arnold: Utam a csúcsra, vagy Wendy Leigh: Arnold Schwarzenegger regényes élete c. könyvéből. Ezekből többnyire minden kiderül a filmes karrier csúcsáig bezárólag.

Arnoldról azóta tudunk némileg kevesebbet, amióta politikai pályára lépett, és ezt az űrt remekül betölti ez a játékfilm. Ebből kifolyólag én nem bánom, hogy alapvetően újdonságokat mutatott nekem, nem pedig a már pontosan ismert múltat.

Emellett azért várom, hogy kiadják DVD-n anamorf képpel, szinkronnal, felirattal - esetleg némi extrával. Különösen örülnék a kampánnyal kapcsolatban fellelhető eredeti híradó-részleteknek. :-)
0
2007. február 26., hétfő 15:19
Alább írtam erről. Küldj egy e-mailt!
0
2007. február 26., hétfő 14:00
Szia Gyulus!

Sajna én is lemaradtam róla.....pedig nagyon érdekelne ez a film. Esetleg pénzért vállalod, hogy egy példányt nekem is legyártasz ? Mennyibe kerülne ? Nem akarok tolakodó lenni, de nagyon igényesen összehoztad a dvd-t....

Horhy László
0
2007. február 26., hétfő 13:22
Tavaly égyébként készült egy másik film is, Running with Arnold címmel, ami már dokumentumfilm, tehát magát Arnoldot láthatjuk benne. Erről azonban nem sokat tudok ezidáig, de az IMDB-n megtalálható itt.
0
2007. február 26., hétfő 13:12
Én tegnap kezdtem el nézni, első fél óráját néztem meg, ha végig néztem, majd alkotok véleményt. Ha tetszik, lehet, hogy én is igényt tartok majd a megírt változatodra.
0
2007. február 26., hétfő 12:44
Semmi gond. Végülis nem történt semmi, amint láthatod, pofás köntösben sikerült a polcra tennem ezt a filmet is.

Te megnézted egyébként? Hogy tetszett?

Én megnéztem adásban is, meg azóta DVD-ről kétszer. Bár Arnold egyetlen kockára sem tűnik fel a filmben, mégis nagyon tetszik.

Szerintem van olyan érdekes a személyisége, és olyan érdekes az életútja, hogy az egész történet megérne egy filmtrilógiát. Eddigi ismereteim alapján simán ki tudna tölteni három filmet életének három nagy szakasza: a testépítő, az akcióhős, a kormányzó.

Arnold pontosan olyan ebben a filmben, amilyennek én is "ismerem". Poénkodik minden helyzetben, és elképesztően vág az esze. Pedig ha belegondolok, számtalan vicc tárgya a fizikuma és az intelligencia közötti kizárólagosnak hitt kapcsolaton alapuló tévhit.
0
2007. február 26., hétfő 11:45
Bocsi Gyulus !
Most olvasom a reagálásod. Ha tudtam volna, hogy nem tudod, nyilván szólok, de nejednek hála nem maradtam örökre fekete bárány. Én sem nézek TV-t, de mindig megveszem a kéthetes műsort, és végig futom, lesz e benne valami érdekes, amit DVD-n nem tudok megszerezni.
0
2007. február 26., hétfő 10:25
Sajnos nincs kereskedelmi forgalomban, máskülönben már régen megvettem volna én is. ;-)

Viszont ha van TV2 vételi lehetőséged, akkor örömmel elküldöm neked postán.

A film a TV-ből lett felvéve, tehát csatorna logót és korhatár karikát tartalmaz, és mindössze egyetlen DD2.0-ás hangsáv van rajta, az is magyar. A menühöz és a borítóhoz használt képanyagokat az internetről vadásztam le, tehát full legális az egész. A DVD-n jelenetválasztó menü nincs, de maga a film fejezetekre van bontva, lehet benne ugrálni.

A nyomtatható Verbatim lemez, a tok és a nyomtatási, valamint postai és csomagolási költségek alapján egy ezer jó magyar forintért tudom neked prezentálni a DVD-t.

Ha kell, küldj egy e-mailt a nagyga@freemail.hu címre, és a továbbiakat megbeszéljük levélben.
0
2007. február 25., vasárnap 14:12
Meg is lehet venni? :-)
Mert engem érdekel!
most posts by TM
0
2007. február 25., vasárnap 14:02
Sikeresen felvettem a filmet. Tegnap reklámmentesítettem, majd menüt és borítót készítettem hozzá. Íme, a végtermék:

Amúgy a film szerintem remek. Jürgen Prochnow különösen jól hozta Arnold figuráját.
0
2007. február 23., péntek 13:27
Á,, idegesítő az egész. A szokásos (amit mindeki észrevett már), hogy a híradó ömlik a "ilyen terrorista támadás, olyan gyilkosság, mutatják S. akasztását, DE AZ mehet karika nélkül. Vagy az ACE VENTURA 2. megvágni. ILYEN FASZSÁGOT! Tegnap este az EVIL DEAD 2.nél mikor Ash baltával feldarabol egy zombit. Zöld festéket kellett használniuk hogy bent maradhasson a jelenet. A cenzoroknak tök mindegy hogy a lényeg a darabolás ha ZÖLD "vér" fröcsköl. Nah ennyit az offról. Én is megvárom persze a filmet. Csak idegesítő, hogy ilyen későre tették. A marhák!!!!
0
2007. február 23., péntek 13:19
A TV2 honlapján egyébként valóban 1.10-re írják a kezdést... Amúgy is megvártam volna, de így tutti, hogy a TV előtt fogok gubbasztani éjféltől.

A legpofátlanabb húzás egyébként, hogy még hajnali 1-kor is 12-es karikával vetítik. Hát, egy 10-11 éves gyereknek biztos sokat árt, ha ezt a filmet megnézi - attól függetlenül, hogy legalább 3-4 órája ágyban lenne már a helye.
0
2007. február 23., péntek 12:35
Csak tudnám ezt a filmet MI A FRÁSZÉRT 0.30!!!!kor kell műsorra tűzni???? A logika itt is megvan... Amiben meg ömlik a vér az mehet este 9kor 12-es karikával...bravó!
0
2007. február 23., péntek 12:24
A menekülő ember, a Junior és az Ovizsaru c. filmek TV/VHS-DVD átiratban vannak meg nekem. Így végülis közel teljes a gyűjtemény, de azért nagyon jó lenne már, ha végre kiadnák őket hivatalosan is.

Az elsők között venném meg mindet.

De sajna úgy néz ki, hogy ezekre várhatunk ítéletnapig...
0
2007. február 23., péntek 11:51
én a menekülő embert várom már nagyon
0
2007. február 23., péntek 11:44
Szia Gyulus!

A Tv2 honlapján 1:15 van kiírva kezdésnek. A film hossza 83 perc.
0
2007. február 23., péntek 11:40
"Én már egy hete kiszúrtam..."

És nem írtad le ide??? Ha a nejem nem veszi észre a műsorújságban, tutti, hogy lemaradok róla.

Ez van, nem tagadom, alig nézek TV-t.
0
2007. február 23., péntek 8:38
Én már egy hete kiszúrtam, emlékeztem még a 84. hozzászólásodra, akkor keltetted fel az érdeklődésem e film iránt.
0
2007. február 23., péntek 8:24
SEE ARNOLD RUN

Biztosan sokatoknak ismerős ez a cím. A TV-film 2005-ben készült, és Arnold életútját mutatja be röpke másfél órában. A fiatal Arnoldot a szintén osztrák ex-testépítő, Roland Kickinger, az idős Arnoldot Jürgen Prochnow alakítja, szerintem zseniálisan. A film már DVD-n is megjelent - az USÁ-ban.

És a lényeg: ezt a filmet A terminátor a csúcsra tör címmel ma éjjel, 0.30 órakor levetíti a TV2. Én már izzítom a felvevőmet, holnapra DVD lesz belőle. :-)

Remélem, azért hamarosan hivatalosan is kiadják anamorf szélesvásznú képpel, igényes körítésben.

A filmet egyébként még sosem láttam, de azt hiszem, nem fogunk csalódni benne.
0
2007. február 5., hétfő 19:27
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0
2007. február 5., hétfő 16:28
Elküldtem a minap egy e-mail-t az InterCom felé, hogy legalább az Ovizsaru/Junior párosról írjanak már valami biztatót. Íme:

"Ezt a két filmet mi is szeretnénk nagyon megjelentetni. Sajnos egyelőre a stúdió nem jelezte, hogy tervbe vette a hazai kiadát. Még nem tudunk konkrétumról beszámolni a filmek kapcsán."

Eszerint nem az InterCom-nak kellene házalnia, hogy ugyan már, hozzák ki ezt a két filmet? Mert akkor kíváncsi leszek, a Universal-nak mikor jut eszébe, hogy Hoppá, hiszen Magyarországon még nem adtuk ki ezt a kettőt...

:-(
0
2007. január 23., kedd 16:26
Szorgalmasan, és mindig izgatottan olvasgatom az új megjelenési híreket, de a hiányzó filmekről semmi infó. Remélem, legalább az Ovizsaru-Junior-Menekülő ember triót kihozzák valaha.
0
2006. december 31., vasárnap 22:49
http://www.youtube.com/watch?v=kCpvOxtZ9UY
0
2006. december 5., kedd 16:58
Lassan egy éve már, hogy elindítottam ezt a témát. Azóta a hiányzó címek közül egyetlen darabot sikerült megjelentetni, a Conan, a pusztítót. A többi film pedig továbbra is hiányzik a gyűjteményből.

Reméljük, jövőre valakinek eszébe jut kihozni legalább A menekülő ember - Ovizsaru - Junior triót.

Az eddig DVD-n idehaza megjelent (Xpress adatlapra mutató linkkel ellátott) és nem megjelent (link nélküli) Schwarzenegger-filmek:

Herkules New York-ban
Maradj éhen!
Acélizom
Kaktusz Jack
Conan, a barbár
Conan, a pusztító
Terminátor - A halálosztó
Vörös Szonja
Kommandó
Piszkos alku
Ragadozó
A menekülő ember
Vörös zsaru
Ikrek
Az Emlékmás
Ovizsaru
Terminátor 2. - Az ítélet napja
Az utolsó akcióhős
Két tűz között
Junior
Végképp eltörölni
Hull a pelyhes
Batman és Robin
Ítéletnap
A hatodik napon
Az igazság nevében
Terminátor 3. - A gépek lázadása
0