A Universal fórumában írta valaki, hogy az Ovizsaru még nincs tervben. Most, hogy kivonul a kiadó, vajon mikorra jelenik meg???
Életem első Schwarzenegger-filmje egyébként a Terminátor volt. Egy haveromnál néztük meg kalóz VHS-ről: fekete-fehér kép, német narrátor, ráadásul nem is volt rajta végig... Jóval később igencsak meglepett, hogy a présgépes jelenet után is folytatódik még a film. :-)
Akkoriban egyébként kb. 9-10 éves lehettem, és utána éjszaka eléggé be voltam tojva, hogy mi van, ha a sötét sarkon éppen egy ilyen Terminátor les rám...?
Arnold neve ekkor még nem ragadt meg bennem. Rajongójává akkor váltam, amikor először láttam a Kommandót. Rögtön megragadott a film humora, és a pillanatra sem szűnő pörgőssége. Klasszikus akciófilm a javából, de Arnie remek formában volt, és ennek a filmnek elég nagy szerepe volt abban, hogy addigi puhány életvitelembe jelentős súllyal belépett a sport. Legalább 30-szor láttam már.
Máig emlékszem arra az érzésre, amikor nagyritkán alkalmam volt megnézni egy-egy filmjét: szabályszerűen kalapálni kezdett a szívem, amikor felbukkant a képen. Azóta persze olvastam a könyveit, a Wendy Leigh féle életrajzot, és mára már inkább ismerősként könyvelem el, mint távoli sztárként. A sikereinek nagyon örülök, a werk-filmekből is kicsengő humora pedig azt támasztja alá, hogy nem ítélem meg tévesen a személyét.
Érdemes megnézni a T3 extrái között azt a képsort, amelyen képen kívül, rendíthetetlen Terminátorként küzd a kezében lévő fegyverarzenállal, de sehogyan sem tudja normálisan kézben tartani őket. A sunyi operatőr persze az egész szerencsétlenkedését rögzítette, de a jelenet végén felkacagó stáb felé megejtett reakciója is azt mutatja, ő sem bánja a dolgot, és saját magán is képes derülni.
Szintén jópofa jelenetet csíphetünk el Az igazság nevében werkfilmjében, ahol Arnold épp az őt körülölelő, és tátott szájjal figyelő stábtagok előtt készül valami láthatóan komolyat, és elismerőt szólni a filmről:
"Megcsináltam már 20 vagy 25 filmet... de kétségtelen, hogy ez a film... ez a leg... ez a film a legújabb!" És tényleg! :-D
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.