Keresés

Schwarzenegger-filmek DVD-n

2005. december 13., kedd 14:32
Arnold pályafutása ?
0
2005. december 13., kedd 14:29
Én leginkább egyébként az Ovizsarut várom a hiányzó címek közül, aztán a Juniort, majd A menekülő embert és a Conan, a pusztítót, végül pedig a Herkules New Yorkbant és a Maradj éhen!-t. Ez utóbbit leginkább csak azért, hogy teljes legyen a gyűjtemény.
Három filmet egyébként nemrég írtam át VHS-ről DVD-re, és elképesztő, hogy a Herkulesben mennyire fiatal volt még Arnold. És hogy mekkora volt! A film maga egyébként megmosolyogtatóan gagyi, de azért szeretjük. :-)

Egyébként van még egy TV-film, amiben úgy rémlik, hogy főszereplőként volt jelen Arnold, mégpedig a "The Jayne Mansfield Story". Ebben a magyar származású testépítő bajnokot, Mickey Hargitayt alakítja.

És bár nem Schwarzenegger-mozi, de erősen kötődik Arnoldhoz a "See Arnold Run" c. életrajzi film. Jó lenne, ha ezt is kiadnák itthon. Arnoldot testépítőként a szintén osztrák Roland Kickinger, politikusként pedig Jürgen Prochnow alakítja - meglepően jól.

Ti hogyan fordítanátok le ennek a filmnek a címét?
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2005. december 13., kedd 12:42
Nah persze nem karimával, hanem karizmával :-)
0
2005. december 13., kedd 12:36
Nekem is a Terminator volt az a film, ami Arnold fan-t csinált belőlem. És én is nagyon, de nagyon be voltam tojva, amikor leolvadt a bőr a fémvázról :-)
Aztán szépen sorra jöttek a klasszikus Arnold mozik és egyre inkább a hatása alá kerültem. Olyan karimával rendelkezik a kormányzó úr, hogy végzetesen a rajongója lettem. Nagyon sajnáltam, amikor a politikai pálya mellett döntött és csak remélnii tudom, hogy lesz még Schwarzenegger film a moziban...egyszerűen imádom, amikor a vásznon megjelenik ez a kicsit hosszú, és fura betűsor :-)
0
2005. december 13., kedd 12:14
A Universal fórumában írta valaki, hogy az Ovizsaru még nincs tervben. Most, hogy kivonul a kiadó, vajon mikorra jelenik meg???

Életem első Schwarzenegger-filmje egyébként a Terminátor volt. Egy haveromnál néztük meg kalóz VHS-ről: fekete-fehér kép, német narrátor, ráadásul nem is volt rajta végig... Jóval később igencsak meglepett, hogy a présgépes jelenet után is folytatódik még a film. :-)
Akkoriban egyébként kb. 9-10 éves lehettem, és utána éjszaka eléggé be voltam tojva, hogy mi van, ha a sötét sarkon éppen egy ilyen Terminátor les rám...?

Arnold neve ekkor még nem ragadt meg bennem. Rajongójává akkor váltam, amikor először láttam a Kommandót. Rögtön megragadott a film humora, és a pillanatra sem szűnő pörgőssége. Klasszikus akciófilm a javából, de Arnie remek formában volt, és ennek a filmnek elég nagy szerepe volt abban, hogy addigi puhány életvitelembe jelentős súllyal belépett a sport. Legalább 30-szor láttam már.

Máig emlékszem arra az érzésre, amikor nagyritkán alkalmam volt megnézni egy-egy filmjét: szabályszerűen kalapálni kezdett a szívem, amikor felbukkant a képen. Azóta persze olvastam a könyveit, a Wendy Leigh féle életrajzot, és mára már inkább ismerősként könyvelem el, mint távoli sztárként. A sikereinek nagyon örülök, a werk-filmekből is kicsengő humora pedig azt támasztja alá, hogy nem ítélem meg tévesen a személyét.

Érdemes megnézni a T3 extrái között azt a képsort, amelyen képen kívül, rendíthetetlen Terminátorként küzd a kezében lévő fegyverarzenállal, de sehogyan sem tudja normálisan kézben tartani őket. A sunyi operatőr persze az egész szerencsétlenkedését rögzítette, de a jelenet végén felkacagó stáb felé megejtett reakciója is azt mutatja, ő sem bánja a dolgot, és saját magán is képes derülni.

Szintén jópofa jelenetet csíphetünk el Az igazság nevében werkfilmjében, ahol Arnold épp az őt körülölelő, és tátott szájjal figyelő stábtagok előtt készül valami láthatóan komolyat, és elismerőt szólni a filmről:
"Megcsináltam már 20 vagy 25 filmet... de kétségtelen, hogy ez a film... ez a leg... ez a film a legújabb!" És tényleg! :-D
0
2005. december 13., kedd 11:45
Ja, semmi irónia. A sorrend nem stimmelt. Valóban sajnálom, hogy az a pár film még nem jelent meg. És nagyon hír sincs róluk.
0
2005. december 13., kedd 11:36
Daemiaen!

A szomorúságodat kifejező smiley az ironikusnak szánt "Jó topik." mellé tartozik, vagy tényleg jónak tartod a témát, és azt sajnálod, hogy nem jött ki még ez a hat film?

Új hírek érkezéséig esetleg értekezhetnénk a meglévő kiadványokról... Melyik hogy tetszik? Min lenne jó javítani? Vagy csak úgy általában a Schwarzenegger-filmekről: melyik a kedvenced? melyiket láttad először? melyik film hatására lettél rajongója? stb.
0
2005. december 13., kedd 11:11
Én is rajongója vagyok és láss csodát, nekem is ezek hiányoznak. Jó topik. :(
0
2005. december 13., kedd 11:02
Üdv minden érdeklődőnek!

Arra gondoltam, talán nem én vagyok az egyetlen, aki nagy rajongója Kalifornia kormányzójának. Mára a filmográfiájának jelentős része megvásárolható itthon is, de azért vannak még hiányosságok.
Jó lenne, ha ebben a topicban összeszednénk az új megjelenésekkel, várható filmekkel kapcsolatos információkat.

Kezdetnek összegezném a jelenlegi helyzetet.

Azokat a játékfilmeket számba véve, amelyekben Arnold főszerepet játszott, a következő 27 film kerül képbe - kronológiai sorrendben:

Herkules New York-ban
Maradj éhen!
Acélizom
Kaktusz Jack
Conan, a barbár
Conan, a pusztító
Terminátor - A halálosztó
Vörös Szonja
Kommandó
Piszkos alku
Ragadozó
A menekülő ember
Vörös zsaru
Ikrek
Az Emlékmás
Ovizsaru
Terminátor 2. - Az ítélet napja
Az utolsó akcióhős
Két tűz között
Junior
Végképp eltörölni
Hull a pelyhes
Batman és Robin
Ítéletnap
A hatodik napon
Az igazság nevében
Terminátor 3. - A gépek lázadása

TV-ből DVD-re rögzített változatokkal ugyan teljes a gyűjteményem, de azért jobban örülnék neki, ha megjelennének már a hiányzó filmek eredeti nyomott DVD-n is, normális kiadásban.

Aztán persze néhány filmet örömmel látnék új kiadásban is. Nagyon hiányzik a szinkron a következő filmekről: Az utolós akcióhős, Két tűz között, Hull a pelyhes.

Várom a hozzászólásokat!
0