Keresés

HD DVD vs. Blu-ray

2008. november 17., hétfő 17:39
Hogy neked mennyivel ad jobb élményt, az teljesen szubjektív. Mindenki mást mond.

Nekem az a véleményem, hogy a DVD-k PC-n, monitoron nézve elég rusnyák. Javaslom próbaképpen tölts le néhány 1080p előzetest (mpeg 4-es Quicktime MOV), például az apple honlapjáról, és teszteld le őket. Amúgy egy BD olvasó már nem nagy összeg, kölcsönkérsz hozzá 1-2 filmet, és ki tudod próbálni.
0
2008. november 17., hétfő 15:51
Teljesen mindegy, a kérdés lényeges pontja nem ez volt.
0
2008. november 17., hétfő 12:46
Az BD olvasó, amit te szeretnél. A lejátszó egy önálló készülék.
0
2008. november 16., vasárnap 19:19
Bár ugye attól is függ, milyen messziről nézed!
0
2008. november 16., vasárnap 19:18
Szerintem semmivel sem!
0
2008. november 16., vasárnap 18:53
BD lejátszót a pc-be akarok. Tehát 22"col full hd és pc-s BD. Kérdés az, hogy megéri-e így filmet nézni. Mennyivel kapok jobb élményt BD-vel ekkora képátmérőnél, mint a dvd esetében.
Talán jövőre veszek normális tv-t is.
0
2008. november 16., vasárnap 18:49
Ha úgy gondolod, hogy PC-s BD meghajtó nem felel meg neked, vagy szeretnél filmezni PC bekapcsolása nélkül is akkor megéri. Azt  viszont nem tudom, hogy mennyi hdmi csatlakozós monitor van. Samsungnak biztos van, gondolom a többinek is.
0
2008. november 16., vasárnap 17:57
Lenne egy kérdésem. Most akarok venni 22"-os full hd monitort mert kell egyéb dolgok miatt is kell a nagyobb képernyő. Érdemes hozzá blu ray lejátszót venni és azon filmeket nézni? Egy full HD plaza árafekvése kissé magas jelen pillanatban így karácsony felé közeledve a pénztárcámnak.
0
2008. november 13., csütörtök 13:27
Még nem is kaptam kézhez:) Ha minden jól megy hétvégére megvan a komplett rendszer. Na majd akkor:)
0
2008. november 13., csütörtök 13:19
Na,milyen a kicsike? Sikerült már kipróbálnod,tesztelned? :)
0
2008. november 11., kedd 15:57
Pedig nem egy tesztben említették hogy ez a típus átlagon felülit teljesít H/K viszonylatban. Ja és egészen 1080p-ig képes felskálázni:)
0
2008. november 11., kedd 15:50
Azért a tesztekkel csínján kell bánni. :) Azt egy kicsit túlzásnak tartom, a tesztelők részéről, hogy lemosná a Yamahát,vagy az Onkyot,inkább úgy gondolom,hogy teljesen más a hangzásviláguk.Nagyon ízlés kérdése már ez manapság.Szerintem. Annyira azonos a tudásuk,felszereltségük,hogy szinte nüanszok alapján lehet rangsorolni őket. Mindenesetre mindt mondtam látatlanban én is ezt venném meg. Nekem a H/K nyújtotta eddig a legegységesebb hangzást,moziban,zenében egyaránt bejött.Na, ha valamiben akkor esztétikailag mindenkit lemos szerintem, talán ebben nem nagyon lehet vitatkozni :)
A Faroudja viszont mindenképpen előny,ez is tény.
0
2008. november 11., kedd 15:32
Köszönöm. Kipróbálni egyiket sem próbáltam ki, ezt is tulajdonképpen pár nap múlva kapom kézhez. Ez nyert nálam mert:
- nem nagyon volt más választás az áruházakban (áruhitelre ment)
- esztétikailag szerintem kifogástalan
- Faroudja proci
- néhány tesztben meglepődtek a teszterek, mennyire jó is valójában ez az erősítő

Épp az imént olvastam egy tesztet, ahol összehasonlították a Yamaha RX-V663-ral, az Onkyo TX-SR606-tal és a Marantz SR5002-vel. Az első kettőt lemosta, a harmadik pedig más hangzásvilágot produkál. Nem hibátlan a H/K, de a filmeknél nagyon él. Nálam kb. ezek döntöttek.
0
2008. november 11., kedd 14:40
Gratula,szerintem nagyon jól döntöttél! :)Azért kipróbáltad, tesztegetted kicsit,ugye? Mindhármat meghallgattad? Kíváncsi lennék,hogy mi alapján tetted le a H/K mellett voksod,miért pont ez lett a nyerő. :)
0
2008. november 11., kedd 14:26
Köszönöm mindenkinek aki hozzászólásával próbált segíteni. Ma megvettem a Harman Kardon-t, remélem jól választottam.
0
2008. november 11., kedd 12:54
Én a Marantz-ot favorizálom, moziban átlagos, de zenében kiemelkedő. Az SR5003 már dekódolja a HD formátumokat is.
0
2008. november 11., kedd 11:31
Szintén remek vétel lehet. Az előbbiekben említett trio-tól hangzásban talán ez a leglágyabb,bár sokak szerint a Denon-ok "összemosnak" hangügyileg.Nekem volt már Denon-om is,de különösebb gondom nem volt vele, szerettem nagyon.A H/K mellett ez volt a másik kedvencem. Én is kíváncsi vagyok,hogy mit tudthat ez a modell. A már említett Onkyo 606, H/K 255 mellett nálam is képben van, én is erősítővásárlás előtt állok,s kb. ezt az árkategóriát néztem ki. A Yamaha nekem túl kemény,nem bírtam megszokni eddig.
0
2008. november 11., kedd 10:55
wall-e bd-n
kung fu panda bd-n
0
2008. november 9., vasárnap 14:59
Ugyanonnan vásárolunk akkor! :)
0
2008. november 9., vasárnap 11:47
És mit szóltok a Denon új HD erősítőjéhöz, az AVR-1909-hez? Ennek az ára már egészen elérhető 140.000 forint körül mozog! Szívesen maradnék a Denon márkánál, mert eddig is az volt, az AVR-1906-ot cseréném le erre a típusra.
0
2008. november 9., vasárnap 11:32
Mindegyik tökéles választás lenne,de azért vannak különbsége.Nekem az eddigi saját tapasztalataim e 3 márkával kapcsolatban: a Yamaha talán a "legmozisabb" hangú, az Onkyo picit már vegyesebb,vagyis zenében is valamennyire hallgatható, a H/K pedig a legjobb alternatíva lehet,ha jó minőségben megszólaló zenét is szeretnél hallgatni. A konkrét modellek közül az 606-ot hallottam eddig ; engem filmben meggyőzött,de zenében nem. A lényeg,hogy mire kellenének; házimoziban szerintem mindent tudnak,ebben nem nagyon van különbség. Én, ha látatlanban,pontosabban meghallgatás nélkül kéne döntenem a H/K-t választanám,mert zenét is szoktam hallgatni,s valahogy nekem a HarmanKardon-ok jönnek be legjobban. De mindenképpen teszteld,hallgasd meg őket ha megoldható.És persze lehet teszteket is olvasgatni,de csak a saját füledre hallgass! :)
0
2008. november 9., vasárnap 11:16
Na,ezt nem is tudtam.Így már érthető a dolog.
0
2008. november 9., vasárnap 11:14
Szerintem nem.Ugyanis az ismerősöm nagyon vágja a témát, üzletszerűen is foglalkozik vele.Szóval állítgattunk mindenfélét,pontosabban ő bűvészkedett a cuccokkal,s ez az eredmény jött ki a végén.Persze ez szvsz,mert más nem biztos,hogy teljesen így látná,de azért az nem lehet véletlen,hogy -amint haver állította- 5 emberből 4 azon véleményen volt velem... És az igaz igaz,hogy relatíve gyengébb-talán inkább a mássabb a jó szó rá- a kép,mert azért a HD az nagyon ott van a PS3-nál is,szóval nem dobnám ki,ha hozzámvágnának egyet! :)
0
2008. november 8., szombat 19:56
Szia!

Én a héten vettem meg az Onkyo-nak a nagytestvérét(806),nagyon jó vételnek bizonyult.
0
2008. november 8., szombat 19:37
Szeretném a véleményeteket kérni. A jövő héten készülök erősítőt venni és a következő 3 tipus közt vívódom:
http://www.harmankardon.com/specifications.aspx?Region=EUROPE&Country=HU&Language=ENG&cat=REC&ser=&prod=AVR%20255/230&sType=C
http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_2008_5935286.html
http://www.yamaha.com/yec/products/productdetail.html?CNTID=567571&CTID=5000300

Természetesen más alternatíva is érdekel ezeken kivül.
0