Keresés

2005 - A 10 legjobb film

2005. december 30., péntek 23:38
Sajnos 3 filmet nem sikerült és úgy néz ki, hogy már nem is fog sikerülni megnéznem, melyek a következők:NArnia, Dominó ,és Durr durr és csók. Nagy valószínűséggel nem is befolyásolta volna már a top 10-et, úgyhogy most 1 nappal szilveszter előtt én is közzé teszem a nekem legkedvesebb 10 filmet. Én idén 68X voltam moziban, ebből 2X dupláztam, majd a DVDCenteren jövő év elején :-) olvashattok egy "hosszabb-rövidebb" összegzést, most viszont íme az én listám:

2005 MOZI TOP 10 by "L":

1.SIN CITY-SIN CITY
2.HOTEL RUANDA-HOTEL RWANDA
3.ÜTKÖZÉSEK-CRASH
4.AZ IGAZSÁG FOGSÁGÁBAN-WHERE THE TRUTH LIES
5.FŰRÉSZ-SAW
6.MILLIÓ DOLLÁROS BÉBI-MILLION DOLLAR BABY
7.FŰRÉSZ 2-SAW 2
8.BATMAN:KEZDŐDIK-BATMAN:BEGINS
9.STAR WARS III. RÉSZ:A SITHEK BOSSZÚJA-STAR WARS EPISODE III:REVENGE OF THE SITH
10.KÖZELEBB-CLOSER
0
2005. december 30., péntek 22:31
Szerinted ha látom ezeket a filmeket, akkor más lesz a véleményem? :) Naív lélek....pl. hol van a crash? Az pedig megér egy misét, ráadásul semmi köze a blockbusterekhez, ennek ellenére Damien barátunknál sehol sincs. És hogy ez mit jelent? Csupán azt, hogy neki nem jött be, mert szubjektív a listája. Mint mindenkié. Ízlésekről kár vitatkozni.

Van, aki szerint Bunuel egy zseni. Szerintem egy elvont idióta volt. :)
0
2005. december 30., péntek 22:22
Láttam a Crasht ne izgulj, és valóban bejött! Nem az a fajta film, amit azért kell nyomni , mert 10 Ft-ból csinálták. Igazi remekmű, mely mondanivalót is hordoz.
0
2005. december 30., péntek 22:18
Szerintem meg az első normálatlan. Itt jön elő, hogy ki mért megy moziba, és mik az igényei.
0
2005. december 30., péntek 22:05
én most aztán hú de kíméletlen voltam. nekem is 10 pontos film a cinderella man, russell nagyon erőteljes, a tömény giccs mind finom, horner is végre le lett cserélve newmanre, de ahogy jamamura barátunk is mondta: "zellwegert lője már le valaki!". :) az más kérdés, hogy neki egyáltalén nem tetszett a film.
0
2005. december 30., péntek 19:49
Pedig a Cinderella Man nagyon közel került a szívemhez. Őszinte giccshalmaz egy hatalmas Russell Crowe-alakítással: ez a teljesítménye elég volt ahhoz, hogy megkedveljem és másképp nézzek rá a többi filmjében. Meg aztán ott van még ezernyi apróság, ami miatt csupacsupacsupa 10-es a film. :)
0
2005. december 30., péntek 19:46
Ok, ez esetben:

1. Millió dolláros bébi
2. Kerülőutak
3. Hotel Ruanda
4. Oldboy
5. Az állomásfőnök
6. Anyátlanok
7. Durr, durr és csók
8. Szerelmem nyara
9. Vera Drake
10. Wallace és Gromit és az Elvetemült Veteménylény

Nehéz ez, mert próbálom figyelembe venni, hogy amit csak a minap láttam, jobban bennem van, mint a tavaly/év elején látottak. Jelenleg a listáról az Anyátlanok a szívem csücske, de nyilván változni fog ez még.
0
2005. december 30., péntek 19:38
A négy nem-egyezés  közül kettőt nem láttam, kettő meg nagyon nem tetszett (Cinderella, Nixon). :)
0
2005. december 30., péntek 19:15
Dehogy képzelem! Ezért akarom egy év múlva megismételni ezt a Top 10-es szavazást, hogy lássam mennyiben változott a véleményetek azok után hogy több filmet láttatok a 2005-ös termésből!
0
2005. december 30., péntek 19:07
Csalódtunk benned :D
0
2005. december 30., péntek 19:04
Én sem. Legalább hatot kihagytam. :)
0
2005. december 30., péntek 19:02
De azt nem képzeled hogy Daemiaen-en kívül bárki is hajlandó minden filmet megnézni :o)
0
2005. december 30., péntek 18:55
Igen akad, de azok meg is érdemelték (pl.: Batman Begins :-)
Ebből is látszik hogy én nem leszólni akarom a blockbustereket, csak azt jeleztem hogy sokan még csak a blockbustereket nézték meg idén, így a Top 10-es lista nem lesz annyira... objektív, mint amilyen mondjuk 1 év múlva. Daemiaen sokkal több filmet nézett meg idén, és ő már felfedezhetett olyan titkos kedvenceket amik bizony kiszorítják az SW-III-at, meg a Sin Cityt a Top-10-ből!
0
2005. december 30., péntek 18:45
Én a diliházból írogatok... mióta bekötötték a netet. Szóval nem sértés.
0
2005. december 30., péntek 18:44
Daemiaen hozzászólását olvasgatva eszembe jutott az idei év (számomra) legnagyobb bukója. Szóval akkor borult a citromlistám. Minden marad, csak minden eggyel lejjebb csúszik. Első helyen tehát a Sorstalanság :o)
0
2005. december 30., péntek 18:42
de hát a te listádon is akad néhány "hálvúdiblokbászter"!
0
2005. december 30., péntek 18:40
Azért az enyémen is voltak érdekesebb filmek :)
0
2005. december 30., péntek 18:22
Daemiaen!
Köszi a kimerítő elemzést!

TM, M.O.D.!

Erről beszéltem a 81. hozzászólásban! :-)
0
2005. december 30., péntek 18:20
Floria!
Biztos hogy nem akarod rangsorolni a listádat? A pontozásnál sokat számítana...
0
2005. december 30., péntek 17:57
Köszi az elismerést! :)
0
2005. december 30., péntek 17:57
Ó, mennyi egyezés! :)
0
2005. december 30., péntek 17:32
Nekem is ez az eddig legjobban tetsző lista. Íme az enyém ABC- és nem tetszési sorrendben:

Az állomásfőnök
Anyátlanok
Durr, durr és csók
Hotel Ruanda
Kerülőutak
Millió dolláros bébi
Oldboy
Szerelmem nyara
Vera Drake
Wallace és Gromit és az Elvetemült Veteménylény

... bár hozzáteszem, hogy a tényleges lista máshogy nézne ki, mert egy részét még tavaly láttam, és a magyar mozik egy-két kedvencemet nem voltak hajlandóak bemutatni. Valahogy az idei blockbusterek ideig-óráig tetszettek, de nem hagytak maradandó nyomot bennem, talán az egy Batman Begins kivételével, de még annak sem sikerült beküzdenie magát a top 10-be.
0
2005. december 30., péntek 17:25
Na, ezzel most jól megaláztál mindenki más nemnormálist, aki eddig postolt! :D
0
2005. december 30., péntek 16:55
Az első normális lista!
most posts by TM
0
2005. december 30., péntek 16:45
Meglepően erős volt az idei mezőny, a hazai mozikban bemutatott bő 210 film negyedére rá tudom mondani, hogy jó. Az élmezőny is nagyon szoros lett, soha, egyetlen évben nem volt eddig, hogy 5 darab 10/10-es alkotást lássak a vásznakon.

A hazai bevételek szempontjából kb. 13-14%-os visszaesésről beszélhetünk (Európában két helyen: Nagy-Britanniában és Oroszországban bővült egyedül a piac), és ez rémes jövőképet fest, azonban a németek 30%-os nézőszámcsökkenésétől szerencsére messze vagyunk. Kíváncsian várom a 2006-os évet. Idén mindenesetre újfent nem sikerült egyetlen bemutatónak sem elérnie országosan a 700.000 nézőt, két film közelítette (az egyik még közelíti) meg: A Star Wars III. része, valamint a Harry Potter és a Tűz Serlege (ez utóbbi film esetében kísértetiesen követjük az amerikai box office-t: az eddigi legerősebb Potter-nyitás, ám összességében a második legsikeresebb rész az első mögött).

Közel félmillió nézővel büszkélkedhet a Madagaszkár, a négyszázezret már nem éri el, de várakozáson felül szerepelt a Világok harca, 330 ezer körüli látogatóval kiemelkedik még a Vejedre ütök, 320 ezerrel pedig a Mr. és Mrs. Smith. A Sorstalanság a legsikeresebb magyar filmként valahol 400 ezer nézőnél állt meg (bár ebből nem az összes volt fizető...). Nagy siker volt még A randiguru (250.000), kisebb a Mennyei királyság (195.000), a nemzetközi viszonylattől eltérően a hazai közönség meglepően kajálta A 40 éves szüzet (160 ezer), A bukás 160 ezre szintén nagyon szép eredmény, a Best idei második legjobb bevétele (a még mindig futó Egy szoknya egy nadrág mögött, amely jelenleg 260 ezer nézőnél jár). Szégyen, de a Tök alsó: Európai turné is nagy sikert aratott idehaza a 140 ezres nézősereggel (Kelet-Európa volt a fő sikerforrása Rob Schneider "temetésének"). Szép eredményt könyvelhet el még a Beépített szépség 2., valamint A szállító 2. is, mindkettő bőven 100 ezer feletti embert vonzott a filmszínházakba, a Sin City viszont az SPI várakozásaitól eltérően nem tudott 120 ezer nézőnél többet megmozgatni a Star Wars III. és a nyár árnyékában, és a Moziünnep ellenére.

A Fórum Hungary megasikeresen debütált itthon: 3 filmje kivételével (Góóól!, Twist Olivér - mindkettő csúfosnál is csúfosabb bukta, A remény bajnoka: a világ minden táján hasalt, hazánk sem volt kivétel - 35 ezer néző) mindegyik sikeresnek mondható, köszönhetően a remek, nem spórolós marketingkampányoknak. Kezdődött Smith-ékkel, majd jött Jennifer Connelly a Fekete vízzel (ez volt a legmeglepőbb siker, senki nem várt egy minden országban mérsékelten teljesítő drámai thrillertől 40 ezer nézőt, raádásul 11-12 kópián érte el mindezt). Következett a Légcsavar (közel 100 ezer), a Zorro legendája (120 ezer) és most itt a Csodacsibe (halad a 180-200 ezer felé), valamint a Narnia krónikái (egyelőre 250-300 ezer néz ki neki, ám a harmatos január akár magasabbra is repítheti). A most futó megaprodukciók közül még kihagytam a King Kongot, amely örülhet, ha itthon megcsíp 170-180 ezer nézőt, ami édeskevésnek tűnik ahhoz, hogy majd mi is megkaphassuk a bővített változatot DVD-n, bár ki tudja...

Szóval az én mozis listám ez:

1. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2005) 10/10
2. Durr, durr és csók (Kiss Kiss Bang Bang, 2005) 10/10
3. A remény bajnoka (Cinderella Man, 2005) 10/10
4. Kerülőutak (Sideways, 2004) 10/10
5. Anyátlanok (Dare Mo Shiranai / Nobody Knows, 2004) 10/10
6. A Richard Nixon-merénylet (The Assassination Of Richard Nixon, 2004) 9/10
7. Bin-Jip: Lopakodó lelkek (Bin-Jip / 3-Iron, 2004) 9/10
8. Vera Drake (Vera Drake, 2004) 9/10
9. Szerelmem nyara (My Summer Of Lov, 2004) 9/10
10. Kacsaszezon (Temporada De Patos, 2004) 9/10
0