Keresés

2005 - A 10 legjobb film

2005. december 30., péntek 11:52
OFF! amúgy mi az a hype?
0
2005. december 30., péntek 11:51
Nem érdemes ujjat húzni az ógréval, mert nem lehet szemére hányni semmi turpisságot. Tudatosan használja fel a Disney mesékből származtatható közhelyeket és hatásvadászatot. Hol izgalmas videóklipp, hol pedig kellemes mozi matinék fincsi kavalkádja, cseppnyi mondanivalóval és észvesztő jellemhumorral. Kár hogy nem idei termés, mert mindenképpen élbolyban lenne a helye!
0
2005. december 30., péntek 11:46
Erre csak azt tudom mondani, hogy hülye az, aki hagyja magát hype-okkal befolyásoltatni! Nincs az a beharangozó, ami miatt megnéznék, vagy ne néznék meg valamit, ami a reklámtól függetlenül érdekel. Az meg végképp nem izgat, hogy százból egy vagyok, akinek tetszik egy film, vagy épp a századik! De ez csak én vagyok, biztos más, máshogy van ezzel.
most posts by TM
0
2005. december 30., péntek 11:43
Ne terrorizálj minket ezekkel :D

Amúgy szegény Ogrét senki se bántaná ha az értéktelen második rész kapcsán ne alakult volna ki miatta háromszor akkora hype mint amit az első rész kapott :(
0
2005. december 30., péntek 11:39
Szegény ogrét mindenki bántja! Nézzetek csodacsibét, meg Micimackó 126-ot! Egy  sikeres animáció folytatása, mégha nem is éri el az előző rész magasságát, még nem kéne, hogy ekkora indulatokat váltson ki!
Ajánlanám figyelmetekbe a következőket még:
Cápasrác - a nagy Rodrigueztől
Burton-be zárt Csokicsárli
Doom, Elektra, Fűrész2, Kör 2 - Enter-gombot sem érdemelnek
Madagaszkár, MM&Zelefánt, Pata-csata, Vad galambge drej - lásd előző sor
Penge drej
Tripladupla iksz

Hirtelen ennyi fos jutott eszembe erről az évről. Úgyhogy jobban osszátok szét a tojásokat, mégha valóban a melák ogrét a legkönnyebb eltalálni! :-)
most posts by TM
0
2005. december 30., péntek 11:27
Így igaz.
0
2005. december 30., péntek 11:22
Na a Shrek 2-től is kiver a víz...
0
2005. december 30., péntek 11:21
Nem tudom miért kapod fel ennyire a vizet :D
Neked is van olyan film ami számodra nem tetszett (pl. A bukás), a nagyközönség viszont odavan érte. Ez van :P
De viszont ha nem bruhaha film akkor nem kellett volna annyira erőszakosan viccesnek mutatnia magát. Számomra inkább csak kínos volt hogy nem tudtam nevetni semmin sem. Ha meg nem vicces, lehetett volna valami komolyabb értelme és nem abban a szájbarágós stílusban. Vagy akár egy olyan sztori amin izgulhatok. Ezekből egyikre sem leltem rá. Üres effektparádé, á lá King Kong. Nekem nem tetszett, neked igen. Nem ügy :)
És a Star Warsot sem a jó dialógusokért szeretem ;)
0
2005. december 30., péntek 11:21
:D Mostmár aztán le lehet rólam szálni! Cikizni nem ér!!! :)
0
2005. december 30., péntek 11:20
Oké, Oké, bevallom valamikor van egy-két bolondos mondat, úgyhogy most megpróbálom menteni a menthetőt!

0. moziösztön ellenálhatatlan motivációja elmaradt = annyira mostanában (2005) nem volt kedvem mozizgatni.

1. popcornfátyol = sok ember először azt hiszi, hogy egy hollywoodi szar lesz megint ez a film is, tele giccsel és nyállal, de nem az volt.

2. Hát sztem tényleg egyre durvább ilyen filmek készülnek, most meg Spielberg már dolgozik egy két hasonló hatású filmen.

4. :)

5. ?

6. "lelakatolva maradtak valahol a néző képzeletében." na, nekem személy szerint nagyon szerény elvárásaim voltak a filmmel kapcsolatban. Talán már el is képzeltem magamban egy a korábbi Batmanfilmekhez hasonló filmet. Hát mellétrafáltam... mondjuk való igaz, értelmesebb lenne a mondat, ha a korábbi rendező (Joel Schumacher) képzeletében lenne lelakatolva. :)

7. ... A film első feléig az az érzése az embernek, hogy újból valami nagyon megdöbbentős, oscarramenős tutifilmet csináltak.

8. Az az igazság, hogy nem nagyon csípem ezt a Quentin gyereket! Meg lehet érte kövezni, meg minden (már úgyis szokásotok!) :) A Sin City-t meglehetett volna csinjálni mondjuk úgy, hogy a szálak párhuzamosan futnak, erre az ember kap Rodrigueztől egy epizódszerűen mozgó filmet. De ezzel ellentétben jó mozi volt és jó volt Bruce Willist újból látni valami passzos, hozzáillő szerepben.

9. "ponyvák unikumsága kialudt" lassan már lesz a korábbi filmekben semmi eredetiség, mert felhasználja még százszor a dolgot és már senkit sem fog érdekelni. Bár a Sin Cityhez írt duma nagyrésze OFF! bocsi érte!

Még egyszer bocs az OFFokért és a "gügye" mondatokért, és mindenkinek boldog új esztendőt kívánok!
0
2005. december 30., péntek 11:11
Haver, eddig a Te Top 10-ed (vagyis 9-ed) tetszett a legjobban! :-D
0
2005. december 30., péntek 9:03
belőle lesz a legjobb kritikus! :)
0
2005. december 30., péntek 7:58
TOP 10 - 2005

1. Sin City

2. Világok harca

3. Ütközések

4. Adásunkat megszakítjuk

5. Batman: Kezdődik!

6. A pofonok földje

7. A halott menyasszony

8. Hölgyválasz

9. Millió dolláros bébi

10. A nemzet aranya
0
2005. december 30., péntek 4:38
Addig örülj, amíg mi nem fogjuk a teljes mivoltunkat megtestesíteni, mert onnantól kezdve popcorn-fátylunk licenszének felszabadításával, illetve vérciki perceink burjánzásával egybekötve a szerkezeti prűdségeink mindörökre lelakatolva maradnak a képzeletünkben.
És akkor nekünk annyi!!!
0
2005. december 30., péntek 3:18
A szórendemet még csiszolhatnám, mi? ;-)
most posts by TM
0
2005. december 30., péntek 3:17
Ebben a "kifordult" topicban eddig messze ez a hozzászólás tetszett a legjobban! :-))
most posts by TM
0
2005. december 30., péntek 3:15
Kalap szar, okádék? Mennyi dzsentlemanus!  A Pikk szar, is gyártott már gyengét, és a Dremworks-animáció sem mind szemét, de azért én szerényen hozzáteszem: szerintem.
most posts by TM
0
2005. december 30., péntek 3:13
Hát, Indy, lehet, hogy a "moziösztön ellenálhatatlan motivációja" hiányzik belőlem (az mi lehet???), de szerény véleményem szerint ezek a mondatok értelmetlenek:

1.  Talán első látásra popcorn-fátyol borítja a bizar cselekmények értelmét.

2.  Volt Fűrész, Oldboy és megannyi érzékeket eltompító lélektanulmány, hogy az ember agyán átfutott az a rémkép, hogy ezt még lehet fokozni. Spielberg már elkezdte és ezt már nem lehet visszafordítani. (Mi fut, hová? Mit kezdett el?)

3.  A már generációs kultusszá cseperedett Harry tökéletes megtestesítője a jelenkori ifjúság teljes mivoltának. (Ööö..., ez jó vagy rossz? Ezen még evekig fognak vitázni a szociológusok!)

4.  Kifogástalan szerkezet és sztori volt a film alaprugója, így a színészek döcögései, a rendező bukdácsolásai és persze a vérciki percek burjánzása bennemaradtak főhőseink igénytelen jellemében. (Megdöbbentően pontos elemzés!)

5.  Mindeddig tartózjodtam mindenféle kultikus értékkel bíró művészfilmtől, nehogy rosszul ítéljem el. (Ne szerénykedj!)

6.  Az eddigi részekkel ellentétben a rendező hanyagsága, a cselekmény debilsége és a szerkezeti prűdségek hála Istennek lelakatolva maradtak valahol a néző képzeletében. (Ezt a mondatot tízszer is elolvastam! Bélyegeztél, mielőtt leírtad?)

7.  Hát az elején nagyon úgy tűnt, hogy egy marketinges Schindler-újjáélesztési dolog lesz az egész, de végül teljesen mást kapott vissza a néző.

8.  Már a Ponyvát és a Kutyaszorítót is nehéz volt megemészteni, erre a nagypofájú Tarantino felszabadítja a licenszet és máris szabadjára engedi a ponyvás-szerkezet értékelhető értéktelenségének alkalmazását.

9.  Tarantino már felrúgta vagy ötször a dramaturgiai szabályokat, így a ponyvák unikumsága kialudt.

Ez utóbbi kettő valamilyen furcsa - szürrealista vagy dadaista - prózavers, ugye? (...és fejünk felett elrepül a nikkel szamovár! - vagy ránkterül a popcorn-fátyol...)

0
2005. december 30., péntek 1:40
Durr, durr és csók 100%
Sin City 95%
A remény bajnoka 95%
Star Wars 3. Világok harca 90%
Csak lazán 90%
King Kong 90%
40 éves szűz 90%
Csontdaráló 90%
Aviátor 90%
Millió dolláros bébi 85%

Ez lenne, sorrend nélkül. Azért a Durr, durr és csók nem váletlenül került az első helyre...
0
2005. december 29., csütörtök 21:21
Nálam az első Shrek se eszik meg sok sót, pláne a második, ami egyenesen okádék. Szerintem a Toy Story 1-2 a csúcs ebben a kategóriában, melyet szorosan követ a Szörny RT.
0
2005. december 29., csütörtök 20:41
Csak 8 helyezésre futotta, mert az idén elmaradt a moziösztön ellenálhatatlan motivációja, pedig az idény igen gazdag volt finomságokban.

01. Crash (Ütközések)  9,5/10
Talán első látásra popcorn-fátyol borítja a bizar cselekmények értelmét, pedig a rasszizmus mellett még egy nagyon fontos dolgot feszeget: az emberek kapcsolata egymással a mindennapokban.

02. War of the Worlds (Világok harca) 9/10
2005 a beszarás éve volt. Volt Fűrész, Oldboy és megannyi érzékeket eltompító lélektanulmány, hogy az ember agyán átfutott az a rémkép, hogy ezt még lehet fokozni. Spielberg már elkezdte és ezt már nem lehet visszafordítani.

03. Star Wars Episode III - The Revenge of the Sith (Star Wars III. rész - A sith-ek bosszúja) 9/10
Egyik szemünk sírt a másik meg (a Lucastól -nem mondom hogy már megszokott- inkább elvárt) katarzis-görcsbe rándult. Hisz ritka überfasza csillagkalandban volt részünk májusban, ugyanakkor Anakin-nal sírba szállt a Saga. Mi lesz itt, ha már a Harry Potter is bevégzi?

04. Harry Potter and the Goblet of Fire (Harry Potter és a tűz serlege) 8/10
A már generációs kultusszá cseperedett Harry tökéletes megtestesítője a jelenkori ifjúság teljes mivoltának. Kifogástalan szerkezet és sztori volt a film alaprugója, így a színészek döcögései, a rendező bukdácsolásai és persze a vérciki percek burjánzása bennemaradtak főhőseink igénytelen jellemében. Sikerült felülmúlni mind a három eddigi részt… szerintem…

05. Oldboy (Oldboy) 8/10
Mindeddig tartózjodtam mindenféle kultikus értékkel bíró művészfilmtől, nehogy rosszul ítéljem el. Nos a dolog szemmel láthatóan elmaradt a várakozásaimtól. frenetikus fordulataiba és abszurd világába befurakodott egy lélegzetelállító színészi játék és egy „pofátlan” cselekmény, ami kíváncsivá teszi a nézőt.

06. Batman Begins (Batman:Kezdődik!) 8/10
Az eddigi részekkel ellentétben a rendező hanyagsága, a cselekmény debilsége és a szerkezeti prűdségek hála Istennek lelakatolva maradtak valahol a néző képzeletében. Helyettük kaptunk egy tisztességek Batmant, neki egy gyönyörű barátnőt (nem csodálom hogy Cruise szerelmes) és egy imádnivaló Alfredet.

07. Hotel Rwanda (Hotel Ruanda) 7,5/10
Hát az elején nagyon úgy tűnt, hogy egy marketinges Schindler-újjáélesztési dolog lesz az egész, de végül teljesen mást kapott vissza a néző. Elsősorban aktualitása miatt, másodsorban pedig a nyugtalanítósága miatt lehet különbséget tenni a két műalkotás között. Az érzelmi palettát talán egyszínűen használja, a dolgok szeszélyességének és a diktatúra hatalmának elmagyarázása teszik kiemelkedővé a 2005ös idény – számomra utolsó előtti, bár jobbat is érdemelhetne – vigaszágasát (remélem, még felkerül egy-két listára!).

08. Sin City (Sin City - A bűn városa) 6/10
Már a Ponyvát és a Kutyaszorítót is nehéz volt megemészteni, erre a nagypofájú Tarantino felszabadítja a licenszet és máris szabadjára engedi a ponyvás-szerkezet értékelhető értéktelenségének alkalmazását. A szag megcsapja Rodriguez orrát is és máris hozzákezd egy nagyszabású adaptációhoz, melyért képes feláldozni Bármit az égvilágon. Az ipséről tudni illik, hogy konyít a baklövésekhez (lásd Volt egyszer egy Mexikó, Kémkölykök). Nem igaz, hogy nem vette észre az egetverő hiányosságot a Sin City alappilléreiben. Tarantino már felrúgta vagy ötször a dramaturgiai szabályokat, így a ponyvák unikumsága kialudt. Mentségükre szóljon a színészválasztás és a légkörteremtés. Ennyi!
0
2005. december 29., csütörtök 18:40
1. Sin City
2. Millió dolláros baby
3. A bukás
4. Batman: Begins!
5. Bin jip - Lopakodó lelkek
6. A holtak földje
7. A halott mennyasszony
8. Aviator
9. Ray
10. Fűrész
0
2005. december 29., csütörtök 16:42
Erőszakos múlt
Millió dolláros bébi
Melinda és Melinda
Vad galamb
A halott menyasszony
2046
A Főnix útja
Wallave & Gromit
King Kong
Világok harca

0
2005. december 29., csütörtök 16:39
az első film klassz, de a shrek 2 egy kalap szar. utálom. a pixar érinthetetlen, de a többi...
0
2005. december 29., csütörtök 16:27
"csak nem olyan hivalkodó, izzadságszagú moslék, mint ami amerikából hömpölyög."

mint pl a shrek és társaiban, mi? :))
0