Keresés

2005 - A 10 legjobb film

2006. február 10., péntek 1:59
Star Wars 3.: amikor Darth Vader először megszólal.
Durr, durr és csók: az orosz rulett... (tavaly ezen röhögtem a legnagyobbat moziban :))
King Kong: King Kong vs. 3 T-Rex
0
2006. február 10., péntek 1:42
+ Ezek spoilert tartalmaznak
0
2006. február 10., péntek 1:40
Csak röviden, pár momentum:

Sin City :

Amikor Bruce Willis a kötélen lógva feladja/és mégsem
Amikor végig gondolja a lehetőségeket és fejbe lövi magát
Marv vallatásai, bestiális kegyetlenségei

Durr Durr … :

Amikor Robert D Jr. levizeli a hullát

Legrosszabb:

a Bat-Tank
0
2006. február 9., csütörtök 17:58
Szerintem nyugodtan nyisd meg!
Ha akarod írd oda hogy "MDM ajánlásával":)
0
2006. február 9., csütörtök 17:31
nálam az abszolút favoritokok ebben az évben:

Az OldBoy záró jelenete, melyben Oh De Sue keserédes mosolyát, a The Last Waltz csodálatos akkordjai kísérik. A Star Wars IIIban nekem is a "You Were The Chosen One!"-os rész, a Crashből pedig a hópihék hullása maradt meg a legjobban számomra.

Mondjuk már régóta tervezgettem egy "Feledhetetlen Filmes Pillanatok" c. topic megnyitását, melyben mindenki legírhatná hogy melyik filmeben melyik jelenet a kedvence. De letettem róla mert a jómadarak úgyis lehordanának miatta :(
De ha gondoljátok, nyithatunk egy ilyet!
0
2006. február 9., csütörtök 16:38
így van!!! jó hogy valaki rájött!
amúgy Jean Image, nem dolgozom a VOX-nál, de rendszeres olvasója vagyok.
0
2006. február 9., csütörtök 15:43
Most hogy kitárgyaktuk 2005 legjobb filmjeit, lássuk a 10 legjobb jelenetet 2005-ből! :-) (Összesítés nélkül, csak úgy érdekességként...)

10.) Batman Begins: - Az új Batmobile (vagy inkább Bat-tank?) száguldása Gotham City utcáin.

9.) Sin City: - Marv, Kevin és kutyák. :-)

8.) Tha Aviator: - Howard Hughs zuhanása Beverly Hills kertvárosába: "I m Howard Hughes, The Aviator!"

7.) Hosszú jegyesség: - A kis Matilde fantáziálása a hős Manech-ről a világítótoronyban. :-)

6.) Star Wars III: - Az összeéget, megcsonkított Anakin. Obi-Van: "You Were The Chosen One!"

5.) Oldboy: - Egyetlen snittben láthatjuk ahogy Oh De Sue egy kalapáccsal átküzdi magát egy rosszfiúkkal teli folyósón.

4.) Star Wars III: - Az útolsó jelenetek: Az épülő halálcsillag; Darth Vader felemelkedése; Töröljétek az R2-es memóriáját! :-); Naplemente a Tatooin-on.

3.) A bukás: - Bruno Ganz bármelyik ordítozós jelenete Hitlerként. Félelmetes!

2.) Hosszú jegyesség: - Gyufagyújtogatás a világítótoronyban. :-))

1.) Oldboy: - Oh De Sue reakciója, miután megtudta az igazságot. Brrr...
0
2006. február 7., kedd 1:32
hú, erre nem gondoltam, köszi
0
2006. február 7., kedd 0:41
tudom, nem nekem szólt a kérdés, de a g.v. az a gazdasági válság, sejtésem szerint
0
2006. február 7., kedd 0:10
inkább vox magazinNÁL
0
2006. február 7., kedd 0:09
két kérdésem van:
1. te a vox magazinban dolgozol?
2. mi az a g.v.?
0
2006. február 5., vasárnap 17:16
1. Ütközések (Crash) rend.: Paul Haggis - 100%
Mert Paul Haggis filmje annyira megható és életszagú hogy az már művészi.
Tökéletesen megformált karakterek jellemzik.
Az év filmje!!!!

2. Világok Harca (War Of The Worlds) rend.: Steven Spielberg - 100%
Mert Steven Spielberg filmje drámai látványos és végre nem azt kapjuk tőle mint a többi agyatlan Sci-Fitől (Tökös Amcsik megint bátran harcoltak).

3. King Kong (King Kong) rend.: Peter Jackson - 95%
Mert Kong király története meghatóbb és PJ-sebb mint valaha!

4. OldBoy (OldBoy) rend.: Park Chan Wook - 95%
Mert azt kapjuk tőle mint a Kill Billtől, csak Hollywoodmentesítve.
Drámaibb, keményebb és brutálisabb mint Bill kivégzése.

5. A Remény Bajnoka (Cinderella Man) rend.: Ron Howard - 95%
Mert egy gyönyörű történet a g.v. idejéről, és Russel Crowe nagyon nagyot alakít.

6. Hotel Ruanda (Hotel Rwanda) rend.: Terry George - 95%
Mert ez a film bizonyíték arra hogy vannak még Oscar Schindlerek.
Cheadle csont nélkül megkaphatta volna az Oscart, csak hát voltak a mezőnyben vaksi, kokós zenészek is.

7. Sin City (Sin City) rend.: Robert Rodrigez, Frank Miller és Quentin Tarantino - 90%
Mert ilyen lenyűgöző látványvilágú filmet  mint ez nem mostanában fognak készíteni.
Sajna Rodrigez már erőlködik e film kultuszának sárbatiprásán is, hamarosan itt a 2. rész.

8. Hervadó Virágok (Broken Flowers) rend.: Jim Jarmusch - 85%
Mert Jim Jarmusch!

9. Durr, Durr és Csók (Kiss Kiss Bang Bang) rend.: Shane Black - 85%
Mert az egyik legfordulatosabb thriller hosszú idő óta.
A két főszereplő jelleme tökéletesen kidolgozott.
GYEREKEK ÍGY KELL FILMET CSINÁLNI!!!!!!!!!

10. Eros (Eros) rend.: Steven Soderbergh, Wong Kar-Wai, Michelangelo Antonioni - 80%
Mert három ilyen rendező szkeccsfilmje eleve nem okozhat csalódást.
Gyönyörű képek és szép történetek jellemzik.

Ami még nagyon jó volt (műfaján belül):
- A Sziget (The Island) rend.: Michael Bay - 95%
- Domino (Domino) rend.: Tony Scott - 70%
- Charlie és a Csokigyár (Charlie and the Chocolat Factory) rend.: Tim Burton - 95%
- A Halott Menyasszony (Corpse Bride) rend.: Tim Burton - 100%
- Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith) rend.: Doug Liman - 70%

...és amikben csalódtam:
- Star Wars III. A Sithek Bosszúja (Star Wars Ep.III Revenge of the Sith) - 35%
- xXx II. - A következő fokozat (xXx 2. - The Next Level) - 40%
- Szahara (Sahara) - 55%
- Fantasztikus Négyes (Fantastic 4) - 50%

Tudom hogy a SW-ért megköveztek, de ez van:)
0
2006. február 5., vasárnap 15:27
Nekem sincs.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. február 5., vasárnap 15:26
Nekem nincs vele bajom.
0
2006. február 5., vasárnap 15:17
Te tudod, te bajod...
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2006. február 5., vasárnap 14:55
Igen, én is sokat gondolkoztam,hogy melyik legyen előrébb a listán, azán azért került előre a Sin City, mert megvalósításban olyat nyújtott, amit korábban egyik film sem. SWEP is ot van a toppon, de majdnem ugyan ezt a látványt kaptuk az előző SW filmekben is. A Sin City a maga nemében pedig elég egyedire sikerült.
0
2006. február 5., vasárnap 14:52
Azokkal nem, de hogy egy Sin City-t elé raksz, az több mint meglepő.
0
2006. február 5., vasárnap 14:51
Nálam valahogy a múlt év inkább a drámáké volt. Nem azt mondom, hogy a Star Wars nem tetszett, mert nagyonis tetszett, csak a többi film a mondanivalójával nekem "többet ért", mint a Star Wars. A sithekben is volt dráma azért rendesen, de nem lehet összehasonlítani egy Ütközésekkel vagy Hotel Ruandával.
0
2006. február 5., vasárnap 14:46
Igen, meg úgy összességében.
0
2006. február 5., vasárnap 14:45
Mármint a 8. helyezésnél?
0
2006. február 5., vasárnap 14:43
Ennél azért jobb volt a SWEP 3...
0
2006. február 5., vasárnap 14:36
Korábban csak egy kurta felsorolást tettem közé, de most van időm, úgyhogy minden film mellé írok kis kommentárt is:

1. Ütközések: A gyenge 2005-ös felhozatalban ez az a film, ami magasan kiemelkedik a többi közül mint történetileg, és főleg a mndanivalója miatt. A megvalósítás is pazar, szép fényképezés, operatőri munka mind-mind jó. Ráadásul remek színészeket láthatunk, még a legkisebb mellékszerepekben is. Matt Dillon karaktere volt számomra a legérdekesebb. Oscart neki!

2. Hotel Ruanda: Második helyre szintén egy dráma került, ami elég későn ért el kis hazánkba, de elért. Moziban nézve döbbenet fogadta a közönséget, ugyanakkor az iagazi targédia az, hogy hány ilyen történik, amiről lehet nem is tudunk. Don Cheadle alakítása megrázó, és megható egyben. Szerencsére vannak még olyan emberek, akik mindenre képesek mások érdekében, de leginkább emberek próbálnak maradni mindvégig.

3. Világok harca:Spielberg mester invéziós mozija lehengerlő, pörgős, izgalmas és elgondolkodtató. Még Tom Cruise is jól alakít a filmben! Technikailag első osztályú mozi, de azok a túlexponált képek, és a finálé... jaj. Az egész film pszichológiája érdemli ki nálam a 3. helyezést. (Legjobb jelenet az ominózus autós rész)

4. Harry Potter és a Tűz serlege: Sokaknak okozott csalódást a 4. HP film, nekem viszont kifejezetten tetszett. Curaón által elkezdett sötét képi világ klasszul megmaradt, a szereplők még felnőttebbek lettet és Harry összetalálkozott ősi ellenségével Voldemorttal is. Technikailag ez a film is első osztályú. Legmaradandóbb jelenet a bálos rész :) azt hiszem ha majd megnézem DVD-n megint itt fogok padlót fogni :] mert moziban kétszer is szét röhögtem magam.

5. Erőszakos múlt: Megint egy dráma, most David Cronenberg rendezésében, kisvárosi helyszenen egy porfészekben. Azt hinnéd tökéleset hely, hogy elfelejtsd a múltat. A gond csak annyi, hogy ez nem igaz, mert elég egy apró "hőstett" és máris rádtalálnak akaratodon kívül. A múltadtól nem szabadulhatsz.

6. Csak szex és más semmi: Utóbbi évek talán egyik legjobban sikerült magyar romantikus filmje :) Csányi Sándor nemcsak ellenőrként marad majd meg az emlékezetünkben főleg a nőkében :) hanem mint sármos csábító is. Schell Judit pedig egy tüneményes jelenség. Jó nagy adag humorral tálalja elénk eme celluloid mű a párkapcsolatok nehézségeit, buktatóit. Kiváló :)

7. Sin City: Képregény adaptáció talán még soha nem váltott ki akkora érdeklődést, mint a Sin City. Megelevenedett előttünk egy képregény világ fekete-fehérben, néha néhány színnel megspékelve. Kellőképpen erőszakos, néha már gyomorforgató, ugyanakkor egyedi minden tekintetben. Idén jön a folytatás...

8. Star Wars III - A sithek bosszúja: Lukács Gyuri barátunk befejezte űreposzának újabb hármas trilogiáját. Messze a Sithek Bosszúja lett a legjobb az újabb kori SW filmek közül. A 10-es listában a helye.

9. Narnia krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény: Hódítanak a fantasy regényekből készült múvik. Most C. S. Lewis klasszikusnak sámító Narnia regényfolyamának második kötetéből készített filmet a Shrek rendezője Andrew Adamson. Klassz mesevilágot álmodott vászonra, igaz néha bukfencezik a CGI, de azért nagyon szépen sikerült :) folyt köv...

10. A halott menyasszony: Tim Burton a Karácsonyi lidércnyomás után gondolt egyet és ismét összekontárkodott egy bábfilmet :) Nekem kifejezetten tetszett, a szerepők kedvesek, a zene első osztályú! A történet egy orosz népmesén alapul, ahol egy fiú az erdő mélyén véletlenül egy halott nő csontváz ujjaira húzza fel a jeggyűrűt lánykérés-próba gyanánt :-) ebből persze több probléma is származik, de végül azért egyenesbe jön minden.

Számomra ezek voltak 2005 legjobb filmjei.
0
2006. február 4., szombat 14:59
Nem is olyan rossz ötlet! :-)
Majd kíváncsi leszek a DVd-s összeállításra, de azt egyszerűbb lesz összeszámolni, mivel elég kevés hozzászólás van benne :( sajna
0
2006. február 4., szombat 14:51
Vagy lehet, hogy megcsinálom a díjátadás weboldalát, és szövetségre léphetnénk az Xpressel :)
0
2006. február 4., szombat 14:41
Jó ötlet, de akkor a 10 legjobb DVD topicba menjünk át :-)
0