Keresés

A homoszexualitás hatása a filmművészetre

2006. január 10., kedd 19:16
a homosexuálisokra nézve legsértőbb mondatot ebben a topikban eddig gamma írta le:

"Melegfilm... ezen már tényleg csak röhögni lehet"
0
2006. január 10., kedd 19:15
nekem tök mind1 hogy minek hívod, de a színészek s rendezők nemi hovatartozását nem itt kéne kitárgyalni legalábbis szerintem.
0
Szerintem most sem "bizonyított", hogy az volt, ez lehet csak egy rosszindulatú pletyka, csak az a rossz a dologban, hogy már nem él, és nem is tudná cáfolni, ha akarná sem.
0
Maga a "buzi" kifejezés otromba, és börtönszleng. Egy valamire való fórumba ilyen című topik nem kerülhet. "A legnagyobb buzik" cím egy külső szemlélő számára a "legbuzibbat" jelenti. Ha teszem azt "A homoszexuálisok hatása a filmművészetre" lenne a topik címe, máris barátságosabb lenne a légkör. Ez egy szép cím, ami nem lekicsinylő (igen koma, a buzi szó lekicsinylő), és egy kultúrált fórumhoz illő.
0
2006. január 10., kedd 19:14
az xpress egy filmes adatbázis? hú
0
2006. január 10., kedd 19:13
:-)
0
2006. január 10., kedd 19:12
Úgylátszik kezdünk elmenni pletykalap színvonalba...:)
Mindenesetre szerény véleményem szerint egy ilyen topicnak nem egy filmes adatbázisban a helye, persze ez még nem azt jelenti hogy nem lehet értelmesen hozzászólni (lásd: Jamamura Szadakó).

Amúgy James Deanról nem tudtam és nem is hittem volna hogy langyika volt, de ez a rövid de velős munkásságán nem sokat változtat.
0
2006. január 10., kedd 19:12
OFF:

Bocs, de erről a "sértő"-dologról egy South Park-rész jut eszembe! :) Nem hiszem, hogy jó dolog, ha mindenki sértőnek tart mindent, mert akkor lassan meg sem lehet szólalni. De ezt hagyjuk.

Én azt utálom, ha valakinek a másságát ,,különlegesen" kezelik, azaz úgy magyaráznak bele a művébe, hogy ez meg ez nem jöhetett volna létre, ha nem ilyen meg ilyen az illető.

Nem biztos, hogy teljesen így van! Ha én filmrendező lennék, akkor minden filmembe raknék néhány jó nőt, akik esetleg egymás iránt is közelebbről érdeklődnének :)
0
2006. január 10., kedd 19:09
Melegek kellenek? Nesztek:

Spielberg Bíborszínjét miért nem emlegette senki? Abban a filmben a főszereplő és egy másik nő között történt egy csókjelenet. A könyvben hosszabban volt taglalva egy bizonyos leszbikus kapcsolat köztük, de ez a filmben nem volt benne.
0
2006. január 10., kedd 19:07
egyetértek. a spartacus évekkel megelőzte korát, sőt azóta sem készült hasonlóan szép jelenet a bajtársaisságról, mint az "i am spartacus" szcéna.
0
2006. január 10., kedd 19:05
Ben Hurban szerepelt ROMAN NOVARRO! csak úgy eszembe jutott
0
2006. január 10., kedd 19:05
Nem mondtam egy szóval sem, hogy én találtam ki a melegfilm kifejezést, de Pasolini drámákat rendezett komám, és nem ilyeneket.
De nem vitatkozom veled, mert veled lehetetlen. Közönséges, személyeskedő fószer vagy. Írj amit akarsz, magadat járatod le.
0
2006. január 10., kedd 19:04
de a filmezés terén más volt a helyzet. elég, ha csak az egy évvel korábbi ben-hurral összevetjük. felesleges. annyira különböző filmek, ennek ellenére az emberek mindig összehasonlítják őket. pedig a spartacus még ma is szép TÖRTÉNELMI film, a ben-hur meg "csak" egy MESE.
0
2006. január 10., kedd 19:01
Nyilvánvalóan érdekes elképzelni egy Pasolini filmet úgy, hogy azt nem maga Pier Paolo, hanem egy heteroszexuális rendező készít el, de még így sem látom sok értelmét a megkülönböztetésnek. Nem vettem észre olyan másságot akármelyik meleg filmrendező művében, ami olyan nagyon szembenállna bármely más rendező alkotásával. Én azt utálom, ha valakinek a másságát ,,különlegesen" kezelik, azaz úgy magyaráznak bele a művébe, hogy ez meg ez nem jöhetett volna létre, ha nem ilyen meg ilyen az illető. Most őszintén, ha nem tudnád a rendezőről, hogy más, rájönnél a filmjéből? Jó, nem olyan szélsőséges dolgokról beszélek, mint pl. Larry Clark, aki szerintem minimum tök sötét, de remélem, érthető amit írtam.
Ember és ember között... ebbe nem megyek bele, mert baromság. Viszont azt leszögezem, hogy nincs különböző ember, csak különböző típus. Attól, hogy valaki feketének születik, nem lehetsz biztos abban, hogy született Jazz-zenész. Ha valaki zsidónak születik, még nem biztos, hogy rögtön területet akar foglalni, arabokat írtani. Ha valaki testi hibával születik, nem indokolt eldobni magunktól, hisz még élhet teljes életet, ahogy erre manapság egyre több példa van! Szóval az intellektuális dolgok lehetnek egyből az ember génjeibe írva, de nem alapvető szempont  művészetben. Nincs emberfajta, csak tehetség, amit akár mesterségesen is meg lehet találni sok tanulás árán.. Talán ha Gáspár Győzi nem nevelkedett volna olyan emberek közt, akik még beszélni is alig tudnak magyarul, képezte volna magát, és nem lenne ennyire sunyi, akár még énekes is lehetne.

A lebuzizás pedig számomra is sértő, holott nem vagyok meleg, és nem is ismerek személyesen egy meleget sem.
0
2006. január 10., kedd 19:00
frankó, ezzel én is egyet értek, csak hadd tegyek akkor egy filológiai kiegészítést a címmel kapcsolatban, ha már itt mindent meg kell magyarázni ugye, szóval szerepel ott egy értékszempont, a legnagyobb, aminek én eddig egy morális tartalmat próbáltam adni, szóval esetleg: "akiket a legjobban tisztelünk" lehetne szinonímája, értitek, a "legnagyobb magyar" Kossuthi értelmében, persze lehet máshogy is értelmezni, ugye mint valamiféle szexuális teljesítményre való utalást is beleolvashatunk, vagy a homosexuális elhivatottságot, a vérmes libidót, szexualizáltságot is érthetjük alatta, namost a cím ezért volt jó, mert ilyen gazdag jelentéstartalmakat mozgósított, de ha ilyen nagy a hajcihő, megegyezhetünk egyik jelentésében és akkor arról beszélünk tovább, lehet ez akár a testmagasság is
0
2006. január 10., kedd 18:59
még szép, hogy az. az ókorban teljesen elfogadott, már-már trendinek számított a másság. ilyen tekintetben nem is volt az másság. :)
0
2006. január 10., kedd 18:58
tessék? nem személyeskedtem. hogy is tehetném, mikor nem is ismerlek? csupán a politikailag korrekt, burokban született nyilatkozatodra reagáltam.
0
2006. január 10., kedd 18:57
abszolút helyénvaló jelenet. ráadásul olivier akkoriban vallotta be, hogy meleg. kubrick nagyon bátor volt, hogy egyáltalán leforgatta ezt a jelenetet.
0
2006. január 10., kedd 18:56
Pedig ott van! Mikor Keanu először bandázik a szörfösökkel. Hogy miért ez maradt meg bennem...Fújj!!!! :) Szerintem valószínű, hogy a rendezőnő /Kathryn Bigelow/ külön kérése volt ez az "esztétikus" képsor a filmben! ;)
0
2006. január 10., kedd 18:54
Meg esetleg a tehetség... ;)
0
2006. január 10., kedd 18:54
mi szóltok a spartacus hírhedt testjátékához, melyet sokáig mellőztek is a filmből? laurence olivier megpróbálta elcsábítani tony curtist a fürdőben. meleg helyzet! állítólag a később visszahelyzett jelenet hangja annyira sérült volt, hogy anthony hopkinsot kérték meg rá, hogy szinkronizálja oliviert.
0
2006. január 10., kedd 18:50
Még jó, hogy itt mindenki elég intelligens ahhoz, hogy ne személyeskedjen.
0
2006. január 10., kedd 18:49
A Point Break szerintem nagyon nagy film, de ez a birkózás-dolog nekem nem tűnt fel. :)
0
2006. január 10., kedd 18:48
Így szerintem már mindenkinek tiszta!  

Anthony Perkins ugrott most be a "Psycho"-ból: Valószínűleg őt segítette karaktere megformálásában mássága.
0
2006. január 10., kedd 18:48
PC-maszlag.
0