Nyilvánvalóan érdekes elképzelni egy Pasolini filmet úgy, hogy azt nem maga Pier Paolo, hanem egy heteroszexuális rendező készít el, de még így sem látom sok értelmét a megkülönböztetésnek. Nem vettem észre olyan másságot akármelyik meleg filmrendező művében, ami olyan nagyon szembenállna bármely más rendező alkotásával. Én azt utálom, ha valakinek a másságát ,,különlegesen" kezelik, azaz úgy magyaráznak bele a művébe, hogy ez meg ez nem jöhetett volna létre, ha nem ilyen meg ilyen az illető. Most őszintén, ha nem tudnád a rendezőről, hogy más, rájönnél a filmjéből? Jó, nem olyan szélsőséges dolgokról beszélek, mint pl. Larry Clark, aki szerintem minimum tök sötét, de remélem, érthető amit írtam.
Ember és ember között... ebbe nem megyek bele, mert baromság. Viszont azt leszögezem, hogy nincs különböző ember, csak különböző típus. Attól, hogy valaki feketének születik, nem lehetsz biztos abban, hogy született Jazz-zenész. Ha valaki zsidónak születik, még nem biztos, hogy rögtön területet akar foglalni, arabokat írtani. Ha valaki testi hibával születik, nem indokolt eldobni magunktól, hisz még élhet teljes életet, ahogy erre manapság egyre több példa van! Szóval az intellektuális dolgok lehetnek egyből az ember génjeibe írva, de nem alapvető szempont művészetben. Nincs emberfajta, csak tehetség, amit akár mesterségesen is meg lehet találni sok tanulás árán.. Talán ha Gáspár Győzi nem nevelkedett volna olyan emberek közt, akik még beszélni is alig tudnak magyarul, képezte volna magát, és nem lenne ennyire sunyi, akár még énekes is lehetne.
A lebuzizás pedig számomra is sértő, holott nem vagyok meleg, és nem is ismerek személyesen egy meleget sem.