Keresés

A homoszexualitás hatása a filmművészetre

2006. január 10., kedd 18:47
Úgyhogy szerintem nincs különösebb gond.
0
2006. január 10., kedd 18:47
gamikám, mély megértéssel próbálok hozzád fordulni, tudom, frusztált tizenévesnek lenni nem egy babazsúr, csak egy dolgot szeretnék tisztázni félreértéseid sűrű erdejében, hátha attól a többi is oszlásnak indul, szóval a meleg film kifejezést nem te találtad ki, vannaki ilyen meleg fesztiválok, meg new queer cinema, ilyesmik, sok ember például úgy érzi, hogy sokat szenvedett meg minden azért mert a fiúkat szereti, és ezért tömörül a hasonlókkal hogy megvédje magát, szerintem mondjuk ez tök gáz, engem például speciel marhára nem érdekelnek ezek a büszke buzik, én azokat a buzikat tisztelem, akik depressziósak, alkoholisták, és verik a feleségüket, szóval csendesen küzdenek az élettel, és nem ilyen nagyszájú, kivagyi pojácák, de ez már csak az én magánvéleményem

0
2006. január 10., kedd 18:46
te jól vetted ki. mások viszont nem látnak tovább a kétségkívül provokatív címnél.
0
2006. január 10., kedd 18:43
nem emlékszem rá, hogy baromnak és más ilyesminek neveztelek volna. a fórumközösséget sem illettem negatív jelzőkkel. belemagyarázás helyett inkább vedd észre, hogy a topik nem ítéli el, nem kritizálja, nem is bélyegzi meg a melegeket, egyszerűen csak azt vizsgálja, hogy szexuális orinetációjuk milyen hatással van/volt a munkásságukra.
0
2006. január 10., kedd 18:42
Ez így már sokkal jobban hangzik. Téged kellett volna megkérni a topic elnevezésére. :-)
0
2006. január 10., kedd 18:41
Persze csak ha jól vettem ki jamamura és jean image ltd próbálkozásait!
0
2006. január 10., kedd 18:36
gamma: szerintem itt abszolút nem a listázás a lényeg. A kezdés volt szerencsétlen... Hanem ha szabad ilyet mondani: A homoszexualitás hatása a filmművészetre.
0
2006. január 10., kedd 18:33
Teljesen egyetértek ezzel. És azzal is, hogy senki nem lesz se több, se kevesebb attól, hogy milyen a szexuális beállítottsága. És attól nem is lesz jobb vagy rosszabb színész, rendező ...
0
2006. január 10., kedd 18:33
Michael Caine és Christopher Reeve a "Deathtrap"-ben? A legenda szerint rendesen bekávéztak a csókjelenet előtt...

A másik, ami most beugrik: Keanu Reeves és Patrick Swayze a "Point Break"-ben. Na ennyi félmeztelen, lassított, bírkózásos tengerparti jelenetet csak Pet Shop Boys-klipekben láttam idáig!!!
0
2006. január 10., kedd 18:23
Először is: magas alattad a paci.

Másodszor: ha olyen hatalmas filmekben szerepelt, kit érdekel, hogy meleg volt? Hát azokat, akik azt akarják, hogy érdekelje őket. Pedig ez egy szánalmas dolog, amolyan bulvárlapos magatartás. Ennek az embernek a MAGÁNYÜGYE a szexuális beállítottsága, és ehhez neked semmi közöd nincs!
0
2006. január 10., kedd 18:18
De Válaszolja már meg nekem, humortalan földi halandónak, hogy ennek a topiknak mi a lényege?
"a téma viszont jó, habár - mea culpa - nem eme fórum közönségének való."
Mi hülyék vagyunk ehhez, természetesen, ehhez csak az igazán NAGYOK érhetnek fel. De akkor vajh minek is lóg velünk, barmokkal, Hatalmasságod? Emberek listázása magánügyeik miatt? Az nekünk nem fekszik. Azt csak Önök tehetitek meg. Hehe...
0
2006. január 10., kedd 18:14
hát sajnos erre nekem is rá kellett jönnöm, fájó beismerés, de ez van, pedig ez a topik olyan emberekről akart szólni, mint a csodálatos Ramon Novarro, egy egyszeri mexikói emigráns, aki a huszas évek számontartott szexszimbólumáva küzdötte fel magát, olyan kiváló alakításokkal, mint amit például az egy arab fiatalember kalandozásairól szóló The Arab (1924) című filmben nyújtott, és amikor Louis B. Mayer házasodásra akarta kötelezni a róla szóló pletykák elkenése végett, ő, Ramon Novarro a karrierje kárára is ragaszkodott önbecsüléséhez, és inkább az alkoholizmust választotta, hogy aztán hetven évesen leszedált hollywoodi lakásában - micsoda példázat - két hímringyó brutálisan meggyilkolja, na szerintem ez az ember, Ramon Novarro volt az egyik legnagyobb buzi, RESPECT

0
2006. január 10., kedd 18:01
Aha. De te sem lehetsz egy stand-up comedy sztár. Áruld már el kérlek, mi humorosat kellene találnom ebben a topikban, és ebben a témában?
Én csak súlyos pofátlanságokat észleltem itt. Biztos velem van baj, hisz te egy humorista vagy. Hiába, már Sas Józsin sem tudtam röhögni. Tudod mit? Ha társulnál gatharral, akár egy új Laurel & Hardy is lehettek! Csak ne felejtsd el megválogatni a műsorotok rendezőjét szexuális beállítottsága szerint.
0
2006. január 10., kedd 17:49
Ez egyszerűen röhejes! :]

De képzeljük csak el a Star Wars ,,melegfilm" változatát:

- Luke, én örökkön-örökké szeretni foglak, drágaszágom! - szólt Obi-Wan Kenobi, és hatalmas cuppanós puszit nyomott Luke arcára.
- Én isz szeretlek, cillagockám!
- Cak legyél naon óvatosz, hisz veszélyesz küldetészre mész, egyetlen szerelmem. Vigyázz azzal a Darth Vaderrel, ne feledd, hogy ő biszex!
- Jó majd vigyázok vele, cillagbogárkám! Akkor én moszt elmegyek, ha te isz úgy akarod, madaram.
- Várj még egy perceckét. Itt van ez a rózaszín fénykardocka. Szerintem tök cuki. Próbáld fel... vagyisz ki!

Ezennel bejelentem, hogy megpályázom George Lucas cégét a "Cillagok cuki kisz háborúckája" című saga tervével. Ez lesz a politikailag korrekt Star Wars. A dolog lényege az "Univerzumocka", és az azt benépesítő bolygók. Karaktereink különösen érdekesek lesznek, és nem lesznek olyan felületesek, mint az eredeti trilógiában. Az Erő helyett Belső Kisugárzás lesz, amivel bármit el tudunk érni.
A főgonosz nem hetero, hanem biszexuális - ezzel is a korrektséget bizonyítjuk. Fontos, hogy filmünk (trilógiánk) ne legyen demagóg! Erre külön szakembereket kell majd szerződtetni.
Vannak kikötéseim is: Az egyik, hogy Yodát csak Terry Black játszhatja, a másik pedig az, hogy az esetleges effekteket ne számítógéppel készítsük el, hanem régimódi gumibábukkal, ezzel esetlegesen felhívhatjuk a nézők figyelmét a gumi fontos szerepére a szexben is!

De van egy jobb ötletem. Újraforgatnám az E.T. című filmet is, immáron meleg rendezővel. Amennyiben az ötletem megvalósulna, úgy számonkérném az illetékes elvtársaktól, hogy vajon miben különbözik a két verzió?

Ennyi volt a cinizmus mára, zárul gamma mesetára.
0
2006. január 10., kedd 17:33
szar a címe, nem vitás. jean image ltd, ha megengeded, akkor átiratom vmi kevésbé profánra. a téma viszont jó, habár - mea culpa - nem eme fórum közönségének való.
0
2006. január 10., kedd 17:31
Nem erről szól a topic, Gamma! Viszont szerintem is nagy hülyeség volt megnyitni. Érdekes, hogy ha más tesz hasonló dolgot, akkor annak azonnal leordítják a fejét. Na de hagyjuk...
0
2006. január 10., kedd 17:26
így első blikkre te vagy a leghumortalanabb ember a földön
0
2006. január 10., kedd 17:24
így első blikkre te vagy a leghumortalanabb ember a földön
0
2006. január 10., kedd 17:00
én azt mondom még nem temessük a topikot, hátha megjön pál, aki nagy homofób (is többek között).
0
2006. január 10., kedd 16:57
A frédi és Béni is rengeteget ölelkezett.
0
2006. január 10., kedd 16:53
Másképp megfogalmazva: leginkább a "melegfilm", a "buzik" kifejezésekkel, meg a listázással van bajom. Senki sem több vagy kevesebb attól, hogy homoszexuális.
0
2006. január 10., kedd 16:45
Na, mostmár rászántam magam és elolvastam végig a teljes topikot.

Beugrott egy nagyon jó melegfilm: a Star Wars, ahol Luke Skywalker Han Solot ölelgeti széles bájvigyorral a képén. Eretnekség!!!

Melegfilm... ezen már tényleg csak röhögni lehet.
0
2006. január 10., kedd 16:37
persze a topik címét még véletlenül sem lehetett volna szalonképesebben megfogalmazni...
de hogy ne csak offtopik legyek: a hong kong-i Leslie Cheung is homoszexuális volt...
0
2006. január 10., kedd 16:32
szimbiózisban. :)
0
2006. január 10., kedd 16:23
Milyen viszonyban áll Mr. Garisson Kalap Úrral? :]
Nem nézek Souht Parkot, a mozifilmet vagy hat éve láttam utoljára.
0